Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
taxi_driver wrote:reina,zensko si ali si glupa ko .....moj stari se vratio na svoje,trazio posao i dobio ga u kurcu.trazio pomoc za obnavljanje kuce,dobio u kurcu.vaznije je bilo dati pomoc muhamedu da obnovi vikendicu.ja sam se poslije 4 godine zivljenja u holandiji vratio u bosnu.trazio posao i dobio ga ali u kurcu.dok me nije zaposlio gazda koji je moje nacionalnosti,u sasvim drugom mjestu.gdje je ta nacionalnost u vecini.izdrzao sam tri godine i onda se vratio u holandiju.i zato mi nemoj ti samo pricati kako je povratnicima.jer dok ti sjedis u svojoj kuci i vecina si u svom gradu ,ne moras brinuti za posao.garant ces ga dobiti prije nekog srbina ili hrvata.
i samo neko ko se vratio negdje gdje je manjina moze o ovome pisati.
reina.ajde sto lazes sebe .ali sto lazes mene?pa zivio sam i ja dole.jedino srbi i hrvati dobijaju posao u opstinama,policiji,i to opet jer je ohr tako naredio.
a ko zna mozda koji srecni srbin ima jarana,pa mu nastelio posao.ali malo je takvih.
pa dobro ti ili si glup ili pristrasan a bice ovo drugo.... sto se mene tice
znam da takvima ne odgovara istina... al' ja picim istinu pa svidjalo se to tebi ili ne...i ja imam ovdje pravo o tome da pricam jer zivim u BiH, a da me nije briga sigurno o ovome ne bi ni pisala, a posto me je briga zato i pisem...ja ne znam je li ti hoces da kazes da je na svim stranama isto.... eto ja znam primjera gdje su Bosnjaci (fakultetski obrazovani) ovdje u Federaciji i danas dan bez posla jer su na radna mjesta primljeni drugi kandidati (Srbi)... ima li toga u rs i onoga sinoca sto sam odgledala ostavlja sve skupa opor ukus u ustima ti dodjes i kazes, kako je premijer super ....
zaista za povracanje [/quote]
taxi_driver wrote:reina,zensko si ali si glupa ko .....moj stari se vratio na svoje,trazio posao i dobio ga u kurcu.trazio pomoc za obnavljanje kuce,dobio u kurcu.vaznije je bilo dati pomoc muhamedu da obnovi vikendicu.ja sam se poslije 4 godine zivljenja u holandiji vratio u bosnu.trazio posao i dobio ga ali u kurcu.dok me nije zaposlio gazda koji je moje nacionalnosti,u sasvim drugom mjestu.gdje je ta nacionalnost u vecini.izdrzao sam tri godine i onda se vratio u holandiju.i zato mi nemoj ti samo pricati kako je povratnicima.jer dok ti sjedis u svojoj kuci i vecina si u svom gradu ,ne moras brinuti za posao.garant ces ga dobiti prije nekog srbina ili hrvata.
znam da takvima ne odgovara istina... al' ja picim istinu pa svidjalo se to tebi ili ne...i ja imam ovdje pravo o tome da pricam jer zivim u BiH, a da me nije briga sigurno o ovome ne bi ni pisala, a posto me je briga zato i pisem...ja ne znam je li ti hoces da kazes da je na svim stranama isto.... eto ja znam primjera gdje su Bosnjaci (fakultetski obrazovani) ovdje u Federaciji i danas dan bez posla jer su na radna mjesta primljeni drugi kandidati (Srbi)... ima li toga u rs i onoga sinoca sto sam odgledala ostavlja sve skupa opor ukus u ustima ti dodjes i kazes, kako je premijer super ....
zaista za povracanje
to hoces da kazes da ce u federaciji nekvalifikovani srbi primaju na posao umjesto kvalifikovanih muslimana?
ili mozda na malo glup nacin impliciras da su neka mjesta u federaciji ipak ostala multikulturalna.. pa je normalno da stanovnistvo koje ne sacinjavaju povratnici (nego ljudi koji tu sve vrijeme zive) a nisu muslimani/hrvati dobiju posao ukoliko su kvalifikovani?
ili se igramo igre: oni ne postuju ljudska prava, a kad mogu oni, hajmo i mi?? jer, zasto bismo mi bili bolji...
pa dobro taxi sad si kompletan. jasno mi je sve ... jes vala
vjerovatno i ohr naredio da se ne preskace sa asfaltiranjem puta i
da se domovi koriste u svasta nesto samo nedaj onom kome treba
jeste u pravu si ti , vidis nadodjo i ja .... hihihihihi a jeste u pravu si i za ovo sta ce nam reforme kad imamo lepu policiju sa lepim premijerom
a ceka nas jos i ekonomski boljitak makar u toj rs. ihihihi
Nego zaboravih pohvaliti dusku (kad je imala onakve nerve, a i braciku
Dodik će raditi autoput Ali I mi KONJA za trku imamo Klempo je rekao da će Federacija isto tako raditi autoput,paralelno sa Dodikovim Ima se para ima se ščim Svoju avliju čistite jebo vas Dodik
Reina wrote:pa dobro taxi sad si kompletan. jasno mi je sve ... jes vala
jeste u pravu si ti , vidis nadodjo i ja .... hihihihihi a jeste u pravu si i za ovo sta ce nam reforme kad imamo lepu policiju sa lepim premijerom
reina,sad bih ti rekao par muslimanskih imena,koji rade na vrlo znacajnim funkcijama u banjaluci.i ti ljudi su ostali citav rat u banjaluci,isto kao i srbi ili hrvati u sarajevu.i dobro je neko rekao,ne mozes njih porediti sa nekim povratnikom,jer oni nisu povratnici.
a da dodik ce praviti auto put,dodik je predlagao izgradnju stanova,dodik je predlagao zajednicko prodavanje telekoma.ali jebi ga nasi nisu htjeli.sta ce nama nekakav cetnik predlagati sta i kako da radimo.vazno je da mi 6 kilometara auto ceste pravimo dvije godine.da obnavljamo tunele,koji opet prokisnjavaju.da cemo telekom prodati ,ali samo ako se o djepovi direktora i presjednika vlade napune.
ma ne gumo ja vise.reina,previse si pristrasna.
zaista za povracanje
to hoces da kazes da ce u federaciji nekvalifikovani srbi primaju na posao umjesto kvalifikovanih muslimana?
ili mozda na malo glup nacin impliciras da su neka mjesta u federaciji ipak ostala multikulturalna.. pa je normalno da stanovnistvo koje ne sacinjavaju povratnici (nego ljudi koji tu sve vrijeme zive) a nisu muslimani/hrvati dobiju posao ukoliko su kvalifikovani?
ili se igramo igre: oni ne postuju ljudska prava, a kad mogu oni, hajmo i mi?? jer, zasto bismo mi bili bolji...
stavovi nidje veze...
nije muslimana nego BOSNJAKA, to jedno a drugo znam da ti svaki put kad se pise kako je u rs i federaciji kao sto si jednom napisala "a sto jel bi to trebalo sad Srbe iz Federacije istjerati" , umjesto da se hvatate u kostac sa problemima u RS samo na sebe mislite ... zasto tako razmisljate ne pise se o ovome iz razloga da se izjednacimo nego da popravimo tamo gdje je totalno usrano, ali ne nakon onog sinoc i slike kamenog doba iz rs dodju i kazu kako je premijer super fuujjjj ...
Reina wrote:pa dobro taxi sad si kompletan. jasno mi je sve ... jes vala
reina,sad bih ti rekao par muslimanskih imena,koji rade na vrlo znacajnim funkcijama u banjaluci.i ti ljudi su ostali citav rat u banjaluci,isto kao i srbi ili hrvati u sarajevu.i dobro je neko rekao,ne mozes njih porediti sa nekim povratnikom,jer oni nisu povratnici.
a da dodik ce praviti auto put,dodik je predlagao izgradnju stanova,dodik je predlagao zajednicko prodavanje telekoma.ali jebi ga nasi nisu htjeli.sta ce nama nekakav cetnik predlagati sta i kako da radimo.vazno je da mi 6 kilometara auto ceste pravimo dvije godine.da obnavljamo tunele,koji opet prokisnjavaju.da cemo telekom prodati ,ali samo ako se o djepovi direktora i presjednika vlade napune.
ma ne gumo ja vise.reina,previse si pristrasna.
par muslimanskih imena , ja bih ti nabrojala najmanje 100 imena drugih naroda a ne par... a ovo u vezi izgradnje...
eh a zato treba jedinstvena ekonomska politika, jedinstvena policija
jedinstveno ovo, jedinstveno ono ali tvoj lepi Dodik nece...
Reina wrote:
zaista za povracanje
stavovi nidje veze...
nije muslimana nego BOSNJAKA, to jedno a drugo znam da ti svaki put kad se pise kako je u rs i federaciji kao sto si jednom napisala "a sto jel bi to trebalo sad Srbe iz Federacije istjerati" , umjesto da se hvatate u kostac sa problemima u RS samo na sebe mislite ... zasto tako razmisljate ne pise se o ovome iz razloga da se izjednacimo nego da popravimo tamo gdje je totalno usrano, ali ne nakon onog sinoc i slike kamenog doba iz rs dodju i kazu kako je premijer super fuujjjj ...
ne znam kad to "svaki put" pisem, jer obicno ovakve teme izbjegavam... ali eto, kad si ti upratila, nek si mi rekla :P
a kao drugo, ne zivim u RS i ne znamo ko smo to "mi" u koje me svrstavas... nemoj me molim te svrstavati ni u kakve torove.. ja svakoga posmatram kao covjeka a ne kao bosnjaka, srbina ili hrvata.. sto se za neke ovdje ne moze reci.. ti se prvo uhvati u kostac sa svojim licnim frustracijama i problemima pa onda meni palamudi kako ja trebam .. za razliku od tebe, ja nikog nisam licno prozivala..
Pearl wrote:
stavovi nidje veze...
ne znam kad to "svaki put" pisem, jer obicno ovakve teme izbjegavam... ali eto, kad si ti upratila, nek si mi rekla :P
a kao drugo, ne zivim u RS i ne znamo ko smo to "mi" u koje me svrstavas... nemoj me molim te svrstavati ni u kakve torove.. ja svakoga posmatram kao covjeka a ne kao bosnjaka, srbina ili hrvata.. sto se za neke ovdje ne moze reci.. ti se prvo uhvati u kostac sa svojim licnim frustracijama i problemima pa onda meni palamudi kako ja trebam .. za razliku od tebe, ja nikog nisam licno prozivala..
hvala lijepo na paznji i razumijevanju..
pearl,ne mozes nekom nesto u glavu utjerati,djaba se trudis.
a ti reina zamisli,mog starog umjesto bracike,a umjesto dodika nekog federalnog premijera(veze nemam ko je).i moj stari bi ga isto pitao ,sto je bracika pitao dodika.i zato ne kaki mi vise o postenju u federaciji,tj tamo gdje su dobre bosnje na vlasti.pola familije mi se vratio u gradove gdje su bosnje u velicini,niko nista ne radi,snalaze se ljudi kako znaju i umiju a ti meni palamudis kako eto manjina dobija posao prije vecine.
Pearl wrote:
stavovi nidje veze...
da bas ti, cim se pocne o tome tebe kao da neko bocne iglom u dupe hahah, i gdje sam tebe to ja svrstavala, nepada mi napamet bilo gdje da te svrstavam ... to mi je drago procitati da svakog posmatras ko covjeka... znas ono sinoc kad sam odgledala ne bi mi palo na um da dodjem i da hvalim premijera jer zaboga sta se bunite on je bas divan i krasan i nije nadlezan ni zasta. najbolje povez preko ociju i gotovo.
ja vidis za razliku od tebe nemam svojih licnih problema pa se zato i bavim tudjim i brinem za druge ...
privremeni wrote:Masala, sve bolja od bolje analiza sinocnje emisije i utemeljene konstatacije.
Samo jos treba Braciku i one ostale sto su se usudili vratiti na zgarista optuziti za izdaju i nedostatak patriotizma, pa je nestala i posljednja prepreka za ukidanje RS.
privremen,tako nekako.i ja nesto kontam kako se bracika osudio vratiti tamo,kad je mogao ostati u federaciji i dati jos jedan glas vise lepom.
Em sto nisu dali glas, em ne traze dvije skole pod istim krovom, pristaju na manje penzije, odricu se mrvica koje padaju sa federalnog astala u vidu 70% budjeta koji ide na raznorazna socijalna davanja., em ne kritikuju svoju dijasporu sto je apstinirala od glasanja i time im uskratila podrsku u vecem broju predstavnika u vlasti, pa cak ni politicare sto su preselili u Sarajevo i iz njega se "bore" za njih. em im od Buzima do Grahova, od Kalesije do Gorazda sva radna mjesta zauzeli srbi. Cudni neki ljudi
taxi_driver wrote:
a ti reina zamisli,mog starog umjesto bracike,a umjesto dodika nekog federalnog premijera(veze nemam ko je).i moj stari bi ga isto pitao ,sto je bracika pitao dodika.i zato ne kaki mi vise o postenju u federaciji,tj tamo gdje su dobre bosnje na vlasti.pola familije mi se vratio u gradove gdje su bosnje u velicini,niko nista ne radi,snalaze se ljudi kako znaju i umiju a ti meni palamudis kako eto manjina dobija posao prije vecine.
joj koji li si ti, kakve veze ima sad federacija, sinoc konkretni problemi
i nakon svega tebe nije bilo sramota hvaliti premijera... ma bjezi bolan
taxi_driver wrote:
ja kazem da je dodik dobar za r srpsku.a to sto nama ne odgovara,to tamo ne pije vode.
taxi_driver wrote:
ja kazem da je dodik dobar za r srpsku.a to sto nama ne odgovara,to tamo ne pije vode.
Sa drugom OSnivacem u tandemu ima da procvjeta ekonomija ko ambrozija..
"Dnevni avaz" saznaje
Lideri SBiH i SNSD-a razgovarali o formiranju vlasti
Silajdžić i Dodik postigli dogovor o partnerstvu
Već sutra pregovarački timovi počinju pregovore o operacionalizaciji liderskog dogovora * Halilović odmah obavijestio Terzića da se i SDA priključi
Lideri Stranke za BiH i SNSD-a, dr. Haris Silajdžić i Milorad Dodik, sastali su se jučer u Sarajevu, gdje su razgovarali o učešću ove dvije stranke u formiranju izvršne vlasti na nivou države, saznaje "Dnevni avaz".
Partnerski odnos
Postignut je dogovor o partnerskom odnosu dviju stranaka, a operacionalizacija jučer dogovorenog na liderskom nivou počinje već sutra, kada će u glavnom bh. gradu za pregovarački sto sjesti timovi - radne grupe Stranke za BiH i SNSD-a.
- Kao šef pregovaračkog tima SBiH, pozvao sam odmah kolegu iz SDA Adnana Terzića da ga obavijestim o sastanku koji je dogovoren za četvrtak. Ponudili smo i našem koalicionom partneru SDA da se odmah uključi u ove razgovore i mislimo da je, s obzirom na aranžman koji već imamo dogovoren sa tom strankom, posve logično da se tri pregovaračka tima nađu i počnu sa razgovorima - kazao je sinoć za "Dnevni avaz" Safet Halilović, potpredsjednik Stranke za BiH.
Dva mjesta
Halilović ističe da svima, a posebno građanima koji su ovim strankama dali svoje povjerenje na izborima, treba biti u interesu što prije formirati državnu vlast. A da dobre volje i namjere da državna vlast što prije profunkcionira ne manjka, dokaz je, prema Halilovićevim riječima, i jučerašnji susret Dodika i Silajdžića.
Dodik je Silajdžiću tokom razgovora, između ostalog, kazao da su njemu i SNSD-u najinteresantije pozicije predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministra prometa i komunikacija.
E. S.
eto sta se desavalo prije emisije, i eto zasto Osnivac nije bio u studiju.
Sto da se ponavlja kad ce Dodo reci sve...
Reina wrote:
da bas ti, cim se pocne o tome tebe kao da neko bocne iglom u dupe hahah, i gdje sam tebe to ja svrstavala, nepada mi napamet bilo gdje da te svrstavam ... to mi je drago procitati da svakog posmatras ko covjeka... znas ono sinoc kad sam odgledala ne bi mi palo na um da dodjem i da hvalim premijera jer zaboga sta se bunite on je bas divan i krasan i nije nadlezan ni zasta. najbolje povez preko ociju i gotovo.
ja vidis za razliku od tebe nemam svojih licnih problema pa se zato i bavim tudjim i brinem za druge ...
citiraj mi gdje sam premijera hvalila..
pitala sam jel to treba i ovdje da bude kao u RS, samo zato sto oni ne postuju ljudska prava, jer me je tvoj komentar jako zacnuo, zato sto znam da se u Federaciji (vecinom, uvijek ima izuzetaka) ljudska prava postuju, pa ti takvih svojim komentarima dajes podlogu onima koji za sarajevo govore da je Teheran.. a to meni licno jako smeta...
blago tebi, pa nemas licnih problema .. ja ako nista, imam egstistencijalnih, a oni mi zavise od politike na svih 876 nivoa koliko ih imamo...
taxi_driver wrote:
Sa drugom OSnivacem u tandemu ima da procvjeta ekonomija ko ambrozija..
"Dnevni avaz" saznaje
Lideri SBiH i SNSD-a razgovarali o formiranju vlasti
Silajdžić i Dodik postigli dogovor o partnerstvu
Već sutra pregovarački timovi počinju pregovore o operacionalizaciji liderskog dogovora * Halilović odmah obavijestio Terzića da se i SDA priključi
Lideri Stranke za BiH i SNSD-a, dr. Haris Silajdžić i Milorad Dodik, sastali su se jučer u Sarajos kad im se prikljuci sdajevu, gdje su razgovarali o učešću ove dvije stranke u formiranju izvršne vlasti na nivou države, saznaje "Dnevni avaz".
Partnerski odnos
Postignut je dogovor o partnerskom odnosu dviju stranaka, a operacionalizacija jučer dogovorenog na liderskom nivou počinje već sutra, kada će u glavnom bh. gradu za pregovarački sto sjesti timovi - radne grupe Stranke za BiH i SNSD-a.
- Kao šef pregovaračkog tima SBiH, pozvao sam odmah kolegu iz SDA Adnana Terzića da ga obavijestim o sastanku koji je dogovoren za četvrtak. Ponudili smo i našem koalicionom partneru SDA da se odmah uključi u ove razgovore i mislimo da je, s obzirom na aranžman koji već imamo dogovoren sa tom strankom, posve logično da se tri pregovaračka tima nađu i počnu sa razgovorima - kazao je sinoć za "Dnevni avaz" Safet Halilović, potpredsjednik Stranke za BiH.
Dva mjesta
Halilović ističe da svima, a posebno građanima koji su ovim strankama dali svoje povjerenje na izborima, treba biti u interesu što prije formirati državnu vlast. A da dobre volje i namjere da državna vlast što prije profunkcionira ne manjka, dokaz je, prema Halilovićevim riječima, i jučerašnji susret Dodika i Silajdžića.
Dodik je Silajdžiću tokom razgovora, između ostalog, kazao da su njemu i SNSD-u najinteresantije pozicije predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministra prometa i komunikacija.
E. S.
eto sta se desavalo prije emisije, i eto zasto Osnivac nije bio u studiju.
Sto da se ponavlja kad ce Dodo reci sve...
sad ce povratnicima sve biti potaman.sve ce to lepi da sredi sa dodikom.
sad ce biti i posla,i asfalta,i domova kulture.ma ljudi svega ce biti.lepi se dogovorio sa dodikom.sad su u koaliciji.da ovo nije zalosno bilo bi veoma smijesno.jos kad ima se prikljuci sda.ma eto nas za par godina kao ponopravan clan evropske unije.
budi govno.. budi primitivan.. budi opanak da ga veceg nema.. budi provokativan.. budi uhljup kakvog ga bosna do sad vidjela nije.. ponasaj se ko najveci nepismenjak.. sto je najvaznije: budi protiv mira i slobode i zajednickog zivota.. pjevaj pod satorom sa najsupljijim kurtonima i osloni se na podrsku medija kad prozivas muslimane da ne nabrajam sve cime..
Pearl wrote:
citiraj mi gdje sam premijera hvalila..
pitala sam jel to treba i ovdje da bude kao u RS, samo zato sto oni ne postuju ljudska prava, jer me je tvoj komentar jako zacnuo, zato sto znam da se u Federaciji (vecinom, uvijek ima izuzetaka) ljudska prava postuju, pa ti takvih svojim komentarima dajes podlogu onima koji za sarajevo govore da je Teheran.. a to meni licno jako smeta...
blago tebi, pa nemas licnih problema .. ja ako nista, imam egstistencijalnih, a oni mi zavise od politike na svih 876 nivoa koliko ih imamo...
u vezi premijera nisam mislila na tebe, a ne znam zasto me ovo pitas
"da li mislis da i ovdje treba da bude kao u rs",ocito onda moj odgovor i moje odgovore nisi shvatila, ili nisi citala... a i kad se odgleda sama emisija i konkretni problemi federacija i rs po pitanju postivanja ljudskih prava, ne mogu ni porediti, i ne znam zasto bih ja zeljelala da vratim unazad federaciju.. unazadjuju je oni koji joj spocitavaju da je Teheran mada oni ni Teheranu ni Sarajevu nisu ni do koljena.
taxi_driver wrote:
pa vidis da i tebi odgovara
taxi_driver wrote:
ali meni je sinoc pokazao kakav treba da bude premijer
iako nije dobar za BiH ali takav treba da bude... jel
Da vam hoce Dodik "zavući" raspisivanjem referenduma pa da shvatite ko je on i šta mu je namjera!Onog ko hvali Dodika treba poslati u Republiku Srpsku;zasluzio je.
RS samostalno ne moze ekonomski prosperirat. Ne znam odakle vam ovakve budalastine. Mora ic' u sklopu BiH u potrazi za stranim investicijama. Asfalt nije preduvjet za vece kolicine stranog novca. Funkcionalno organizovana drzava jeste. Znaci, da bi dobila strane investicije mora predavati moc centralnim institucijama. A to znaci, jaca BiH i slabija RS. S obzirom da Dodik ne zeli pretjerano jaku BiH, ocigledno je da onda tom strategijom nece biti drasticnog povecanja stranih investicija i neke "ekonomske renesanse". Bojim se da Dodik malo supljira
Reina wrote:
pa vidis da i tebi odgovara
taxi_driver wrote:
ali meni je sinoc pokazao kakav treba da bude premijer
iako nije dobar za BiH ali takav treba da bude... jel
mjesas opet.ja bih volio da je onakav covjek premijer drzave.ostavi se malo politike,kontaj ekonomski.ali ne bolje da nam je terzic premijer.sta ono dodik rece.terzic je glup ko konj.i jeste,nista covjek slagao nije