the_stick wrote:zavrzlama wrote:Rijesiti ce se i Kosovo uskoro..ja sam prognozirao Dodiku 6 mjeseci vladavine i bice smijenjen od "Ujka Sema" Ono sto Dodik zeli se samo ratom moze ostvariti..a rata nema niti ce svijet dozvoliti...jos malo nek prosipa prijetnje i nek zakuhava...posle rjesenja Kosova otrest ce ga Srbijanci ko kurton......
To sto svi politicari u BIH sute i ne protive se Dodiku je ,zato sto EU i Amerika sugerisu da ga puste da se izlaje i sam sebi "hapicu" zamijesa,koju ce slatko kasnije popapati
nismo li isto govorili i pocetkom '92? ne bih ja puno vjerovao tom tvoj 'svijetu'...
Svijet birajuci izmedu...udovoljavanju i nagradivanju rezultata rata i etnickog ciscenja...i gradnji BIH kao normalne drzave,prije ce izabrati ovo drugo.....nego se svijetu ne zuri puno,i nece da donjaljeva ulje na vatru prije nego li se rijesi status Kosova...svijet poucen koliko su srpski politicari mocni da pokrenu narod(dogovor oko iseljavanja srba iz Hrvatske) ne zeli da reskira i da izazove novu ratnu i humanitarnu krizu pred vratima EU.Ne moze se porediti 92-a i danasnje vrijeme...jer da su slicni..nebi dodik prijetio referendumom vec bi to davno i sproveo... u fazi smo iscrpljivanja i cekanja da neka strana napravi pogresan korak..Dodiku se ocito zuri da zaustavi jacanje BIH kao drzave....a po meni glavni je cilj tempiranje odluke za Kosovo i nekog zamisljenog referenduma..price o fabrikama,autoputevima ,privatizacijama i koji je entitet ekonomski jaci su samo ,zamazivanje ociju i skrivanje stvarne namjere Dodika a to je "Drzati srpski narod u euforiji referenduma i stanju da non-stop razmisljaju kako se blizi dan odcjepljenja tog entiteta od BIH" jednostavno ispirat narodu mozak da nebi poceo razmisljati o suzivotu,ekonomiji i stvarima o kojim razmislja svaki normalan covjek u svijetu..