veceras dodik u posteno govoreci

zavrzlama

Post by zavrzlama »

the_stick wrote:
zavrzlama wrote:Rijesiti ce se i Kosovo uskoro..ja sam prognozirao Dodiku 6 mjeseci vladavine i bice smijenjen od "Ujka Sema" Ono sto Dodik zeli se samo ratom moze ostvariti..a rata nema niti ce svijet dozvoliti...jos malo nek prosipa prijetnje i nek zakuhava...posle rjesenja Kosova otrest ce ga Srbijanci ko kurton......

To sto svi politicari u BIH sute i ne protive se Dodiku je ,zato sto EU i Amerika sugerisu da ga puste da se izlaje i sam sebi "hapicu" zamijesa,koju ce slatko kasnije popapati :D

nismo li isto govorili i pocetkom '92? ne bih ja puno vjerovao tom tvoj 'svijetu'...

Svijet birajuci izmedu...udovoljavanju i nagradivanju rezultata rata i etnickog ciscenja...i gradnji BIH kao normalne drzave,prije ce izabrati ovo drugo.....nego se svijetu ne zuri puno,i nece da donjaljeva ulje na vatru prije nego li se rijesi status Kosova...svijet poucen koliko su srpski politicari mocni da pokrenu narod(dogovor oko iseljavanja srba iz Hrvatske) ne zeli da reskira i da izazove novu ratnu i humanitarnu krizu pred vratima EU.Ne moze se porediti 92-a i danasnje vrijeme...jer da su slicni..nebi dodik prijetio referendumom vec bi to davno i sproveo... u fazi smo iscrpljivanja i cekanja da neka strana napravi pogresan korak..Dodiku se ocito zuri da zaustavi jacanje BIH kao drzave....a po meni glavni je cilj tempiranje odluke za Kosovo i nekog zamisljenog referenduma..price o fabrikama,autoputevima ,privatizacijama i koji je entitet ekonomski jaci su samo ,zamazivanje ociju i skrivanje stvarne namjere Dodika a to je "Drzati srpski narod u euforiji referenduma i stanju da non-stop razmisljaju kako se blizi dan odcjepljenja tog entiteta od BIH" jednostavno ispirat narodu mozak da nebi poceo razmisljati o suzivotu,ekonomiji i stvarima o kojim razmislja svaki normalan covjek u svijetu..
beco5

#102 Dodik

Post by beco5 »

Što se tiče puteva u takozvanoj gradj firma +RONHIL+će raditi te poslove
Što neke čude one TV što su prenosile nije čudo prva je LAgumova,druga
M16 a treća se tako i zove.
A ono troje FUKARA mafija Ronhil je prije emisije sklopio dil da se ono troje kupi za male pare.Onoj dvojici će dovesti po 2 km puteva sa 3 cm asfelta koji može izdržati 1 zimu a onoj Palićki jadnoj eto radi će kao i dosad da nadje taj mezar. Kao da je čovjek igla koju Amerikanac nadje sa visine 6 km.Ronhil je molio Hareta i kleknuo mu u Sarajevu na koljena da koalira mada već 2 mjeseca trubi da neće nipošto jer sa njim nema ništa zajedničko. Da će on i guz...ako trebadne a ne takozvane,a taj narod mu plitak u pameti SPORO MISLI BRZO ZABORAVLJA.
On će i policiju odobriti i sve što treba isto je ovako pa i gore lani u 10 mj.
govorio pa potpiso sporazum kad je skupština takozvane zanijemila.
To su ti TRaktoriste i v..... Posla. :lol:
taxi_driver

#103 Re: Dodik

Post by taxi_driver »

beco5 wrote:Što se tiče puteva u takozvanoj gradj firma +RONHIL+će raditi te poslove
Što neke čude one TV što su prenosile nije čudo prva je LAgumova,druga
M16 a treća se tako i zove.
A ono troje FUKARA mafija Ronhil je prije emisije sklopio dil da se ono troje kupi za male pare.Onoj dvojici će dovesti po 2 km puteva sa 3 cm asfelta koji može izdržati 1 zimu a onoj Palićki jadnoj eto radi će kao i dosad da nadje taj mezar. Kao da je čovjek igla koju Amerikanac nadje sa visine 6 km.Ronhil je molio Hareta i kleknuo mu u Sarajevu na koljena da koalira mada već 2 mjeseca trubi da neće nipošto jer sa njim nema ništa zajedničko. Da će on i guz...ako trebadne a ne takozvane,a taj narod mu plitak u pameti SPORO MISLI BRZO ZABORAVLJA.
On će i policiju odobriti i sve što treba isto je ovako pa i gore lani u 10 mj.
govorio pa potpiso sporazum kad je skupština takozvane zanijemila.
To su ti TRaktoriste i v..... Posla. :lol:

sta je pisac hotijo reci?
beco5

#104 Dodik

Post by beco5 »

Nije imao namjeru reći nego konstatovati.
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Necu o Dodiku, ali hocu o Banjanovicu.

Postoje pravi i tzv. povratnici, kao i naravno velika grupa ljudi koji se iz opravdanih razloga jos ne mogu vratiti u svoje kuce.

Pravi povratnici zive u svojim kucama, a tzv. povratnici zive u Sarajevu, Tuzli, Banja Luci, Mostaru. Pravi povratnici su svjesni da trenutno moraju prihvatiti realnost situacije, kao i aktuelnu vlast u mjestu povratka. Zbog to razloga su spremni na kompromise i pregovore da bi svoj tezak zivot ucinili sto laksim.

Tzv. povratnici su iskljucivi, nekima od njih odgovara napeta politicka situacija, a i sami ponekad doprinose tome da bi imali izgovor za ostanak. Jedan broj tzv. povratnika cak obavlja politicke duznosti u mjestima i entitetima gdje su prije zivili, ali umjesto da se vrate i stalno zive gdje su rodjeni oni se poslije zavrsetka radnog vremena, ili neke sjednice vracaju "kuci". Oni bi bili najsretniji da je Fadil Banjanovic sinoc spomenuo majku Miletu. :x

Ali nije. I dobro je da nije..

Fadil je pravi povratnik. Vratio se sa svojom porodicom, a pod njegovim vodstvom i mnogo protjeranih stanovnika Kozluka i ostalih mjesta u Zvornickoj opcini.

Da je bio iskljuciv kao tzv. povratnici od toga ne bi bilo nista. Prkosio je Banja Luci, Palama, ali cesto i Sarajevu i ja mu se divim.

Ako za svoje komsije iz Kozluka iz sinocnjeg razgovora sa Dodikom izvuce bilo sta sto bi im moglo olaksati zivot ja cu biti presretan..
taxi_driver

Post by taxi_driver »

valterbranisarajevo wrote:Necu o Dodiku, ali hocu o Banjanovicu.

Postoje pravi i tzv. povratnici, kao i naravno velika grupa ljudi koji se iz opravdanih razloga jos ne mogu vratiti u svoje kuce.

Pravi povratnici zive u svojim kucama, a tzv. povratnici zive u Sarajevu, Tuzli, Banja Luci, Mostaru. Pravi povratnici su svjesni da trenutno moraju prihvatiti realnost situacije, kao i aktuelnu vlast u mjestu povratka. Zbog to razloga su spremni na kompromise i pregovore da bi svoj tezak zivot ucinili sto laksim.

Tzv. povratnici su iskljucivi, nekima od njih odgovara napeta politicka situacija, a i sami ponekad doprinose tome da bi imali izgovor za ostanak. Jedan broj tzv. povratnika cak obavlja politicke duznosti u mjestima i entitetima gdje su prije zivili, ali umjesto da se vrate i stalno zive gdje su rodjeni oni se poslije zavrsetka radnog vremena, ili neke sjednice vracaju "kuci". Oni bi bili najsretniji da je Fadil Banjanovic sinoc spomenuo majku Miletu. :x

Fadil je pravi povratnik. Vratio se sa svojom porodicom, a pod njegovim vodstvom i mnogo protjeranih stanovnika Kozluka i ostalih mjesta u Zvornickoj opcini.

Da je bio iskljuciv kao tzv. povratnici od toga ne bi bilo nista. Prkosio je Banja Luci, Palama, ali cesto i Sarajevu i ja mu se divim.

Ako za svoje komsije iz Kozluka iz sinocnjeg razgovora sa Dodikom izvuce bilo sta sto bi im moglo olaksati zivot ja cu biti presretan..

potpisujem
bedrudin

Post by bedrudin »

Zaista je bilo je mucno slusati ga, ali svaki od povratnika je pravi heroj, pogotovo oni koji se nakon svega vracaju u mjesta gdje su cinjeni najveci zlocini, kao sto je to bilo u Zvorniku. Culi ste za dom u kojem su ljudi ubijani i kakve se musterije u komsiluku skupljaju, znate da ti povratnici susrecu svakodnevno zlocince, pa i one koji su zlocine cinili nad njima, znate kakva je klima za povratnike npr. u Zvorniku, da se sve cini da se i oni isele, znate da i dalje kriju masovne grobnice od kojih Zvornik i okolina vri, znate da je tamo drustveno prihvatljivo postojanje bizarne skupne Genocid Zvornik koju cine uglavnom osnovci organizovani od strane starijih, znate li da tamo 90% stanovnistva misli da je ono sto je ucinjeno Bosnjacima prava stvar... Nisam u stanju da opisem divljenje prema tim ljudima koji su se vratili u Zvornik i slicna mjesta. To je prava hrabrost, a ne sasuti Pevacu, pogotovo ako se saspe iz Sarajeva, Zenice, Tuzle...
jasa_mo_72

#108 Kakav svijet cekati?!?!?!?!

Post by jasa_mo_72 »

Halo ba!
Na kakav to svijet to mi MORA da racunamo vi za vi Dodika i ostalih kvislinga? Ne jarane....nego samo u se i svoje kljuse!!!! Zadnji put kad smo cekali na svijet taj kostalo nas je hiljada i hiljada glava, da ne pricam o Srebrenici i ostalim jadima sto su nam nacinili....NIKAD VISE NA SVIJET JA NE RACUNAM....Nadam se da ni VI!

A sto se tice Dodika, on je kostuniceva marioneta, prema tome, ako kostunica kaze MERE onda dodik laje a kad kaze ZUC ovaj prestane da sere, prema tome....no frks tamo....Samo gledaj kostunicu i znaces koliko je sati u genocidnoj "rs"

Jos nesto....
SBIH nisu paraziti nego jedini NORMALNI u svemu ovom, cast izuzecima, kao npr. Mirnes Ajanovic i Halilovic....A sto se tice SDA, FUJ FUJ!!!! mostar moj su zapostavili samo tako, ko sto ga je alija prodao Hrvatima tako se i dan danas ponasaju....Zato je SBIH u Hercegovini pobijedila....ako Bog da sljedeci pu i u BOSNI!!!!

http://WWW.ZABIH.BA
valterbranisarajevo

bedrudin wrote:

Zaista je bilo je mucno slusati ga, ali svaki od povratnika je pravi heroj, pogotovo oni koji se nakon svega vracaju u mjesta gdje su cinjeni najveci zlocini, kao sto je to bilo u Zvorniku. Culi ste za dom u kojem su ljudi ubijani i kakve se musterije u komsiluku skupljaju, znate da ti povratnici susrecu svakodnevno zlocince, pa i one koji su zlocine cinili nad njima, znate kakva je klima za povratnike npr. u Zvorniku, da se sve cini da se i oni isele, znate da i dalje kriju masovne grobnice od kojih Zvornik i okolina vri, znate da je tamo drustveno prihvatljivo postojanje bizarne skupne Genocid Zvornik koju cine uglavnom osnovci organizovani od strane starijih, znate li da tamo 90% stanovnistva misli da je ono sto je ucinjeno Bosnjacima prava stvar... Nisam u stanju da opisem divljenje prema tim ljudima koji su se vratili u Zvornik i slicna mjesta. To je prava hrabrost, a ne sasuti Pevacu, pogotovo ako se saspe iz Sarajeva, Zenice, Tuzle...
Naravno Bedrudine sve je to tacno, ali povratnici uglavnom zaboravljeni od svih, jednostavno su prinudjeni da nalaze nacine da sebi olaksaju zivot, pa cak i na ovakav nacin.

Bracika zna da je Dodik ipak vlast, ima novac i mozda moze nesto uciniti za njih.

Mi imamo drzavno ministarstvo za izbjeglice, a ja sam tek neki dan saznao za uzasnu cinjenicu da vecina povratnika jos uvijek nema osnovne blagodeti ljudske civilizacije: struju i vodu.Bio sam zgrozen.. :x Sta je onda svrha postojanja tog ministarstva, ministra Kebe, kada Banjanovic mora moliti Dodika za koji kilometar ceste, ili kada je jedini nacin da neko dobije struju americka donacija.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

taxi_driver wrote:

potpisujem
Jos jedan potpis...
kekec

Post by kekec »

I jos jedan Valtere!
:thumbup:
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Razlog sto je odluka Ustavnog suda o promjeni himne,grba i zastave u entitetima docekana na noz i zasto je Dodik spreman uraditi sve da se sprijeci uspostava BIH policije,lezi u cinjenici da se zagorca zivot povratnicima i da se narod polako priviknjava da je taj entitet srpsko vlasnistvo sa svim i svacim sto nosi perfiks srpski.... neka Dodik objasni sta treba da radi "srpska policija u visenacionalnoj drzavi " u kojoj su svi narodi konstutivni i ravnopravni.....
_BosanaC

#113 Re: Kakav svijet cekati?!?!?!?!

Post by _BosanaC »

jasa_mo_72 wrote:Halo ba!
Na kakav to svijet to mi MORA da racunamo vi za vi Dodika i ostalih kvislinga? Ne jarane....nego samo u se i svoje kljuse!!!! Zadnji put kad smo cekali na svijet taj kostalo nas je hiljada i hiljada glava, da ne pricam o Srebrenici i ostalim jadima sto su nam nacinili....NIKAD VISE NA SVIJET JA NE RACUNAM....Nadam se da ni VI!

A sto se tice Dodika, on je kostuniceva marioneta, prema tome, ako kostunica kaze MERE onda dodik laje a kad kaze ZUC ovaj prestane da sere, prema tome....no frks tamo....Samo gledaj kostunicu i znaces koliko je sati u genocidnoj "rs"

Jos nesto....
SBIH nisu paraziti nego jedini NORMALNI u svemu ovom, cast izuzecima, kao npr. Mirnes Ajanovic i Halilovic....A sto se tice SDA, FUJ FUJ!!!! mostar moj su zapostavili samo tako, ko sto ga je alija prodao Hrvatima tako se i dan danas ponasaju....Zato je SBIH u Hercegovini pobijedila....ako Bog da sljedeci pu i u BOSNI!!!!

http://WWW.ZABIH.BA
Blago tebi...
beco5

#114 Dodik

Post by beco5 »

Valter brani Braciku je djelomično u pravu.Dok je Jasa upotpunosti.To je moje mišljenje,a evo zašto.Opet kažem Traktorista je sklopio DILL sa njima. Tačno je da je Bracika bio drukčiji.Ali se okreno po naredjenju svog velikog Šefa Laguma. Nek im bude primjer onih 6 srebreničana koji idu svezanih ruka na streljanje i samo traže vode pred smrt ali četnici
ni tu želju pred smrt neispuniče HARAM IM BILO..Pa i Traktorisi je nezgodno bila onovika hvala i
uvlačenje mu u šupak da ih je čak smirivao biće da se nevidi da je namješteno.I šta misliš Valteru da će dobiti što mu je obećao.Nevjeruj
četi ni kad je za tvojom sofrom.
A za SDA i Mane ,ukoliko ne uklone pod hitno iz SDA Maneta ,Osmanovića i
ostale SDA je mrtva stranka što je veliki uspjeh zavjere Traktoriste i ost.srpskih stranaka i Laguma.Onda nek glasaju vlasi za njih Kaže Jasa ,Mostar, uredu,a gdje ti je Trebinje,Nevesinje,Gacko Bileća jeli iko iz SDA obišao taj dio osim Reisa Cerića i Ef Smajkića.
Nasramotu zato je Bošnji ostala još samo nada SBIH i to da je proba za ove 4 god.a SDA je položila za sva vremena. :x
taxi_driver

#115 Re: Dodik

Post by taxi_driver »

beco5 wrote:Valter brani Braciku je djelomično u pravu.Dok je Jasa upotpunosti.To je moje mišljenje,a evo zašto.Opet kažem Traktorista je sklopio DILL sa njima. Tačno je da je Bracika bio drukčiji.Ali se okreno po naredjenju svog velikog Šefa Laguma. Nek im bude primjer onih 6 srebreničana koji idu svezanih ruka na streljanje i samo traže vode pred smrt ali četnici
ni tu želju pred smrt neispuniče HARAM IM BILO..Pa i Traktorisi je nezgodno bila onovika hvala i
uvlačenje mu u šupak da ih je čak smirivao biće da se nevidi da je namješteno.I šta misliš Valteru da će dobiti što mu je obećao.Nevjeruj
četi ni kad je za tvojom sofrom.
A za SDA i Mane ,ukoliko ne uklone pod hitno iz SDA Maneta ,Osmanovića i
ostale SDA je mrtva stranka što je veliki uspjeh zavjere Traktoriste i ost.srpskih stranaka i Laguma.Onda nek glasaju vlasi za njih Kaže Jasa ,Mostar, uredu,a gdje ti je Trebinje,Nevesinje,Gacko Bileća jeli iko iz SDA obišao taj dio osim Reisa Cerića i Ef Smajkića.
Nasramotu zato je Bošnji ostala još samo nada SBIH i to da je proba za ove 4 god.a SDA je položila za sva vremena. :x

blago tebi beco.jesi li ti povratnik?
beco5

#116 Dodik

Post by beco5 »

Braciki da skrenem pažnju treba samo tražiti od Ronhila i takozvane ono što ga sleduje po zakonu i Dejtonu da podrže povratak u GENOCIDNU i za to su dobili i dobijaju ogromne NOVCE. Ili od OHR a tražiti da se GENOCIDNOJ obustavi pomoć za povratnike i da kažu gdje su te pare potrošili.
BRACIKU NEK JE SRAM JER JE SAD POKAZAO PRAVO LICE NIJE KAŽE
PROTV REFERENDUMA I HIMNE PA SVIRAĆE ISTU BALIJI NA MEZARU.
PA NEK OPET DOLAZI KOD TERZIĆA U KABINET SVAKE HEFTE.STOKA. :roll:
nepodobni

Post by nepodobni »

sarlo wrote:Troje poniznih i "postenih" Muslimana je molilo i moljakalo "svog premijera" da im "pronadje" kosti svojih najblizih, da im da poslove bar portira, sredi ekonomiju....ulizivacki su hvalili politicara koji nije znao pojam "ekstradicija". I indirektno kritikovali Harisa Silajdzica, lidera kojeg je izabralo 350 000 ponosnih Bosnjaka sa ciljem da unisti genocidnu tvorevinu. Svaka zemlja i svaki narod ima svoje heroje i svoje kukavice. Skromne a ponosne ljude i ulizice i SDP-ovce. (Od troje ovih "sluga" dvoje su clanovi SDP-a, koliko se zna,...)

Frustrirajuce je da sva tri javna emitera FTV, BHT1 i SRNA prave emisije u slavu lika i djela Milorada Dodika. Zapraovo danas imamo tri SRNE i to one Djogine...a pretplata se skuplja samo na teritoriji pod kontrolom Armije R BiH.
Odavno nije bilo jace i istinitije konstatacije, a uz to i duhovite... Bravo majstore...

Dodika je malo ponijelo jer ga niko ne sankcionise, ali ce vrlo brzo usporiti jer ce shvatiti da se igra s vatrom. Ili ce se opeci...
beco5

#118 DODIK

Post by beco5 »

NISAM,ALI TI JESI DOK SI DRIVER
taxi_driver

#119 Re: DODIK

Post by taxi_driver »

beco5 wrote:NISAM,ALI TI JESI DOK SI DRIVER
jsam li ja driver ili ne, nije bitno.ali posto ti nisi povratnik,nemas prava pisati o povratnicima.meni je tebe zao majke mi.
stachu

Post by stachu »

mnogi od vas jos cure nisu imali :-) :-D
taxi_driver

Post by taxi_driver »

stachu wrote:mnogi od vas jos cure nisu imali :-) :-D

tako nekako :D
rashid

Post by rashid »

taxi_driver wrote:
stachu wrote:mnogi od vas jos cure nisu imali :-) :-D

tako nekako :D

HAHAHAHAHAHA :) E ovo je istina! :lol: :lol:
Goran_35

Post by Goran_35 »

kub lajkan wrote:
taxi_driver wrote:

potpisujem
Jos jedan potpis...

Hocete se potpisati i na sva nerazjasnjena ubistva povratnika u RS?Na sve nerazjasnjene napade na sirotinju koja se vratila?Na opljackane kuce?Je li to "milencetova" slavna policija?Kada su vracali kucu mojoj punici,co'jk :oops: sto je tu zivio iznosi sve.Cak i odvodnu kanalizacionu plasticnu cijev ... Nazove se miletova policija- odgovor-ne mozemo mi tu nista...Ti sutis i gledas svoj regal i lustere kako odose na kamionu i ne smijes ni da izadjes iz komsijine kuce,vec viris kroz zavjesu...

E sada neka valter to zove kako hoce,takozvano ili netakozvano.Po meni,rs,dodik i bratija su samo jedan obicni nacionalisticki smrad koji kupuje vrijeme za kostunicu i kompaniju....

u rs se vraca ne takozvani,vec samo ona najveca sirotinja koja zaista nema gdje,jer bi inace bili na ulici...
valterbranisarajevo

Goran_35 wrote:
kub lajkan wrote:
taxi_driver wrote:
potpisujem
Jos jedan potpis...

Hocete se potpisati i na sva nerazjasnjena ubistva povratnika u RS?Na sve nerazjasnjene napade na sirotinju koja se vratila?Na opljackane kuce?Je li to "milencetova" slavna policija?Kada su vracali kucu mojoj punici,co'jk :oops: sto je tu zivio iznosi sve.Cak i odvodnu kanalizacionu plasticnu cijev ... Nazove se miletova policija- odgovor-ne mozemo mi tu nista...Ti sutis i gledas svoj regal i lustere kako odose na kamionu i ne smijes ni da izadjes iz komsijine kuce,vec viris kroz zavjesu...

E sada neka valter to zove kako hoce,takozvano ili netakozvano.Po meni,rs,dodik i bratija su samo jedan obicni nacionalisticki smrad koji kupuje vrijeme za kostunicu i kompaniju....

u rs se vraca ne takozvani,vec samo ona najveca sirotinja koja zaista nema gdje,jer bi inace bili na ulici...

To sam ja kao u svom posto pisao o Dodiku, pa mi ti kao repliciras :?

A jesam li pisao o njemu ili o Banjanovicu? :?
Goran_35

Post by Goran_35 »

Pisao si o "takozvanim i "netakozvanim" povratnicima,a ja sam pisao o stanju u rs ,Milencetu :oops: i njegovoj "slavnoj" policiji te zapitao potpisnike :oops: hoce li se potpisati i na ovo-dakle moje vidjenje :oops: kada su se vec potpisali na tvoje...

nego vid' te ovo :oops:

BANJA LUKA - Prijedlog veleposlanika Rusije Konstantina Šuvalova da njegova država zbog veće nazočnosti u Republici Srpskoj uskoro otvori svoje veleposlanstvo u Banjoj Luci uvod je u međunarodno legitimiranje toga bh entiteta kao države. Kako bi se izbjegle kritičke konotacije iz tradicionalno politički nervoznog Sarajeva, inicijativa ruskog veleposlanika uokvirena je u klasični diplomatski eufemizam "jačanja kulturnih i gospodarskih veza Republike Srpske i Rusije", piše Večernjak.

Ponudu predstavnika Ruske diplomacije u BiH premijer vlade RS Milorad Dodik prihvatio je objeručke te se, kako je priopćeno iz njegova kabineta, obvezao na "pomoć u operativnom rješavanju toga pitanja". Ako se taj projekt realizira to će biti prvo veleposlanstvo jedne države u Banjoj Luci u kojoj su inače koncentrirana samo njihova diplomatsko-konzularna predstavništva.

Neslužbeno doznaje Večernjak, iako iz Kabineta predsjednika Vlade RS-a nije potvrđeno, kako bi ruski primjer, ako se pokaže dobrim, mogla slijediti susjedna Srbija. Ozračje državnosti Republike Srpske stalno potencira tamošnja vlast, koja je s nekoliko najavljenih projekata, kao što je uspostava posebnih odnosa s državama iz okruženja i gradnjom autoceste, uzbunila bošnjački politički vrh, ali i predstavnike međunarodne zajednice.

Hoće li najnovija ponuda diplomatskog predstavnika Ruske Federacije biti predmet političke analize, pitanje je koje je Večernjak postavio Ministarstvu vanjskih poslova BiH koje vodi Mladen Ivanić, no ostali su bez odgovora. Premijer RS Milorad Dodik još je jednom javno zaprijetio raspisivanjem referenduma za osamostaljenje toga bh entiteta ako se, kako je naglasio, iz Sarajeva bude radilo na njegovoj daljnjoj degradaciji.

Republika Srpska je stvarnost i to svima mora biti jasno kazao je Dodik. Prerogativa državnosti on se ne želi odreći i povlačenjem suglasnosti Narodne Skupštine RS-a o reformi policijskih struktura BiH, te najavom da će o ostanku njihova entitetskog MUP-a odlučivati srpski narod na referendumu.

16.11.2006.
Pincom.info
Post Reply