Potaknut temom o fijascima na izlascima, odlučih da pokrenem ovu temu da vidimo šta i kako volimo na tim nekim večericama u kući, kada je atmosfera malo intimnija ali i napetija. A možda bude i nekih izvala.
Sjetim se odmah jednog svog (ne)uspjelog pokušaja kada sam napravio večericu, sve fino, atmosfera na nivou, vino, neki remix Depeche Modea u pozadini, ma sve za 10. Elem, ja nekako u zanosu kulinarskog umijeća napravim nekakav pravo dobar sos za špagete (kontam, da se ne izofiram i ne izvodim nešto aman-zaman, keep it simple). Međutim, krhnem ti ja pravo mnogo bijelog luka (kojeg prezirem BTW

) i to skontam tek u momentu kada smo već završili jelo a ja se nakašljao. Ubi onaj miris bijelog luka, ja ne znam šta ću.

Udaraj po soku, vinu, vodi, peri zube, žvaka jedna, druga, treća ali ništa. A po nesreći ja stavio malo više sosa a gospođica je sve u granicama. I ajde, sjednemo mi na kauč, pustim ja neki film, krenula priča, maženje, a ja u zemlju hoću da propadnem. Ona bi sve da padne neki poljubac, diše mi u uho, sexy šapat, a ja se okrećem u stranu, pita šta mi je a ja sav zacrvenjen od neugodnosti: "Boli me bubreg pa ga stišćem!"

Uglavnom, ostadoh suh tu noć, ona pravo svježa i mirisna a ja k'o da sam se od grofa Drakule branio koliko sam tuknuo na bijeli luk.
Isto tako, moj drug je svojoj koki napravio makarone, stavio kašiku pavlake (svojom kašikom

) i napravio kez kao da je francuski kuhar.
Nego, šta volite pojesti na takvim dateovima, šta ste pravili, ima li nekih doživljaja?