Vecer Kur'ana u Sarajevu
-
ragib
#1 Vecer Kur'ana u Sarajevu
Sarajevo, 5. maj, 2006. (MINA) - U organizaciji Muftiluka sarajevskog i Medžlisa IZ Sarajevo održat će se Večer Kur-ana . Ova nesvakidašnja manifestacija održat će se 5. maja nakon akšam namaza ( 20,00) u Istiklal džamiji u Sarajevu.
U programu će nastupiti najpoznatiji svjetski učaču Kur-ana : dr. Ahmed Naina iz Egipta, Ahmed Ebul Kasimi iz Irana, Abdurahman Sadien iz Južnoafričke Republike, Abdul Kadir Šehidoglu iz Turske i Aziz Alili iz BiH.
U okviru programa od 19,00 sati nastupit će Akademski hor Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu.
U programu će nastupiti najpoznatiji svjetski učaču Kur-ana : dr. Ahmed Naina iz Egipta, Ahmed Ebul Kasimi iz Irana, Abdurahman Sadien iz Južnoafričke Republike, Abdul Kadir Šehidoglu iz Turske i Aziz Alili iz BiH.
U okviru programa od 19,00 sati nastupit će Akademski hor Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu.
Last edited by ragib on 04/05/2006 23:25, edited 1 time in total.
- Salko sto je u vodu skako
#2 Re: Vecer Kur'ana-
koliko kosta ulaz????ragib wrote:Sarajevo, 5. maj, 2006. (MINA) - U organizaciji Muftiluka sarajevskog i Medžlisa IZ Sarajevo održat će se Večer Kur-ana . Ova nesvakidašnja manifestacija održat će se 5. maja nakon akšam namaza ( 20,00) u Istiklal džamiji u Sarajevu.
-
ragib
#3 Re: Vecer Kur'ana u Sarajevu
nistaSalko sto je u vodu skako wrote:koliko kosta ulaz????ragib wrote:Sarajevo, 5. maj, 2006. (MINA) - U organizaciji Muftiluka sarajevskog i Medžlisa IZ Sarajevo održat će se Večer Kur-ana . Ova nesvakidašnja manifestacija održat će se 5. maja nakon akšam namaza ( 20,00) u Istiklal džamiji u Sarajevu.
#4 Re: Vecer Kur'ana u Sarajevu
sta ako bude previse svijeta????ragib wrote:nistaSalko sto je u vodu skako wrote:koliko kosta ulaz????ragib wrote:Sarajevo, 5. maj, 2006. (MINA) - U organizaciji Muftiluka sarajevskog i Medžlisa IZ Sarajevo održat će se Večer Kur-ana . Ova nesvakidašnja manifestacija održat će se 5. maja nakon akšam namaza ( 20,00) u Istiklal džamiji u Sarajevu.
-
Haqqani
#5 Re: Vecer Kur'ana u Sarajevu
Salko sto je u vodu skako wrote:sta ako bude previse svijeta????ragib wrote:nistaSalko sto je u vodu skako wrote: koliko kosta ulaz????
Koji si ti optimista , Allah te nagradio svakim hajrom.
-
ragib
sto nisi javio ja ti cuvao mjestoHaqqani wrote:Bismillah!
Bio si u pravu , a ne samo optimista. Bio sam nocas u Istiklal džamiji , morao sam vani na travi klanjati, da mi je neko pricao , rekao bi mu da je lud. Po slobodnoj procjeni , oko 3000 ljudi je bilo prisutno , masallah
znao sam da ce biti puno...Haqqani wrote:Masallah.
Nisam ostao do kraja , posto sam se vani smrzno , tako da Turcina nisam cuo.
kakav je bio Aziz Alili ???
-
LAV_SA
Stvarno, sto se tice manifestacije, bilo je veličanstveno... nisam neki vjernik, ali mog'o sam ono do zore slusati... a Aziz Alili poslije onog Turcina je najslabije ucioSalko sto je u vodu skako wrote:znao sam da ce biti puno...Haqqani wrote:Masallah.
kakav je bio Aziz Alili ???
nisam bio a volio bi pogledati...hocel biti napravljen CD???LAV_SA wrote:Stvarno, sto se tice manifestacije, bilo je veličanstveno... nisam neki vjernik, ali mog'o sam ono do zore slusati... a Aziz Alili poslije onog Turcina je najslabije ucioSalko sto je u vodu skako wrote:znao sam da ce biti puno...Haqqani wrote:Masallah.
kakav je bio Aziz Alili ???tako ja mislim... Iranac je bio ubjedljivo najbolji, pa onda Egipcanin... svaka cast medzlisu i onim turcima na organizaciji... treba ono svake godine organizovati...
-
H
Bilo je stvarno lijepo, samo su malo razvukli one govore, tako da je učenje Kur'ana počelo kasno.Haqqani wrote:Bismillah!
Bio si u pravu , a ne samo optimista. Bio sam nocas u Istiklal džamiji , morao sam vani na travi klanjati, da mi je neko pricao , rekao bi mu da je lud. Po slobodnoj procjeni , oko 3000 ljudi je bilo prisutno , masallah