vec su je optuzili da je"pozelenila"

domoljub

#1 vec su je optuzili da je"pozelenila"

Post by domoljub »

Ljiljana: Predaj se Radovane
28. jul 2005. | 19:29 |
Pale -- Supruga haškog optuženika Radovana Karadžića - Ljiljana pozvala je svog supruga da se preda Haškom tribunalu "zarad svoje porodice".

Ljiljana Zelen Karadžić, koja je proteklih 10 godina podržavala skrivanje svog supruga, dala je ekskluzivni intervjuu agenciji Asošijejted pres iz svog doma na Palama. "Naša porodica je pod konstantnim pritiskom sa svih strana. Naši životi i egzistencija su ugroženi", rekla je ona.

da radi za muslimane
Toozla

Post by Toozla »

....kazu da su je vidjeli sa Sacirbegovicem na Svetom Stefanu..... :D
manijak1

Post by manijak1 »

:D :D Oboje su , pretpostavljam :D na gubitku :D :D
gavrilo

Post by gavrilo »

manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Divno krasno :D :D
Danke Gavro :D :D
gavrilo

Post by gavrilo »

manijak1 wrote::oops: Divno krasno :D :D
Danke Gavro :D :D
bitte schön
Fair Life

Post by Fair Life »

Davno je receno da "ne laje kuja radi sela, vec radi sebe".
Smrt fasizmu

#8 vec su je optuzili da je "pozelenila"

Post by Smrt fasizmu »

Ljiljana Zelen-Karadic je jos jedan od vecih ratnih profitera u Republici Srpskoj... Ona je bila i ostala vodeca licnost "Crvenog Krsta" Republike Srpske preko koga su se odvijale mnoge zakalkulisane radnje, pocevsi od sverca alokohola, cigara, pa i oruzja za vrijeme rata, pa posleratnom prodajom humanitarne pomoci koja je stizala na podrucje Republike Srpske. Njeni podcinjeni su posle rata javno prodavali humanitarnu pomoc, a ona je od toga uzimala veliki procenat... Jedena od njenih "povjerenika" je i gospodin Odzakovic koji je citav rat proveo u Sarajevu, da bi preko rodjackih veza sa Ljiljanom posle rata bio jedan od glavnih njenih distributera "pijacne i kucne humanitarne pomoci u tadasnjem Srpskom Sarajevu, a sada u tom istom Sarajevu on ima nekoliko svojih radnji dok oni koji su ostali uskraceni za humanitarnu pomoc jos uvijek gladuju...
KOMPLETNA KARADZICEVA PORODICA, SIN, KCERKA LJILJANA, NJEGOV BRAT MIRKO I MNOGA DRUGA RODBINA JE UMJESANA U RATNO PROFITERSTVO DOK SE NAROD U BOSNI I HERCEGOVINI BORIO ZA GOLI OPSTANAK... PRIMJERA RADI NAPOMENUCU DA JE NJEGOV BRAT MIRKO TOKOM RATA IMAO NA KARABURMI U BEOGRADU PREDUZECE KOJE SE ZVALO "TNT" A U KOJE SE SLJEVALA GOTOVA SVA PLJACKA KOJA JE URADJENA U BOSNI I HERCEGOVINI, MEDJU KOJMA SU I SEPARATORI IZ SARAJEVSKOG "ENERGOINVESTA" KOJI SU IMALI MILIUNSKE VRIJEDNOSTI...
Smrt fasizmu-Sloboda narodu!!!
domoljub

Post by domoljub »

i opet su ugrozeni,tako su tvrdili i 92 godine samo sto su 92 osornije 'roktali(bosanski hroktali)
Bumbar

Post by Bumbar »

Zar nju Crveni kriz jos nije smijenio???

Svasta...
karanana

Post by karanana »

Ljiljana urasla u vene od Igmana...Ma ja sam vazda govorio da mi se svidja njeno ime. A mislim i da je ljuta jer je Raso puno puta varao, cak i sa muslimankama.
St.Germain

Post by St.Germain »

ovo je ubleha za MZ...a zaista degutantno da je bila na celu Crvenog krsta godinama (nije vise), ali su joj, citam neki dan, jako zahvalni za sve sto je dosad ucinila za njih :shock: ...Isto kao kad bi Eva Braun nakon WWII postala ambasador dobre volje UN-a recimo...Ovaj svijet je davno otisao u tri strinine...
karanana

Post by karanana »

St.Germain wrote:ovo je ubleha za MZ...a zaista degutantno da je bila na celu Crvenog krsta godinama (nije vise), ali su joj, citam neki dan, jako zahvalni za sve sto je dosad ucinila za njih :shock: ...Isto kao kad bi Eva Braun nakon WWII postala ambasador dobre volje UN-a recimo...Ovaj svijet je davno otisao u tri strinine...

nikad se ne zna...meni ovo mirise na nobelovu nagradu za mir
flora.sa

Post by flora.sa »

meni miriše na podvalu...
Sad kao i ona je da se Rašo preda, samo da bi međunarodnoj zajednici ponovo na neki način zamazali oči.

a tamo...2 h ranije se garant čula sa njim i rekla da se ne predaje ni za živu glavu...
Zadig

Post by Zadig »

flora.sa wrote:meni miriše na podvalu...
Sad kao i ona je da se Rašo preda, samo da bi međunarodnoj zajednici ponovo na neki način zamazali oči.

a tamo...2 h ranije se garant čula sa njim i rekla da se ne predaje ni za živu glavu...
tu sam i ja negdje.
Ili su neke pare u pitanju, ili nesto drugo, ili mozda "buducnost" srpskog naroda... ko zna...
gavrilo

Post by gavrilo »

meni samo nedostaje ... "narod pati zbog tebe. pate majke srebrenice jer su zedne pravde. pati tvoj narod jer je zeljan istine"... ali ne... gospodja ne moze vise da podnese pritisak sa svih strana... pa kao samo njena porodica pati. :x
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

gavrilo wrote:meni samo nedostaje ... "narod pati zbog tebe. pate majke srebrenice jer su zedne pravde. pati tvoj narod jer je zeljan istine"... ali ne... gospodja ne moze vise da podnese pritisak sa svih strana... pa kao samo njena porodica pati. :x
Gledala sam je jutros na TV, i malo me iznenadilo, jer ako se sjecate, Radovanova majka je na samrti navodno rekla nesto u stilu "radije cu ga vidjeti mrtvog nego da izda srpstvo"...

i sad Ljiljana moli Radovana da se preda....ko zna kakva je igra u pitanju...
komentar Vuka Draskovica je bio "Trebala je reci da ne pati samo njena porodica, vec i celi srpski narod i drzava" , ali izgleda da ni Vuk jos nije skontao da je Radovan bio uzivljen u igricu zvanu RIZIKO tj. RISK, gdje se sa figuricama igras osvajanja svijeta..

mozda nakon ovoga, onesvijesteni Srbi shvate da se Radovan nije borio za srpstvo, vec se borio za neke svoje ideale...
mozda je htio da bude srpski Tito - sa kultom licnosti i pjesmicama posvecnim njemu..

ali se za Srbe borio nije....mozda se sad skonta...konacno...
gavrilo

Post by gavrilo »

mIRCerka wrote:mozda nakon ovoga, onesvijesteni Srbi shvate da se Radovan nije borio za srpstvo, vec se borio za neke svoje ideale...
mozda je htio da bude srpski Tito - sa kultom licnosti i pjesmicama posvecnim njemu...
zlobo je htjeo da bude srpski tito. ovaj komentar vise odgovara njemu nego karadzicu.

karadzic je jedan optereceni nacionalsovinista... i na samom kraju zlocinac i kriminalac.
gavrilo

Post by gavrilo »

Reakcije

Portparol visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu, Irina Guzelova kaže u izjavi za B92 da je već poznat stav Pedija Ešdauna, a to je da što se pre Karadžić nađe u Hagu, to će biti bolje za sve.

Nekadašnji premijer RS Milorad Dodik i predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata pozdravlja poziv na predaju i kaže da će to pomoći državi. Vojno politički analitičar iz Banja Luke Ostoja Barošan smatra da je poziv Ljiljane Karadžić rezultat višemesečnog pritiska kojem je, prema njegovim rečima, izložena porodica Karadžić. "Ono što bi bilo normalno očekivati je da se, ako ni zbog čega drugog, nego da zaštiti svoju porodicu od daljih neprijatnosti, Radovan Karadžić preda i preuzme odgovornost za sve ono za šta se optužuje i skine je sa porodice", kaže Ostoja Barošanin, prenosi BBC na srpskom.
Član Glavnog odbora Stranke demokratske akcije BiH Elmir Jahić pozdravio je poziv Radovanu Karadžiću za predaju i ocenio da su u ovom slučaju "verovatno sve opcije moguće". "Postoji dosta kontroverzi povodom njenog obraćanja. Može biti istina da ga je ona iskreno pozvala da se preda, do toga da je Radovan Karadžić odlučio da se preda, pa pokušava na ovaj način da nađe opravdanje za predaju, kao vrši se pritisak na porodicu, pa je to razlog. A može biti i čista farsa, koja je smišljena da bi se njegova porodica oslobodila pritisaka", izjavio je Jahić agenciji Beta.

Profesor Kosta Čavoški, koji se smatra bliskim porodici Karadžić, smatra da Ljiljana Karadžić nije promenila mišljenje da njen suprug ne treba da se preda Tribunalu: "Ja ne verujem da je došlo do bilo kakve promene u njenom stavu, ali je došlo do promene u mučenjima i patnjama kojima je porodica izložena."
mIRCerka

Post by mIRCerka »

gavrilo wrote:
mIRCerka wrote:mozda nakon ovoga, onesvijesteni Srbi shvate da se Radovan nije borio za srpstvo, vec se borio za neke svoje ideale...
mozda je htio da bude srpski Tito - sa kultom licnosti i pjesmicama posvecnim njemu...
zlobo je htjeo da bude srpski tito. ovaj komentar vise odgovara njemu nego karadzicu.

karadzic je jedan optereceni nacionalsovinista... i na samom kraju zlocinac i kriminalac.
i to sto kazes...
samo, desilo se obratno...zlobu niko vise ne pominje, ali se majice sa ratkom i radovanom jos uvijek prodaju po cijeloj RS....

e sad, da se osvrnem na ovo:
Profesor Kosta Čavoški, koji se smatra bliskim porodici Karadžić, smatra da Ljiljana Karadžić nije promenila mišljenje da njen suprug ne treba da se preda Tribunalu: "Ja ne verujem da je došlo do bilo kakve promene u njenom stavu, ali je došlo do promene u mučenjima i patnjama kojima je porodica izložena."
Nazalost, niko ih mucio nije....da im je dlaka sa glave zafalila, to bi objavile sve srpske TV stanice..... znaci SUPLJA PRICA.....

mislim da se ovdje radi o psiholoskim pritiscima, mislim da znaju da im detaljno pregledaju SVE, i da im je dopizdilo da ih svi gledaju pod mikroskopom..... ipak je psiholosko mucenje dugotrajnije, i ima dugotrajnije posljedice nego fizicko.... jer vecinu fizickih ostecenja plasticna operacija popraviti moze....
ne znam koji je razlog njenog obracanja, ali vidjecemo sta ce biti....
gavrilo

Post by gavrilo »

mIRCerka wrote:ne znam koji je razlog njenog obracanja, ali vidjecemo sta ce biti....
nadajmo se predaja :)
da pamtis

Post by da pamtis »

ali je došlo do promene u mučenjima i patnjama kojima je porodica izložena
zestoko~!! daj ljudi nemoj da ih vise mucite
Last edited by da pamtis on 29/07/2005 11:33, edited 1 time in total.
Fair Life

Post by Fair Life »

gavrilo wrote:meni samo nedostaje ... "narod pati zbog tebe. pate majke srebrenice jer su zedne pravde. pati tvoj narod jer je zeljan istine"... ali ne... gospodja ne moze vise da podnese pritisak sa svih strana... pa kao samo njena porodica pati. :x
Tudje nesrece su Gavrilo po pravilu uvijek na dugackom stapu. I normalno je da je Ljiljana upravio tako napisala. Ni prva ni poslednja koja svoju nesrecu i nesrecu svoje familije trpa na prvo mjesto i reaguje kako reaguje.

Kazem ni prva ni poslednja, jer i Izetbegovica (starijeg) kad su upitali koji mu je trenutak rata bio najtezi... bez imalo skromnosti je izjavio da je to bila noc kad mu je kcerka bila uhapsena (zarobljena kod, mislim, Kukanjca).

Nije se sjetio nikog drugog, nije se sjetio ni jedne od hiljada djecijih glava koje su raznesene granatama.

Jebaji ga...

Znacajnije mi je od motiva... da li je to ubleha ili ozbiljno.
Last edited by Fair Life on 29/07/2005 11:33, edited 1 time in total.
gavrilo

Post by gavrilo »

mIRCerka wrote:i to sto kazes...
samo, desilo se obratno...zlobu niko vise ne pominje, ali se majice sa ratkom i radovanom jos uvijek prodaju po cijeloj RS....
recimo da je karadzic ostao na vlasti, vjerovatno bi ga ista sudbina stigla kao i milosevica. ovako je stvoren nepotreban mit oko jednog zlocinca
mIRCerka

Post by mIRCerka »

gavrilo wrote:
mIRCerka wrote:ne znam koji je razlog njenog obracanja, ali vidjecemo sta ce biti....
nadajmo se predaja :)
nada je qrva.... ma prije ce ga naci mrtvog nego sto ce se ziv predati...
i tek smo onda nayebali sa kultom licnosti....
:(
Post Reply