Vaznost datuma, godisnjica i ostalih "proslava" u

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Godisnjice zabavljanja/braka su mi....

nebitne
4
14%
nisu nebitne, ali cesto zaboravim
5
18%
bitno mi je samo da udovoljim partneru
1
4%
bitan datum koji volim obiljeziti
16
57%
bitne samo cetvrtkom
2
7%

Total votes: 28

anais_nin

#1 Vaznost datuma, godisnjica i ostalih "proslava" u

Post by anais_nin »

Baby Jane, vidis kako i ja znam slusati :D da ne pokvarimo covjeku romanticni vikend evo kutak i za ovaj trenutak u vezama/brakovima :D

Koliko vam je bitno obiljezavanje odredjenih datuma u vezi? Na onoj drugoj temi se pocelo o godisnjicama :D Pamtite li (dobrovoljno) takve datume? Da li vam je bitno da ih obiljezite? A sta je s drugim datumima: rodjendan, valentinovo, dan mama/tata itd itd? :D Ocekujete li od partnera da se samostalno sjeti, i je li drama ako se ne sjeti? :D

Ima li muskaraca koji obracaju paznju na ovakve stvari bez "napomena" sa zenske strane? :D Cisto zato sto je i njima vazno? :D Ili imate po 10 podsjetnika pred sam datum da vam glava ne bi bila otkinuta ukoliko zaboravite? :D
dacina_curica

Post by dacina_curica »

JA sam uvijek smlata koja zaboravlja godisnjicu :-) :-) :-) .....ne zato sto mi ne znaci mnogo nego zato sto se vazda zabunim nekim glupostima i tek se sjetim ili taj dan ili kasnije......muzic se sjeti cesce :D .....uvijek proslavimo kasnije....na neki nas nacin :) ......za zadnju godisnjicu sam dobila "buket" voca (voce iskruzeno u obliku cvjetica i aranziranu u fini buketic) :) i onda smo sa malisanom otisli u setnju i u science center da pogledamo "Body World's 3" :-) .......u nasoj kuci vazi pravilo ako se sjetis, sjets, ako ne, sjeticemo se kad-tad pa usput i obiljeziti (uvijek dobar izgovor za finu vecericu :) )

rodjendane ne zaboravljam :oops: :) :D
Tesssa

Post by Tesssa »

Ja sam jedna od onih koje potrefe datum, ali ne i mjesec :lol: :lol: :lol: Samim tim i ne zamjeram ljudima kad se ne sjete necega jer se ni ja ne sjetim.
A da ne pricam o nekim manjim jubilejima. neke moje prijateljice znaju datum kad su prvi put vidjele svog momka kako jede :D :roll: :-)

sto se konkretno rodjendana tice, ne zaboravljam ove najbitnije, a ove druge :zzzz: i muvijek mi bude sega kako za rodjendan dobijem poruke od ljudi od kojih bi to najmanje ocekivala, a ovi sto ocekujem od njih nista :D
Dori

Post by Dori »

Mi nismo sigurni kad nam je godisnjica...znamo da je nekad u decembru, tako da imamo rodjendane da ih "obiljezavamo", a ja svoj pocnem najavljivati jedno mjesec dana unapred, tako da nema sanse da ga fuli :D
anais_nin

Post by anais_nin »

:D meni je pravo super sto moji roditelji i dan danas, osim godisnjice braka i dalje proslavljaju "godisnjicu zabavljanja" :D kazu oni se jos uvijek zabavljaju :oops: :D nije to nikad nista teatralno ni grandiozno, ali se OBILJEZI :D

uz to prije nego sto ce se vjencati tata je od jednog prijatelja koji je putovao u jednu egzoticniju zemlju narucio 7 narukvica, tankih, izrezbarenih, svaka unikat, sastavljene zajedno, i poklonio to mami za 7 godina zajedno :D (te narukvice su vec vise od 15 godina "moje" i cuvam ih ko oci u glavi :D)
porCelaiN

Post by porCelaiN »

pamtim rođendane od svih ljudi koji su mi bitni.. godišnjice isto, znam koliko sam godina u vezi, ali mjeseci.. to vec moram da brojim na prste :)
moji starci uvjiek slave godišnjicu na dan kada su pobjegli da se vjenčaju ( bila je to zabranjena ljubav) :) to mi je super
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

ja pamtim rodjendan i godisnjicu, mada rodjendan je nekako najbitniji. zenin ne moj. ja svoj ne slavim. ne znam sto da slavim cinjenicu da sam jos jednu godinu blize smrti :oops:
valentinovog se oboje gnusamo i ne slavimo ga.
inace, ja samo bajram od srca slavim :D
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

meni je nejveci blam bio kada sam zaboravila muzev rodjendan :roll:
Ujutro smo imali nekih obaveza i oko 10 h se vracamo kuci i u autu njemu zvoni telefon. Ja nesto meljem i meljem i meljem... Kad on pruzi mobitel i rece:"Evo i T-Mobile mi cestito rodjendan, a ti nista" :-?
To mi i dan danas prebacuje ako ja njega napadnem da je nesto zaboravio.
Odokativno znam kada smo se poceli zabavljat, ali mislim da ni jedno ne zna tacan datum. Dok nismo imali djecu za godisnjicu smo isli u restoran, a sad kako imamo bandite sjedimo kuci :D
Ovo ostalo ne slavimo :oops: :D
danas

Post by danas »

jebe me se :)
anais_nin

Post by anais_nin »

sram te bilo :lol: :D (mada muzu ta izjava sigurno ne smeta :D)....a rodjendani? :D
callmethebreeeze

sto je romanticna ova danas :D
koliko je njoj godina, de je pitaj anais :D
danas

Post by danas »

anais_nin wrote:sram te bilo :lol: :D (mada muzu ta izjava sigurno ne smeta :D)....a rodjendani? :D
ma znam rodjendane... ali mrzi me sve to da pamtim... :-) :D
to je opterecenje, ono kao godisnjica vako nako... bolje onako kad vam prahne da uradite nesto nego da cekate 'taj' datum, pa ko fol nesto spesl, ma bezze meni to :-) :-) :-)
callmethebreeeze

ja se slazem s danas. sve sto sto se "mora" lako predje u obavezu, a obaveze znaju brzo dosaditi.
umjesto poklona mi cesto negdje otputujemo, nekako je ljepse imati "dozivljaje" nego krpice ili stvarcice.
anais_nin

Post by anais_nin »

callmethebreeeze wrote:ja se slazem s danas. sve sto sto se "mora" lako predje u obavezu, a obaveze znaju brzo dosaditi.
umjesto poklona mi cesto negdje otputujemo, nekako je ljepse imati "dozivljaje" nego krpice ili stvarcice.
s ovim se u potpunosti slazem :D
callmethebreeeze

ja sam davno odlucio da cu poceti skupljati "sjecanja" i "dozivljaje". jebo sve drugo.
cim mi se smrkne od ovog sivila ja pomislim na caj od nane u maroku i sunce me obasja:D
danas

Post by danas »

callmethebreeeze wrote:ja se slazem s danas. sve sto sto se "mora" lako predje u obavezu, a obaveze znaju brzo dosaditi.
ma to... sve kao radis 'reda radi', jer tako mora... jebo to...

moj cojK cesto putuje, i zna mi donijeti ponesto sa putovanja. a i to sam na random reinforcement schedule-u, nekad ima a nekad nema :-) nikad dosadno :lol:
van Basten

Post by van Basten »

zaboraviti neki datum a smatrati ga bitnim u svom životu u današnjem svijetu moderne tehnologije, prava je umjetnost... podsjetnici na mobitelu, podsjetnici na internetu... druga je stvar ne držati do nekog datuma... djevojka i ja npr. ne držimo da Valentinova ni sekunde... ali zato držimo do naših rođendana, godišnjice zabavljanja... za ovu Novu godinu sam je malo iznenadio uručivši joj jedan prigodan poklon 31.12 u 21h... unezgodila se kao " ali, nikada nismo poklanjali za Novu godinu ništa, ne obilježavamo tako...", rekoh: ovo nije novogodišnji poklon, još nije ponoć... ovaj poklon obilježava dan kad sam te upoznao.
Baby Jane

Post by Baby Jane »

danas wrote:
ma to... sve kao radis 'reda radi', jer tako mora... jebo to...

moj cojK cesto putuje, i zna mi donijeti ponesto sa putovanja. a i to sam na random reinforcement schedule-u, nekad ima a nekad nema :-) nikad dosadno :lol:
variable interval ratio...hm...bavi li se kojim slucajem HRMom? :D
mostarac

Post by mostarac »

ja prosle godine zaboravio da mi je rodjendan i podsjetila me SMS cestitka :lol: :lol: :lol:
Sjebo sam se pravo bio :roll:
anais_nin

Post by anais_nin »

van Basten wrote:zaboraviti neki datum a smatrati ga bitnim u svom životu u današnjem svijetu moderne tehnologije, prava je umjetnost... podsjetnici na mobitelu, podsjetnici na internetu... druga je stvar ne držati do nekog datuma... djevojka i ja npr. ne držimo da Valentinova ni sekunde... ali zato držimo do naših rođendana, godišnjice zabavljanja... za ovu Novu godinu sam je malo iznenadio uručivši joj jedan prigodan poklon 31.12 u 21h... unezgodila se kao " ali, nikada nismo poklanjali za Novu godinu ništa, ne obilježavamo tako...", rekoh: ovo nije novogodišnji poklon, još nije ponoć... ovaj poklon obilježava dan kad sam te upoznao.
:D :D :D :D je l mahala usima od srece ko dumbo :oops: :D ako nije, trebala je :D :lol: svaka cast....
van Basten

Post by van Basten »

anais_nin wrote:
van Basten wrote:zaboraviti neki datum a smatrati ga bitnim u svom životu u današnjem svijetu moderne tehnologije, prava je umjetnost... podsjetnici na mobitelu, podsjetnici na internetu... druga je stvar ne držati do nekog datuma... djevojka i ja npr. ne držimo da Valentinova ni sekunde... ali zato držimo do naših rođendana, godišnjice zabavljanja... za ovu Novu godinu sam je malo iznenadio uručivši joj jedan prigodan poklon 31.12 u 21h... unezgodila se kao " ali, nikada nismo poklanjali za Novu godinu ništa, ne obilježavamo tako...", rekoh: ovo nije novogodišnji poklon, još nije ponoć... ovaj poklon obilježava dan kad sam te upoznao.
:D :D :D :D je l mahala usima od srece ko dumbo :oops: :D ako nije, trebala je :D :lol: svaka cast....
reći ću samo to da je poklon imao adekvatnu povratnu reakciju :oops: :D
anais_nin

Post by anais_nin »

ja ne volim konvencionalne proslave bilo cega :D ne volim hampu, ne ocekujem neke grandiozne geste, ni trosenje love u velikim kolicinama, ali volEm obiljezavanje svega i svacega :D

naravno kad se sve sabere i oduzme najvise od svega volim poklone i lijepe geste BEZ POVODA, tj nevezane za neki bitan datum....ali mi bude strasno drago kad se nekom sitnicom, nekim znakom paznje, vremenom KVALITETNO provedenim zajedno obiljeze ti neki datumi :D

i nije drama, niti kidanje glave ako se desi da se zaboravi (za rodjendan vec ne garantujem :lol: :D), ali ja strasno volim da se provode zajedno svi praznici :D svaki izgovor da se zgotivi :D i ne mora to biti nista vise od zajedno napravljene vecere i boce dobrog vina, ali je bitno nesto NESTO :D s tim sto ja fakat uzivam u svakom mogucem prazniku, ukljucujuci 1. maj (to mi je jos uvijek jedan od nadrazih praznika) do meni omiljenog 14. februara :D

Eh sad se to "moderno" zove Valentinovo :D al' za mene je to uvijek bio i bice DAN OSLOBODJENJA MOSTARA (OD FASIZMA) :D smijite se koliko hocete, ali ja na taj dan ne ocekujem srca i latice, ali ga smatram BITNIM PRAZNIKOM :D i naravno mora NESTO da se CRVENI, onako pravo partizanski :D
Last edited by anais_nin on 18/01/2008 03:24, edited 1 time in total.
encian

Post by encian »

ja se ljutila prvih godinu-dvije, zbog rodjendana i godisnjice. onda sam skontala da ga sestra zove da kaze "mami je danas rodjendan", pa onda tako i ja. "dragi meni je rodjendan u petak" :-D . jos uvijek se sjeca datuma vjencanja, pa vidjet cemo hoce li tako biti i za godisnjicu, ali svejedno imam razradjenu tehniku :D
anais_nin

Post by anais_nin »

encian wrote:ja se ljutila prvih godinu-dvije, zbog rodjendana i godisnjice. onda sam skontala da ga sestra zove da kaze "mami je danas rodjendan", pa onda tako i ja. "dragi meni je rodjendan u petak" :-D . jos uvijek se sjeca datuma vjencanja, pa vidjet cemo hoce li tako biti i za godisnjicu, ali svejedno imam razradjenu tehniku :D
bitno je prilagoditi se i dobiti zeljene rezultate :D
Last edited by anais_nin on 18/01/2008 04:36, edited 1 time in total.
maccarona

Post by maccarona »

nebitni dani , kad imas kraj sebe neshvacenog :?
lezim li krivo? :D:D
Post Reply