Važnost BiH Dijaspore u Izborima?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

gavrilo

Post by gavrilo »

Alfons Kauders wrote:jesi, jesi, vidio sam ja... a i pricali su ljudi... a ljudi nikad ne lazu... :D :D
gotovo... provaljen sam ... valja bjezat :skoljka: :faraon1:
spongebob

Post by spongebob »

gavrilo wrote:
spongebob wrote:i ja sam primjetio da naginje na desnicu...a kontam dobar co´jk..

ja na desnicu :? :lol:

pa gdje si to primjetio, majke ti?
zeza ba :)
gavrilo

Post by gavrilo »

Vodenjak wrote:I mi smo njih! :D
nego reci ti meni, mozda znas, da li postoji stranka zelenih u bih? mislim na borce za zastitu prirode, a ne sda demokrate :D
gavrilo

Post by gavrilo »

spongebob wrote:zeza ba :)

sto me ba trzaz bezze 8) :evil: :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

gavrilo wrote:
Vodenjak wrote:I mi smo njih! :D
nego reci ti meni, mozda znas, da li postoji stranka zelenih u bih? mislim na borce za zastitu prirode, a ne sda demokrate :D

Jos bi nam i TI zeleni trebali! :shock:

Ovaj je najbolji gavro: :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

gavrilo wrote:
Alfons Kauders wrote:jesi, jesi, vidio sam ja... a i pricali su ljudi... a ljudi nikad ne lazu... :D :D
gotovo... provaljen sam ... valja bjezat :skoljka: :faraon1:
dje ces bjezat, pa vec si u svici... dje je to bolje ?! :D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Važnost BiH Dijaspore u Izborima?...za pjesmu Eurovizije..:D..pa za Harija ima da glasaju...:D.
spongebob

Post by spongebob »

Bobi wrote:Važnost BiH Dijaspore u Izborima?...za pjesmu Eurovizije..:D..pa za Harija ima da glasaju...:D.
ah :D

i ja zaboravih tu vaznu komponentu :D . da se native Danci i Norvezani nadju zabezeknutim kakav ukus imaju njihovi sugradjani :D
Meshtar

Post by Meshtar »

Bobi wrote:Važnost BiH Dijaspore u Izborima?...za pjesmu Eurovizije..:D..pa za Harija ima da glasaju...:D.
Jest pa da budu sretni Ismeta Dervoz, Dejan Kukrić i Vesna Andre Zaimović....juhu, da nas nastave peglati sa svojim muzičkim uredništvom, i onda se čude što klinci slušaju seljakluke...
gavrilo

Post by gavrilo »

Vodenjak wrote:Jos bi nam i TI zeleni trebali! :shock:
ej ba.. ja za TE glasam u svajcarskoj :evil:
Ovaj je najbolji gavro: :D
nije...

ovja :mrgreen: je bolji...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Minnela wrote:Glasam, i to ne samo zbog sebe vec i zbog ovakvih kao sto je Meshtar koji bi najsretniji bili da zabrane dijaspori glasanje ...Sva sreca pa se takvi ne pitaju nista :D :P
A za koga bi ti glasala, zivota ti?

Sema Osmanagica? :P :D
Meshtar

Post by Meshtar »

Minnela wrote:Glasam, i to ne samo zbog sebe vec i zbog ovakvih kao sto je Mestar koji bi najsretniji bili da zabrane dijaspori glasanje ...Sva sreca pa se takvi ne pitaju nista :D :P
Ma ne mogu ti ja ništa zabraniti, a niti to želim...samo je činjenica jedno, vi otamo glasate, trznete X na pogrešno mjesto ponukani "patriotskim" nagonima i nostalgijom i nastavite nas ovdje dijelitii i vraćati u nazad.

Elem, ne zanima me gdje je ko i zašto i kako je otišao, zanima me samo budućnost moje zemlje jer ja za razliku od vas nemam rezervnu.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Meshtar wrote:
Minnela wrote:Glasam, i to ne samo zbog sebe vec i zbog ovakvih kao sto je Mestar koji bi najsretniji bili da zabrane dijaspori glasanje ...Sva sreca pa se takvi ne pitaju nista :D :P
Ma ne mogu ti ja ništa zabraniti, a niti to želim...samo je činjenica jedno, vi otamo glasate, trznete X na pogrešno mjesto ponukani "patriotskim" nagonima i nostalgijom i nastavite nas ovdje dijelitii i vraćati u nazad.

Elem, ne zanima me gdje je ko i zašto i kako je otišao, zanima me samo budućnost moje zemlje jer ja za razliku od vas nemam rezervnu.
A sta velis o onoj milijadi eura sto dijaspora ostavi svake godine u Bosni? (prema podacima UN-a)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Minnela wrote:
Vodenjak wrote:
Minnela wrote:Glasam, i to ne samo zbog sebe vec i zbog ovakvih kao sto je Meshtar koji bi najsretniji bili da zabrane dijaspori glasanje ...Sva sreca pa se takvi ne pitaju nista :D :P
A za koga bi ti glasala, zivota ti?

Sema Osmanagica? :P :D
Zavisi, ako bude piramida onda Sam, a ako ne, kao i uvijek SDA :D
U oba slucaja si ubola!
Praaaaavo ubola! :roll:

:D
Last edited by Vodenjak on 04/05/2006 21:45, edited 1 time in total.
Meshtar

Post by Meshtar »

Vodenjak wrote:
Meshtar wrote:

A sta velis o onoj milijadi eura sto dijaspora ostavi svake godine u Bosni? (prema podacima UN-a)
Hajmo realno, ako je to i istina, a nešto sumnjam...koliko tih para koje su tako bitne ide u obnovu a koliko u ruke vlasnika kafića i restorana...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Meshtar wrote:
Vodenjak wrote:
Meshtar wrote: Ma ne mogu ti ja ništa zabraniti, a niti to želim...samo je činjenica jedno, vi otamo glasate, trznete X na pogrešno mjesto ponukani "patriotskim" nagonima i nostalgijom i nastavite nas ovdje dijelitii i vraćati u nazad.

Hajmo realno, ako je to i istina, a nešto sumnjam...koliko tih para koje su tako bitne ide u obnovu a koliko u ruke vlasnika kafića i restorana...
Poslacemo vam i ljude koji ce voditi politiku a time i organe uprave.
Samo ti reci! :-) :roll:
Meshtar

Post by Meshtar »

Minnela wrote:
Meshtar wrote:

Ja te sigurno ne vracam unazad i ne mozes ti znati za koga ko glasa..Mislis ako je dijaspora da onda nema pojma ni o cemu? Mi vas sigurno ne dijelimo..ne generalizuj...
Pa i ne možeš nas dijeliti, mi smo svi u istim govnima. I ništa ja ne generalizujem, nego na žalost pričam o velikoj većini dijaspore...htjela ti to priznati ili ne.
A vidim da spominješ i SDA...tako da si na žalost i ti u toj većini, jedino bi gore bilo da ti je Haris idol.
Meshtar

Post by Meshtar »

Minnela wrote:Mozda bude i Haris, jos sam u nedoumici.. :D

E moj Meshtare, ja nisam za SDA glasala ni na pocetku rata, ni posliej rata, a bogami ni sada....Ali znam veliki broj ljudi koji to jesu i za cudo nisu u dijaspori vec u Bosni ..Ali eto dijaspora je za sve kriva...
Hm ne napisah nigdje da je dijaspora za sve kriva, ali dobro tumači kako želiš. Samo sam skrenuo pažnju na jedan od mnogobrojnih problema ove države.

PS: ne bi baš bilo meštare nego meštre...onako dijasporski :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Meshtar wrote:
Minnela wrote:
Meshtar wrote: Ma ne mogu ti ja ništa zabraniti, a niti to želim...samo je činjenica jedno, vi otamo glasate, trznete X na pogrešno mjesto ponukani "patriotskim" nagonima i nostalgijom i nastavite nas ovdje dijelitii i vraćati u nazad.

Ja te sigurno ne vracam unazad i ne mozes ti znati za koga ko glasa..Mislis ako je dijaspora da onda nema pojma ni o cemu? Mi vas sigurno ne dijelimo..ne generalizuj...
Pa i ne možeš nas dijeliti, mi smo svi u istim govnima. I ništa ja ne generalizujem, nego na žalost pričam o velikoj većini dijaspore...htjela ti to priznati ili ne.
A vidim da spominješ i SDA...tako da si na žalost i ti u toj većini, jedino bi gore bilo da ti je Haris idol.
Ne diraj mi zemljakinju @Meshtar!
Imaces sa mnom posla!
:D :D :D

Samo JA mogu da je provociram!
Do jednom... :-) :-)

:D
Meshtar

Post by Meshtar »

Baš zanimljiva reakcija, ne analiziram ti rečenice svakako čitam između redova. Radi se o nicku i njegovom izgovoru...ništa više.

Oprosti ako te uvrijedih...
Post Reply