Trebao bih na dvodnevni poslovni put naredne sedmice u Republiku Hrvatsku. Nažalost, pasoš mi ističe za 2 mjeseca i 7 dana od dana povratka.
Da li hrvatski carinici rigorozno primjenjuju pravilo od 3 mjeseca minimalne važnosti pasoša Bosne i Hercegovine za ulazak u Hrvatsku ili bi me pustili da prođem? Imam punovažnu bosansko-hercegovačku ličnu kartu i vozačku dozvolu no koliko znam više se iste ne koriste kao putne isprave prema Hrvatskoj.
Pokušao sam zvati Ambasadu Republike Hrvatske u Sarajevu no nisam uspio doći do ikoga surfajući kroz menije.
Važenje pasoša - put u Hrvatsku
-
Eborg
-
statixx
#2 Re: Važenje pasoša - put u Hrvatsku
To ti je stvar srece, meni isto istice i nisam se usudio nedavno za vikend otici na more. Znam par koji je nedavno prosao, a isticu im pasosi za dva mjeseca.
- Dino777
#3 Re: Važenje pasoša - put u Hrvatsku
Trebali bi te pustiti ali kao sto momak rece iznad to ti je stvar njihovog raspolozenja i srece
-
Eborg
#4 Re: Važenje pasoša - put u Hrvatsku
Ima li igdje neka zvanična adresa gdje bih mogao dobiti odgovor?
-
530i
#5 Re: Važenje pasoša - put u Hrvatsku
Zvanično ne smiješ, imaš negdje pravilnik na stranici hrvatskog mupa ili carina, progooglaj. To su pravila za kompletnu EU, ne samo za Hrvatsku, a kako su aplicirali za šengen još više i detaljnije pregledaju sve.