Važenje pasoša - put u Hrvatsku

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Eborg

#1 Važenje pasoša - put u Hrvatsku

Post by Eborg »

Trebao bih na dvodnevni poslovni put naredne sedmice u Republiku Hrvatsku. Nažalost, pasoš mi ističe za 2 mjeseca i 7 dana od dana povratka.

Da li hrvatski carinici rigorozno primjenjuju pravilo od 3 mjeseca minimalne važnosti pasoša Bosne i Hercegovine za ulazak u Hrvatsku ili bi me pustili da prođem? Imam punovažnu bosansko-hercegovačku ličnu kartu i vozačku dozvolu no koliko znam više se iste ne koriste kao putne isprave prema Hrvatskoj.

Pokušao sam zvati Ambasadu Republike Hrvatske u Sarajevu no nisam uspio doći do ikoga surfajući kroz menije.
statixx

#2 Re: Važenje pasoša - put u Hrvatsku

Post by statixx »

To ti je stvar srece, meni isto istice i nisam se usudio nedavno za vikend otici na more. Znam par koji je nedavno prosao, a isticu im pasosi za dva mjeseca.
Dino777

#3 Re: Važenje pasoša - put u Hrvatsku

Post by Dino777 »

Trebali bi te pustiti ali kao sto momak rece iznad to ti je stvar njihovog raspolozenja i srece
Eborg

#4 Re: Važenje pasoša - put u Hrvatsku

Post by Eborg »

Ima li igdje neka zvanična adresa gdje bih mogao dobiti odgovor?
530i

#5 Re: Važenje pasoša - put u Hrvatsku

Post by 530i »

Zvanično ne smiješ, imaš negdje pravilnik na stranici hrvatskog mupa ili carina, progooglaj. To su pravila za kompletnu EU, ne samo za Hrvatsku, a kako su aplicirali za šengen još više i detaljnije pregledaju sve.
Post Reply