Vatromet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
winkiewinkie

#1 Vatromet

Post by winkiewinkie »

Smiju li se paliti za novu godinu vatrometi ( mali) i Cobre,Tenkovski udari i Zolje te kakav je stav organa gonjenja prema dimnim bombama i bengalkama?
starii

#2 Re: Vatromet

Post by starii »

jarane raspali iz svi sredstava..vidis da nema drzave a i ministar sigurnosti nam je kriminalac :D
Reglan

#3 Re: Vatromet

Post by Reglan »

Ako nemas gdje nabaviti samo prosetaj gore Ferhadijom.Ima jedno 20+ stolova a na njima razna artiljerija,preko Oriona do Mirnoveca.
winkiewinkie

#4 Re: Vatromet

Post by winkiewinkie »

arshavin wrote:Ako nemas gdje nabaviti samo prosetaj gore Ferhadijom.Ima jedno 20+ stolova a na njima razna artiljerija,preko Oriona do Mirnoveca.

Imam ja gdje nabavit :D
AS_sa

#5 Re: Vatromet

Post by AS_sa »

winkiewinkie wrote:Smiju li se paliti za novu godinu vatrometi ( mali) i Cobre,Tenkovski udari i Zolje te kakav je stav organa gonjenja prema dimnim bombama i bengalkama?
ne bi smjelo, makar na javnim mjestima .. al svasta se ne smije a radi se, tako da samo nek goriiii :x :D
Edin H.

#6 Re: Vatromet

Post by Edin H. »

Cuj tenkovski udari :lol: :lol: :lol:
karanana

#7 Re: Vatromet

Post by karanana »

udri brate, ne zali granate.
burekdzijabezmesa

#8 Re: Vatromet

Post by burekdzijabezmesa »

karanana wrote:udri brate, ne zali granate.
:lol:
mayab

#9 Re: Vatromet

Post by mayab »

Sta je ovo ove godine, evo 22.decembar a ne puca se, da li je to pravna drzava zakucala na u ove nase prostore! :bih:
dječak sa šibicama

#10 Re: Vatromet

Post by dječak sa šibicama »

Edin H. wrote:Cuj tenkovski udari :lol: :lol: :lol:
:D

a dobro, ako je kopija kopije :D ako moze Nikef i Addidas, moze i tenkovski udar :D
anonimnaosoba

#11 Re: Vatromet

Post by anonimnaosoba »

mayab wrote:Sta je ovo ove godine, evo 22.decembar a ne puca se, da li je to pravna drzava zakucala na u ove nase prostore! :bih:
baš :D

ako pod dimne bombe misliš na ona mala sranja, slobodno raspali, a ako već na kutije misliš, ne znam...
dječak sa šibicama

#12 Re: Vatromet

Post by dječak sa šibicama »

mayab wrote:Sta je ovo ove godine, evo 22.decembar a ne puca se, da li je to pravna drzava zakucala na u ove nase prostore! :bih:
Prije neimastina, pa se municija cuva za novu godinu :-)
lajkujMe

#13 Re: Vatromet

Post by lajkujMe »

Znam da je prije bilo kao imaju 3 kategorije pirotehnike I, II , III

I kategorija su dozvoljena sredstva za sve (tipa prskalice i slicno) znaci bezopasne materije :D i dozvoljene su za koristenje tokom citave godine i svim uzrastima.

II kategorija su Teze stvari, vatromet, rakete, teze petarde (tipa topovski udar), Baklje itd, E znam da je prije bio zakon da se te materije smiju koristiti samo od 27 do 1 januara (ili od 29 do 1 januara), i dozvoljene su samo Punoljetnim osobama.

III kategorija je profesionalni pirotehnicki materijal, koji smiju kupovati i upotrebljavati, strucne osobe s dozvolom za to.

To je bilo prije e ne znam sad, nesto kontam kao da su prosle godine totalno zabranili i II kategoriju u Kantonu Sarajevo (zakoni o upotrebi i prodaji pirotehnike je u nadleznosti kantona).

Svaki kanton ima svoj zakon o tome.

Ali svijedno ako hoces vece kolicine pirotehnike jeftino i mnogo veci izbor preporucujem Kiseljak i radnju pirotehnike Mirnovec :D
Logovan

#14 Re: Vatromet

Post by Logovan »

winkiewinkie wrote:Smiju li se paliti za novu godinu vatrometi ( mali) i Cobre,Tenkovski udari i Zolje te kakav je stav organa gonjenja prema dimnim bombama i bengalkama?
Ma jarane bacaj, pali, ne štedi. :D Vidiš da je ovaj put nešto pravo tiho. :mrgreen:
Post Reply