Vatromet
-
winkiewinkie
#1 Vatromet
Smiju li se paliti za novu godinu vatrometi ( mali) i Cobre,Tenkovski udari i Zolje te kakav je stav organa gonjenja prema dimnim bombama i bengalkama?
- starii
#2 Re: Vatromet
jarane raspali iz svi sredstava..vidis da nema drzave a i ministar sigurnosti nam je kriminalac 
- Reglan
#3 Re: Vatromet
Ako nemas gdje nabaviti samo prosetaj gore Ferhadijom.Ima jedno 20+ stolova a na njima razna artiljerija,preko Oriona do Mirnoveca.
-
winkiewinkie
#4 Re: Vatromet
arshavin wrote:Ako nemas gdje nabaviti samo prosetaj gore Ferhadijom.Ima jedno 20+ stolova a na njima razna artiljerija,preko Oriona do Mirnoveca.
Imam ja gdje nabavit
-
AS_sa
#5 Re: Vatromet
ne bi smjelo, makar na javnim mjestima .. al svasta se ne smije a radi se, tako da samo nek goriiiiwinkiewinkie wrote:Smiju li se paliti za novu godinu vatrometi ( mali) i Cobre,Tenkovski udari i Zolje te kakav je stav organa gonjenja prema dimnim bombama i bengalkama?
- Edin H.
#6 Re: Vatromet
Cuj tenkovski udari

- burekdzijabezmesa
#8 Re: Vatromet
karanana wrote:udri brate, ne zali granate.
- mayab
#9 Re: Vatromet
Sta je ovo ove godine, evo 22.decembar a ne puca se, da li je to pravna drzava zakucala na u ove nase prostore! 
- dječak sa šibicama
#10 Re: Vatromet
Edin H. wrote:Cuj tenkovski udari![]()
![]()
a dobro, ako je kopija kopije
- anonimnaosoba
#11 Re: Vatromet
bašmayab wrote:Sta je ovo ove godine, evo 22.decembar a ne puca se, da li je to pravna drzava zakucala na u ove nase prostore!
ako pod dimne bombe misliš na ona mala sranja, slobodno raspali, a ako već na kutije misliš, ne znam...
- dječak sa šibicama
#12 Re: Vatromet
Prije neimastina, pa se municija cuva za novu godinumayab wrote:Sta je ovo ove godine, evo 22.decembar a ne puca se, da li je to pravna drzava zakucala na u ove nase prostore!
-
lajkujMe
#13 Re: Vatromet
Znam da je prije bilo kao imaju 3 kategorije pirotehnike I, II , III
I kategorija su dozvoljena sredstva za sve (tipa prskalice i slicno) znaci bezopasne materije
i dozvoljene su za koristenje tokom citave godine i svim uzrastima.
II kategorija su Teze stvari, vatromet, rakete, teze petarde (tipa topovski udar), Baklje itd, E znam da je prije bio zakon da se te materije smiju koristiti samo od 27 do 1 januara (ili od 29 do 1 januara), i dozvoljene su samo Punoljetnim osobama.
III kategorija je profesionalni pirotehnicki materijal, koji smiju kupovati i upotrebljavati, strucne osobe s dozvolom za to.
To je bilo prije e ne znam sad, nesto kontam kao da su prosle godine totalno zabranili i II kategoriju u Kantonu Sarajevo (zakoni o upotrebi i prodaji pirotehnike je u nadleznosti kantona).
Svaki kanton ima svoj zakon o tome.
Ali svijedno ako hoces vece kolicine pirotehnike jeftino i mnogo veci izbor preporucujem Kiseljak i radnju pirotehnike Mirnovec
I kategorija su dozvoljena sredstva za sve (tipa prskalice i slicno) znaci bezopasne materije
II kategorija su Teze stvari, vatromet, rakete, teze petarde (tipa topovski udar), Baklje itd, E znam da je prije bio zakon da se te materije smiju koristiti samo od 27 do 1 januara (ili od 29 do 1 januara), i dozvoljene su samo Punoljetnim osobama.
III kategorija je profesionalni pirotehnicki materijal, koji smiju kupovati i upotrebljavati, strucne osobe s dozvolom za to.
To je bilo prije e ne znam sad, nesto kontam kao da su prosle godine totalno zabranili i II kategoriju u Kantonu Sarajevo (zakoni o upotrebi i prodaji pirotehnike je u nadleznosti kantona).
Svaki kanton ima svoj zakon o tome.
Ali svijedno ako hoces vece kolicine pirotehnike jeftino i mnogo veci izbor preporucujem Kiseljak i radnju pirotehnike Mirnovec
- Logovan
#14 Re: Vatromet
Ma jarane bacaj, pali, ne štedi.winkiewinkie wrote:Smiju li se paliti za novu godinu vatrometi ( mali) i Cobre,Tenkovski udari i Zolje te kakav je stav organa gonjenja prema dimnim bombama i bengalkama?