Vatrogasne mlaznice

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

sarajevomd

#1 Vatrogasne mlaznice

Post by sarajevomd »

Ne znam gdje da ovo postam pa cu ovde.

Treba mi mlaznica za vatrogasno crijevo, koja rasprcuje * (valjda sam dobro napisao) mlaz vode i moze sluziti za zalijevanje .

Da li mi mozete reci gdje mogu naci iste, osim na piku, jer sam ga precesljao :D

Image
Hemera

#2 Re: Vatrogasne mlaznice

Post by Hemera »

bezbel PASTOR imaju i mlaznice,mislim da u briješću ima prodavnica vatrogasne opreme
sarajevomd

#3 Re: Vatrogasne mlaznice

Post by sarajevomd »

PASTOR ima u sarajevu :O ? Gdje tacno ?
Hemera

#4 Re: Vatrogasne mlaznice

Post by Hemera »

mozes li googlati?
Adresa: Vilsonovo ŠetaliŠte 10, Sarajevo, BiH
Tel.: 033 647 673 | Fax: 033 647 673

na petlji u brijescu imas dvije firme jednu pored druge proming i jos jedna ne znam kako se zove
sarajevomd

#5 Re: Vatrogasne mlaznice

Post by sarajevomd »

Da naravno da mogu i to sam prvo uradio.

Pastor group nije naveo Sarajevo.

http://www.pastor-group.com/index.php?o ... 2&Itemid=2

Ipak, hvala za info! Jos samo ako si nasao/la sajt bosanske podruznice/firme ?
MedokFurl

#6 Auto fan

Post by MedokFurl »

Da , stvarno. Tako se događa . Možemo komunicirati na tu temu . Ovdje ili na PM .
sarajevomd

#7 Re: Vatrogasne mlaznice

Post by sarajevomd »

Hemera wrote:mozes li googlati?
Adresa: Vilsonovo ŠetaliŠte 10, Sarajevo, BiH
Tel.: 033 647 673 | Fax: 033 647 673

na petlji u brijescu imas dvije firme jednu pored druge proming i jos jedna ne znam kako se zove
Na zalost, dati brojevi nisu u funkciji :(
mirzazmaj

#8 Re: Vatrogasne mlaznice

Post by mirzazmaj »

Druga s lijeva je turbo mlaznica. Ako ćeš za zalijevanje ona ti je najbolja. Nju možeš nastimati i na rasprskavanje. Ali ti je ona skupa dobro. Eto toliko.
Hemera

#9 Re: Vatrogasne mlaznice

Post by Hemera »

otidji u brijesce na petlju imas dvije firme u 10 metara jedna preko puta druge sta komplikujes
sarajevomd

#10 Re: Vatrogasne mlaznice

Post by sarajevomd »

Nisam u Sarajevu :)
mirzazmaj

#11 Re: Vatrogasne mlaznice

Post by mirzazmaj »

Sta misliš zalijevati i odakle ćeš vodu uzimati ako nije tajna. Za ove mlaznice ti treba malo više pritiska.
sarajevomd

#12 Re: Vatrogasne mlaznice

Post by sarajevomd »

Nije tajna naravno, darago mi je ako koga interesuje jer je i pumpa u planu, ali sada moram kupiti mlaznicu jer ova sadasnja koja je dosla sa vatrogasnim crijevima ne odgovara jer je mlaz jak, ne rasprscuje ga.

Sto se tice pumpe, u potrazi sam za pumpom kojom bi vrsio navodnjavanje zita i paprika (tako da znate kakav mi mlaz treba, ne jak da ne slomi stabljiku ili osteti plod).

Znaci, u obzir dolazi:

-motorna pumpa
- visinska razika, od rijeke do polja je minimum 5 metara
- izbacivanje vode na duzinu od minimum 25 metara (udaljenost od usisnog dijela do "izduvnog")
- mogucnost prikljucka vatrogasnih cijevi koje vec posjedujem
mirzazmaj

#13 Re: Vatrogasne mlaznice

Post by mirzazmaj »

Jediná sa slike koja ti rasprsuje mlaz je ova druga s lijeva tzv turbo mlaznica, ali brate to ti je skupo, ne znám koja ti je pumpa ali trebala bi imati regulátor za pritisak ili rucicu za gas( ako je starija) . Ako imaš kakvo vatrogasno društvo u blizini kontaktiraj ih možda oni imaju sta dá ti prodaju. U svakom slučaju mogu ti pomocí. Skupo ti je to dá novo kupujes.
mirzazmaj

#14 Re: Vatrogasne mlaznice

Post by mirzazmaj »

Hajde šaljem ti pp
sarajevomd

#15 Re: Vatrogasne mlaznice

Post by sarajevomd »

Kao sto reko, pumpa se uzima u narednim danima. Svaki prijedlog je dobrodosao pa ako imas sta javi :)
Kazes druga s lijeva ? Hmmm...ja sam ubjedjen da sam kod vatrogasaca vidio npr kao ovu 5 na slici da radi kao mlaz, ali i raspskavajuce kada bi se ova rucica okrenula.

Eto, svaki savjet je dobrodosao. Znas iz prilozenog sta mi treba pa da vidim sta nudis :D :sax:
mirzazmaj

#16 Re: Vatrogasne mlaznice

Post by mirzazmaj »

Ne može peta, ali mogu i šestá i sedma ( nisam ih ní vidio maloprije) svakako sú jeftinije od druge.
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#17 Re: Vatrogasne mlaznice

Post by stetoskop »

1. je za pjenu, 2. jet mlaznica, mislim da je cijena 300-500€, na 6. mi je sumnjiv priključak, 7. odgovara.
Imaš u Doglodima, Bojnička 47 prodavnicu, malo je teže naći, kada se ide iz pravca Stupa, u blizini civilne zaštite, skrene se lijevo u malu uličicu i nekih 50m velika kuća sa lijeve strane. Firma se zove Granulo d.o.o.

Ovaj Vatrosprem u Briješću je previše skup.
Hemera

#18 Re: Vatrogasne mlaznice

Post by Hemera »

autor je rekao da nije u sarajevu...tako da jedino potrazi u mjestu odakle je...ali nismo ga ni pitali gdje se nalazi...nema veze
sarajevomd

#19 Re: Vatrogasne mlaznice

Post by sarajevomd »

Hvala za odgovore! Da, TRENUTNO nisam u Sarajevu, ali ako bih nasao nesto povoljno, ne bi bilo prepreke da dodjem :) Sarajevo je drugi dom :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#20 Re: Vatrogasne mlaznice

Post by PipiDugaDevetka »

Image
Zamisli, izgori dijete u obližnjoj zgradi.

Početni požar se lako gasi, ali bez PP aparata, crijevaa i mlaznicaa nikako.
Nikoga ne optužujem, ništa nisam rekao.

Samo sam doživio u svojoj zgradi da gledam u plamen na instalacijama, zeleni, liže zidove i krenuo prema mom stanu u kojoj mi je nepokretna matera. PP aparat ne radi, glavne strujne sklopke nema, ni na pamet mi ne pada da kakav suh tekstil upotrebim. Komšiji se upališe lampice da ima mini PP aparat u svojoj vozilici i ugasi početni požar, čas posla.
sarajevomd

#21 Re: Vatrogasne mlaznice

Post by sarajevomd »

Dobro, i sta zelis time da postignes na ovoj temi ? Ja niti sam trazio da neko ugrade iz ormarica za mene, ili nesto slicno tome, vec samo da me uputi sta mi treba, gdje da nadjem isto i po kojoj cijeni.

Dakako ovo ide na sramotu onoga ko je ukrao iz ormarica, ali isto tako i na kuceupravitelja koji isti nije prijavio, te na onoga ko je zaduzen da isti budu u ormaricu.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#22 Re: Vatrogasne mlaznice

sarajevomd wrote:Dobro, i sta zelis time da postignes na ovoj temi ? Ja niti sam trazio da neko ugrade iz ormarica za mene, ili nesto slicno tome, vec samo da me uputi sta mi treba, gdje da nadjem isto i po kojoj cijeni.

Dakako ovo ide na sramotu onoga ko je ukrao iz ormarica, ali isto tako i na kuceupravitelja koji isti nije prijavio, te na onoga ko je zaduzen da isti budu u ormaricu.
SVEOPŠTA NESIGURNOST U GRADU SARAJEVU,...da ukažem na to. Bilo je i za vrijeme Tite ovakvih stvari.
Da izvršim pritisak na sudije koje čitaju ovo da malo žešće kažnjavaju otuđenja vatrogasne opreme koja u presudnim momentima spašava dječije živote.
sarajevomd

#23 Re: Vatrogasne mlaznice

Post by sarajevomd »

Druze, na forumu necemo nista postici. Mozda mozemo skupiti masu koja bi izasla na proteste/izbore i promjenila sveopste stanje, kako u Sarajevu, tako i u drugim gradovima te cijelo drzavi.

Ja sam i dalje u potrazi za odgovarajucom mlaznicom :D Dobivam svakakve informacije, a zadnja je ta da nema sanse da ovo mogu korsititi za navodnjavnaje. Zasto ? Ja ne dobih odgovor...
PipiDugaDevetka

#24 Re: Vatrogasne mlaznice

sarajevomd wrote:Druze, na forumu necemo nista postici. Mozda mozemo skupiti masu koja bi izasla na proteste/izbore i promjenila sveopste stanje, kako u Sarajevu, tako i u drugim gradovima te cijelo drzavi.
Ja sam i dalje u potrazi za odgovarajucom mlaznicom :D Dobivam svakakve informacije, a zadnja je ta da nema sanse da ovo mogu korsititi za navodnjavnaje. Zasto ? Ja ne dobih odgovor...
Grozim se uličnih blokada, nasilja, ''srče do kolena'', revolucija krvavih, ...što će nam to kada imamo izbore, fino u oktobru svečana odjeća-kravata- sabah-in-d-morning stavim iksiće pored omladinskih kandidata Naše stranke i odradio sam svoj dio posla. Sve mirno i gospodski.

MLADOST NA VLAST!

Ako je iko zainteresovan da napravi koliko-toliko normalno i sigurno društvo, onda su to mladi pred kojima je karijera i život=stvaranje porodice, djeca,....
Šta će na vlasti đuturumi, samo posljednjim mrdajima gledaju da što više unovče svoj trenutni položaj.
Ne glasam za starije od 45 godina, pa tako neću ni sve iz NS iksirati za Opštinsko vijeće, samo mlade. Pedja Kojović i ostali iz rukovodstva mi ulijevaju povjerenje. Vreto sa Ilidže, dovoljno bogat da ne mora sprovoditi pljahu.

Pljaha, to je ona mala krađa kada iz firme odneseš svesku, olovku i slično djetetu za škole.
Hemera

#25 Re: Vatrogasne mlaznice

Post by Hemera »

sarajevomd wrote:Dobro, i sta zelis time da postignes na ovoj temi ? Ja niti sam trazio da neko ugrade iz ormarica za mene, ili nesto slicno tome, vec samo da me uputi sta mi treba, gdje da nadjem isto i po kojoj cijeni.

joj tebe sta se sekirLaš... :D

beze čovjeka prozvaste nečim ružnim.......

u mom haustoru postoje i crijeva ali nema mlaznica,alternativa je PP aparat koji su gle cuda danas stavili,ne upratih samo naziv firme ali je iz mostara koja ih je atestovala...i prije su bili tu,ali su nestali na neko vrijeme pa su stavljeni na nosace koji su zavareni za zid.
Post Reply