VATERPOLO U SARAJEVU

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

in33sa

#26 Re: VATERPOLO U SARAJEVU

Post by in33sa »

Timotije wrote:Pored onolikih planincura mi nemamo postenog skijasa za sve ove godine, vaterpolo? Pustite tu stvar ljudima s mora, oni to znaju bolje. Druga stvar, cim se prvi racun ne plati, zafalice sigurno i vode u bazenu. Znam ja nasa posla.
Zasto ljudima sa mora? vaterpolo se ne igra u moru, vec u bazenu.

To je jedna od najkomicnijih predrasuda u svijetu sporta, da se vaterpolom trebaju i mogu baviti samo primorci. Madjari nemaju more, pa imaju jednu od najjacih vaterpolo reprezentacija na svijetu. Kao i Srbija.

Kao sto ni planine nuzno ne znace da ce zemlja koja ih ima u izobilju (planina) biti dobra u zimskim sportovima. Mi ih imamo a nemamo pola kvalitetnog skijasa, dok susjedna Hrvatska ima dva brda i najbolju skijasicu svih vremena, a i nakon nje citavu plejadu mladih skijasa koji puno obecavaju (i vec ostvaruju zapazene rezultate)

Potrebna je samo volja i zelja, bukvalno. Kostelici su poceli u staroj ladi i sa sendvicima u kesi. Bukvalno.
Marchegianni

#27 Re: VATERPOLO U SARAJEVU

Post by Marchegianni »

Plivačka takmičenja se organizuju u bazenima od 25 i 50 metara (ovaj drugi je tzv. olimpijski). Vaterpolo "teren" je dugačak 30 metara. Dakle, ova 33 metra su dovoljna, taman da imaju gdje stati golovi i isključeni igrači. :lol:
Luke Perry

#28 Re: VATERPOLO U SARAJEVU

Post by Luke Perry »

I sta bi? je li stvarno 33 m? Juce je valjda trebao biti otvoren.
smradex

#29 Re: VATERPOLO U SARAJEVU

Post by smradex »

Kazu juce bio prvi trening vaterpolista...zna li neko nesto vise o ovome, pored onoga sto se moze cuti na tv-u ili procitati po internetu?
Post Reply