Postoji li uopste nekakav vaterpolo klub u BiH
VATERPOLO U BL!!!
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- felipe kajetano
#1 VATERPOLO U BL!!!
http://www.nezavisne.com/sport/ostali/4 ... aluci.html
-
POLICE
#2 Re: VATERPOLO U BL!!!
Ono u BL stvarno izgleda svjetski.felipe kajetano wrote:http://www.nezavisne.com/sport/ostali/4 ... aluci.html
- BSn
#3 Re: VATERPOLO U BL!!!
Men' se vise svidja nas Olimpijski od njihovog. 
Sto se tice klubova:
Ima jedan u Neumu i on igra u nekoj nizoj diviziji u Hrvatskoj.
U Sarajevu ima V.K. Bosna i jos neki cini mi se, s plavim kapicama. Njih sam vidj'o da treniraju, ali lige nema (po mojim informacijama).
U Banja Luci je bio klub, al' samo registrovan - cini mi se da nije radio.
Ako bi se i osnovala liga, mogli bi je igrati samo sarajevski i banjalucki klubovi, jer neumski nema uslova za to. Drugo je ono brckanje po moru.
Sto se tice klubova:
U Sarajevu ima V.K. Bosna i jos neki cini mi se, s plavim kapicama. Njih sam vidj'o da treniraju, ali lige nema (po mojim informacijama).
Ako bi se i osnovala liga, mogli bi je igrati samo sarajevski i banjalucki klubovi, jer neumski nema uslova za to. Drugo je ono brckanje po moru.
- bijelo_dugme
#4 Re: VATERPOLO U BL!!!
Vrijedan 17 miliona KM
U Banjaluci otvoren olimpijski bazen
Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik, gradonačelnik Banjaluke Dragan Davidović i predsjednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović otvorili su večeras novoizgrađeni olimpijski bazen u Banjaluci simboličnim bacanjem lopte u vodu.
Onli in Bejha
U Banjaluci otvoren olimpijski bazen
Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik, gradonačelnik Banjaluke Dragan Davidović i predsjednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović otvorili su večeras novoizgrađeni olimpijski bazen u Banjaluci simboličnim bacanjem lopte u vodu.
Onli in Bejha
-
kanoute
#5 Re: VATERPOLO U BL!!!
dobra vijest, bravo za Banjaluku,...razvoj vaterpola,profesionalnog plivanja i opste kulture svih ljudi da znaju plivati
znaci dva olimpijska bazena,...mostar,tuzla,zenica(tesko , posto je izgradjena Arena) na potezu ste...
znaci dva olimpijska bazena,...mostar,tuzla,zenica(tesko , posto je izgradjena Arena) na potezu ste...
-
POLICE
#6 Re: VATERPOLO U BL!!!
Da je bog dao više "naših" i "vaših"BSn wrote:Men' se vise svidja nas Olimpijski od njihovog.
Sto se tice klubova:
- BiH-x
#7 Re: VATERPOLO U BL!!!
Postoji Vaterpolo klub Forma u Sarajevu:felipe kajetano wrote:http://www.nezavisne.com/sport/ostali/4 ... aluci.html
http://www.youtube.com/watch?v=dDwLsaggcRQ
Inace, dobar je banjalucki bazen, ali sarajevski je ljepsi
Last edited by BiH-x on 07/12/2009 22:13, edited 1 time in total.
-
POLICE
#8 Re: VATERPOLO U BL!!!
Je li istina da ovo "zdanje" kisne ? 
- BiH-x
#9 Re: VATERPOLO U BL!!!
Odigrano prvo kolo lige Kantona Sarajevo
Danas je historijski dan za bh. vaterpolo. Naime, po prvi put u našoj domovini pokrenuta je liga u ovom sportu. Kao što smo pisali, u početku će to biti na području Kantona Sarajevo, a vremenom će se to proširiti, prvo na federalni, a u ljeto 2010. godine i na državni nivo.
Pored pet klubova iz glavnog grada BiH (Forma, Vidra, Sarajevo, Bosna i Mladost) u BiH egzistiraju i VK Neum, VK Banjaluka i VK Fortuna (Banjaluka).
U prvom kolu lige Kantona Sarajevo postignuti su sljedeći rezultati:
Juniori:
Sarajevo - Mladost 15-1
Slobodni su bili juniori Forme, Vidre i Bosne.
Seniori:
Forma –Vidra 10-5
Bosna – Mladost 24-4
Slobodni su bili seniori Sarajeva.
Kalendarom je predviđeno da liga traje četiri mjeseca i svakog vikenda će se igrati po jedan juniorski i dva seniorska dvoboja. Okršaje na olimpijskom bazenu Otoka danas je pratilo oko 300 gledalaca.
Danas je historijski dan za bh. vaterpolo. Naime, po prvi put u našoj domovini pokrenuta je liga u ovom sportu. Kao što smo pisali, u početku će to biti na području Kantona Sarajevo, a vremenom će se to proširiti, prvo na federalni, a u ljeto 2010. godine i na državni nivo.
Pored pet klubova iz glavnog grada BiH (Forma, Vidra, Sarajevo, Bosna i Mladost) u BiH egzistiraju i VK Neum, VK Banjaluka i VK Fortuna (Banjaluka).
U prvom kolu lige Kantona Sarajevo postignuti su sljedeći rezultati:
Juniori:
Sarajevo - Mladost 15-1
Slobodni su bili juniori Forme, Vidre i Bosne.
Seniori:
Forma –Vidra 10-5
Bosna – Mladost 24-4
Slobodni su bili seniori Sarajeva.
Kalendarom je predviđeno da liga traje četiri mjeseca i svakog vikenda će se igrati po jedan juniorski i dva seniorska dvoboja. Okršaje na olimpijskom bazenu Otoka danas je pratilo oko 300 gledalaca.