Vaterpolo

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

bijelo_dugme

#1 Vaterpolo

Post by bijelo_dugme »

Meho Kodro

#2 Re: Vaterpolo

Post by Meho Kodro »

Press konferencija povodom održavanja prijateljske utakmice između vaterpolista Neuma i Sarajeva
Sarajevo, 26.12.2008

Danas je u Olimpijskom bazenu na Otoci održana press konferencija povodom prve poslijeratne vaterpolo utakmice između Vaterpolo kluba "Jadran" iz Neuma i Gradskog kluba vodenih sportova Sarajevo koja će se u ovom bazenu održati sutra sa početkom u 18.00 sati.

Na konferenciji novinarima su se obratili: zamjenik gradonačelnice Sarajeva Josip Jurišić, direktor JP "Olimpijski bazen Otoka" Mujo Gec, predsjednik Uprave Gradskog kluba vodenih sportova Sarajevo Janko Gojković i glavni trener za vaterpolo Edin Baralić.

Dogradonačelnik Jurišić izrazio je zadovoljstvo zbog održavanja ove prijateljske utakmice. "Grad Sarajevo se izgradnjom Olimpijskog bazena na Otoci opredjelio da afirmira plivačke sportove u Sarajevu. Sada imamo ekspanziju plivačkog sporta u Sarajevu, do sada je osnovano 18 plivačkih klubova koji redovno treniraju u bazenu.", istakao je Jurišić te obećao i buduću podršku Grada plivačkim klubovima i Olimpijskom bazenu.

Direktor bazena Mujo Gec rekao je da Olimpijski bazen spremno dočekuje sutrašnju utakmicu, a večeras je domaćin igračima HAVK Mladost iz Zagreba koji se nalaze na pripremama u Sarajevu.

Trener Baralić naglasio je da Gradski klub vodenih sportova Sarajevo ima dobru ekipu koja će se moći suprostaviti ekipi "Jadrana" iz Neuma.

Janko Gojković se u ime Uprave Gradskog kluba vodenih sportova Sarajevo zahvalio Gradu Sarajevu i Olimpijskom bazenu "Otoka" na podršci organizaciji ove prijateljske utakmice.
bijelo_dugme

#3 Re: Vaterpolo

Post by bijelo_dugme »

bijelo_dugme wrote:*** SPAM ***/ostalop-10954.htm

:bih: :thumbup:
Sta bi sa linkom?
JohnnyS

#4 Re: Vaterpolo

Post by JohnnyS »

Evo taman na Dnevniku gledam kako je u tijeku u Sarajevu utakmica između reprezentacije BiH (sastavljena od igrača iz Neuma i Sarajeva) i Japana. Nadam se da je netko bio na utakmici pa de prenese dojmove...
osa

#5 Re: Vaterpolo

Post by osa »

s obzirom da je masa sportaša iz bih za reprezentaciju izabrala hrvatsku, bilo bi kolegijalno da klubovi iz hrvatske daju bih dio igrača, bih bi mogla imati respektabilnu vaterpolo repku, a možda bi se tako digao taj sport i u samoj zemlji.
JohnnyS

#6 Re: Vaterpolo

Post by JohnnyS »

Meho Kodro

#7 Re: Vaterpolo

Post by Meho Kodro »

osa wrote:s obzirom da je masa sportaša iz bih za reprezentaciju izabrala hrvatsku, bilo bi kolegijalno da klubovi iz hrvatske daju bih dio igrača, bih bi mogla imati respektabilnu vaterpolo repku, a možda bi se tako digao taj sport i u samoj zemlji.
Makedonija je napravila solidnu reprezentaciju bez ijednog Makedonca, sami Srbi, Crnogorci, Hrvati...

Morala bi i BIH imati reprezentaciju, makar u opcetku i ne bilo "domacih" igraca
Drug Član

#8 Re: Vaterpolo

Post by Drug Član »

Samo nekako mi žao ove Mađarske, ljudi i ne znaju više kad su zadnji put pobijedili Srbiju. :D Samo što jes-jes, slaba igra Srbije, http://www.b92.net/sport/vaterpolo/vest ... _id=373677 sa ipak totalno novom ekipom (deset novih igrača). Čini mi se ako ovako budu igrali da se neću radovati protiv Hrvatske. :? Samo ovi sa Sarajevo x portala mi nisu jasni da umjesto članaka Srbija-Mađarska pišu o neinteresantnoj vaterpolo tekmi Španija-Kanada.
behavac

#9 Re: Vaterpolo

Post by behavac »

Srbija - Hrvatska: 12 - 11...
Ipak da se zna ko je jaci komsija ovaj put...
Sounder

#10 Re: Vaterpolo

Post by Sounder »

Srbija i Hrvatska!! :thumbup:
upsala

#11 Re: Vaterpolo

Post by upsala »

SRBIJA PRVAK SVIJETA! :thumbup: Sjajna utakmica sa odličnim Špancima,ali pobijedili su oni sa boljim živcima.SVAKA ČAST!!!!!
KIA

#12 Re: Vaterpolo

Post by KIA »

Svaka cast Srbiji na tituli !
Atzzo

#13 Re: Vaterpolo

Post by Atzzo »

Bravo Srbija! :thumbup:
Zafir

#14 Re: Vaterpolo

Post by Zafir »

Čestitke reprezentaciji Srbije :thumbup: Zna li ko , koliko je osvojila ukupno medalja,zlatnih,srebrenih i bronzanih?
KIA

#15 Re: Vaterpolo

Post by KIA »

Zafir wrote:Čestitke reprezentaciji Srbije :thumbup: Zna li ko , koliko je osvojila ukupno medalja,zlatnih,srebrenih i bronzanih?
Hvala ,

u poslednjih nekoliko dana - Nadja zlato ; Cavic zlato i srebro ; vaterpolisti zlato ...
princ_hercegovine

#16 Re: Vaterpolo

Post by princ_hercegovine »

Posto je sinoc bilo pjevanja o klanju bosnjaka i hrvata u rs a posebno u trebinju odakle sam dobio info od roditelja nepada mi na pamet da srpskim fasistima cestitam pobjedu......
upsala

#17 Re: Vaterpolo

Post by upsala »

princ_hercegovine wrote:Posto je sinoc bilo pjevanja o klanju bosnjaka i hrvata u rs a posebno u trebinju odakle sam dobio info od roditelja nepada mi na pamet da srpskim fasistima cestitam pobjedu......
Kako glup komentar! :lol: Kakve veze imaju vaterpolisti sa tim dešavanjima?Jeste da su nas Amerikanci bombardovali,ali čestitam Felpsu na novoj zlatnoj medalji,jer on sa američkom politikom nema nikakve veze!
princ_hercegovine

#18 Re: Vaterpolo

upsala wrote:
princ_hercegovine wrote:Posto je sinoc bilo pjevanja o klanju bosnjaka i hrvata u rs a posebno u trebinju odakle sam dobio info od roditelja nepada mi na pamet da srpskim fasistima cestitam pobjedu......
Kako glup komentar! :lol: Kakve veze imaju vaterpolisti sa tim dešavanjima?Jeste da su nas Amerikanci bombardovali,ali čestitam Felpsu na novoj zlatnoj medalji,jer on sa američkom politikom nema nikakve veze!
Imaju zato su slavili vasu pobjedu a vucinic je bio glavni vodja inace vodja srpskog ravnogorskog cetnickog pokreta, smrt fasizmu.......
upsala

#19 Re: Vaterpolo

Post by upsala »

Po tebi, ti vaterpolisti su četnici......pusti politiku-uhvati se sporta!
princ_hercegovine

#20 Re: Vaterpolo

upsala wrote:Po tebi, ti vaterpolisti su četnici......pusti politiku-uhvati se sporta!
Kod vas je svaki segment drustva u nacionalizmu i primitivizmu pa i ovo sto su radili takozvani navijaci srbije divljali po trebinju ono sto je bilo u petak vecer u trebinju je bio cisti fasizam.....
upsala

#22 Re: Vaterpolo

Post by upsala »

I ja navijam protiv Bosne uvijek,ali ne radi navijača,već zbog toga što je toliko slaba u svakom sportu da nema smisla navijati za nju i trošiti se!Napaćenom narodu ne može podariti ni jedan uspjeh,ni trenutak sreće!
blackepeace

#23 Re: Vaterpolo

Post by blackepeace »

upsala wrote:I ja navijam protiv Bosne uvijek,ali ne radi navijača,već zbog toga što je toliko slaba u svakom sportu da nema smisla navijati za nju i trošiti se!Napaćenom narodu ne može podariti ni jedan uspjeh,ni trenutak sreće!
Koliko država ulaže u sport dobro je da ga uopšte ima.
Dr.Belajsuz

#24 Re: Vaterpolo

Post by Dr.Belajsuz »

Srbija je osvojila zlato na sreću. Srbija je tek 5. rukometna nacija na svijetu. Ispred su Hrvatska, Crna Gora, Mađarska i Španija.
Srbija je selekcija na baterije.
Poserem im se na svaku medalju.
TheWatcher

#25 Re: Vaterpolo

Post by TheWatcher »

Dr.Belajsuz wrote:Srbija je osvojila zlato na sreću. Srbija je tek 5. rukometna nacija na svijetu. Ispred su Hrvatska, Crna Gora, Mađarska i Španija.
Srbija je selekcija na baterije.
Poserem im se na svaku medalju.
malo ti je priglup taj komentar mora se priznati :lol: ajde zaviri malo u statistike odbojke vaterpola tenisa igraca iz srbije :lol: :lol:
Post Reply