Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )

Post Reply
glade

#551 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by glade »

@Ahmmed: Ne, ne trebas im ljubiti dupe. Ali ih ne trebas poistovjecivati sa fasistima recenicama "Svi su isti", "Ne treba njima vjerovati" itd.

@avicena: Jesi li ikad pomislio koliko ih ima jos kao Srdjan Aleksic? Malo realnosti nije na odmet. Da se nije desilo to sto se desilo i on bi bio jos jedan u nizu cetnika. Zar ne?

@ultrajvosa 1987: Molim te da mi ne stavljas rijeci u usta. Nigdje nisam "uporedjivao branioce". Oni su jednostavno uzeti za primjer protiv recenica koje su se pojavile na ovoj temi (opisao sam ih u obracanju Ahmmedu).
and

#552 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by and »

ko je dostavio snimke?dodik?što li???
Ahmmed

#553 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by Ahmmed »

glade wrote:@Ahmmed: Ne, ne trebas im ljubiti dupe. Ali ih ne trebas poistovjecivati sa fasistima recenicama "Svi su isti", "Ne treba njima vjerovati" itd.

@avicena: Jesi li ikad pomislio/la koliko ih ima jos kao Srdjan Aleksic? Malo realnosti nije na odmet. Da se nije desilo to sto se desilo i on bi bio jos jedan u nizu cetnika. Zar ne?

@ultrajvosa 1987: Molim te da mi ne stavljas rijeci u usta. Nigdje nisam "uporedjivao branioce". Oni su jednostavno uzeti za primjer protiv recenica koje su se pojavile na ovoj temi (opisao sam ih u obracanju Ahmmedu).
@glade
Otkud ti ideja da sam ih poistovjećivao sa fašistima???? :-)
Niti znam ikoga ko je za Jovu Divjaka, Dragana Vikića ili Mirka Pejanovića rekao da su fašisti, uz gore pomenutu rečenicu : " Svi su oni isti"

@nemam ideje,

Stoji mnogo toga što si rekao i u tom kontekstu sam i pomenuo sva iskušenja kroz koja su ti ljudi prošli zbog njihovog izbora. Ali, isto tako,smatram da je njihova odluka da budu na strani države BiH, jedina ispravna i da za pristojnog čovjeka nije bilo alternative. Uz svu cijenu, koja se za to plaćala.
glade

#554 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by glade »

Ahmmed wrote:@glade
Niti znam ikoga ko je za Jovu Divjaka, Dragana Vikića ili Mirka Pejanovića rekao da su fašisti, uz gore pomenutu rečenicu : " Svi su oni isti"
ti bas bukvalac :roll:
Ahmmed

#555 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by Ahmmed »

glade wrote:
Ahmmed wrote:@glade
ti bas bukvalac :roll:
Ma pusti ti to.....Pun mi je kufer prenesenih značenja :-)
argyle

#556 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by argyle »

Dnevnik Tv Hayat - Mogu li novinari odgovarati za ratne zločine u BiH ?

why not?

:thumbup: za Hayat i TV1

Dnevnik TV1 - Prilog o Snježanu Laloviću

Kladim se da ce te sad poceti raspravljati o tome kako su ovi snimci plasirani da se diskredituje FTV, SDP, a da iza njih stoje udruzeni Hayat, TV1 Silajdzic, Tihic (Dodika ste odmah spomenuli na pocetku).... :-) :-) :-)

Nastavite slobodno sa stranackim podjelama i svadjama, te razno raznim teorijama. Neznam samo da li imate kakvu korist od toga.
ultrajvosa 1987

#557 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by ultrajvosa 1987 »

glade wrote:@Ahmmed: Ne, ne trebas im ljubiti dupe. Ali ih ne trebas poistovjecivati sa fasistima recenicama "Svi su isti", "Ne treba njima vjerovati" itd.

@avicena: Jesi li ikad pomislio koliko ih ima jos kao Srdjan Aleksic? Malo realnosti nije na odmet. Da se nije desilo to sto se desilo i on bi bio jos jedan u nizu cetnika. Zar ne?

Da sam se tebi htio obratiti to bih i uradio, nisi jedini koji je nabrajao nebosnjake koji su branili grad i drzavu, tako da se ne moras nalaziti "prozvanim"... sve ok ;-)
Vise sam se generalno nadovezao na temu, i opet cu ponoviti nemojte te ljude uzimati za primjer, to su prije svega casni i posteni ljudi, pravi sugradjani, pravi Bosanci...nema apsolutno nikave potrebe da se u temi o jednom cetniku (doduse nije se tako izjasnio :D ) provlace njihova imena, pa makar kao i najsvijetliji primjeri borbe za nasu drzavu.
O svrstavanju u "torove" , "mojim", "nasim", "njihovim"... @KENJAC je sve rekao :thumbup:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#558 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by Chmoljo »

argyle wrote: Nastavite slobodno sa stranackim podjelama i svadjama, te razno raznim teorijama. Neznam samo da li imate kakvu korist od toga.
pa koliko vidim, isključivo lična satisfakcija u cilju - sad sam im ga spustio...

već sam rekao da ne znam šta mi je gore, Vasković ili takvi likovi... :roll:
madner

#559 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by madner »

Chmoljo wrote:
argyle wrote: Nastavite slobodno sa stranackim podjelama i svadjama, te razno raznim teorijama. Neznam samo da li imate kakvu korist od toga.
pa koliko vidim, isključivo lična satisfakcija u cilju - sad sam im ga spustio...

već sam rekao da ne znam šta mi je gore, Vasković ili takvi likovi... :roll:
Vaskovic, tsk tsk.

Kakva relativizacija nedjela. :roll:
Chmoljo

#560 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by Chmoljo »

madner wrote:
Vaskovic, tsk tsk.

griješiš. upravo su takvi komentari relativizacija Vaskovića - "šta će sad Bakir?", "ovo ima veze za SDP-om..."

zluradost je moguće opipati, i apsolutno ne vidim razliku tu, kada si u stanju ovo vidjeti, pa pomisliti kome ga možeš spustiti.
AliceInChains

#561 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by AliceInChains »

Nista ne brinite, Bosanci. U demokratskom politickom smislu vecina BHHrvata i BHSrba podrzavaju iste ili slicne one majmune, radi kojih se je ratovalo.

Zato i cesto upotreba Hrvati ili Srbi, umjesto cetnika i ustasa. Zamislite, ima i onih, koji podrzavaju Dodika i Covica, a ne smatraju se kao ustase, ili cetnici. Sigurno je to ljudska bijeda :mrgreen: , ali opet se izjasnjavaju kao Hrvati ili Srbi. :|

Jbg., i vi/mi Bosanci zestoko pljujemo na svaku pojavu nacionalizma kod Bosnjaka. Pa vrijeme je, da sa prstom pokazemo i na one vecinske BHHrvatske i BHSrpske debile, koji nas radi njihovog demokratskog izbora vuku u ista govna kao i prije dvadeset godina.

I ti su termini Hrvat i Srbin ponekad apsolutno na mijestu.....bez da baljezgamo bezpotrebno o Bosnjackom nacionalizmu, koji je i nakon Srebrenice i sl. sranja jos uvjek debela smijurija u odnosu na DANASNJI BH Hrvatski i Srpski fasizam.

U onom trenutku, kad neko Bosance od Bosnjacke stranke istinito napadne i bez razloga diskredituje......pa ja cu makar biti prvi na ovom forumu, koji ce otvoriti temu o tome i argumentovano isprovocirati sve one majmune, koji se spuste na nivo ljudske bijede.

Al' zasad diskusija o ovome nije ni potrebna, pogotovo radi redovnih forumasa, koji itekako dijele ljude.....al'samo po fasizmu i antifasizmu.

Jbg., kad npr. diskutujemo o Dodiku, onda termin Srbin ili Srbi lahko i cesto padne. Pa necemo sad prije pocetka svake rijecenice poceti. "Ne svi Srbi, al'vecina onih Srba, koji su glasali za Dodika....."

mislim bezpotrebna kritika. Opustite se malo. Ako vama Bosanca neko istinito prijeti, onda to i jeste retorika Dodika i Covica i bezbroj drugih nacionalsrpskih i -hrvatskih majmuna, a ne Bosnjaci/Bosanci(pogotovo ne na ovom forumu)

:mrgreen:
Ahmmed

#562 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by Ahmmed »

Chmoljo wrote:
madner wrote:
Vaskovic, tsk tsk.

griješiš. upravo su takvi komentari relativizacija Vaskovića - "šta će sad Bakir?", "ovo ima veze za SDP-om..."

zluradost je moguće opipati, i apsolutno ne vidim razliku tu, kada si u stanju ovo vidjeti, pa pomisliti kome ga možeš spustiti.

U pravu si, Chmoljo.I prvih nekoliko stranica ove teme zaista nije išlo u pravcu relativizacije koju si pomenuo.
A onda.....Onda su neki jedva dočekali da relativizacija krene,nabacujući lopte....zanimljivo da su i neki deklarirani SDP-ovci jedva dočekali da se diskusija,potpuno nepotrebno, prebaci na teren SDP-a, Bakira, FTV-a....I sve vrijeme je pothranjivali.

Nikako da shvate da SDP BiH nije SKBiH...
Chmoljo

#563 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by Chmoljo »

Ahmmed wrote:

U pravu si, Chmoljo.I prvih nekoliko stranica ove teme zaista nije išlo u pravcu relativizacije koju si pomenuo.
A onda.....Onda su neki jedva dočekali da relativizacija krene,nabacujući lopte....zanimljivo da su i neki deklarirani SDP-ovci jedva dočekali da se diskusija,potpuno nepotrebno, prebaci na teren SDP-a, Bakira, FTV-a....I sve vrijeme je pothranjivali.

jah...
Ahmmed

#564 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by Ahmmed »

Chmoljo wrote:
Ahmmed wrote:

jah...

jah, ne jah, tako ti je....razumijem razloge nekih koji bi rado da u ovu priču uvuku SDP, FTV, Bakira....Ali, zanimljivo je da upravo neki koji se zaklinju u Partiju, jedva dočekaju nešto tako.....upravo da bi se otišlo u relativizaciju...

I zamaglile suštinske stvari. Iz njima poznatih razloga.....Ili određenog backgrounda....

Ili ovo jah....treba da znači da postoje nedodirljivi i da ih se ne smije kritizirati, samo zbog članske karte???
Chmoljo

#565 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by Chmoljo »

Ahmmed wrote:
jah, ne jah, tako ti je....razumijem razloge nekih koji bi rado da u ovu priču uvuku SDP, FTV, Bakira....Ali, zanimljivo je da upravo neki koji se zaklinju u Partiju, jedva dočekaju nešto tako.....upravo da bi se otišlo u relativizaciju...

I zamaglile suštinske stvari. Iz njima poznatih razloga.....Ili određenog backgrounda....

Ili ovo jah....treba da znači da postoje nedodirljivi i da ih se ne smije kritizirati, samo zbog članske karte???
jeste Ahmmede, tako je. evo Zlatko sjedi pored mene i kaže da si užasno pronicljiv u svojim procjenama. kaže da si opasan igrač.
Ahmmed

#566 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by Ahmmed »

Chmoljo wrote:
Ahmmed wrote:

jeste Ahmmede, tako je. evo Zlatko sjedi pored mene i kaže da si užasno pronicljiv u svojim procjenama. kaže da si opasan igrač.
jah.....
Bokas

#567 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by Bokas »

Lik je gnjida obicna, treba takve lustrirati, da se nikad vise ne pojave ni u jednom mediju.

Propaganda za vreme rata je poznata kao smrdljiv posao, svacega tu ima, ali ti ljudi koji su to radili trebaju biti otpisani za sva vremena.

Naivno je Bakirovo tvrdjenje da do skoro nije znao :shock: Znao je, ali mu je radio posao, kad je cuo da ce nesto procureti, nasao je nacin da se zakloni.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#568 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by plain vanilla »

E to za Bakira je zanimljivo
Emisija koja se bavila istrazivackim novinarstvom, emisija u kojoj smo najcesce mogli cuti rijec EKSKLUZIVNO, nije iskoristila informaciju nego su maknuli Vaskovica i nadali se najboljem (tj da snimak nece dospjeti u javnost).

Ne znam koliko bi nas bilo u stanju dojucerasnjeg kolegu okaciti na stub srama, ali da je Bakir prije mjesec prvi objavio tu snimku i pozvao Vaskovica "ekskluzivno" u emisiju, bar bi Bakir u mojim ocima bio drugaciji.
Skijash

#569 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by Skijash »

Poenta je da ovaj snimak nije skinut sa nekog od medija, nego je kao tek gruba građa za reportažu izvađen iz arhive i plasiran u javnost. A ko ima pristup Davidovićevoj arhivi ?

Znali smo mi da je Vasković bio četnički operativac, to je mogao znati svako ko je jednom otvorio Patriot, tako da ovaj snimak ne treba da šokira. Ono što čudi je naivnost pojedinaca koji misle da se ovdje radi o ekskluzivi, a ne shvataju da je na sceni samo sirov obračun Dodika sa centarhalfom koji je odlučio igrati za protivničku ekipu.
Co0l

#570 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by Co0l »

plain vanilla wrote:E to za Bakira je zanimljivo
Emisija koja se bavila istrazivackim novinarstvom, emisija u kojoj smo najcesce mogli cuti rijec EKSKLUZIVNO, nije iskoristila informaciju nego su maknuli Vaskovica i nadali se najboljem (tj da snimak nece dospjeti u javnost).

Ne znam koliko bi nas bilo u stanju dojucerasnjeg kolegu okaciti na stub srama, ali da je Bakir prije mjesec prvi objavio tu snimku i pozvao Vaskovica "ekskluzivno" u emisiju, bar bi Bakir u mojim ocima bio drugaciji.
Slazem se sve.
Ali tu ti nesto cudno i nelogicno moze biti samo ako polazis od premise da je Bakir profesionalno radio svoj posao.Onima koji odavno tvrde da on nije ni 'p' od profesionalca,bar ne novinarskog profesionalca,njegov postupak nije uopste cudan i neobjavljivanje ove 'ekskluzive' se moze pridodati nekim ranijim koje su bile objavljene svugdje osim na 60 minuta.Jbg,nije mu islo u prilog i usutio se,kao i do sada.
Bosnolog

#571 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by Bosnolog »

plain vanilla wrote:E to za Bakira je zanimljivo

Slazem se s tobom,sklanjanje Vaskovica od strane FTV na naci kako je uklonjen jer su imali spoznaju da ce javnost saznati njegovu proslost je svodenje stvari pred svrsen cin,Mada bi mnogo bilo gore da se ovaj snimak pojavio u vrijeme kada je Vaskovic radio za FTV,....Vaskovicu su smjestili ovaj kompromitirajuci snimak njegovi SDS ratni jarani nakon sto su usli u koaliciju sa Dodikom a kojeg je redovno Vaskovic mezio,......

Mnogi forumasi na ovom forumu su imali priluku da vec prie nekoliko mjeseci vide i aznaju ulogu Vaskovica u vrijeme pada Srebrenice jos kada je bla aktuelna tema o Bakiru i njegovih sezdeset minuta a nako izbora kada je neko postirao ovaj link koji je star vise od tri godine,odnosno iz 2007 http://www.youtube.com/watch?v=nPZC4pFiNwc .

Medutm novaj dio sa Abdulahom Dulcem je novina.Bakir i FTV su morali rzgovarati sa Vaskovicem o njegovoj ratnoj ulozi ili je bilo ne kopaj po proslosti je je jako osjetljiva tema,.....Mislim da je gore kriti proslost i trpati je pod tepih i onda kupiti posljedice takve neprofesionalnosti kada ispliva u javnost,......

Tu se moze dodati i njegovo vodenje ratne radio emisije,Mislim da je Bakir trebao dovesti Vaskovica u studio da javno kaze sto ima reci javnosti,.Mislim da je svakim danom cutanja sebe dublje ukopava,...Vaskovic nema optuznice i slobodan je da javno iznosi svoje misljenje,.....Ako je Bakir nesto bio planirao trebao je to uraditi prije nego je javnost saznala o ovom snimku,....

Oni koji pokusavaju kroz ovaj dogadaj naci povod i izgovor za napade i pljuvanje SDP-a su zlonamjerni i sitnosicarski s ciljem da pokupe koji jeftini politicki poen,jer dovoditi ovo u ravan i vezu sa SDP-om je podlo i zlonamjerno,to bi bilo cisto politikanstvo,.......

Vaskovic je imao vremena za trazenje oprosta i pokajanja,to je trebao on sam inicirati i razjasniti,to bi bio ljudski gest od njega...a ukoliko smatra i dalje da je to sto je radio bilo ispravno onda neka cuti i zivi s tim zauvijek,.....

Onda ce morti otici negdje daleko od svega ali ce tom odlukom ponijeti jos vece breme sramne proslosti.

Odbijanjem da to ucini ili bjezanjem od javnosti sam je sebi zauvijek presudio,.....

Na njemu je da odluci kako ce se postaviti u ovom slucaju,.....
Last edited by Bosnolog on 14/04/2011 01:47, edited 1 time in total.
argyle

#572 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by argyle »

Chmoljo wrote:
Ahmmed wrote:

eh kad je tu, javi mu usput da posalje one pare na racun PLBIH sto je obeco ako nadjemo ratni snimak putem kojeg ce se rijesiti Vaskovica da bi nakon toga mogao rahat da sa Dodom krene u spas drzave :lol:
Chmoljo

#573 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by Chmoljo »

argyle wrote:
eh kad je tu, javi mu usput da posalje one pare na racun PLBIH sto je obeco ako nadjemo ratni snimak putem kojeg ce se rijesiti Vaskovica da bi nakon toga mogao rahat da sa Dodom krene u spas drzave :lol:
:lol: :thumbup:
buzzer

#574 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by buzzer »

fakat je zlurado dovoditi u vezu vaskovica i njegovog visegodisnjeg poslodavca. umjesto da se najnormalnije socijaldemokratsko/patriotski najebemo cetnicko/baletanske majke, pa onda ispusemo, izbrojimo do 10 i nastavimo mahati glavom, drznici se usudjuju cak i u ovom svetom satu finalne homogenizacije nasih "nas" (njihovi anamo oni su vec odavno homogeno svi isti) razmisljati na temu "kome ovo odgovara".
dodiku - treba li komentarisati... likvidacija izdajnika..... .... mu baletansku
zlatku lagumdziji - na sljedecim izborima the patriot uzima garant ostatak bosnjackih glasova harisu i sulji.

ozbiljno:

zar postoji neko sa ljekarskim uvjerenjem, televizorom i internetom ko moze povjerovati da je lagumdzijin novinar tek prije mjesec dana saznao sta mu je blizak saradnik radio u julu '95? bez zajebancije... godinama skupa emisiju pravili, kafe pili, vjerovatno k'o kolege koji put i zamezili skupa.... i bakir ne zna sta slobo radi u srebrenici??? istrazivacko novinarstvo....ekskluzivno.... ma daaaajjjjj!!!!!

vaskovic nije ni manji, ni veci nitkov nego sto je bio '95., prije ili poslije. nije svacije ponizavati nemocnog zarobljenika. no, virtualno silovanje u njega mu majke ne umanjuje iz aviona vidljivu cinjenicu da je ovo tempirano i da nije dodik jedini kome odgovara uklanjanje ovog novinarskog giganta. i (patriotska) baza sita, i (propagandne) minute na broju.

zlurad lee sam, amaaan...
25 Maj

#575 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)

Post by 25 Maj »

Bosnolog wrote: Oni koji pokusavaju kroz ovaj dogadaj naci povod i izgovor za napade i pljuvanje SDP-a su zlonamjerni i sitnosicarski s ciljem da pokupe koji jeftini politicki poen,jer dovoditi ovo u ravan i vezu sa SDP-om je podlo i zlonamjerno,to bi bilo cisto politikanstvo,.......
Ti se izgleda malo pravis naivan, i kao da ne znam za koga Bakir radi evo vec 10 godina. Niko ovdje izravno ne povezuje Vaskoviceva nedjela sa SDP-om, ali on kao novinar jeste radio za SDP (do prije par sedmica), i zato tu neka vrsta veze postiji. Pa zna se valjda u cijoj emisiji je radio i za cije interese, zar ne. Fascinantno kako djavo kad tad dodje po svoj udio, pa sad valja branit SDP od njihovih vlastitih novinara i sramote.

Da je Vaskovic kojim slucajem radio za ineterese SDA, siguran sam da bi se to strucno i brzinom svjetlosti iskoristilo za pljuvanje i gazenje po SDA. Ali sobzirom da se radi o novinaru koji je bio u SDP-ovom krdu, ta paralela se pokusava da zataska i zamagli, jer ta paralela nije podobna.

Vaskovic <---> Hadziomerovic <---> Lagumdzija = SDP interesi.

...Evo ti sheme. Crveni se nos ko mrkva.
Post Reply