Alo ba,niko i ne kaze da ih nema i gorih od Vaskovica po raznim institucijama.Po istocnoj Bosni povratnici na ulici su znali sretati ljude za koje znaju da su u ratu ubijali civile,i nikom nista.Isto tako i po Prijedoru.Medjutim,to je tema za sebe a ovdje je tema Vaskovic.madner wrote: Alo ba ljudi, gdje vi zivite?
Pa vi isto da su Koreanci bili u VRSu, vojsci koja je pocinila ovaj genocid a Sarajevo pocastila opsadom. Pitam vas jos jednom, sta mislite koliko onih sto su sada drzavni sluzbenici su bili u toj vojsci? Ili u HVO-u, koje ce uskoro imati isti tretman.
Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )
- Co0l
#226 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
- Not My Idea
#227 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
Trenutno korisnika/ca: arte.fakt, atko, Cafe Camargue, Google Adsense [Bot], gurabija78, jucer-danas-sutra, Komrad, luckylaka, Not My Idea, palermo, polusvijet, prolaz456, Real Khan, samo_ti, seln, SPQR.SA, svemir.ba, The 51st State, zlatiborka, Ženski Dr.Med i 109 gostiju
Dobar glas se nadaleko cuje a los...
Dobar glas se nadaleko cuje a los...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#228 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
nije problem da je neko bio u vojsci...i ja sam na kraju krajeva u ratu bio u nekoj vojsci pa smo na istom
problem jeste šta je jal' ja lično ili taj neko radio i ovdje je jasno dokumentovano (snimljeno) da je ovaj Vasković jedno obično đubre. Baš kao što je tada pljuvao po "muslimanima" i cijedio "istinu" od zarobljenih danas pljuje po Miletu ili nekome petom ili desetom.
Vaskovićeve metode se ne mijenjaju nego samo objekti njegovog kvazinovinarstva. Sad neću ulaziti u to što je nama (govorim o barem 90% ljudi na ovom forumu pa i sebi) drago kada Vasković danas pila Mileta.
problem jeste šta je jal' ja lično ili taj neko radio i ovdje je jasno dokumentovano (snimljeno) da je ovaj Vasković jedno obično đubre. Baš kao što je tada pljuvao po "muslimanima" i cijedio "istinu" od zarobljenih danas pljuje po Miletu ili nekome petom ili desetom.
Vaskovićeve metode se ne mijenjaju nego samo objekti njegovog kvazinovinarstva. Sad neću ulaziti u to što je nama (govorim o barem 90% ljudi na ovom forumu pa i sebi) drago kada Vasković danas pila Mileta.
Last edited by JoseMujica on 12/04/2011 15:54, edited 1 time in total.
- Komrad
#229 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
Not My Idea wrote:Ne meni nego NAMA!gurabija78 wrote:Nama? mozda tebi!Not My Idea wrote:Evo ko je nama medijski narodni heroj![]()
![]()
Jucer su ga svi gledali kao junaka, Srbina koji je protiv Dodika i njegove politike, protiv cetnika, kriminala opcenito..
Vaskovicu, nece te 5 Dunava oprat.
-
stecak
#230 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
Nemoj samo o shvatanjima, "zabludi" pojedinca, nazovi novinara, mladosti, propagandi...Komrad wrote:Neko ko je 1995 imao jedna shvatanja i jedan vid razmisljanja ima ih pravo promijeniti i misliti drugacije zar ne?
Isto tako Vaskovic koji nikoga nije ubio nego je imao jedna shvatanja ... danas siguran sam ima druga i uvjeren sam da ga je stid... medjutim ovo ce njega do kraja zivota kompromitovati kao covjeka i kao novinara ukoliko se ne izvine
Da ga je stid ne bi u Danima govorio da nema gotovo nikakve mrlje, da se "slučajno" našao u Srebrenici kao reporter...a očito da je bilo mnoštvo toga. Samo Bog i Vasković znaju što je tih dana vidio u Srebrenici i što sve nije zabilježeno (u trenutku snimanja već su počela ubijanja oko kampa, a iz kadrova se vidi da su dosta švrljali naokolo pa su mogli/morali vidjeti, razgovarali su sa vojskom i sigurno su nešto mogli saznati šta će se du desiti. Masovna ubistva i genocid nisu isplanirana u 5. minuta). Vjerujem da on još dosta toga zna.
Nije mi jasno kako možeš ti i nekolicina vas opravdati ovakvo ponašanje? Jasno se vidi da čovjeka maltretiraju i to je kazneno djelo! Koliko znam i snimanje ratnih zarobljenika je također kazneno djelo.
Vasković je svjedok tih događaja, pa i huškač, i ako ništa morao bi svjedočiti, ako ne i odgovorati za postupke.
Najtužnije je što se za 2. dana o svemu ovome neće više pričati, sve će otići u zaborav, Bakir NIKADA neće spomenuti ovaj događaj (mada ga danas objavljuju gotovo svi mediji), Vasković će se nekako izgubiti iz medijskog prostora (jedno vrijeme), i kao da nikad ništa nije ni bilo.
- nellington
#231 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
Neka visi Pedro (a oni sa puškama sa snimka neka šetaju slobodnom Srebrenicom, Bratuncem, Žepom).
Da se razumijemo - o ovome se ne priča od danas, o ovome se pričalo već nekoliko mjeseci - samo se sad priči dodale i pokretne slike.
Da se razumijemo - o ovome se ne priča od danas, o ovome se pričalo već nekoliko mjeseci - samo se sad priči dodale i pokretne slike.
- bingov buraz
#232 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
A sto se tice SDA trolcica sa po 4 posta na ovoj temi da ih upitam kako ih nije sramota kad je upravo njihov idol i otac stranke aminovao prodaju Srebrenice
a nasljednik cestita dan genocidne.
Last edited by bingov buraz on 12/04/2011 15:56, edited 1 time in total.
- madner
#233 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
Pa to je tema. I mi smo nedosljedni. Valjda je gore bilo biti vojnik ili oficir VRS? Sta bi s tim ljudima trebali i sta smo s tim ljudima podpisali?Co0l wrote:Alo ba,niko i ne kaze da ih nema i gorih od Vaskovica po raznim institucijama.Po istocnoj Bosni povratnici na ulici su znali sretati ljude za koje znaju da su u ratu ubijali civile,i nikom nista.Isto tako i po Prijedoru.Medjutim,to je tema za sebe a ovdje je tema Vaskovic.madner wrote: Alo ba ljudi, gdje vi zivite?
Pa vi isto da su Koreanci bili u VRSu, vojsci koja je pocinila ovaj genocid a Sarajevo pocastila opsadom. Pitam vas jos jednom, sta mislite koliko onih sto su sada drzavni sluzbenici su bili u toj vojsci? Ili u HVO-u, koje ce uskoro imati isti tretman.
- JoseMujica
#234 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
nažalost stećak 100% si u pravu 
- Komrad
#235 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
Smijesan si ... ja ne negiram Vaskovicevu ulogu u proslom ratu kao sto nebi trebalo negirati njegovu ulogu u miruŽenski Dr.Med wrote:slusaj... ako si toliko ubjedjenj u vaskovica vodi ga sebi kuci ,sakrij ga ,dadni mu azil kod tebe u podrumu ne zanima me u najmanju ruku ,ali njegovu ulogu u proslom ratu ne mozes da negiras i sam onaj isjecak na tenku kada on sjedi na cijevi puno toga govoriKomrad wrote:i bakir je cetnikŽenski Dr.Med wrote: halo .... !!!!!
Ma znao je bakir u to sam sto posto ubjedjenj
Rekao sam ti otvori oci ,ako imas djecu,familiju i dobro razmisli sta ces da napises
samo kazem da je covjek tada imao uvjerenja slicna ili ista kakva su imali i ostali novinari iz RS pa i stanovici tog entiteta o BiH, ratu, Bosnjacima itd...
Ono sto mene interesuje jeste dali ce se doticni izvinuti iako ga ni to nece oprati ... zanimaju me njegova danasnja stajalista dali je svjestan da je pogrijesio ...
-
gurabija78
#236 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
ja ti opet kazem da ne znam o cemu pricas, to da su ga svi gledali kao junaka! glavni sagovornik u prilozima mu je bio Dragomir Babic (cini mi se da se tako zove), covjek koji ujutro sere po Dodiku, a popodne polize sto je posro.... Vaskovicevi prilozi koji govore o Dodikovom kriminalu su tako argumentovani da ni CIA i FBI ne bi skontali o cemu je rijec.... mozda je na njega gledano kao na junaka zato sto je u modi zadnjih godina srati po Dodiku!Not My Idea wrote:Ne meni nego NAMA!gurabija78 wrote:Nama? mozda tebi!Not My Idea wrote:Evo ko je nama medijski narodni heroj![]()
![]()
Jucer su ga svi gledali kao junaka, Srbina koji je protiv Dodika i njegove politike, protiv cetnika, kriminala opcenito..
Vaskovicu, nece te 5 Dunava oprat.
- Bosnolog
#237 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
Oni su samo skole Sagoljice i Dogoljice kojima zajednicki mentori mogu bii Cosic i njegovi klonovi,.....ella.ella wrote:OVO JE ŠOKANTNO DA SE ČOVJEK NAJEŽI.
Da li neko može identifikovati novinara koji postavlja pitanje prije Vaskovića o islamskim teroristima?
Vrijeme je da se započne pravni lov na sijače zla. Svaka čast Muratu Tahiroviću i udruženju logoraša BiH sto su krenuli u akciju.
Zivim za dan da se mozgovi zla (novinari) nadju u KPDomu Zenica, prije svega:
1. Smiljko Sagolj
2. Risto Djogo
3. Dijana Culjak
4. kompletna redakcija srne iz 1992-1995
5. Merlic i njegova Slika na sliku
itd.
Nakon rata istim stopama su krenuli
1. Leo Plockinic (Croatia Libertas - neki dan su otkrili da je na budzetskom spisku Republike Srpske)
2. Dzevad Galijasevic (isto kao i prethodni)
3. Ivica Mlivoncic (finansiran u susjednoj "europskoj" zemlji)
4. Rajko Vasic itd.
To su mozgovi zla bez savjesti i bez stida.
Treba ovdje dodati jos Sutala,Soptu bracni par Vlaisavljevice i vecinu portalovih kolumnista sa herceg poskoka,lista ce se zasigurno prosiriti i na smradove poput Cankovica i slicne,......
-
gurabija78
#238 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
ukratkoJoseMujica wrote:nije problem da je neko bio u vojsci...i ja sam na kraju krajeva u ratu bio u nekoj vojsci pa smo na istom
- madner
#239 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
Trebalo bi, da smo usli u Banja Luku i napravili normalnu drzavu. Vi bi sudili novinarima, a Alijin mali cestita slavu RSuBosnolog wrote:Oni su samo skole Sagoljice i Dogoljice kojima zajednicki mentori mogu bii Cosic i njegovi klonovi,.....ella.ella wrote:OVO JE ŠOKANTNO DA SE ČOVJEK NAJEŽI.
Da li neko može identifikovati novinara koji postavlja pitanje prije Vaskovića o islamskim teroristima?
Vrijeme je da se započne pravni lov na sijače zla. Svaka čast Muratu Tahiroviću i udruženju logoraša BiH sto su krenuli u akciju.
Zivim za dan da se mozgovi zla (novinari) nadju u KPDomu Zenica, prije svega:
1. Smiljko Sagolj
2. Risto Djogo
3. Dijana Culjak
4. kompletna redakcija srne iz 1992-1995
5. Merlic i njegova Slika na sliku
itd.
Nakon rata istim stopama su krenuli
1. Leo Plockinic (Croatia Libertas - neki dan su otkrili da je na budzetskom spisku Republike Srpske)
2. Dzevad Galijasevic (isto kao i prethodni)
3. Ivica Mlivoncic (finansiran u susjednoj "europskoj" zemlji)
4. Rajko Vasic itd.
To su mozgovi zla bez savjesti i bez stida.
Treba ovdje dodati jos Sutala,Soptu bracni par Vlaisavljevice i vecinu portalovih kolumnista sa herceg poskoka,lista ce se zasigurno prosiriti i na smradove poput Cankovica i slicne,......
- JoseMujica
#240 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
madner wrote:
Trebalo bi, da smo usli u Banja Luku i napravili normalnu drzavu. Vi bi sudili novinarima, a Alijin mali cestita slavu RSu
- Co0l
#241 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
Ma o tome se nema sta ni raspravljati,jasno je ko dan da se Vaskovicev grijeh ne moze ni porediti sa nekim vojnikom VRS koji je ubijao ili slicno.Medjutim tog vojnika niko ne proziva borcem za istinu i ne daje mu nagrade za to,kao npr. Vaskovica.madner wrote:Pa to je tema. I mi smo nedosljedni. Valjda je gore bilo biti vojnik ili oficir VRS? Sta bi s tim ljudima trebali i sta smo s tim ljudima podpisali?Co0l wrote:Alo ba,niko i ne kaze da ih nema i gorih od Vaskovica po raznim institucijama.Po istocnoj Bosni povratnici na ulici su znali sretati ljude za koje znaju da su u ratu ubijali civile,i nikom nista.Isto tako i po Prijedoru.Medjutim,to je tema za sebe a ovdje je tema Vaskovic.madner wrote: Alo ba ljudi, gdje vi zivite?
Osim toga,kako doci do imena takvog nekog vojnika kojeg vidis na snimku i nista vise o njemu ne znas?Pa jednostavno,podjes od onoga za kojeg znas da je bio tu,npr. Vaskovica i ispitas ga,u najmanju ruku u svojstvu svjedoka,sve sto zna vezano za te dogadjaje.Ili mozemo jednostavno preci i preko ovog snimka kao preko mnogo drugih stvari tvrdeci da se bavimo sitnom ribom dok krupne niko ne dira.
-
palermo
#242 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
Ne bi me iznenadilo da su srpske obavještanje službe samo čekale pogodan trenutak da ovaj snimak plasiraju javnosti.
A trenutak je više nego indikativan, priča o dejtonu 2, ulazak u proces formiranja vlasti, jači angažman SAD-a. A ima više poruka koje se žele poslati...npr Srbima.....koliko god se vi ulizivali Bošnjacima uvijek će te za njih biti četnicii, druga poruka ide Bošnjacima, vidite li da su svi Srbi isti, vlah za stolom vlah pod stolom, treća poruka opet ide Srbima, sve vas imamo na snimkama pazite što radite, pa onda opet poruka nekim Bošnjacima, vidite li gdje vas crveni guraju...itd....
Imam utisak da mnogi od nas zaboravljamo da smo mi još u ratu, doduše ne puca se,ali sve drugo je tu. A kad je rat, mnog stvari postaju drugačije, pa recimo i neprijatelj moga neprijatelja postaje moj prijatelj. I slažem se sa Banksy, čemu i zašto takvo iznenađenje sa ovim snimcima, svi bi mi trebali biti svjesni da je velika većina onih sa druge strane na neki način učestvovala u ratu, neko ovako, neko onako. i kada prihvaćamo da je neko prešao na našu stranu, trebamo znati i da sa sobom nosi i pun kufer prtljage. Na nama je procjena da li je prtljaga koju sa sobom donosi previše prljava ili se može trpiti. Al ako očekujemo ljude bez prtljage, sa potpuno čistim vešom, onda se bojim da će ih biti malo.
malo prošetah srpskim forumima, i vidim i tamo neskriveno oduševljenje ovim snimcima.......
I na kraju, nemoj da ko i pomisli da ovaj post shvati kao opravdanje Vaskovića, slika koju smo vidjeli je dovoljna da znamo ko je on...samo je pitanje okvira u koji se slika ovog trenutka slaže, i ko je slaže
A trenutak je više nego indikativan, priča o dejtonu 2, ulazak u proces formiranja vlasti, jači angažman SAD-a. A ima više poruka koje se žele poslati...npr Srbima.....koliko god se vi ulizivali Bošnjacima uvijek će te za njih biti četnicii, druga poruka ide Bošnjacima, vidite li da su svi Srbi isti, vlah za stolom vlah pod stolom, treća poruka opet ide Srbima, sve vas imamo na snimkama pazite što radite, pa onda opet poruka nekim Bošnjacima, vidite li gdje vas crveni guraju...itd....
Imam utisak da mnogi od nas zaboravljamo da smo mi još u ratu, doduše ne puca se,ali sve drugo je tu. A kad je rat, mnog stvari postaju drugačije, pa recimo i neprijatelj moga neprijatelja postaje moj prijatelj. I slažem se sa Banksy, čemu i zašto takvo iznenađenje sa ovim snimcima, svi bi mi trebali biti svjesni da je velika većina onih sa druge strane na neki način učestvovala u ratu, neko ovako, neko onako. i kada prihvaćamo da je neko prešao na našu stranu, trebamo znati i da sa sobom nosi i pun kufer prtljage. Na nama je procjena da li je prtljaga koju sa sobom donosi previše prljava ili se može trpiti. Al ako očekujemo ljude bez prtljage, sa potpuno čistim vešom, onda se bojim da će ih biti malo.
malo prošetah srpskim forumima, i vidim i tamo neskriveno oduševljenje ovim snimcima.......
I na kraju, nemoj da ko i pomisli da ovaj post shvati kao opravdanje Vaskovića, slika koju smo vidjeli je dovoljna da znamo ko je on...samo je pitanje okvira u koji se slika ovog trenutka slaže, i ko je slaže
- Banksy
#243 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
Samo na ovom forumu u više navrata, zadnjih nekoliko GODINA.nellington wrote: Da se razumijemo - o ovome se ne priča od danas, o ovome se pričalo već nekoliko mjeseci - samo se sad priči dodale i pokretne slike.
Ovo ispod staro je bar 5 godina.
Nakon ratnog dijela biografije, vrlo korisno kao informacija otkud neprijateljstvo s Dodikom. SDS i novac, naravno.
Banksy wrote:Naravno da je znao, cijeli svijet je znao.Murisno1 wrote: Da li je Bakir H. znao za ovaj snimak?![]()
Komitet pravnika za ljudska prava Srbije (YUCOM):
Javni dosije - Protiv Zaborava
Novinar u civilu
Slobodan Vasković vlasnik je i glavni urednik list „Patriot“.
Pre rata bio je baletan u Sarajevu, potom je na Palama
(na radiju Republike Srpske) vodio emisiju narodne muzike
„Svilen konac“.
Iako nije bio novinar informativnog
programa, dan nakon genocida u Srebrenici,
Vasković je izveštavao za radio RS i u
tom izveštaju rekao da Muslimane treba baciti
u reku.
Posle rata dolazi u Banja Luku, nastavlja
da radi na radiju RS i postaje dopisnik
Tijanićevog lista „Građanin“.
Po osnivanju lista
„Reporter“, projekta vojnobezbednosne službe,
Vasković postaje njihov novinar.
List „Patriot“ osnovan je 2000. godine, a
sedište mu se nalazilo na Carini Republike Srpske.
Zbog izuzetnih veza između ovog lista i
Srpske demokratske stranke, tvrdilo se da ih je
pratkično osnovala ova stranka.
Ove novine su služile za kompromitaciju političkih i
ideoloških protivnika SDS-a. List je izlazio jednom nedeljno
i delio se na Glavnom odboru SDS-a.
Vasković je ispostavljao fakture ovoj stranci, a oni su ga platili
stanom u Banja Luci. Vasković je 2006. godine
započeo štrajk glađu pred skupštinom RS
jer navodno nova vlast Republike Srpske vrši pritisak
na njega šaljući mu poresku upravu. Štrajk
je trajao 24 sata.
Slobodan Vasković je bio izuzetno blizak sa
bivšim predsednikom RS Draganom Čavićem.
Upućeni tvrde da je Čavić vršio pritisak na firme
i opštine, koje su morale da objavljuju reklame u
„Patriotu“.
Nakon što je SDS, a posebno Dragan Čavić,
na poslednjim izborima izgubio vlast, „Patriot“
je, zbog nedostatka donacija, prestao da se
štampa i ima samo internet izdanje.
Interesantno je da ovaj list često citira beogradska agencija
„Beta“. Možda razlog leži u činjenici da je supruga
Slobodana vaskovića, Ljiljana Kovačević, dopisnik
„Bete“ iz Banja luke. Izdavač „Patriota“ bio
je „Patriot d.o.o.“, ali je zbog utaje poreza firma
ugašena i sada je izdavač „Novi magazin d.o.o.“
Vlasnik „Patriota d.o.o.“ bio je Vasković, a direktor
„Novog magazina d.o.o.“ njegova žena, a on
glavni urednik.
Kancelarije „Patriota“ nalaze se u firmi „Delta Trade“,
vlasnika Mlađe Novakovića,
nekadašnjeg sarajevskog ugostitelja, uhapšenog
2002. zajedno sa Delimustafićem u Beogradu.
(Novakovićeva supruga, Snježana Rakočević,
takođe je novinarka i bliska prijateljica Ljiljane
Smajlović.)
Beogradski novinar Bogdan Tirnanić napisao je
tokom 2002. godine za „Patriot“ seriju tekstova
u kojima je iznosio neistine i uvrede koje su se
odnosile na Zorana Ðinđića i njegove saradnike.
„Nova karijera Čede Jovanovića ne ide bez
telohranitelja, besnih džipova, ergele rasnih
konja, a često se viđa i u društvu ministra
policije.“
„On (Ðinđić) nije, poput Koštunice, lagalista
od papira, nije mu mrsko ništa što donosi pare
(izručenje miloševića Hagu), on je Big Lale
svetskog formata: čeka Buša ispred toaleta,
Šrederovu decu vodi u školu. Bilu Gejtsu je, na
primer, poklonio flašu šljivovice (...) Nije došao
da me poseti dok sam ležao u bolnici. Jer – nije
tako planirao. Gde, bre, Canetov avion može da
sleti u dvorište Urgentnog centra?!“ („Patriot“,
Složna braća, 16. april 2002).
Slobodan Vasković godinama je bio dopisnik
„Frankfutskih vesti“, a trenutno je saradnik beogradske
„Evrope“ i izdanja „Pressa“ za Republiku
Srpsku. Istovremeno Vasković je dopisnik
„Prsta“ iz Banja luke, ali pod pseudonimom
(u „Prstu“ su svi potpisi ili lažni ili pseudonimi).
Glavni finansijer „Prsta“, koji se štampao u Obrenovcu,
bio je Momčilo Mandić.
http://zokster.net/files/Novinar%20u%20civilu.pdf
str 25
- mO k3
#244 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
Ovo nema veze sa temom ,ali da ti pojasnim neke stvariKomrad wrote:
Smijesan si ... ja ne negiram Vaskovicevu ulogu u proslom ratu kao sto nebi trebalo negirati njegovu ulogu u miru
samo kazem da je covjek tada imao uvjerenja slicna ili ista kakva su imali i ostali novinari iz RS pa i stanovici tog entiteta o BiH, ratu, Bosnjacima itd...
Ono sto mene interesuje jeste dali ce se doticni izvinuti iako ga ni to nece oprati ... zanimaju me njegova danasnja stajalista dali je svjestan da je pogrijesio ...
jesi ti ikad cuo za Charles Milles Manson??
Jesi ikad cuo Manson Family
jeli znas da jedna od tih zena duzivotno osjudjena na zatvor i da ona svakih par godina trazi pomilovanje gdje je odbijaju ???
Da te zena je se promjenula ,ali to sto je se promjenula ne stiti je od zlocina koja je uradil vise od 30 godina
- madner
#245 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
Ne govorim o vojniku koji je pocinio zlocin. Govorim o casnom srpskom vojniku koji se borio za RS. RS kao ideja je zlocinacka, VRS kao organizacija je osudjena za genocid. Dakle kako bi se drzava BiH trebala postaviti prema svim vojnicima koji su imali tu odoru?Co0l wrote:Ma o tome se nema sta ni raspravljati,jasno je ko dan da se Vaskovicev grijeh ne moze ni porediti sa nekim vojnikom VRS koji je ubijao ili slicno.Medjutim tog vojnika niko ne proziva borcem za istinu i ne daje mu nagrade za to,kao npr. Vaskovica.madner wrote:Pa to je tema. I mi smo nedosljedni. Valjda je gore bilo biti vojnik ili oficir VRS? Sta bi s tim ljudima trebali i sta smo s tim ljudima podpisali?Co0l wrote: Alo ba,niko i ne kaze da ih nema i gorih od Vaskovica po raznim institucijama.Po istocnoj Bosni povratnici na ulici su znali sretati ljude za koje znaju da su u ratu ubijali civile,i nikom nista.Isto tako i po Prijedoru.Medjutim,to je tema za sebe a ovdje je tema Vaskovic.
Osim toga,kako doci do imena takvog nekog vojnika kojeg vidis na snimku i nista vise o njemu ne znas?Pa jednostavno,podjes od onoga za kojeg znas da je bio tu,npr. Vaskovica i ispitas ga,u najmanju ruku u svojstvu svjedoka,sve sto zna vezano za te dogadjaje.Ili mozemo jednostavno preci i preko ovog snimka kao preko mnogo drugih stvari tvrdeci da se bavimo sitnom ribom dok krupne niko ne dira.
To sto je Vaskovic eksponiran i nije zasticen od struktura RS-a ne znaci da je vise kriv od istih. Da podjemo od parlamentaraca BiH iz RSa?
- Komrad
#246 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
Bakir, Zlatko, Nosara, Komrad.... poznate cetnicke vojvode
- JoseMujica
#247 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
uh madner jeste ponijelo 
- mO k3
#248 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
ti nisi vise ozbiljan sugovornik... zato ignoreKomrad wrote:Bakir, Zlatko, Nosara, Komrad.... poznate cetnicke vojvode
- Čovjek
#249 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
Bakir je SDP-ovac od glave do pete, baš kao što je i Vasković bio SDS-ovac...a sad ko zna u kojoj je partiji...nosara wrote:Za mene nije, ali za rulju jeste...Co0l wrote:Pa jel to Bakir=SDP?!nosara wrote: Kako ne spominje, koji kurac...? Sva prica se svela na to, onaj jedan bolesnik cak spominje i bratstvo i jedinstvo... Pa nismo od jucer... Pogledaj ko je prvi spomenuo kontekst SDP-Bakir pa se onda javi...
Neko je sada pustio snimak star 15 godina da bi eliminisao vaskovica...? Ma daj...!
- Komrad
#250 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
Vaskovic nikoga nije ubio ... 1995 je imao shvatanja kakva su imali i vecina Srba tih godina... da ne kazem gotovo sviŽenski Dr.Med wrote:Ovo nema veze sa temom ,ali da ti pojasnim neke stvariKomrad wrote:
Smijesan si ... ja ne negiram Vaskovicevu ulogu u proslom ratu kao sto nebi trebalo negirati njegovu ulogu u miru
jesi ti ikad cuo za Charles Milles Manson??
Jesi ikad cuo Manson Family
jeli znas da jedna od tih zena duzivotno osjudjena na zatvor i da ona svakih par godina trazi pomilovanje gdje je odbijaju ???
Da te zena je se promjenula ,ali to sto je se promjenula ne stiti je od zlocina koja je uradil vise od 30 godina
mene zanima da li ce se on ograditi od tog, izvinuti itd...