evo mojih ljepotana......
Ovo je pastuh Canissa!!

Ovo je Gaetana

Batosta

Mara

Gaya

Conversano

Pluto

Mala Mara

Moderator: anex

Jao, sto je sladak, dusa draga.Evil Angel wrote: Pluto
![]()
Ja ne živim u BIH ja sam iz Hrvatske, mi svoje konje držimo iz ljubavi, moj tata ima udrugu koja se bavi promicanjem pasmine lipicanaca i širenje njihova uzgoja...moji konji su prvoklasni lipicanci odnosno A knjige(čistokrvni) znači imaju papire, rodovnice, pedigre itd.....svi konji su kod mene ujahani znači jašu se, idu na izložbe, natjecanja itd, i prežu se znači voze....Kod nas u Hrvatskoj ima dosta ljudi koji vole konje i koji se bave sportom.....a i ima puno pravih ljubitelja lipicanaca koji drže konje iz svoga užitka....tako da kupac se uvijek nađe...pogotovo ako držiš dobre konje.....Lipicanaci A knjige su kod nas jako traženi......pa tako da.....nadam se da sam odgovorila na sva tvoja/vaša pitanja...!!SenSen wrote:Jao sto su lijepi i razigrani! Ja bi sebi tu Malu MaruVolim crnke
![]()
Par pitanja ako moze: drze li ljudi kod nas (pretpostavljam da ste u BiH) cesto konje za jahanje? Vecinu konja koje ja vidim su ili radni (poljoprivreda, fijaker) ili npr skole jahanja. Navikavate li vi vase na sedlo? Ko kupuje te konje?

pa nakačite svoje slikeatko wrote:KonjOVi su ti preljepi ... daj jos slika ... sumnajm da bas ovdje ima puno forumasa koji imaju konje ... nacekacemo se ... zato kaci slike
Gledaj iskreno ću ti reći, ja tebe nezz ali ako sa konjima nemaš iskustva.....i ako si početnik naj bolje je kupiti odrasloga konja.....jer sa ždrjebetom treba raditi i posvetiti mu jako PUNO vremena...konj nije pas, nemože ti samo stojati u štali kao ukras, znači njemu treba svakodnevno kretanje, ljubav, briga....a da ne pričam o dodacima prehrani(pogotovo za ždrebad koja su u razvoju), opremi, ljekovima, troškovi veterinara itd, tako da iskreno novaca moraš imati da ih držiš.....ako nemaš di konja držati uvijek imaš pansione za konje......na nekoj ergeli ili konjičkome klubu možeš iznajmiti štalu.....e sada ako kupiš ždrjebe trebaš ga i naučiti svemu od navikavanja na ular(štalska oglavina), do vođenja, ujahavanja.....itd.....tako da razmisli dobro prije nego kupiš konja i malo istražuj o njima...pripremi se....tako da kada ti konj doe(govorim hipotetski) da znaš u glavi sve otprilike kako i šta treba raditi.....eto ako te još šta zanima...biti će mi drago odg. ti!!Her Flick wrote:nisam neki strucnjak sto se konja tice, ali zar nije bolje zdrijebe kupitiEvil Angel wrote:ja sam rekla za cjenu ždrjebeta od 5-6 mjeseci.....odrasli su i do 70 000 kn!!
znam da se u cijenu odraslog konja racuna i dresura
ti kao neko ko radi sa konjima sta bi ti preporucila, odraslog ili zdrijebe
volio bi i ja imati konje, kako ti napisa cisto onako da trckara po livadi, ali nemam livade
meni, npr., nisu skupi, ali 1200EUR i nije mala cifra, pogotovu za ljude koji bi ih imali i gdje drzati (citaj seljaci)

nekih 9-10 000 eura, ali cijene znaju i dosegnuti više....ovisi o vlasniku...Her Flick wrote:@Evil Angel
hvala na objasnjenju
kao i sto sama kazes oko konja treba puno vise raditi nego oko psa![]()
konja bi imao samo ako bi imao sam svoju zemlju i da ja sam oko njega brinem, a ne da placam pansione nije to to, nije mi to cejf
sto se slika tice samo ti njih stavljaj i ne obaziri se na bilo kakave zle komentare
p.s. 70000kn je koliko eura?
Evil Angel wrote:Ja ne živim u BIH ja sam iz Hrvatske, mi svoje konje držimo iz ljubavi, moj tata ima udrugu koja se bavi promicanjem pasmine lipicanaca i širenje njihova uzgoja...moji konji su prvoklasni lipicanci odnosno A knjige(čistokrvni) znači imaju papire, rodovnice, pedigre itd.....svi konji su kod mene ujahani znači jašu se, idu na izložbe, natjecanja itd, i prežu se znači voze....Kod nas u Hrvatskoj ima dosta ljudi koji vole konje i koji se bave sportom.....a i ima puno pravih ljubitelja lipicanaca koji drže konje iz svoga užitka....tako da kupac se uvijek nađe...pogotovo ako držiš dobre konje.....Lipicanaci A knjige su kod nas jako traženi......pa tako da.....nadam se da sam odgovorila na sva tvoja/vaša pitanja...!!SenSen wrote:Jao sto su lijepi i razigrani! Ja bi sebi tu Malu MaruVolim crnke
![]()
Par pitanja ako moze: drze li ljudi kod nas (pretpostavljam da ste u BiH) cesto konje za jahanje? Vecinu konja koje ja vidim su ili radni (poljoprivreda, fijaker) ili npr skole jahanja. Navikavate li vi vase na sedlo? Ko kupuje te konje?
slažem se....jako su velika odgovornost i briga.....ali kada nešto voliš nije ti teško¨!!SenSen wrote:Evil Angel wrote:Ja ne živim u BIH ja sam iz Hrvatske, mi svoje konje držimo iz ljubavi, moj tata ima udrugu koja se bavi promicanjem pasmine lipicanaca i širenje njihova uzgoja...moji konji su prvoklasni lipicanci odnosno A knjige(čistokrvni) znači imaju papire, rodovnice, pedigre itd.....svi konji su kod mene ujahani znači jašu se, idu na izložbe, natjecanja itd, i prežu se znači voze....Kod nas u Hrvatskoj ima dosta ljudi koji vole konje i koji se bave sportom.....a i ima puno pravih ljubitelja lipicanaca koji drže konje iz svoga užitka....tako da kupac se uvijek nađe...pogotovo ako držiš dobre konje.....Lipicanaci A knjige su kod nas jako traženi......pa tako da.....nadam se da sam odgovorila na sva tvoja/vaša pitanja...!!SenSen wrote:Jao sto su lijepi i razigrani! Ja bi sebi tu Malu MaruVolim crnke
![]()
Hvala na objasnjenju. Jako su fini konji, i tako razigrani, vidim svasta izvodeMora da im je fino u "krdu"
![]()
Ja sam imala ljetni posao kod jedne profesorice (ovdje u Svedskoj) koja ima sest trkacih konja. Bila su i dva mala (domace proizvodnje), pa smo ih trenirali da se vode i vuku kola. Na zalost, nemam slika na ovom kompjuteru.. Samo moram reci da stvarno ima puno posla oko konja, ja sam znala mrtva umorna doci kuci. To je tako velika odgovornost, pogotovo ako se jos i treniraju. I ja bih voljela imati svoje konje kada bi imala prostora/snage/vremena za to.
ha-ha....molim vas....ovaj sam topic otvorila samo za konje....znači.....ako nekoga zanima nešto o konjima, kupnja, prodaja, cijene, za predstavljanje vaših konja...itd...a ne za neukusne komentare.....hvala unaprijed....chengaba wrote:Imam ja pastuha, al' nije za foruma![]()
![]()

Slazem se ! Moje izvinjenje konjima !Evil Angel wrote:Ma sve ok! Samo neznam čemu potreba vrjeđanja konja??? Hvala na komplimentu!!