Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- Herr Flick
#8251 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pa daj jel moguće.3 suta na gol imali i 3 gola i jos izgubim na penale

- insaneinthebrain
-
T-pain
#8253 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
leet wrote:Batman odličan![]()
Ukoliko vam se nekada ubaga da ne možete otvoriti neka vrata tj. čujete zvuk da su otvorena al' ništa se ne dešava samo restartujte igru, ja izgubio dobrih 20 minuta kontajući da nisam šta zajeb'o.![]()
koja igrica ?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#8254 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pa Batman Arkham Origins.
Izgleda da im PC verzija ima još ponekih bugova, u Burnley toweru se ne može popeti kroz ventilaciju, imat ću problem da prekucam večeras.

Izgleda da im PC verzija ima još ponekih bugova, u Burnley toweru se ne može popeti kroz ventilaciju, imat ću problem da prekucam večeras.
-
Bosnian Dragon1
#8255 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
isplati li mi se uzeti neku najnoviju graficku , imam trenutno ovu konfiguraciju: Ati radeon HD 4850, 4 Gb ram DDR2, intel core 2 quad 2,66Ghz, sve mi igre mogu samo me graficka zeza ne mogu mi ove najnovije tipa crysis 3 , BF4 itd. pa bi nju da promijenim. Koliko otprilike kostaju u sarajevu najnovija n vidia ili ati, i jeli uopste moguce da samo ubacim neku najnoviju grafu, da li bi morao mijenjati i maticnu plocu, napajanje pretpostavljam da bi jer mi je sad 450 W.
- Maharadza
#8256 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pomoglo bi kada bi kazao koja je matična u pitanju! Mada tebi to i nije problem, već za glatko igranje BF4 će ti trebati još barem 4GB RAM memorije i taj procesor ćeš morati OC-at ako misliš iz nove grafe izvući max. jer sve ispod 3,5GHz će da "guši" novu grafu, pogotovu ako misliš kakvu jaču uzeti!Bosnian Dragon1 wrote:isplati li mi se uzeti neku najnoviju graficku , imam trenutno ovu konfiguraciju: Ati radeon HD 4850, 4 Gb ram DDR2, intel core 2 quad 2,66Ghz, sve mi igre mogu samo me graficka zeza ne mogu mi ove najnovije tipa crysis 3 , BF4 itd. pa bi nju da promijenim. Koliko otprilike kostaju u sarajevu najnovija n vidia ili ati, i jeli uopste moguce da samo ubacim neku najnoviju grafu, da li bi morao mijenjati i maticnu plocu, napajanje pretpostavljam da bi jer mi je sad 450 W.
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#8257 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
ne mozes na svakoj ploci overklokatMaharadza wrote:Pomoglo bi kada bi kazao koja je matična u pitanju! Mada tebi to i nije problem, već za glatko igranje BF4 će ti trebati još barem 4GB RAM memorije i taj procesor ćeš morati OC-at ako misliš iz nove grafe izvući max. jer sve ispod 3,5GHz će da "guši" novu grafu, pogotovu ako misliš kakvu jaču uzeti!Bosnian Dragon1 wrote:isplati li mi se uzeti neku najnoviju graficku , imam trenutno ovu konfiguraciju: Ati radeon HD 4850, 4 Gb ram DDR2, intel core 2 quad 2,66Ghz, sve mi igre mogu samo me graficka zeza ne mogu mi ove najnovije tipa crysis 3 , BF4 itd. pa bi nju da promijenim. Koliko otprilike kostaju u sarajevu najnovija n vidia ili ati, i jeli uopste moguce da samo ubacim neku najnoviju grafu, da li bi morao mijenjati i maticnu plocu, napajanje pretpostavljam da bi jer mi je sad 450 W.
-
Bosnian Dragon1
#8258 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Decerto wrote:ne mozes na svakoj ploci overklokatMaharadza wrote:Pomoglo bi kada bi kazao koja je matična u pitanju! Mada tebi to i nije problem, već za glatko igranje BF4 će ti trebati još barem 4GB RAM memorije i taj procesor ćeš morati OC-at ako misliš iz nove grafe izvući max. jer sve ispod 3,5GHz će da "guši" novu grafu, pogotovu ako misliš kakvu jaču uzeti!Bosnian Dragon1 wrote:isplati li mi se uzeti neku najnoviju graficku , imam trenutno ovu konfiguraciju: Ati radeon HD 4850, 4 Gb ram DDR2, intel core 2 quad 2,66Ghz, sve mi igre mogu samo me graficka zeza ne mogu mi ove najnovije tipa crysis 3 , BF4 itd. pa bi nju da promijenim. Koliko otprilike kostaju u sarajevu najnovija n vidia ili ati, i jeli uopste moguce da samo ubacim neku najnoviju grafu, da li bi morao mijenjati i maticnu plocu, napajanje pretpostavljam da bi jer mi je sad 450 W.pretpostavljam da mu je q6600,oni idu na 3 ghz bez problema.Ja ne bih overklokao bez dobre ploce i napojne,jer ako ti rikne maticna,povuci ce barem pola stvari koje su skopcane na nju.Govorim iz iskustva
evo ova mi je maticna , jel se moze na nju neka najnoviaj grafa ubacit, samo da promijenim napojnu, nadam se da se vidi slika
- Maharadza
#8259 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Znači ova:Bosnian Dragon1 wrote:Decerto wrote:ne mozes na svakoj ploci overklokatMaharadza wrote:
Pomoglo bi kada bi kazao koja je matična u pitanju! Mada tebi to i nije problem, već za glatko igranje BF4 će ti trebati još barem 4GB RAM memorije i taj procesor ćeš morati OC-at ako misliš iz nove grafe izvući max. jer sve ispod 3,5GHz će da "guši" novu grafu, pogotovu ako misliš kakvu jaču uzeti!pretpostavljam da mu je q6600,oni idu na 3 ghz bez problema.Ja ne bih overklokao bez dobre ploce i napojne,jer ako ti rikne maticna,povuci ce barem pola stvari koje su skopcane na nju.Govorim iz iskustva
evo ova mi je maticna , jel se moze na nju neka najnoviaj grafa ubacit, samo da promijenim napojnu, nadam se da se vidi slika
http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Produc ... 16&LanID=9
Ima PCI Express slot, naravno da može! Eh sada, prvo divi kako će se sve ponašati bez OC-a kada ubaciš novu grafu, ako ista nije 100% iskorištena (to možeš pratiti pomoću programa kao što je npr. MSI Afterburner i sl.), onda ti je Overclock procesora obavezan da bi puni potencijal iz nje izvukao! Također divi da uzmeš brand napojnu (Fortron, Corsair ili sl.)!
-
kazo
#8260 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Da li ce moci Batman na Intel HD 4000 graficku ? znam da je slaba, ali bar na minimum
da ne skidem bezveze i da kasnije ne moze. Procesor je i3 2,5 GHz i rama 6 GB. Mogu li ja to OC-at ?
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#8261 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nije ti ta ploca za overclocka...
- typeOnegative
#8262 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Koja je rez monitora ? Imao sam donedavno slicnu konfiguraciju , C2Q 9400 OC-an na 3.4 GHz u kombinaciji sa HD 6870 i 8GB DDR2.... tako da mislim da moze. C3 je isao u nekoj medium-high kombinaciji ,BF 4 MP BETA je isla na medium , BF3 MP na high oko 60 fps . Ako je napojna brandirana , mozes ubaciti jos 4GB RAM-a i nesto tipa AMD HD 7770 ili nV GTX 650 (~200 km) i sasvim se solidno mozes poigrati . Dosta naslova cak i na high ,samo ove najzahtjevnije ces morati spustiti nivo detalja .Ako ikako mozes digni taj procesor bar na 3 GHz. Bice manje bootlenecka i igre ce bolje raditi . HD6870 je tu negdje sa HD7770 i dosta mi je losije radila dok je procesor bio na 2.66 (60-65 % zauzece GPU-a) . Kad sam uradio OC procesora kartica je doslovno prodisala (zauzece je poraslo na 95 + % u vecini naslova) .Bosnian Dragon1 wrote:isplati li mi se uzeti neku najnoviju graficku , imam trenutno ovu konfiguraciju: Ati radeon HD 4850, 4 Gb ram DDR2, intel core 2 quad 2,66Ghz, sve mi igre mogu samo me graficka zeza ne mogu mi ove najnovije tipa crysis 3 , BF4 itd. pa bi nju da promijenim. Koliko otprilike kostaju u sarajevu najnovija n vidia ili ati, i jeli uopste moguce da samo ubacim neku najnoviju grafu, da li bi morao mijenjati i maticnu plocu, napajanje pretpostavljam da bi jer mi je sad 450 W.
Jace graficke nema smisla ubacivat ako ne mislis nekad ubrzo ici na nesto novije . Pozz
-
Bosnian Dragon1
#8263 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
a kako se radi overcloclk, nisam nikad to radio sve me strah da mi ne rikne maticna ili procesor, koji su rizici kod overclocka?typeOnegative wrote:Koja je rez monitora ? Imao sam donedavno slicnu konfiguraciju , C2Q 9400 OC-an na 3.4 GHz u kombinaciji sa HD 6870 i 8GB DDR2.... tako da mislim da moze. C3 je isao u nekoj medium-high kombinaciji ,BF 4 MP BETA je isla na medium , BF3 MP na high oko 60 fps . Ako je napojna brandirana , mozes ubaciti jos 4GB RAM-a i nesto tipa AMD HD 7770 ili nV GTX 650 (~200 km) i sasvim se solidno mozes poigrati . Dosta naslova cak i na high ,samo ove najzahtjevnije ces morati spustiti nivo detalja .Ako ikako mozes digni taj procesor bar na 3 GHz. Bice manje bootlenecka i igre ce bolje raditi . HD6870 je tu negdje sa HD7770 i dosta mi je losije radila dok je procesor bio na 2.66 (60-65 % zauzece GPU-a) . Kad sam uradio OC procesora kartica je doslovno prodisala (zauzece je poraslo na 95 + % u vecini naslova) .Bosnian Dragon1 wrote:isplati li mi se uzeti neku najnoviju graficku , imam trenutno ovu konfiguraciju: Ati radeon HD 4850, 4 Gb ram DDR2, intel core 2 quad 2,66Ghz, sve mi igre mogu samo me graficka zeza ne mogu mi ove najnovije tipa crysis 3 , BF4 itd. pa bi nju da promijenim. Koliko otprilike kostaju u sarajevu najnovija n vidia ili ati, i jeli uopste moguce da samo ubacim neku najnoviju grafu, da li bi morao mijenjati i maticnu plocu, napajanje pretpostavljam da bi jer mi je sad 450 W.
Jace graficke nema smisla ubacivat ako ne mislis nekad ubrzo ici na nesto novije . Pozz
rezolucija monitora je 1366x768
-
T-pain
#8264 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
.
Last edited by T-pain on 27/10/2013 12:26, edited 1 time in total.
- typeOnegative
#8265 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Na 1366 x 768 ce ti vecina igara letiti i bez overclocka sa grafickim koje sam ti preporucio , jer to je mala rezolucija za danasnje standarde (7770 je jaca od GTX 650)Bosnian Dragon1 wrote:a kako se radi overcloclk, nisam nikad to radio sve me strah da mi ne rikne maticna ili procesor, koji su rizici kod overclocka?typeOnegative wrote:Koja je rez monitora ? Imao sam donedavno slicnu konfiguraciju , C2Q 9400 OC-an na 3.4 GHz u kombinaciji sa HD 6870 i 8GB DDR2.... tako da mislim da moze. C3 je isao u nekoj medium-high kombinaciji ,BF 4 MP BETA je isla na medium , BF3 MP na high oko 60 fps . Ako je napojna brandirana , mozes ubaciti jos 4GB RAM-a i nesto tipa AMD HD 7770 ili nV GTX 650 (~200 km) i sasvim se solidno mozes poigrati . Dosta naslova cak i na high ,samo ove najzahtjevnije ces morati spustiti nivo detalja .Ako ikako mozes digni taj procesor bar na 3 GHz. Bice manje bootlenecka i igre ce bolje raditi . HD6870 je tu negdje sa HD7770 i dosta mi je losije radila dok je procesor bio na 2.66 (60-65 % zauzece GPU-a) . Kad sam uradio OC procesora kartica je doslovno prodisala (zauzece je poraslo na 95 + % u vecini naslova) .Bosnian Dragon1 wrote:isplati li mi se uzeti neku najnoviju graficku , imam trenutno ovu konfiguraciju: Ati radeon HD 4850, 4 Gb ram DDR2, intel core 2 quad 2,66Ghz, sve mi igre mogu samo me graficka zeza ne mogu mi ove najnovije tipa crysis 3 , BF4 itd. pa bi nju da promijenim. Koliko otprilike kostaju u sarajevu najnovija n vidia ili ati, i jeli uopste moguce da samo ubacim neku najnoviju grafu, da li bi morao mijenjati i maticnu plocu, napajanje pretpostavljam da bi jer mi je sad 450 W.
rezolucija monitora je 1366x768
Kao sto kolega gore kaze ,ta ploca nije nikako za OC-a , pogotovo za quad . Pozz
- Creasy
- Averus
- SEYOboy
#8268 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
http://www.youtube.com/watch?v=HkDLaojdCCwleet wrote:Pa Batman Arkham Origins.
Izgleda da im PC verzija ima još ponekih bugova, u Burnley toweru se ne može popeti kroz ventilaciju, imat ću problem da prekucam večeras.![]()
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#8269 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Hvala
Al' nije toliko ni bitno sada, mislim da sam pred kraj igre svakako, odlična igra
Al' nije toliko ni bitno sada, mislim da sam pred kraj igre svakako, odlična igra
- Averus
#8270 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
E ljudi, ako neko od vas svira gitaru i posjeduje jednu električnu, ovo obavezno isprobajte! 

Prikopčate svoju gitaru na komp i udri!
Čak i ako ne znate svirati, igra nudi opciju da učite. Jedini je uslov imati el. gitaru i njihov USB kabl (guitar to USB).
Međutim, postoji fix pomoću kojeg možete gitaru prikopčati direktno na kompjuter običnim sound-kablom i sve radi
Ja danas, nakon mnooooooogo vremena, svirao više od 3 sata
(Ako neko ima novca na bacanje, na steamu je igra oko 50€)
EDIT: Na slici je PS3 cover, ali ima igra i za PC. Samo verzija 2012 ima fix za igranje bez originalnog Ubistoft Rocksmith Guitar-to-USB kabla.
Nova verzija, rocksmith 2014 još nije provaljena

Čak i ako ne znate svirati, igra nudi opciju da učite. Jedini je uslov imati el. gitaru i njihov USB kabl (guitar to USB).
Međutim, postoji fix pomoću kojeg možete gitaru prikopčati direktno na kompjuter običnim sound-kablom i sve radi
Ja danas, nakon mnooooooogo vremena, svirao više od 3 sata
EDIT: Na slici je PS3 cover, ali ima igra i za PC. Samo verzija 2012 ima fix za igranje bez originalnog Ubistoft Rocksmith Guitar-to-USB kabla.
- Arslan_11
#8271 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
evo prekucah mafia 2. Sto me sj..a kraj 
-
kazo
#8272 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ima li neko voljan od ovih sto su prekucali da mi posudi key od mafie 2? nisam uspio ugrabiti to nedavno kad su dijelili. Pa eto ako nekome vise ne koristi, bio bih zahvalan ako bi proslijedio.
-
Bosnian Dragon1
#8273 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
ne moze ti dati key ako je vec aktivirao na steamu, jedino da ti da akaunt a to je malo rizicno pogotovo ako ima jos igara na njemukazo wrote:Ima li neko voljan od ovih sto su prekucali da mi posudi key od mafie 2? nisam uspio ugrabiti to nedavno kad su dijelili. Pa eto ako nekome vise ne koristi, bio bih zahvalan ako bi proslijedio.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#8274 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
prekuc'o Laru sinoć 
u mojim očima je uradila više za emancipaciju žena od Klare Cetkin
u mojim očima je uradila više za emancipaciju žena od Klare Cetkin
- devito
#8275 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Sta sve nece izmislit,covjece naucis gitaru svirati pomocu igriceNenjiA wrote:E ljudi, ako neko od vas svira gitaru i posjeduje jednu električnu, ovo obavezno isprobajte!
Ja danas, nakon mnooooooogo vremena, svirao više od 3 sata![]()
![]()
Sent from my HTC One S using Tapatalk 2