Grim Fandango!Kinaski wrote:Sta mogu igrat na laptopu
1.8 Celeron
4 gb rama
Graficka intel HD
Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#8101 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
-
Vertig0
#8103 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nije u tome problem, probao sam i sa iskljucenim AANenjiA wrote:Probaj Iskljuciti anti-aliasingVertig0 wrote:http://www.youtube.com/watch?v=Nd1KZu7exzw
u pitanju je mafia 2, ima li neko slicnih problema? Trazio sam malo po netu i izgleda da ovakve problemi imaju samo ATI korisnici.
@chmoljo mislim da nije ni do V sync
Koji su driveri kod tebe? Kod mene su ovi zadnji 13.9, valjda je do tih novih drivera. Citao sam da sam starijim 12.8 nema tih problema...
- Chmoljo
#8104 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
koliko se sjećam v.12
provjerim kada budem kući.
provjerim kada budem kući.
- Šveđanin
#8105 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jel ima ko kakav dobar save game za FM13 da podijeli sa nama. 
- hopi
#8106 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
imam ga, kada sam ga prikopčao i krenem da igram tj da počne utakmica ondjednom izađe iz, igre možda je slučajnost može biti i da nije do njegaHerr Flick wrote:Kupi sebi dzojstik.Imas ih nac za 10-15 KM sa analogomhopi wrote:nakon što sam uspio fifu pokrenuti htio sam namjestiti kontrole ali ne znam. Uspio sam namjestiti wasd ali ne znam strelice za kretanje jer ima i left stick i right, komplikovano![]()
ali na tastaturu promjeniti ja stvarno ne znam izgleda nemoguće, kad god probam kretnju promjeniti na strelice ne da, ostale kontrole sam mogao promjeniti
-
Mustang1
#8107 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
PaintKinaski wrote:Sta mogu igrat na laptopu
1.8 Celeron
4 gb rama
Graficka intel HD
-
brain bubbles
#8108 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
puno dragih PC igara, a trenutno tucem samo CODMW2 online, Minecraft i Civilization V Gods and Kings.
Od pucacine, do strategije
Od pucacine, do strategije
- Herr Flick
- Quaresma
#8110 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
pc odavno moze poćerati ovakvu grafiku, pogledajte samo Crysis iz 2007. koji je bio ekskluziva za PC
da sad jedna igra izadje radjena samo za PC koja moze izvuci max iz PCa, vidjeli bi silu, ovako su mi zasad prvi next gen naslovi, onako, meh
da sad jedna igra izadje radjena samo za PC koja moze izvuci max iz PCa, vidjeli bi silu, ovako su mi zasad prvi next gen naslovi, onako, meh
- arnes_king
#8111 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pa normalno da nije nikom u koristi da prave vec sad igre da budu onakve kakve oni mogu praviti, bolje postepeno godinama uzimat lovuQuaresma wrote:pc odavno moze poćerati ovakvu grafiku, pogledajte samo Crysis iz 2007. koji je bio ekskluziva za PC
A to ti pokreces igre sve sa ovakvom grafikom? I ovo ti nije ni malo posebno niti dobro?
- Chmoljo
#8112 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Vertig0 wrote:Nije u tome problem, probao sam i sa iskljucenim AANenjiA wrote:Probaj Iskljuciti anti-aliasingVertig0 wrote:http://www.youtube.com/watch?v=Nd1KZu7exzw
u pitanju je mafia 2, ima li neko slicnih problema? Trazio sam malo po netu i izgleda da ovakve problemi imaju samo ATI korisnici.
@chmoljo mislim da nije ni do V sync
Koji su driveri kod tebe? Kod mene su ovi zadnji 13.9, valjda je do tih novih drivera. Citao sam da sam starijim 12.8 nema tih problema...
Driver Packaging Version 12.104-130328a-155980C-ATI
- suadfor
#8113 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kopajuci po starim bundleovima primjetio sam da nisam iskoristio sve origin keyeve iz humble origin bundle-a pa
sam odlucio da ih podijelim buduci da sam iskoristio steam verzije ovih igara. Da bi stvari bile malo zanimljivije napravio sam i par pitanja na koja su me asocirala igra ili naziv igre. Na pitanje je potrebno javno odgovoriti. Ko prvi tacno odgovori na pitanje dobija key. Jedan forumas moze dobiti samo jedan key. Kljuceve saljem na pp. Sretno!
sam odlucio da ih podijelim buduci da sam iskoristio steam verzije ovih igara. Da bi stvari bile malo zanimljivije napravio sam i par pitanja na koja su me asocirala igra ili naziv igre. Na pitanje je potrebno javno odgovoriti. Ko prvi tacno odgovori na pitanje dobija key. Jedan forumas moze dobiti samo jedan key. Kljuceve saljem na pp. Sretno!
Postoje dva serijala svemirskih igara koji su imale ogroman utjecaj na Mass Effect
serijal. Serijal sa kraja osamdesetih godina je posluzio kao inspiracija za serijal sa pocetka devedesetih a Mass
Effect serijal ostavlja snazan Deja Vu osjecaj za one koji su igrali prethodne igre.
Ko prvi napise imena oba serijala dobija Dead Space Origin Key
"I love the smell of napalm in the morning." rekao je Bill Kilgore (Robert Duvall) u kultnom filmu Apocalypse Now
iz 1979. Kako se zove lik i igra iz 1997 u kojoj taj lik izgovara poznatu recenicu?
Ko prvi napise ime lika i igre dobija Burnout Paradise: The Ultimate Box Origin Key
afa87 - Caleb, Blood
Survival horror je podzanr akcionih avantura gdje je za razliku od maticnog zanra glavni karakter
ranjiv i lagano ili nikako naoruzan, spor i slicno. Igra od igraca zahtjeva rjesavanje zagonetki i pronalska
specijalih predmeta kako bi napredovali u igri. Ko poveze tri survival horror igre sa ovim elementima:
- Zombi = Resident Evil
- Alternativna stvarnost = Bioschock Silent Hill
- Dinosaurus = Dino Crisis
2/3 progledat cemo kroz prste, ni pitanje nije bilo lijepo definisano
dobija igru Crysis 2 Maximum Edition Origin Key
Maharadza
Band od Brothers je odlicna mini serija iz 2001 koja prati priču 'Easy' čete/satnije '101 Airborne' divizije
americke vojske u drugom svjetskom ratu od operacije Overlord pa do kapitulacije Japana.
Dvije godine kasnije izlazi ratna igra koja koristi koristi jednu od najupečatljivijih lokacija iz treceg dijela
serije kao multiplayer mapu.
Ko prvi napise ime igre i mape iz igre (ime grada iz serije) dobija Medal of Honor Origin Key
Brkooo - Call of duty / Carentan
Skakanje po platformama, macevanje i izbjegavanje siljaka su neki od elemenata ove igre iz 1989 poznate
po do tada nevidjenim animacijama glavnog karaktera i borbi macevima za razliku od ostalih platformskih igara tog doba. Skakanje je i bitan dio igre iz 1996 ciji je glavni protagonista djevojka sa dva pistolja umjesto maca i jedna od ikona industrije video igara.
Ko prvi napise imena obje igre dobija Mirror's Edge Origin Key
thekupus - prince of persia / tomb raider
Za cetvrti kvartal tekuce godine najavljen je FPS iz poznatog serijala u kojem ce singleplayer biti zasnovan
na invaziji strane sile na USA i igrac ce biti na strani pokreta otpora. To nije prva igra na ovu temu, postoji TPS iz 2003 godine u kojem Sovjetski savez bacanjem atomske bombe na Berlin zavrsava 2. svjetski rat te eventualno postaje supersila i izvrsava invaziju na USA.
Ko prvi napise imena obje igre dobija Command & Conquer: Red Alert 3 - Uprising origin key
1999 godine je izasao sada vec kultni naucno fantasticni film sa radnjom smjestenom u virtuelnoj stvarnosti.
Vrhunski specijalni efekti, odlicna radnja i glumacka ekipa su mu donijeli 4 oskara. Iste godine je izasao manje
poznat film cija je radnja takodje bila smjestena u virtuelnu stvarnost ali manje bljestav sa puno manjim
budzetom i bez posebnih specijalnih efekata pa je ostao u sjeni prvog filma.
Ko napise imena oba filma dobija The Sims 3 i ekspanzije Late Night Expansion Pack i High End Loft Stuff
ExNihilo
Last edited by suadfor on 19/10/2013 09:43, edited 3 times in total.
- Chmoljo
#8114 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
a đe je mito vlastima?

- suadfor
#8115 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
sha ti fali khm khm, sredicemo, khm khm...Chmoljo wrote:a đe je mito vlastima?![]()
poslacu ti odgovore na pp
Last edited by suadfor on 17/10/2013 23:37, edited 1 time in total.
- Chmoljo
#8116 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
ma šalim se ba
- suadfor
#8117 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
poslao sam ti odgovore na onaj undercover accountChmoljo wrote:![]()
![]()
ma šalim se banije red da admin klepa igre
![]()
za bukvalce: salim se ne znam nikakve undercover accounte
Last edited by suadfor on 17/10/2013 23:41, edited 1 time in total.
- Chmoljo
- thekupus
#8119 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Za mirrors edge- lara croft tomb raider i prince of persia 
Last edited by thekupus on 17/10/2013 23:50, edited 1 time in total.
- Brkooo
#8120 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
To svaki uber geek znaBand od Brothers je odlicna mini serija iz 2001 koja prati priču 'Easy' čete/satnije '101 Airborne' divizije
americke vojske u drugom svjetskom ratu od operacije Overlord pa do kapitulacije Japana.
Dvije godine kasnije izlazi ratna igra koja koristi koristi jednu od najupečatljivijih lokacija iz treceg dijela
serije kao multiplayer mapu.
Ko prvi napise ime igre i mape iz igre (ime grada iz serije) dobija Medal of Honor Origin Key
Call of Duty 2 .... Carentan
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#8121 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Vazda bila mrska mapa 
Burgundy eftewe
Burgundy eftewe
-
Vertig0
#8122 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kod mene je 13.9 to je posljednjiDriver Packaging Version 12.104-130328a-155980C-ATI
Vjerovatno bi nakon update-a imao iste probleme. Tako da ti savjetujem da prvo zavrsis mafiju pa onda update
- Maharadza
#8123 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Evo da se tuspasim za crysis 2:
- Zombi = Resident Evil
- Alternativna stvarnost = Bioshock (samo me još F.E.A.R. istrzao kao ovo)
- Dinosaurus = Dino crysis (long liv the plejka kec
)

- Zombi = Resident Evil
- Alternativna stvarnost = Bioshock (samo me još F.E.A.R. istrzao kao ovo)
- Dinosaurus = Dino crysis (long liv the plejka kec
Last edited by Maharadza on 17/10/2013 23:49, edited 1 time in total.
-
febo_acm
#8124 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Uzeo FM 14, beta izgleda odlicno 
- Chmoljo
#8125 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
završio Mafiu ima već neko vrijeme
inače, na starom računaru, također sam imao problema sa novim drajverima, i nešto je bilo slično poput tvog problema. kada instaliram sa Cd-a pri dizanju sistema, igra, recimo Homeworld 2 je išla bez problema. sa novim drajverima je bila apsolutno neigriva.
riječ je o Ati Radeon 9550
inače, na starom računaru, također sam imao problema sa novim drajverima, i nešto je bilo slično poput tvog problema. kada instaliram sa Cd-a pri dizanju sistema, igra, recimo Homeworld 2 je išla bez problema. sa novim drajverima je bila apsolutno neigriva.
riječ je o Ati Radeon 9550