Iz ugla kojeg ti gledaš, to je jedan veliki iditiotizam, slažem se. Međutim, svijet ne ide nigdje gdje do sada već nije odavno. Suština svega je marketing. Kada neka aktivnost okuplja toliko veliki broj ljudi, tada milioni padaju s neba. Profit od gaming industrije, gdje ubrajam i ove streamere, odavno je prevazišao količinu novca koje generira filmska ili muzička industrija. Podatak da je je nagradni fond na svjetskom prvenstvu u fortnite bio 30 miliona dolara a pobjednik je inkasirao 3 miliona, dovoljno govori sam za sebe..poređenja radi, tenis kao jedan od skupljih sportova nema toliki nagradni fond ni na 5 GS turnira zajednoDonieBrasco wrote: ↑25/06/2020 20:18Inace ne pratim gaming streamere, pa sam tek sada cuo da se gasi ova platforma Mixer ciji je vlasnik Microsoft jer ista sada imaju neku saradnju sa Facebukom koji također ima neki svoj "gaming" fazon tako nesto.
Međutim sta me je iznenadilo da su ovom liku koji je poznad pod nadimkom Ninja igrac je Fortnighta, on je bio na Twitchu pa mu je Microsoft platio cak 30. miliona $da pređe na njihov Mixer a sada nije ni godina dana prosla ta se platforma gasi. A navodno je Microsoft jos tim nekim poznatim streamerima sa drugih platformi platio desetine miliona dolara da dođu na Mixer.
Gdje ide ovaj svijet kad igrac igrica dobije 30. milliona dolara da igra tj. streama igru na nekoj platformi ...![]()

Kinezi su inače najluđi, imaju najviše streamera i najviše publike...prosjećan streamer u Kini je i milioner..skoro je bila emisija na aljazeeri o njima..u J.korei je gaming uvršeten u kategoriju sporta i najbolji na kraju ostavare penziju, kao što je ostvare i najbolji sportisti u J.Korei...
Ovi naši youtuber također fino zarađuju, a znam momka koji ima veće prihode nego naši ministri u Vladi..(pri tome ne računam opremu koju dobivaju od sponzora, već samo keš).