Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
245
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
283
51%

Total votes: 558

House

#23126 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

najjača. onaj osjećaj kad tek dođeš na skellige islands... :unesvijest:
ferratilis

#23128 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

nemoj dzaba, znamo svi da ces ga odigrat prije ili kasnije, samo odlazes neizbjezno :D
Raigor Stonehoof

#23129 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Raigor Stonehoof »

ferratilis wrote:nemoj dzaba, znamo svi da ces ga odigrat prije ili kasnije, samo odlazes neizbjezno :D
Image

ma probo sam dvicu, nemam ja vremena za farbanje maceva :)
House

#23130 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

bože sačuvaj.

kad mu suza krene na skellige islands... sjetit ćeš se ferratilisa, chmolje, house...

:D
Mega Man X

#23131 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Mega Man X »

Probao sam i ja i Witcher 2 i 3. Nakon tutorijala zaspo jer mene fantazija ne zanima.
aditon

#23132 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

ja od aprila prey igram :shock: ..na čekanju: sve od tada na ovamo što je izišlo plus neki naslovi i prije preya...procjena kad bi sve to mogao završiti: NIKAD

vidim ni ovdje nema promjena, witcher i dalje igra o kojoj se priča :)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#23133 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

House wrote:

najjača. onaj osjećaj kad tek dođeš na skellige islands... :unesvijest:
il' ova kad su oni lijepi trenuci

ne zna se šta je jače titami...

il ova bjeloruska narodna...

bježi ba, bezveze ću se naložiti i izletiti na ulicu sa kakom mačetom :D
Chmoljo

#23134 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Raigor Stonehoof wrote:jebo vas vicer vise

ne ulazeći u tuđe ukuse, trebaš ipak skontati da se radi o potencijalno najboljoj, najkompletnijoj, odlično izvedenoj igri koja je ikad izašla. zajednoo sa najboljim, najkompletnijim, odlično izvedenim ekspanzijama koje su ikad izašle.

trpi dok ne izađe nešto približno ovome :D

zato i ovaj drugi komentar,
Mega Man X wrote:Probao sam i ja i Witcher 2 i 3. Nakon tutorijala zaspo jer mene fantazija ne zanima.
nije baš na mjestu. ta fantazija nije baš tako jednoslojna. mislim, ako se može gledati malo šire, igra je puna tema iz našeg svakodnevnog života: političkih igrica, ksenofobije, lojalnosti, svijeta koji nije crno-bijel, gdje nisu sva čudovišta iskonsko zlo koje treba ubiti na licu mjesta, puna questova gdje ne postoji ispravan izbor, gdje se mora birati manje zlo itd...

fantasy žanr je bio negdje u zapećku do momenta kada se pojavio Gospodar prstenova. međutim, još uvijek je uglavnom bio rezervisan za geekove. Game of thrones je, gledajući odokativno, približio fantasy žanr širokoj publici, koja nije baš gotivila isti. tako se i witcher može posmatrati u gamingu. iako gaming podrazumijeva da si geek (uglavnom), puno je više od same fantazije.

kao što je Martin iskoristio stvarne događaje iz srednjovjekovne historije da stvori Song of Ice and Fire, tako, bar ja, mogu u Witcheru mogu pronaći brdo referenci iz stvarnog života.
Mega Man X

#23135 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Mega Man X »

Chmoljo wrote: nije baš na mjestu. ta fantazija nije baš tako jednoslojna. mislim, ako se može gledati malo šire, igra je puna tema iz našeg svakodnevnog života: političkih igrica, ksenofobije, lojalnosti, svijeta koji nije crno-bijel, gdje nisu sva čudovišta iskonsko zlo koje treba ubiti na licu mjesta, puna questova gdje ne postoji ispravan izbor, gdje se mora birati manje zlo itd...

fantasy žanr je bio negdje u zapećku do momenta kada se pojavio Gospodar prstenova. međutim, još uvijek je uglavnom bio rezervisan za geekove. Game of thrones je, gledajući odokativno, približio fantasy žanr širokoj publici, koja nije baš gotivila isti. tako se i witcher može posmatrati u gamingu. iako gaming podrazumijeva da si geek (uglavnom), puno je više od same fantazije.

kao što je Martin iskoristio stvarne događaje iz srednjovjekovne historije da stvori Song of Ice and Fire, tako, bar ja, mogu u Witcheru mogu pronaći brdo referenci iz stvarnog života.
Sve to stoji, ali ako glavni i sporedni likovi mi nisu uopšte interesantni (i da, meni Gerald uopšte nije zanimljiv, kao i ostali likovi), ako mi je priča bukvalno smaranje nema tog Tite koji će me natjerati da igram/gledam.

Isto tako što nisam nikad gledao/igrao LoTR/Harry Potter/Star Wars. Takve stvari me nikako ne zanimaju.
Chmoljo

#23136 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

teško da možeš skontati priču poslije tutorijala.
Mega Man X

#23137 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Mega Man X »

Chmoljo wrote:teško da možeš skontati priču poslije tutorijala.
Za tutorijal sam bukvalno lupio, jer je bilo odavno otkako sam igrao Witcher 2. Upravo vidjeh da imam 4 sata na Steamu. Witcher 3 odigrao sat i uninstall.

Uglavnom, nije mi to to i eto.
Chmoljo

#23138 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

pa nemoj da lupaš :D

al haj, ti si na gubitku :skoljka:
arnes_king

#23139 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

Mega Man X wrote:
Chmoljo wrote: nije baš na mjestu. ta fantazija nije baš tako jednoslojna. mislim, ako se može gledati malo šire, igra je puna tema iz našeg svakodnevnog života: političkih igrica, ksenofobije, lojalnosti, svijeta koji nije crno-bijel, gdje nisu sva čudovišta iskonsko zlo koje treba ubiti na licu mjesta, puna questova gdje ne postoji ispravan izbor, gdje se mora birati manje zlo itd...

Sve to stoji, ali ako glavni i sporedni likovi mi nisu uopšte interesantni (i da, meni Gerald uopšte nije zanimljiv, kao i ostali likovi), ako mi je priča bukvalno smaranje nema tog Tite koji će me natjerati da igram/gledam.

Isto tako što nisam nikad gledao/igrao LoTR/Harry Potter/Star Wars. Takve stvari me nikako ne zanimaju.
Iskreno, meni filmovi i igre i jesu za fantazije, jer ako cu igrati real life, koja je svrha? Svako ima svoje, pretpostavljam da ti onda igras Euro Truck Simulator, Farming Simulator, Goat Simulator, Bus driver simulator itd :lol:
AmirBaa

#23140 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by AmirBaa »

Prosli vikend procitao prvog witchera - the last wish i knjiga je stvarno odlicna. Ako koga zanima ima kupiti u knjizari na trgu heroja, mislim da imaju svi dijelovi :thumbup:
Mega Man X

#23141 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Mega Man X »

arnes_king wrote: Iskreno, meni filmovi i igre i jesu za fantazije, jer ako cu igrati real life, koja je svrha? Svako ima svoje, pretpostavljam da ti onda igras Euro Truck Simulator, Farming Simulator, Goat Simulator, Bus driver simulator itd :lol:
Nigdje veze pretpostavke ali da ne pravim diskusiju oko toga šta ko igra od žanrova.
ferratilis

#23142 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

AmirBaa wrote:Prosli vikend procitao prvog witchera - the last wish i knjiga je stvarno odlicna. Ako koga zanima ima kupiti u knjizari na trgu heroja, mislim da imaju svi dijelovi :thumbup:
Imas i na books.ba obje verzije, na engleskom i srpskom. 20KM po knjizi
SanskiBiser

#23143 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SanskiBiser »

Preko milion pregleda za 24 sata, 150 hiljada lajkova i 247 dislike a od toga dobar dio od ljudi koji su ocekivali novi DLC i naravno hipsteri. :D

ferratilis

#23144 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Jedna stvar koja mi se nije svidjela u trojci je sto Geralt vise izgleda kao macka nego witcher. I u ovom video se vidi da previse odudara, pogotovo oci. Sreca pa postoji mod Lore Friendly Witchers koji to ispravlja :)

Image
Raigor Stonehoof

#23145 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Raigor Stonehoof »

ma dzaba, to bi me mozda odusevilo nekad kad sam imao vremena da se udubim u igru. kad sam u dvojci vidio da maltene svaku travku mozes ubrat zamantalo mi se :)

nije po mom ukusu, ali ne govorim da igra ne valja, nego da vi smoriste. otvori temu pa smarajte jedni druge tamo :P
Narkotek

#23146 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Narkotek »

Igral ko Path Of Exile da partijamo :pasamoj:
Chmoljo

#23147 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Raigor Stonehoof wrote:ma dzaba, to bi me mozda odusevilo nekad kad sam imao vremena da se udubim u igru. kad sam u dvojci vidio da maltene svaku travku mozes ubrat zamantalo mi se :)

nije po mom ukusu, ali ne govorim da igra ne valja, nego da vi smoriste. otvori temu pa smarajte jedni druge tamo :P
Image

FasterThanLight

#23148 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by FasterThanLight »

Chmoljo wrote: ne ulazeći u tuđe ukuse, trebaš ipak skontati da se radi o potencijalno najboljoj, najkompletnijoj, odlično izvedenoj igri koja je ikad izašla. zajednoo sa najboljim, najkompletnijim, odlično izvedenim ekspanzijama koje su ikad izašle.

trpi dok ne izađe nešto približno ovome :D
Image
House

#23149 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

Sonic.Mania-CPY
:izet:
FasterThanLight

#23150 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by FasterThanLight »

cudno da niko pubg ne spominje, a upravo presla 10 mil na steamu :mastakazes:
Post Reply