Vaše raspoloženje prema Hrvatskoj
-
Hotty
#1 Vaše raspoloženje prema Hrvatskoj
Dakle, nakon što se Hrvatska tako olako okrenula protiv nas sa 100 famoznih EUR, kakvo je vaše raspoloženje u smislu odlaska na odmor tamo i osjećate li da je ovo diskriminirajuće? Ja sam Hrvatsku već izbrisao sa mape mogućih turističkih destinacija jer mi se Egipat čini mnogo privlačniji za još manje pare. Da ne govorim dalje o ljubaznosti i svemu ostalom što Hrvatima nedostaje, ponajviše, čini mi se, prema Bosancima. Imam osjećaj da je ove godine dosta ljudi otišlo na destinacije poput Egipta, Turske, Tunisa itd. Mislim da će nas Hrvatska poželjeti. Ali, neka skupljaju oni eure ako mogu. Uskoro neće imati od koga.
-
Vingo
Opet mi kao moralni pobjednici. Oni su nama suknuli, onu su nama okrenuli ledja, al jos ne znaju koliko su se zajebali, samo ce im se kazat.
Come on....
Dobrog Bosnju dok ne opalis ha granatom, ha po dzepu, on misli da su mu svi prijatelji i da je svugdje rado vidjen.
Nije trebala nikakva odredba od 100 eura po glavi, da mi se poslovicna dalmoska negostoljubivost zgadi. Pa ja od kako znam za sebe, znam i da bi dalmos bio najsretniji da mu posaljem lovu, ali ako ikako mogu, da ne dodjem.
Zgadilo mi se da me se prijekorno gledam ako ne narucim Kovaca u konobi ili ne uplatim 30 dana punog pansiona in advance...
Medjutim, niti ce njima turisticka sezona bez mene propasti, niti ce oni govoriti sjetno o vremenima kad je Bosnjo bio gost. Nece nikad. Jer jos uvijek imaju predivno more, povoljne cijene za dobrostojece Talijane, Nijemce i Cehe. I njima ce uvijek, ako treba u uslugu ukljuciti i felacio gratis...Sto ne bi?
A mi nismo ograniceni samo na Tunise, Egipte i Turske....I blago me nervira to ogranicenje koje nam ovdasnje agencije i mediji namecu.
Postoji i Grcka, Italija, Spanija.
Napaticemo se s vizama, ali bozze moj. Mora se covjek nekad i patiti. A ko ima za Hvar ima i za jug Italije.
Come on....
Dobrog Bosnju dok ne opalis ha granatom, ha po dzepu, on misli da su mu svi prijatelji i da je svugdje rado vidjen.
Nije trebala nikakva odredba od 100 eura po glavi, da mi se poslovicna dalmoska negostoljubivost zgadi. Pa ja od kako znam za sebe, znam i da bi dalmos bio najsretniji da mu posaljem lovu, ali ako ikako mogu, da ne dodjem.
Zgadilo mi se da me se prijekorno gledam ako ne narucim Kovaca u konobi ili ne uplatim 30 dana punog pansiona in advance...
Medjutim, niti ce njima turisticka sezona bez mene propasti, niti ce oni govoriti sjetno o vremenima kad je Bosnjo bio gost. Nece nikad. Jer jos uvijek imaju predivno more, povoljne cijene za dobrostojece Talijane, Nijemce i Cehe. I njima ce uvijek, ako treba u uslugu ukljuciti i felacio gratis...Sto ne bi?
A mi nismo ograniceni samo na Tunise, Egipte i Turske....I blago me nervira to ogranicenje koje nam ovdasnje agencije i mediji namecu.
Postoji i Grcka, Italija, Spanija.
Napaticemo se s vizama, ali bozze moj. Mora se covjek nekad i patiti. A ko ima za Hvar ima i za jug Italije.
-
winetou
Jer jos uvijek imaju predivno more, povoljne cijene za dobrostojece Talijane, Nijemce i Cehe. I njima ce uvijek, ako treba u uslugu ukljuciti i felacio gratis...Sto ne bi?
-----------------------------
Bice da se ti i nisi nagledao drugih mora do jadranskog. Toplo preporucujem
-----------------------------
Bice da se ti i nisi nagledao drugih mora do jadranskog. Toplo preporucujem
-
kame
Vingo, Spanija je jako skupa. Ako hoces da imas kvalitetan odmor tamo bas moras imati dobre pare.
Sto se tice Hrvatske, samo coravi ne vide da nam je to neprijateljska zemlja. U svakom pogledu.
Ove godine vjerovatno necu ici na more tako da me boli briga.
U svakom slucaju kad za koju godinu budem zaradjivao ne mislim ici u Hrvatsku. Ne samo zbog njihovog odnosa prema nama vec prije svega zbog toga sto ima mnogo ljepsih mjesta (Grcka, Turska, Kipar, Egipat, Tunis, Francuska, Spanija, Katar).
Smatram da je mnogo bolje ici na more svake druge godine ali otici na neko lijepo i atraktivno mjesto. A ne u Tucepe, Podgoru, Promajnu, Makarsku, Orebic, Prapratno i sl.
A i ovdje ima prilicno lijepih mjesta za kupanje (Boracko, Jablanicko, Una, Sana).
Jablanicko jest nekakvo prljavo ali ima lokacija na kojima se vodi racuna o onim travkama.
Sto se tice Hrvatske, samo coravi ne vide da nam je to neprijateljska zemlja. U svakom pogledu.
Ove godine vjerovatno necu ici na more tako da me boli briga.
U svakom slucaju kad za koju godinu budem zaradjivao ne mislim ici u Hrvatsku. Ne samo zbog njihovog odnosa prema nama vec prije svega zbog toga sto ima mnogo ljepsih mjesta (Grcka, Turska, Kipar, Egipat, Tunis, Francuska, Spanija, Katar).
Smatram da je mnogo bolje ici na more svake druge godine ali otici na neko lijepo i atraktivno mjesto. A ne u Tucepe, Podgoru, Promajnu, Makarsku, Orebic, Prapratno i sl.
A i ovdje ima prilicno lijepih mjesta za kupanje (Boracko, Jablanicko, Una, Sana).
Jablanicko jest nekakvo prljavo ali ima lokacija na kojima se vodi racuna o onim travkama.
-
winetou
Na monitoru je bas neki dan pisalo da su cijene u Hrvatskoj na nivou Grcke i Spanije.
Ja sam bio u Portugalu, Grckoj i Turskoj. U Hrvatskoj sam bio zadnji put prije rata kao dijete. Ovih godina nisam isao jer je to drzava sa kojom smo bili u ratu.
Portugal i Grcka su definitivno zemlje sa boljim ambijentom, arhitekturom i vecim plazama od Hrvatske. Tamo se bas osjecas kao da si na odmoru u juznoj zemlji sa juznjackom kulturom. U Tursku sam iz Skandinavije jednom otisao za 250 DEM u hotel sa bazenom, uslugom, obrocima... a i plaze su im veceg kapaciteta a ni more nema nikakve mane.
Ja sam bio u Portugalu, Grckoj i Turskoj. U Hrvatskoj sam bio zadnji put prije rata kao dijete. Ovih godina nisam isao jer je to drzava sa kojom smo bili u ratu.
Portugal i Grcka su definitivno zemlje sa boljim ambijentom, arhitekturom i vecim plazama od Hrvatske. Tamo se bas osjecas kao da si na odmoru u juznoj zemlji sa juznjackom kulturom. U Tursku sam iz Skandinavije jednom otisao za 250 DEM u hotel sa bazenom, uslugom, obrocima... a i plaze su im veceg kapaciteta a ni more nema nikakve mane.
-
sejoBCN
#9 ma ja
I ja sam bio planirao ici na jadranskom moru ovoga ljeta, ali Boga mi nema se toliko para. I na neki nacin sam sretan sto su nam ovo uradili, jer cu ovaj odredeni novac za odmor potrositi npr. u Biihac, pa cak sto vise i u Neumu...
Hvala Hrvatima sto su meni i mojim jaranima pomogli da ulozimo novac u Bosnu.
Ipak su oni dobri s nama!
Hvala Hrvatima sto su meni i mojim jaranima pomogli da ulozimo novac u Bosnu.
Ipak su oni dobri s nama!
-
sejoBCN
#11 Ohh gluposti.
Hey?j raja, mozda vama nece biti smijjesno, ali danas sam vidio najvecu glupost odavno.
Setam ti ja Barcelonom kad vidim jato hrvata setajuci se sa njihovim Hrvatskim majicama.
Do sada sve ok, dok se nisam malo priblizio i procitao sta pise... Rastrljam malo oci kad ono pise:
MI SMO U PORTUGALU!
Vala sam im se ismijao, a one buudale su se pocele smijati...
Eto moj seronja, jeste vi glup narod!
Setam ti ja Barcelonom kad vidim jato hrvata setajuci se sa njihovim Hrvatskim majicama.
Do sada sve ok, dok se nisam malo priblizio i procitao sta pise... Rastrljam malo oci kad ono pise:
MI SMO U PORTUGALU!
Vala sam im se ismijao, a one buudale su se pocele smijati...
Eto moj seronja, jeste vi glup narod!
-
silence_is_sexy
u istom ovm sarajevu u kojem se na utakmicama redovno skandira ono famozno: gazi, gazi, gazi ustaseeee.....sam prije par dana vidio punu kafanu (trasa-meeting point) likova u majicama hrvatske reprezentacije kako navijaju za koga bi drugog nego naseg zapadnog susjeda.....e pa sad mi vi recite ko je ovde normalan?
-
dariosa
Skrenu smo s teme. Sto se tice ovog novog zakona (100 eura po danu), mislim da je poruka jasna. "Zelimo ekskluzivni turizam i ako mislis da imas para bujrum, ako nemas ne trebas nam". Mislim da su u pitanju najvise kompleksi a onda i djelimicni bezobrazluk.
More je prelijepo, servis je UZAS, usluga kataklizma, plus sada i drzava otvoreno salje poruku da nas ne zele, ili da zele samo neke. Veliki minus...
More je prelijepo, servis je UZAS, usluga kataklizma, plus sada i drzava otvoreno salje poruku da nas ne zele, ili da zele samo neke. Veliki minus...
-
AhMeT
Dariosa meni nije jasno da li se to odnosi SAMO NA ONE KOJI DOLAZE IZ BIH u Rvatsku ili na sve ostale koji imaju BiH pasos...svakako ne namjeravam ici na njihove kamenite plaze ili plaze na kojima mozes samo u ribarskim cizmama do vode i u vodu,jer je kamenje tako ostro kao da hodas po sabljama...jebao sam im i jadran i majku kad mi je dijete noge rasjeklo u Porecu i Rijeci pa sam se istog dana kad sam dosao tamo spakovao pa direkt lijepa Bosna...naj draze mi je kad dodjem na granicu a Redzo granicar mi kaze sellam alejkum ima'l sta za prijav't jarane.
ljudi idite sto dalje od Rvatske i "njihovog" jadrana.Jeste li ikada bili u Lignano Sabia D'Oro kod Venecije,ama raj na zemlji a jos lijepe talijanke male i ucuperne..
A tek Rimini ahaaaaa a vi navalili na Croaciju

ljudi idite sto dalje od Rvatske i "njihovog" jadrana.Jeste li ikada bili u Lignano Sabia D'Oro kod Venecije,ama raj na zemlji a jos lijepe talijanke male i ucuperne..
-
Engram
ne idem na jadran od 1991e...a obisao sam dovoljno mora ukljucujuci italiju i tu stranu jadrana...
helem prosli mjesec sam usao u hrvatsku a da me nisu pitali ni koliko ostajem a kamoli za pare..sada ne kontam je li to jer sam usao preko zg pleso aerodroma ili nesto dr.?
helem prosli mjesec sam usao u hrvatsku a da me nisu pitali ni koliko ostajem a kamoli za pare..sada ne kontam je li to jer sam usao preko zg pleso aerodroma ili nesto dr.?
-
adi84
ja bih zelio da repliciram onom eri koji je kralj definitivno.
cu zna se ko je prvak u fudbalu rukometu ili ti pak kosarci pa naravno sve bosanski klubovi logicno. sta ce ti ono PROUD TO BE CROAT kad u kosarci nije cibona osvojila ili ti pak u NOGOMETU hajduk. momak vjerovatno brka pojmove susjednih drzava...
a to sto su nabili 100 eura to su kraljevi...
nece im biti ni ceha ni bosanaca ni madjara koji odrzavaju njihov turizam.
svaba i austrijanaca i talijana je uzasno malo samo se oni svako ljeto furaju. lafo izbacuju neke brojke kao ima vise svaba i austrijanaca nego ceha i bosanaca.ma nikad ba (onako ko sto djuro kae SVE JE TO PROPAGANDA).
p.s. al ero je glavni...
cu zna se ko je prvak u fudbalu rukometu ili ti pak kosarci pa naravno sve bosanski klubovi logicno. sta ce ti ono PROUD TO BE CROAT kad u kosarci nije cibona osvojila ili ti pak u NOGOMETU hajduk. momak vjerovatno brka pojmove susjednih drzava...
a to sto su nabili 100 eura to su kraljevi...
nece im biti ni ceha ni bosanaca ni madjara koji odrzavaju njihov turizam.
svaba i austrijanaca i talijana je uzasno malo samo se oni svako ljeto furaju. lafo izbacuju neke brojke kao ima vise svaba i austrijanaca nego ceha i bosanaca.ma nikad ba (onako ko sto djuro kae SVE JE TO PROPAGANDA).
p.s. al ero je glavni...