Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sto se vina tice, tu sam za kupujmo domace. Hercegovacke Blatine su moj prvi izbor. Ne one od Hepoka, cak ni Andrija ili Gangas, vec Nuic, Skegro, itd. A cijene prihvatljive, od 14 do 30KM po butelji (boca od 0,75l), zavisi od raznih faktora, pa i je li "obicna" ili barrique (odlezana u hrastovim bacvama). Ima i skupljih, ali nema potreba placati previse kada se za navedeni novac moze kupiti sjajno vino.
Vranci, recimo Tvrdos su isto tako dobar izbor. Nakon toga dolaze Dingac, Postup, Plavac i Plavac mali. Probao sam i Bordoe i Merlote i jos neka drugae, neka Slovenacka i Makedonska vina i bio prijatno iznendjen.
Ali na kraju balade, hercegovacke Blatine su mi prvi izbor.
BIjelo ne poznajem dobro, pa tu ne mogu nesto pameto reci. Standardno Zilavka ako moram bijelo, ali bijelo mi je manje od 10% konzumacije vina.
gentoo wrote:Ocekujem da postavljate vina koja se mogu nabaviti kod nas.. a ne nesto sto ste tamo jedne prilike na ekskurziji pili...
Svakako.
Ovaj Imperator se mogao nabaviti u Merkatoru. Takođe ga ima u
jednoj vinoteci u "Titovoj". Jedini nedostatak je što je malo preskupo,
ali okus je fantastičan.