Vase naredno vozilo ce biti ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply

Vase naredno vozilo ce biti?

1.) Hibrid
24
6%
2.) SUV
71
18%
3.) SUT
1
0%
4.) Sportski Compackt
44
11%
5.) Subcompact
16
4%
6 ) Limuzina
126
32%
7.) Pickup
2
1%
8.) Crossover
16
4%
9.) Mini Van
11
3%
10) Nije bitno samo nek' je VW
81
21%

Total votes: 392

corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#351 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by corolla02 »

@jeff; Thank You :thumbup:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#352 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by corolla02 »

da moguce je, ali ne znam za Cherokee; svako auto je specificno pa time i programiranje kljuca. Ja sam vec probao obicni kljuc da kopiram na mojoj Mazdi 6 i sve fercera osim paljenja, otvaranje vrata, kontakt, muzika, prozori sve radi ali kad treba startati motor, nista. Vec sam dobio jedan koristeni kljuc sa ebaya za M6 ali sa drugim zubcima i ovaj se ne pomjera u bravi. Medjutim, kad zamjenim gornji dio kljuca izmedju mog originalnog i ovog sa ebaya, moj prvi originalni kljuc pali auto ali mu daljinske funkcije ne rade, dok na ovom sa ebaya znaci na kome sam zamjenio, radi daljinski ali i dalje ne moze okretati u volanu ili vratima. Znaci, cekam novi nenarezani dio kljuca sa ebaya pa cu ga rezati (kod bravara ili kakvoj prodavnici) te probati programirati i ustredjeti nekih 75% cijene od one koju zvanicna Mazda trazi. Upustvo o programiranju sam skinuo sa Mazda6 foruma, i X je ljudi koji su uspjeli da ga reprogramiraju i vjerujem da se isto moze naci i na nekom od Cherokee foruma!
Hvala :D Probaću nešto skontat, već dugo to tražim :S[/quote]
no problemos; koji ti je Cherokee i daj sliku kljuca, pa cu ja prelistati po google ili po mahali :D , pa ti javim, sta bi bilo ponajbolje, ali mozda ne i rijesenje!

evo ti probaj ovo, kad nadjes kljuc; a najbolje ti je da ides sa novim ne narezanim te vodi racuna da je isti model kljuca i serijski broj ko tvoj originalni

http://en.allexperts.com/q/Jeep-785/Pro ... ey-fob.htm
sonnyaon

#353 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by sonnyaon »

Cuj Mazda 6, Japanski Passat...

mozda jeste japansko sranje ali japasnki passat sigurno nije. Imao mi je najbolji prijatelj i to sa 2.3 motorom...
1. super sporo auto
2. nekvalitetan ovjes ( stalno pucaju "linked pins" ... lose dizajnirani... moj drug je promjenio sigurano 5 puta u 2 godine)
3. Za razliku od ostalih Japanaca (Njemce da ne spominjem) jos uvije imaju kais prenos za zupcasti remen (koji na 100, 000km "kao tempiran" puca, ako se ne promijeni prije toga... ostale marke imaju lanac (do kraja zivota automobila ne mora se mijenjati)
4. Unutrasnji dizajn NEukusno pretrpan dugmicima i ppizdama materinama (uzeste u rijec passata... njegova unutrasnjost je simbol jednostavnosti Ali i visoke funkcionalnosti (da o jacim brendovima i ne govorim)

5. evo konkretno u Americi (jednako napucana Mazda i Passat... koza, siber, jbl (mazda), Klipsche (najbolji na svijetu) kod Passata, recimo 17" tockovi, ESP, ABS itd) razlika je u $3-5 hiljada. Govorim o 2.3 motoru Mazde. A u PAsata 200KS a kod Mazde mozda 170. Kod PAssata 12 airbag-ova, kod Mazde 6-8, Kod Passata garancija 4 god, kod Mazde 3. Kod PAssata (ako se znas cjenkati) mozes dobiti 3 godine dzaba odrzavanje... kod Mazde nula...

Jedina slicnost izmedju ta 2 auta je u tome sto su slicne velicne. i to je to...

I DA NAPOMENEM... NISAM VLASNIK PASSATA (bio jesam, al' sad vozim audi a8) :D :sax: :bih:
ljudozder

#354 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by ljudozder »

sonnyaon wrote:Cuj Mazda 6, Japanski Passat...

mozda jeste japansko sranje ali japasnki passat sigurno nije. Imao mi je najbolji prijatelj i to sa 2.3 motorom...
1. super sporo auto
2. nekvalitetan ovjes ( stalno pucaju "linked pins" ... lose dizajnirani... moj drug je promjenio sigurano 5 puta u 2 godine)
3. Za razliku od ostalih Japanaca (Njemce da ne spominjem) jos uvije imaju kais prenos za zupcasti remen (koji na 100, 000km "kao tempiran" puca, ako se ne promijeni prije toga... ostale marke imaju lanac (do kraja zivota automobila ne mora se mijenjati)
4. Unutrasnji dizajn NEukusno pretrpan dugmicima i ppizdama materinama (uzeste u rijec passata... njegova unutrasnjost je simbol jednostavnosti Ali i visoke funkcionalnosti (da o jacim brendovima i ne govorim)

5. evo konkretno u Americi (jednako napucana Mazda i Passat... koza, siber, jbl (mazda), Klipsche (najbolji na svijetu) kod Passata, recimo 17" tockovi, ESP, ABS itd) razlika je u $3-5 hiljada. Govorim o 2.3 motoru Mazde. A u PAsata 200KS a kod Mazde mozda 170. Kod PAssata 12 airbag-ova, kod Mazde 6-8, Kod Passata garancija 4 god, kod Mazde 3. Kod PAssata (ako se znas cjenkati) mozes dobiti 3 godine dzaba odrzavanje... kod Mazde nula...

Jedina slicnost izmedju ta 2 auta je u tome sto su slicne velicne. i to je to...

I DA NAPOMENEM... NISAM VLASNIK PASSATA (bio jesam, al' sad vozim audi a8) :D :sax: :bih:
šta lij napisa i haman osta živ? jesil živ? :D

čuj passat, ccc

Mazdu i passat nemoj nikako u istoj rečenici da povezuješ. Vidi se da nisi nikad sjeo u nešto što je provedeno van Njemačke... Moj drug ovo, moj drug ono... Moj drug kaže passat sranje, eto jel i to sad relevantno? A djed govori da je Lada najbolje auto na svijetu...

I voziš pasat. Pasat, Audi, Škoda... sve je to isto
jefferson

#355 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by jefferson »

1. super sporo auto

JA SAM BIO VLASNIK Mazde, A SAD SAM VLASNIK Passata. Znaci ne moj drug ili moj otac ili ovaj ili onaj, nego JA!
Doduse nije bila Mazda 6 nego Millenia ali evo par zapazanja.
1. Mazda je bila neuporedivo udobnija.
2. Uvjek si imao osjecaj vece klase
3. 2.5 V6 je razvijao 170ks isto kao i u passatu 1.8T koji ne trosi nista manje goriva, ali zato nikad ne propusti priliku da me napomene na turbo rupu.
4. Mazda 6 sa 2.3 otorom nije u klasi Passata B6 sa 200ks nego tek novi model. Ako vec hoces da poredis mozes, ima Mazda ^ sa V6 motorom i 220ks.
5. Za razliku od passata B6 u mazdi se ne ljsute dugmici na radio, plastika ne pucketa, A/C kompresor moze izdrzati vise od 50k, letva volana traje koliko i auto i imas vise motora izabrati a ne samo jedan.
6. Garancija Passata B6 je 36,000 milja.
7. passat B5 (koji ja posjedujem) ima ISTO zupcasti remen koji je predvidjen da se mjenja na 105,000 milja. VW ga je tempirao da pukne na nekih 85,000 milja (boli ih, jer taj auto je imao garanciju 50,000milja, a evo meni istice za nekih 10k). Ali ne lezi vraze, ako ne pukne zupcasti remen, vodena pumpa ce sigurno procuriti!
Mazda 6 sa V6 motorom dolazi sa lancanikom na razvodu ventila.

Kada sam ja kupovao Passata jedini razlog sto nisam kupio Mazdu 6 je taj sto nisam nasao povoljo model sa V6 motorom i malom miljazom, tako da sam uzeo passata koji je imao malo milja i dobru garanciju.
Cim istekne garancija rjesit cu se Passata i uzet vjerovatno Mazdu 6 sa V6 motorom ili Speed 6!
corolla02

#356 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by corolla02 »

1. super sporo auto

bas ti fala sto si nam reko koje auto sad vozis, ali si ipak off topic ovdje, zaboravio si da nam kazes sta je slijedece na tvom reportoaru, jel to Audi A10; mozda 15, ili pak neki futuristicki Audi A20 :D; i da, slijedeci put kad budem trazio auto opet cu doci do tebe za savjet o kupovini, ili potraziti tvog vrlog prijatelja, cije iskustvo zasigurno vazi i za nas ostale forumase, juce, danas, te u buduce :lol:

ps
a o tvojoj neinformisanosti o Mazdi 6, i tvojoj vidljivoj ovisnosti o samo jednom brandu, ipak nije tema ovdje :D
:sax: :bih:
whow

#357 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

1. super sporo auto

Ma Mazda 6 jeste Americki Passat s tim sto se ne kvari. To sto prices za opremu ovisi o toga koji trim izaberes. Ima Mazda 6 i GT model i modele sa dodatnom opremom. Svako auto ima svojih prednosti kao i mana Passat sigurno nije kvalitetan kao Mazda 6. Sto se tice nekih detalja , slazem se , da je Passat tu malo u prednosti ali kada je u pitanju citav paket i cijena onda je tu Mazda 6 ubjedljivi pobjednik iako ga oba auta duvaju u usporedbi sa novom Huyndai Sonatom. Ovo auto je potpuni pogodak, gledam ga neki dan na cesti i kontam izasao novi BMW5 stvarno extra izgled , ustvari izgleda puno bolje od trenutnog modela BMW 5. Pa onda motor od 300 KS sa umjerenom potrosnjom kao i najjacom opremom i garancijom u klasi i uz sve to jedno $10 000 jeftinije auto od PAssata. E ovo je nesto o cemu VW moze samo sanjati.
sonnyaon

#358 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by sonnyaon »

VOZIO SAM Mazdu 6 3 godine (sluzbenu), imao sam Mazdu Millenia (preko godinu dana)... i zakljucio sam --- NIKAD VISE NI ZA KAKVE PARE u ovo Sranje od auta ne bih usao.

MAzda je na dnu svih ljestvica sto se Japanskih auta tice... Ne moze prici Nissanu ili Hondi (Toyotu isto organski ne mogu da smislim)

I NE, moje slijedece auto nije Audi A10 ili A20 nego ako Bog da bice Cayenne 5.0 V10, Biturbo GT-S.

GO PASSAT!!!!!
GO AUDI!!!!!!!!
jefferson

#359 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by jefferson »

sonnyaon wrote:VOZIO SAM Mazdu 6 3 godine (sluzbenu), imao sam Mazdu Millenia (preko godinu dana)... i zakljucio sam --- NIKAD VISE NI ZA KAKVE PARE u ovo Sranje od auta ne bih usao.

MAzda je na dnu svih ljestvica sto se Japanskih auta tice... Ne moze prici Nissanu ili Hondi (Toyotu isto organski ne mogu da smislim)

I NE, moje slijedece auto nije Audi A10 ili A20 nego ako Bog da bice Cayenne 5.0 V10, Biturbo GT-S.

GO PASSAT!!!!!
GO AUDI!!!!!!!!
A sto neces? Previse pouzdane?
sonnyaon

#360 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by sonnyaon »

jefferson wrote:
sonnyaon wrote:VOZIO SAM Mazdu 6 3 godine (sluzbenu), imao sam Mazdu Millenia (preko godinu dana)... i zakljucio sam --- NIKAD VISE NI ZA KAKVE PARE u ovo Sranje od auta ne bih usao.

GO PASSAT!!!!!
GO AUDI!!!!!!!!

HAHAHAHA.... e vjerovatno je zato!!!... Bas si pametan!!!
jefferson

#361 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by jefferson »

sonnyaon wrote:
jefferson wrote:

GO PASSAT!!!!!
GO AUDI!!!!!!!!

HAHAHAHA.... e vjerovatno je zato!!!... Bas si pametan!!!
Pitam, zato sto je po ADAC-u Mazda 6 (prva generacija) bila ubjedljivo najpouzdanije auto na trzistu, pa eto, volio bi objasnjenje da i ja znam. Mozda ti nesto znas a da oni ne znaju? Fino sam te pitao a ti odma u konfrotaciju.
Argument tipa: Spora je sa 2.3 motorm se ne racuna. Imas 3.0 motor u ponudi.
drastic

#362 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by drastic »

hyundai genessis jebo sve ostalo
jefferson

#363 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by jefferson »

drastic wrote:hyundai genessis jebo sve ostalo
Vozio sam nedavno to auto. Nema sta koreanci prave sve bolja auta, iako fali dosta toga u tom auto sto imaju auta kao sto su BMW 7 ili Mercedes S klase. Volan je "mlitav" tj. slaba je povratna informacija sa ceste, lezanje je isto tako, ali mu se nema nist progovoriti sto se tice udobnosti i kvalitete.
Doduse, ciljana grupa kupaca i nisu ljudi kojima je bitna povratna informacija s ceste, a i sve vise ih ima na cesti.
Jedini problem je naknadna prodaja, tj. vrijednost.
drastic

#364 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by drastic »

jefferson wrote:
Vozio sam nedavno to auto. Nema sta koreanci prave sve bolja auta, iako fali dosta toga u tom auto sto imaju auta kao sto su BMW 7 ili Mercedes S klase. Volan je "mlitav" tj. slaba je povratna informacija sa ceste, lezanje je isto tako, ali mu se nema nist progovoriti sto se tice udobnosti i kvalitete.
Doduse, ciljana grupa kupaca i nisu ljudi kojima je bitna povratna informacija s ceste, a i sve vise ih ima na cesti.
de bolan jefferson ne seri
jefferson

#365 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by jefferson »

drastic wrote:
jefferson wrote:
de bolan jefferson ne seri
Ja ti kazem svoja zapazanja. Sta trebam uraditi kada kupujem auto? Reci: ma hajde, sve je to isto. Pa ne djeli se Genesis dzaba jebote.
Za tu cijenu to auto je vise nego povoljno, ali naknadna prodaja ce biti problem, tj. problem je pad vrijednosti.
drastic

#366 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by drastic »

Volan je "mlitav" tj. slaba je povratna informacija sa ceste, lezanje je isto tako
de mi molim te reci sta ovo znaci
auto je najbolji buy za one sto ne pate od toga da imaju znak hyundai na njemu za taj luksuz ikomfor kod bmw i mercedesa ili treba izvaliti duplo vise para i sto je najbolje 1000000 milja powertrain warranty for free. Za istu tu garanciju kod mercedesa ces izvaliti 3000 extra minimum a sto se tice prodaje izvadi bilo koje auto iz dealershipa i probaj ga prodati jedinu prednost imaju ova izvikana auta radi komplekasa sto bi se kurcili a nemaju sa cime. Znaci za ove marke imas samo vise potencijalnih kupaca a reci mi procentualno koliko se gubi na kojem autu u slucaju prodaje?
anyway da ga za 5 godina das djaba izgubices manje nego na gore navedenim markama
drastic

#367 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by drastic »

ja zaboravi reci ovdje se vozi max 80 mph zaboli 99.9 % vozaca kako reaguje volan ili ne znam sta. Novo je novo.
drastic

#368 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by drastic »

i jos da dodam ako je do prodajne cijene bolju ce vrijednost uvijek dobit hyundai kupe od bilo kojeg gore navedenog auta. Sedan nece ali kupe sigurno
corolla02

#369 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by corolla02 »

GO PASSAT!!!!!
GO AUDI!!!!!!!!
ko sta i kad? Passat pouzdan, Audi pouzdan, Porsche pouzdan :lol: tih je najvise sakarenina na cesti u SAD, Najcesce su ta auta sa check engine radi ovog ili onog, senzor ovaj onaj, katalizator, najcesce zutih svijetala, itd itd. a ti imo dodira sa Mazda 6 i to jos sluzbena :-), svacije a nicije razumijes :wink:

a oni koji su vozili polovne Mazde 626 iz 80tih ili 90tih i dalje pate za njima, najzahvalnija auta gotov ikad napravljena!
Isto je i sa Mazda 6, ko je zna cuvati i navozat ce je se, zasigurno!
shlauf

#370 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by shlauf »

Sranje u Ruandi ....

Aleee aleeeeeeeee :dance:
whow

#371 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

Uh evo opet se zakuhalo . Sad vise ni Mazda ne valja pojedincima. Pa ako kupujes neke raubovane krame stare 24 godine koje su imale 23 vlasnika a uz to su vjerovatno par puta bile otpisane pa ih je neku uhljup mehanicar vratio u zivot da bi ih prodao naivcima onda je normalno da takva vozila , ako se uopste tako mogu nazvati , ne valjaju. Kupi novu Mazdu u ovlastenom salonu ili certifikovanu ili neku od prvog vlasnika pa ces vidjeti kakvo je to auto. Ja pouzdano znam da postoje prodavaci koji na svojim lotovima drze samo i iskljucivo smece i otpad. Kada od takvog uhljupa kupis auto onda si donji bez obzira dali se radi o MAzdi , BMW-u , Toyoti ili Maseratiju.
Sto se tice dileme MAzda vs PAssat kada bi mi neko sada poklonio jedno od ova dva auto uzeo bih Passata ali za svoje novce bih vjerovatno izabrao MAzdu jer ima gotovo sve kao i Passat a mnogo je jeftinija. Mislim da je u ovoj klasi Nova Sonata best buy dok je Honda Accord vjerovatno najbolje overall auto. Ako pare nisu problem onda bih naravno izabrao BMW 5 i to je to.
corolla02

#372 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by corolla02 »

@whow; onom typu nikako nije jasno da M6 dolazi sa 3 motora pa ko sta voli nek izvoli, od ostalih karifeka Passat nema ama bas nista vise od M6 jer je M6 pravljena kao suparnik Passata a ne Camry, Accord ili pak Altima, mislim da smo vec gledali ovdje videoe uporedjivanja Mazde 6 i Passata i to nije slucajno tako odabrano.

Sto se tice moje Mazde 6 ja sam iso sa V4 radi prilkladnosti motora u slucaju kakvih samo-radova na njemu ili servisu, stednje na kocnicama, gumama, gorivu, itd itd u poredjenju sa jacim opcijama Mazde 6.

i jos nesto, kad je polovno idi sa Japancem, a kad kupujes polovno evropsko onda je obavezna i garancija u SAD, licno nikad nisam kupovao auto radi garancije, pa ni sad! a da mi je do tog onda bih zavrsio sa nekim modelom iz reda Huyndaia :D
ljubav_aha

#373 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by ljubav_aha »

Vase naredno vozilo ce biti?

1.) Hibrid 9 5% 2.) SUV 26 15% 3.) SUT 1 1% 4.) Sportski Compackt 19 11% 5.) Subcompact 6 4% 6 ) Limuzina 59 35% 7.) Pickup 21% 8.) Crossover 64% 9.) Mini Van 53% 10) Nije bitno samo nek' je VW 36 21% Ukupno glasova : 169

limuzina najvise glasova :lol: :-)
cyprus

#374 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by cyprus »

Image
whow

#375 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

cyprus wrote:Image
E ovaj je tip ubacen na forum da zakuhava . Spija.
Post Reply