Vase naredno vozilo ce biti ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply

Vase naredno vozilo ce biti?

1.) Hibrid
24
6%
2.) SUV
71
18%
3.) SUT
1
0%
4.) Sportski Compackt
44
11%
5.) Subcompact
16
4%
6 ) Limuzina
126
32%
7.) Pickup
2
1%
8.) Crossover
16
4%
9.) Mini Van
11
3%
10) Nije bitno samo nek' je VW
81
21%

Total votes: 392

pirmin

#1226 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by pirmin »

whow

#1227 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

Sudeci po rezultatima anketa najvise forumasa razmislja o nekoj limuzini sto je mozda neuobicajeno imajuci u vidu prakticniju upotrebu hachback vozila (5 vrata) . VW znacka je bez sumnje najdraza insignia na haubi BiH vozaca a sve je popularniji je i SUV segment kao i segment tkz sportskih vozila. Vozaci se deklarativno opredjeljuju ZA hibride dok je u praksi gotovo nemoguce vidjeti pravoga hibrida na cestama. SUT segment je jos uvjek u ranoj fazi a slicno je i sa crossover segmentom. Uglavnom trziste je prezasiceno svim mogucim kategorijama i segmentima vozila i izbor postaje veci a i cijene manje .
erni3

#1228 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by erni3 »

Image
Image
Image
Image
Image

Nakon dugog, ali zaista dugog razgledavanja polovnih automobila, sjetio sam se stare narodne: "Najbolji je sluzbeni auto, a odmah poslije njega polovan auto". 5 godina garancije, jeftino odrzavanje, bas sta mi treba i cijena. Ja zadovoljan :D Stize u ponedjeljak :D
whow

#1229 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

erni3 wrote:Image
Image
Image
Image
Image

Nakon dugog, ali zaista dugog razgledavanja polovnih automobila, sjetio sam se stare narodne: "Najbolji je sluzbeni auto, a odmah poslije njega polovan auto". 5 godina garancije, jeftino odrzavanje, bas sta mi treba i cijena. Ja zadovoljan :D Stize u ponedjeljak :D
Daj malo detlja ? Koja su jos auta bila u konkurenciji i zasto si odabrao bas Daciju?
medoIL

#1230 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by medoIL »

Novi Audi q3 SUV ili peugeot RCZ...
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#1231 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by corolla02 »

im looking forward 8-)

erni3

#1232 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by erni3 »

Daj malo detlja ? Koja su jos auta bila u konkurenciji i zasto si odabrao bas Daciju?
U izboru su bili
Ford Mondeo 2007 god. 150.000 km. Bio sam odusevljen jer stara ima takvog, ali kada sam vidio da se i njoj poceo kvariti na toj kilometrazi i koliko sve to kosta, odustao sam. Za ovog sam se posebno zagrijao.
Nisan Terrano II. Otpao zbog toga sto je pravi terenac, valja to sve odrzavati, a to kosta daleko vise nego na obicnom autu, plus sto ne mogu iskoristit sav potencijal takvog rasnog terenca.
Mitsibushi Pajero Pinin 2002 god. Nesto slicno kao za terana.
VW GOLF V PLUS 1.9 TDI - vodile su se rasprave o golfovima na forumu, nece ni on dovijeka biti kasko osiguran, odrzavanje skuplje nego za obicnog golfa.
PEUGEOT 407 2.0 HDI - dvije stvari sam naucio u zivotu: Ne vjeruj zeni koja nema bore i Peugeotovoj elektronici.

Uglavnom, kako mi auto nije bio bas toliko potreban preko ljeta, posudio sam od daidze njegovog Audija A3 dok je on radio u inostranstvu, pa sam imao vise vremena za razgledavanje i razmisljanje. Tako sam pogledao dosta auta, susreo se sa mnogo ljudi (pogotovo svercera koji imaju x auta parkiranih ispred kuce) koji su me pokusali prevariti, praviti slijepim, precijenjivali su svoje, ponasali se kao da ja moram kupiti auto. Najjaci su mi bili oni (90% njih) koji prodaju auta sa "Full opremom osim koze i sibera", na kraju sam od takvih bjezao kao vrag od krsta. Sa autosalonima slicna prica, ali eto oni u Kramar-u su bili drugaciji.
Kad se sve sabere i oduzme, to su polovna auta, macak u vreci, nikad ne znas sta te ceka. Moze da radi kako treba i koliko treba, a moze da postane rupa bez dna zahvaljujuci kvarovima.

Svejstan sam da se Dacia ne moze porediti sa novim Audijem ili Fordom Mondeom (na kojeg sam bacio oko ) jer ipak je to - Dacia. Ali, da je ta ista Dacia bolja investicija od Audija starog desetak godina koji kosta isto, to je aksiom. Jer taj isti stari Audi ima upitnik iznad jer ne znas kako je odrzavan, koliko je uistinu presao i u kojim uslovima, koliko i kakvih vlasnika, koliko nestrucnih popravaka.

Ovako imam miran san narenih 5 godina koliko pokriva garancija, plus prvu godinu kasko gratis, onda 650km godisnje. Redovni servis se obavlja svake godine i kosta 220 km, to je 18 km mjesecno. Novo je novo. Sve one brige koje bi imao sa polovnim, ovdje nemam.
Sto se same Dacie tice. Bas kao sto je Skoda postala VW, tako je i Dacia potpuno Renault. Motor je Renault, unutrasnjost isto, sto me je odusevilo i iznenadilo.
Ova moja je u Stepway paketu opreme sto je najjaci serijski paket opreme, uglavnom ima dosta sminke kao sto su hromirani detalji i nekoliko zgodnih i prakticnih "điđa", takodjer, ima i klimu i CD-mp3. Sve sto je meni potrebno, nisu mi potrebni koza, siberi i slicno.
Zbog moje konstitucije osjecao sam se prilicno neudobno u vecini auta, ali ne i u Daciji, prvenstveno zato sto je nesto visa pa je ulazak i izlazak nesto laksi, a i unutra je udobno. Nije bas kao u Mercedesu koji vrijedi vise od mog stana, ali sam prijatno iznenadjen udobnoscu.
Moja Dacia ce imati 1.6 MPI motor (benzin) sa 90KS, taman koliko mi treba. Startan je, fino vuce.
Sto se tice zamjerki, jedna ide na to sto u Stepway paketu ne dolazi naslonjac za ruku, pa cu to morati naknadno ubaciti. Druga zamjerka me se bas i ne tice jer je ja uzrokujem :D. naime, povlacim svoje sjediste skroz do kraja, koliko moze (zbog dugih nogu, da ne bih te papucice dodirivao kao neki zabac) pa putniku iza mene ostaje skroz malo prostora za noge.
I to bi bilo to, nadam se da si zadovoljan odgovorom :D
kad je malo izvozam, za jednom mjesec-dva doci ce i opsirnija recenzija, ovako mogu govoriti samo o onome sto sam vidio :D
Mlad i Nevin

#1233 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Mlad i Nevin »

Pametan izbor, Dacia je pravi automobil na duže staze za onog ko nema neke velike prohtjeve....
hogar strasni

#1234 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by hogar strasni »

Odlicno razmisljanje, definitivno i moj sledeci izbor ce da bude Dacija e sad jal stepway jal duster,nije isti cijenovni rang a vidjecemo, koliko vidim da i ti imas nekih terenskih prohtijeva,i ja sam se lomio jako dugo,dal terenac dal SUV, nov skup , polovan macka u vreci, ovo je ispalo kao najbolje rijesenje i odrzavanje i garancija,a jako bitno i cijena. Volio bi svako da se moze rasirit u kakvoj rasnoj autini al koliko je cojek dug toliko se i proteze. a i sta ce mi dvozonske klime 16 hiljada senzora,lcd-ovi,samo kad vrisne da mi trosak pravi.
pirmin

#1235 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by pirmin »

erni3 wrote: PEUGEOT 407 2.0 HDI - dvije stvari sam naucio u zivotu: Ne vjeruj zeni koja nema bore i Peugeotovoj elektronici.
Dobra mudrost :thumbup: samo bih ja ja malo upgrade-ovao na "...francuskoj elektronici". ;-)

Ja se poslije 15 godina iskustva sa Francuzima(Renault 19 i Clio) kao i Svabama(Opel i Audi) polako ali
sigurno okrecem ka Japancima i mislim da ce mi tog drzavljanstva biti sljedeca limuzinica. :)
citroen

#1236 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by citroen »

erni3 wrote:
U izboru su bili
Ford Mondeo 2007 god. 150.000 km. Bio sam odusevljen jer stara ima takvog, ali kada sam vidio da se i njoj poceo kvariti na toj kilometrazi i koliko sve to kosta, odustao sam. Za ovog sam se posebno zagrijao.
Nisan Terrano II. Otpao zbog toga sto je pravi terenac, valja to sve odrzavati, a to kosta daleko vise nego na obicnom autu, plus sto ne mogu iskoristit sav potencijal takvog rasnog terenca.
Mitsibushi Pajero Pinin 2002 god. Nesto slicno kao za terana.
VW GOLF V PLUS 1.9 TDI - vodile su se rasprave o golfovima na forumu, nece ni on dovijeka biti kasko osiguran, odrzavanje skuplje nego za obicnog golfa.
PEUGEOT 407 2.0 HDI - dvije stvari sam naucio u zivotu: Ne vjeruj zeni koja nema bore i Peugeotovoj elektronici.

Uglavnom, kako mi auto nije bio bas toliko potreban preko ljeta, posudio sam od daidze njegovog Audija A3 dok je on radio u inostranstvu, pa sam imao vise vremena za razgledavanje i razmisljanje. Tako sam pogledao dosta auta, susreo se sa mnogo ljudi (pogotovo svercera koji imaju x auta parkiranih ispred kuce) koji su me pokusali prevariti, praviti slijepim, precijenjivali su svoje, ponasali se kao da ja moram kupiti auto. Najjaci su mi bili oni (90% njih) koji prodaju auta sa "Full opremom osim koze i sibera", na kraju sam od takvih bjezao kao vrag od krsta. Sa autosalonima slicna prica, ali eto oni u Kramar-u su bili drugaciji.
Kad se sve sabere i oduzme, to su polovna auta, macak u vreci, nikad ne znas sta te ceka. Moze da radi kako treba i koliko treba, a moze da postane rupa bez dna zahvaljujuci kvarovima.

Svejstan sam da se Dacia ne moze porediti sa novim Audijem ili Fordom Mondeom (na kojeg sam bacio oko ) jer ipak je to - Dacia. Ali, da je ta ista Dacia bolja investicija od Audija starog desetak godina koji kosta isto, to je aksiom. Jer taj isti stari Audi ima upitnik iznad jer ne znas kako je odrzavan, koliko je uistinu presao i u kojim uslovima, koliko i kakvih vlasnika, koliko nestrucnih popravaka.

Ovako imam miran san narenih 5 godina koliko pokriva garancija, plus prvu godinu kasko gratis, onda 650km godisnje. Redovni servis se obavlja svake godine i kosta 220 km, to je 18 km mjesecno. Novo je novo. Sve one brige koje bi imao sa polovnim, ovdje nemam.
Sto se same Dacie tice. Bas kao sto je Skoda postala VW, tako je i Dacia potpuno Renault. Motor je Renault, unutrasnjost isto, sto me je odusevilo i iznenadilo.
Ova moja je u Stepway paketu opreme sto je najjaci serijski paket opreme, uglavnom ima dosta sminke kao sto su hromirani detalji i nekoliko zgodnih i prakticnih "điđa", takodjer, ima i klimu i CD-mp3. Sve sto je meni potrebno, nisu mi potrebni koza, siberi i slicno.
Zbog moje konstitucije osjecao sam se prilicno neudobno u vecini auta, ali ne i u Daciji, prvenstveno zato sto je nesto visa pa je ulazak i izlazak nesto laksi, a i unutra je udobno. Nije bas kao u Mercedesu koji vrijedi vise od mog stana, ali sam prijatno iznenadjen udobnoscu.
Moja Dacia ce imati 1.6 MPI motor (benzin) sa 90KS, taman koliko mi treba. Startan je, fino vuce.
Sto se tice zamjerki, jedna ide na to sto u Stepway paketu ne dolazi naslonjac za ruku, pa cu to morati naknadno ubaciti. Druga zamjerka me se bas i ne tice jer je ja uzrokujem :D. naime, povlacim svoje sjediste skroz do kraja, koliko moze (zbog dugih nogu, da ne bih te papucice dodirivao kao neki zabac) pa putniku iza mene ostaje skroz malo prostora za noge.
I to bi bilo to, nadam se da si zadovoljan odgovorom :D
kad je malo izvozam, za jednom mjesec-dva doci ce i opsirnija recenzija, ovako mogu govoriti samo o onome sto sam vidio :D
Kakvi ba hromirani detalji u sanderu ??? Ona siva plastika nije h/krom ,to je samo plastika ., :D :D Al u svakom slucaju nek bude sa srecom, :)
whow

#1237 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

Ma to se auto ubilo za BiH. Neka je sa srecom i da ih se jos puno navozas. @ corolla , kakvu to Mazdu CX5 gledas , pa nije valjda da si odlucio da se zenis. To je auto za covjeka sa zenom i dvoje djece?
erni3

#1238 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by erni3 »

citroen wrote:
Kakvi ba hromirani detalji u sanderu ??? Ona siva plastika nije h/krom ,to je samo plastika ., :D :D Al u svakom slucaju nek bude sa srecom, :)
Sjajne kromirane vanjske kvake na vratima
Sjajni kromirani vanjski retrovizori
Sjajni kromirani pragovi
Kromirani gornji rub maske
Sjajne kromirane letvice sprijeda i straga
Kromirani ukrasi pragovi vrata s oznakom Stepway
Kromirani rub maske
C/P sa dacia.ba
ima i plastike, ali nisam alergican na to :D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#1239 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by corolla02 »

whow wrote:Ma to se auto ubilo za BiH. Neka je sa srecom i da ih se jos puno navozas. @ corolla , kakvu to Mazdu CX5 gledas , pa nije valjda da si odlucio da se zenis. To je auto za covjeka sa zenom i dvoje djece?
hajd nemoj zezat ono je minijatura od auta, mozda za 2 godine i priustim si jedno, i ako se zena slozi naravno :D

doduse, posto ce novi model biti ce iznutra velicine cx-7 dok ce cx-7 onda ici u vece vode kako sam razumio ovdje sa videa na holandenzkomm..
Averus

#1240 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Averus »

ako Bog da, pa da fino prodam Kadetta, kupujem Astra F :roll:
Zvek

#1241 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Zvek »

DS5 izgleda fenomenalno :)

Image
Image
Image
Image

Samo je pitanje da li su poboljsali automatski mjenjac koji je na novom C4 popljuvan.
selmicaaa_

#1242 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by selmicaaa_ »

hubax wrote:
1946 wrote:Bilo šta što ima ovaj znak sa slike, na ovom mjestu, iznad žmigavca na prednjim blatobranima :)
samo da ga Irci ne prave to je fakat ne-logican narod hehe

1. Crossover Nissan Juke (diesel) za prakticnu svakodnevnicu
Image

like:)
530i

#1243 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by 530i »

erni3 wrote:
citroen wrote:
Sjajne kromirane vanjske kvake na vratima
Sjajni kromirani vanjski retrovizori
Sjajni kromirani pragovi
C/P sa dacia.ba
ima i plastike, ali nisam alergican na to :D
Ovo što sam ostavio je sigurno plastika, samo obojena u srebreno...
Po meni je bolji izbor Sandero dCi samo sa klimom...ali ko voli šminku i ne radi puno km dobar je i stepway. Sretno 8)
whow

#1244 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

selmicaaa_ wrote:
hubax wrote:
1946 wrote:Bilo šta što ima ovaj znak sa slike, na ovom mjestu, iznad žmigavca na prednjim blatobranima :)

Image

CUJ Irci ne-logicni . Sta smo onda mi Bosanci , kod nas logike nema ni na mapi , sve teska emocija i sevdah :lol:
MMM1977

#1245 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by MMM1977 »

Ovo je bila ljubav na prvi pogled:

Image

Image

Dakle, u narednih par mjeseci pripremam teren za realizaciju ovog projekta!
Anell

#1246 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Anell »

Moje naredno auto sigurno nece biti Renault Wind, al´ bih ga strasno volio posjedovati.
Honda NSX

#1247 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Honda NSX »

selmicaaa_ wrote:
hubax wrote:

Image

evo ti da saznaš sve o njemu:

http://www.autonome.ba/index.php?option ... Itemid=205

Juke je fakat predobar :) Neki nešto valjaju kako je preružan, a ne znaju vidjeti kako je nevjerovatno zabavan!
ljubav_aha

#1248 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by ljubav_aha »

Zvek wrote:DS5 izgleda fenomenalno :)

Image
Image
Image
Image

Samo je pitanje da li su poboljsali automatski mjenjac koji je na novom C4 popljuvan.
:thumbup: ali citroen je nepostojeci objekat u SAD
whow

#1249 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

ljubav_aha wrote:
Zvek wrote:DS5 izgleda fenomenalno :)

Image
Image
Image
Image

:thumbup: ali citroen je nepostojeci objekat u SAD
Nakon sto je u Ameriku ponovo dosao Fiat sa svojim famoznim 500 pocinjem da shvacam zasto vecina Amerikanca ne zele da trose novac na europski trash. Naime ovaj 500 sa opcijama koje na vecini vozila u Americi dolaze kao standardna oprema kosta oko 25 000 dollara . Da ne bude zabune otisao sam u Chryslerov salon i pogledao cjenu ovoga fice koji je sa sa opcijama koje ukljucuju automatsku transmisiju , klimu te dostavne taxe izasao 23 k plus 5 % poreza dakle oko 25 K canadskih dollara . Napomenuo bi da za 5000 dolara manje mozete dobiti potpuno opremljen Chevy Cruize sa boljom potrosnjom nego sto ima ovaj fico ili recimo novoga Forda Fokusa , pa onda nova Honda Civic je jeftinija cak mislim da je i Nova Jetta koja uopste nije jeftina jeftinija od ovoga fice . Za samo par hiljada vise mozete kupiti Toyotu Rav4 ili Camrija. Inace ovaj Fico se pravi u Mexicu i kvaliteta proizvoda je vise nego upitna . Iz aviona se vidi da su farovi nepravilno upasovani tako da izmedu ljevog fara i prednje maske ima sigurno pola centimetra lufta , toliko da stane mali prst dok je desni far malo bolje opasovan . Uglavnom citavo auto je fusheraj . Na to treba dodati da 1.4 masina koja proizvodi jadnih 98 konja trosi vise nego 1.8 l motor u novom civiku koji je 50% jaci. Pa ko je onda lud. Nadam se da Citroen nema slicnu cjenovnu politiku kao Fiat jer u tom slucaju stvarno nema sta traziti na Americkom trzistu jer se u Americi prodaju najbolja i najjeftinija auta i svako prodavanje magle poput fiata 500 nece proci. Od Europskih vozila na merickom trzistu bih volio da vidim Skodu i to je to . Ukoliko probaju prodor na americko trziste Peugeoti i Citroeni ce imati dosta problema obzirom na njihovu cijenu te Americku i Japansku konkurenciju. Ne kazem da se ne radi o kvalittnim vozilima ali ukoliko je izbor izmedu Citroena i Cadillaca za istu lovu pogodi sta ce se bolje prodati?
olensoner

#1250 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by olensoner »

Pa imas na americkom trzistu Skodu, samo sto VW badge, ha ja.
Post Reply