Vase naredno vozilo ce biti ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply

Vase naredno vozilo ce biti?

1.) Hibrid
24
6%
2.) SUV
71
18%
3.) SUT
1
0%
4.) Sportski Compackt
44
11%
5.) Subcompact
16
4%
6 ) Limuzina
126
32%
7.) Pickup
2
1%
8.) Crossover
16
4%
9.) Mini Van
11
3%
10) Nije bitno samo nek' je VW
81
21%

Total votes: 392

1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#1126 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by 1946 »

madner wrote:Kazu da je dobar ovaj Fiat 159, haman ko pravo auto :D
Bolji od Škode A4 :D :skoljka:
madner

#1127 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by madner »

Niski udarci sa Skodom, da ste rekli VW A4 ne bi se ni bunio :D
internazionale

#1128 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by internazionale »

je li moguća slijedeća (zamišljena) situacija???
ja prije nekoliko gudina kupim audi a6 (c5) 1.9 TDI (1896ccm)...
a "u mene mi jaran" kupi tri puta jeftiniju fabiu 1.9 TDI (1896ccm)...
i "dere" me po gradu između semafora
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#1129 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by 1946 »

golfista wrote:auto od 1,5 tona se ne kupuje da se dere između semafora, vec da uživaš ukomforu prilikom putovanja koja traju bar dva sata i na putu na kojem nema semafora :=)
Image

Idući... :D
Blobi

#1130 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Blobi »

Ma Audi A6 je trenutno najkompletnije auto u klasi, tesko da neko moze osporiti ovo. Najmodernija tehnologija i vrhunski kvalitet izrade, fantasticna zavrsna obrada, motori, zvucna izolovanost kabine, impozantan izgled, a uspjeli su zadrzati klasicne i ne pretjerano ekstravagantne linije. A tek ovaj novi model, savrsenstvo. Kazu kako se Audi nije usudio praviti pretjerane dizajnerske promjene. Uveli su nove detalje da osvjeze izgled, ali opet zadrzali onu savrsenu liniju. Ne vidim prakticnu potrebu da se odreknes necega sto je ionako sami vrh. Samo su dodali par novih crta da auto izgleda ostrije, nema tu puno sta da se izmislja :)
madner

#1131 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by madner »

Oooo pa imate li bar procenat za ovo velicanje?

Pa ni oni iz Audija ne bi smjeli vako nesto napisat zbog provokacija :D
mišmaš

#1132 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by mišmaš »

blobi brate džaba si napiso toliko, što ne napisa jednostavno najbolji je jer ga ja vozim i to je to :D
Blobi

#1133 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Blobi »

mišmaš wrote:blobi brate džaba si napiso toliko, što ne napisa jednostavno najbolji je jer ga ja vozim i to je to :D
Ne vozim ga, sto je najtuznije. Ali sam prije 6 godina bio ponosni vlasnik jednog ovakvog 3.0 dizel :D, nakon BMW-a 5, takodjer 3.0 dizel :). Sad vozim Passata, ali to je duga prica :D
whow

#1134 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

Image
NekoIzMase

#1135 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by NekoIzMase »

@ whow

Odličan izbor :thumbup:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#1136 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by corolla02 »

im in l.o.v.e. :-D

Qler

#1137 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Qler »

meni je samo kod ovog auto glupo i smijesno, onaj display za board computer. Onaj displaycic u autu te klase je bruka i sramota. Kao iz digitrona da su stavili. Japanci i njihov smisao za dizajn unutrasnjosti...
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#1138 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by corolla02 »

licno imam isti displey mozda i za nijansu manji, posto je vec stari model i nikakvih problema nemam, sve je to stvar navike :-D
avantgarde

#1139 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by avantgarde »

Blobi wrote:Ma Audi A6 je trenutno najkompletnije auto u klasi, tesko da neko moze osporiti ovo. Najmodernija tehnologija i vrhunski kvalitet izrade, fantasticna zavrsna obrada, motori, zvucna izolovanost kabine, impozantan izgled, a uspjeli su zadrzati klasicne i ne pretjerano ekstravagantne linije. A tek ovaj novi model, savrsenstvo. Kazu kako se Audi nije usudio praviti pretjerane dizajnerske promjene. Uveli su nove detalje da osvjeze izgled, ali opet zadrzali onu savrsenu liniju. Ne vidim prakticnu potrebu da se odreknes necega sto je ionako sami vrh. Samo su dodali par novih crta da auto izgleda ostrije, nema tu puno sta da se izmislja :)

I najtezi u klasi :D ...to sve kaze o tehnologiji. ;-)
Iako nemam licno nista protiv Audi-ja.I najvise trosi...pogledaj Bendzu :D .

Ovaj novi A7 je u istoj klasi sa CLS-om od MB-a...znaci da su jedan drugom konkurencija...stim sto je A7 oko 100 kg tezi od SLS-a.
Blobi

#1140 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Blobi »

avantgarde wrote:
Blobi wrote:Ma Audi A6 je trenutno najkompletnije auto u klasi, tesko da neko moze osporiti ovo. Najmodernija tehnologija i vrhunski kvalitet izrade, fantasticna zavrsna obrada, motori, zvucna izolovanost kabine, impozantan izgled, a uspjeli su zadrzati klasicne i ne pretjerano ekstravagantne linije. A tek ovaj novi model, savrsenstvo. Kazu kako se Audi nije usudio praviti pretjerane dizajnerske promjene. Uveli su nove detalje da osvjeze izgled, ali opet zadrzali onu savrsenu liniju. Ne vidim prakticnu potrebu da se odreknes necega sto je ionako sami vrh. Samo su dodali par novih crta da auto izgleda ostrije, nema tu puno sta da se izmislja :)

I najtezi u klasi :D ...to sve kaze o tehnologiji. ;-)
Iako nemam licno nista protiv Audi-ja.I najvise trosi...pogledaj Bendzu :D .

Ovaj novi A7 je u istoj klasi sa CLS-om od MB-a...znaci da su jedan drugom konkurencija...stim sto je A7 oko 100 kg tezi od SLS-a.
A7 je skoro 150 kg laksi od CLS-a 2011, provjerio na yahoo autos :)
avantgarde

#1141 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by avantgarde »

Drug neki dan sam citao autonovine,bila je usporedba A7 i CLS MB ,ne mogu tacno reci koji motori,postoji i mogucnost da su uporedjivani razliciti motori,samo znam da je CLS bio laksi za nekih 95 kg.

Necu reci da to ne stoji sto kazes,sad sam to vidio i sam onako povrsno;CLS 350 CDI,265 ks,1815 kg

A7 3 l TDI quatro,245ks, 1845 kg

Ustvari nije neka razlika obzirom da je Audi quatro verzija.
Recimo 'vako,u ovoj klasi auta trazi se svaki mali detalj koji ide u korist nekog od ove dvojice ljepotana.
whow

#1142 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

Image

Ako se ikada pojavi na Americkom trzistu.
Image
mišmaš

#1143 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by mišmaš »

odlučeno napokon, laguna je već na prodaju, nekih para se sakupilo i čim ode uzima se chevrolet cruze... super je vozilo, mislim da mi je trenutno best buy :) super cijena, a avion je auto... samo se jos dvoumim da li uzet dizela ili 1.8 benzin...
whow

#1144 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

mišmaš wrote:odlučeno napokon, laguna je već na prodaju, nekih para se sakupilo i čim ode uzima se chevrolet cruze... super je vozilo, mislim da mi je trenutno best buy :) super cijena, a avion je auto... samo se jos dvoumim da li uzet dizela ili 1.8 benzin...
Hm , ta oba motora su mi nepoznata . 1.6l Turbo benzinac je dobio izvrsne ocjene kao i brojne nagrade i to je ovdje #1 opcija. Mislim da je trenutna cijena Cruza sa ovom turbo masinom solidno opremljenog oko 30 hiljada dollara. Vidio sam ga na cesti i izgleda extra. Potrosnja je mala a samo vozilo je vec proglaseno 2010 autom godine u Europi i Canadi. Ovo je uz Camaro trenutno vjerovatno najpozeljniji Chevy.Ovaj globalni market izgleda radi samo za Europu , eto Europljani odmah dobiju Chevy Cruze a mi u Americi vec decenijama cekamo na Skodu koja hara Europom.U cemu je problem?
herbert mekfjuger

#1145 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by herbert mekfjuger »

whow wrote:... eto Europljani odmah dobiju Chevy Cruze a mi u Americi vec decenijama cekamo na Skodu koja hara Europom.U cemu je problem?
zato što škoda ne valja, a amerikanci znaju šta valja :D
whow

#1146 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

herbert mekfjuger wrote:
whow wrote:... eto Europljani odmah dobiju Chevy Cruze a mi u Americi vec decenijama cekamo na Skodu koja hara Europom.U cemu je problem?
Neznam za moj ukus i potrebe Skoda je super. Jedino se bojim da ce se dolaskom na Americko trziste povecati cjene i to vise nece biti to .
herbert mekfjuger

#1147 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

whow wrote:
herbert mekfjuger wrote:
Neznam za moj ukus i potrebe Skoda je super. Jedino se bojim da ce se dolaskom na Americko trziste povecati cjene i to vise nece biti to .
ne vjerujem da će se povećat cijene, al kubikaža hoće sigurno :D :thumbup:
Gost1515

#1148 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Gost1515 »

herbert mekfjuger wrote:
zato što je to daewoo cruze ;)
herbert mekfjuger

#1149 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Gost1515 wrote:
herbert mekfjuger wrote:
zato što je to daewoo cruze ;)
a prije svega limuzina
corolla02

#1150 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by corolla02 »

pa sta ce nam skoda kad vec imamo VW i to plasticni :D
Post Reply