Temu otvaram sa iskljucivo jednim ciljem a to je vase misljenje i vas stav po pitanju mojih planova, buduci da vec duzi niz godina ne zivim u BIH, samim tim nemam dodirnih tačaka sa nasim ljudima, drustvu kao i o aktuelnoj situaciji i dogadjajima u drzavi, samim tim molim da shvatite sve kako treba, vase misljenje mi je jako bitno kako god neko to shvatio ili pomislio "pusti budalu"
Vec duzi niz godina zivim vani, u dogledno vrijeme planiram se vratiti u BIH, u kasnim tridesetim mogu reci da sam sebi obezbjedio egzistenciju, kao veoma mlad sam otisao vani, i u bukvalnom smislu umorio sam se kako fizicki tako i psihicki od ganjanja upsjeha u zivotu i sticanja materijalnih sredstava sto je i najveci razlog odluke o vracanju u BIH.
I ako sam rodjen i odrastao u Sarajevu, za destinaciju za novi zivot u BIH, jako me privlaci grad Brčko, prvenstveno zbog geografskog polozaja grada, blizine Beograda i Zagreba ali i mirnijeg nacina zivota kao i zivotnog standarda u tom bh. gradu.
Sebe vec zamisljam svako jutro kako pijem jutarnju kafu i sa psom šetam obalom Save, po meni kao teskom liberalu Brcko je jedini pravi pravcati multietnički grad u BIH, i to je jos jedan dodatni razlog simpatija prema tom gradu.
Bitno je naglasiti da imam bh. drzavljanstvo, buduci da sam promijenio tri drzave u kojima sam i radio, nisam imao niti imam pravo sticanja drzavljanstva zemlje domacina
Takodjer u Sarajevu posjedujem malo vecu nekretninu koju bih prodao, za Sarajevo me nekako ne vezu lijepe uspomene, ali i nemam nikoga svog, buduci cijene nekretnina u Sarajevu i Brckom, da se lalo zakljuciti eventualni dodatni dobitakn u finansijskom smislu.
Po mojoj racunici dio novca mogao bih uloziti u privatni biznis, ili ipak da narednih 20. godina nista da ne radim i sam sebi isplacujem mjesecu platu od nekih cirka 425 eura mjesecno, buduci da nisam ozenjen niti imam djece meni vjerovatno sasvim dovoljno buduci na standard u BIH, gdje je srednja placa koliko cujem malo manja od toga.
Sve u svemu bio bih zahvalan na svakom odgovoru i misljenju, buduci na veliku forumsku zajednicu i veliki broj ljudi razlicitih profila koji su na forumu kao sto rekoh svaki odg. i misljenje meni veoma dragocjeno.
Pozdrav !