VAŠE MIŠLJENJE O VECERAŠNJOJ EMISIJI "POŠTENO"
- travnik
#26 Re: četnička razigravanja
Zaista za ne povjerovati kako ljudi mogu biti zatucani i zaslijepljeni fasistickom ideologijom, te jos uz to obavljati za drustvo znacajne funkcije. Banjac i Govedarica su obicni fasisti koji nastoje napraviti reviziju povijesti. Cetnicki pokret, kao i njihov zapadnjacki pandan, ustaski pokret, su dva fasisticko-nacionalisticka projekta koja su u 2. svj. ratu dozivjeli veliki poraz, ali na zalost nisu u potpunosti porazeni, jos uvijek zive u glavama pojedinih likova poput gore dvojice spomenutih.
-
zonbirile
#27 Re: četnička razigravanja
------------------------------------------------travnik wrote:Zaista za ne povjerovati kako ljudi mogu biti zatucani i zaslijepljeni fasistickom ideologijom, te jos uz to obavljati za drustvo znacajne funkcije. Banjac i Govedarica su obicni fasisti koji nastoje napraviti reviziju povijesti. Cetnicki pokret, kao i njihov zapadnjacki pandan, ustaski pokret, su dva fasisticko-nacionalisticka projekta koja su u 2. svj. ratu dozivjeli veliki poraz, ali na zalost nisu u potpunosti porazeni, jos uvijek zive u glavama pojedinih likova poput gore dvojice spomenutih.
oni su dokaz da je na Blajburgu i poslije posao polovično obavljen.Oni imaju pravo misliti što hoće,ali samo u Bosni to mogu javno propagirati ,u svijetu se ide u zatvor zbog toga
-
zonbirile
#28 Re: VAŠE MIŠLJENJE O VECERAŠNJOJ EMISIJI "POŠTENO"
titu i UDBU na 7 dana i problem riješen
-
ragib
#29 Re: VAŠE MIŠLJENJE O VECERAŠNJOJ EMISIJI "POŠTENO"
meni je najsmjesniji bio profesor kako je banjca i onog iz SDS napravio budalama, tako sto im je postavljao neka pitanja iz historije a oni nisu znali odgovoriti
-
sansun
#30 Re: VAŠE MIŠLJENJE O VECERAŠNJOJ EMISIJI "POŠTENO"
Nažalost je tako a još žalosnije je to što nas i mediji i političari ubjeđuju da sa tom stokom ima razgovora,... ali ne bih pristao ni na drugu opciju, već ovu zadnju dok ne budemo jednog dana spremni za tu drugu.Hajmo sad da vidimo sta je alternativa, dogovarati se s budalama tipa ove dvojice, puska u ruke ili podjela BiH.Ove dvije zadnje mogucnosti su 100 puta realnije nego ova prva.
- valterbranisarajevo
#31 Re: VAŠE MIŠLJENJE O VECERAŠNJOJ EMISIJI "POŠTENO"
Nažalost, Zakon o zabrani neofašističkih organizacija, koji bi mogao dovesti stvari u red neće vjerovatno, s obzirom na parlamentarnu većinu, biti još dugo biti donesen. (osim ako ga ne nametno stranci-što je malo vjerovatno.
Mislim da bi jedna od načina borbe trebao biti u jačanju antifašističkih udruženja koja okupljaju ljude koji su znali izaći na kraj sa takvima svojevremeno. Njihov cilj treba biti da šire istinu o fašistima i njihovim zločinima u II svjetskom ratu i razotkrivanje ovih laži.
Nažalost, ova udruženja su u teškom financijskom stanju i ne mogu kvalitetno ispuniti svoje programske aktivnosti.
Pretrpostavljam da su ovi ravnogorci dobro financirani od raznih emigrantskih krugova, dok npr. Udruženje antifašista iz Travnika (bilo je i to u jučerašnjem prilogu) njihova opština iz budžeta financira sa bijednih 300 KM godišnje..
Mislim da bi jedna od načina borbe trebao biti u jačanju antifašističkih udruženja koja okupljaju ljude koji su znali izaći na kraj sa takvima svojevremeno. Njihov cilj treba biti da šire istinu o fašistima i njihovim zločinima u II svjetskom ratu i razotkrivanje ovih laži.
Nažalost, ova udruženja su u teškom financijskom stanju i ne mogu kvalitetno ispuniti svoje programske aktivnosti.
Pretrpostavljam da su ovi ravnogorci dobro financirani od raznih emigrantskih krugova, dok npr. Udruženje antifašista iz Travnika (bilo je i to u jučerašnjem prilogu) njihova opština iz budžeta financira sa bijednih 300 KM godišnje..
-
MA DAJ...
#32 Re: VAŠE MIŠLJENJE O VECERAŠNJOJ EMISIJI "POŠTENO"
dr.gog wrote:Ma odron, propala emisija, kreten tipa Banjca u gostima kod Dooške Jurišić koja jedva čeka da nekog naštoca u studiju.Pozvala je trola da bi ga maltertirala.Ne znam je li Banjac bio veći budala, ili je Jurišićka bila neotesanija i bezobraznija.Kontam ja da nju nervira taj profil budaletina, i treba ga potopiti, ali ono je teška fula...Fuj, dno dna...
Uz sav respekt starom istoričaru i njegovoj kolegici, opet je do voditeljice koja je i urednik-dakle dovede dvoje tihih staraca gospode seljačkom fašisti tipa Banjca na diskusiju...i Nijaz D. sa svojim nastupom ne da gledat u sebe, čast stručnosti, ali je izgubio kompas poodavno..
decko,imam osjecaj da si ti taj koji je izgubio kompas i da ne svatas sta se desavalo u toj emisiji!?
ono sto sam ja uvidio je to da je stvarno doslo nesto mracno kod nas...
cetnici su tu,i trebamo to da svatimo...oni odgajaju svoj narastaj u tom smislu i mi za sada nemozemo nista u ciniti...
ne okrivljuj n. durakovica za nastup,
pa kad ona gospoda iz srbije nije mogla da ga razuvjeri onoga cetnika banjca,pa ko bi to mogao...ona sa svojim argumentima i licnim iskustvom nije mogla???cetnik ostaje cetnik,i pored svih jaki istorijski argumenata,oni ostaju i dalje pri svome ubjedenju,
cetnik je cetnik,i ostaje bez daljnjih ubjedenja CETNIK
- Bosnolog
#33 Re: VAŠE MIŠLJENJE O VECERAŠNJOJ EMISIJI "POŠTENO"
Emisija u kojoj je ogoljena bolest patoloske rehabilitacije fasizma u Srbiji vec odavno uz prisustvo svjedoka iz prve ruke ,iako to mnogi vec znamo ,dansa se tamo ideologija cetnistva institucionizira sa zavrsnicom potrage za Drazinim grobom,.....a u BiH se upravo ista desava sve agresivnije u poslednje vrijeme /godine/ .
Govedarica je bolesno pseto koje ceka nastavak fasisoidne veliosrpsko-cetnicko ideologije klanja po uzoru na njima ponosne Drazine cetnicke koljace iz WWII,on i slicni njemu sjede i nasim novcem propagiraju tu bolest to jest blokiraju zakon koji bi trebao da zabrani povratak mracnoumne ideologije zla, poput Ravnogorskih cetnika koji su otvoreni sljedbenici mracnije ideologije od one koja se desila 90 tih godina u BiH,....a onaj bolesni debil i mentor Banjac je u poziciji da kroz udzbenike i skolski obrazovni program genocdne tvorevine ,lazima i ideologijom bolesnog velikosrbizma da rehabilituje cetnicki fasizam , kojima danas truju generacije i od njih ce naciniti buduce koljace ,sto je direktna opasnost i uvod u nove nesporazume i sukobe u BiH po uzoru na ideologiju rehabilitacije zla Srbije.
Dzaba pricati tim mracnoumnim spodobama ,sa njima ce mo se nazalost morati obracunati jedinim jezikom koji razumiju a to je zakon o zabrani rehabilitacije zla ili nam slijedi razgovor preko dugih cijevi,treca opcija je da nas sve neko aneksira i da nas drzi pod svojim nadzorom /potpunim protektoratom/sto je mozda samo odlaganje do ovog gore drugog navedenog.
Ovdje na ovom portalu oni imaju svojih sledbenika i promotora iste te bolesti u obliku postova i rijecitih megafona odbrane genocidne tvorevine stvorene istom ideologijom ,isti nazalost brane tu bolest i pravdaju te mracnoumne sumljake ,divljake i fasiste,..Isto ovo misli i Dodiki i sva njegova poslusna velikosrpska bulumenta,to jest Dabicevi fireri samo sto ne govore javno poput pecinara Govedarice i debil bolesnika Banjca.
Nazalost u BiH i Srbiji je na pomolu rehabilitacija ideologije pomracenog nacisticko-cetnicko -fasisticko uma ,...ciji otrov je uveliko uzeo maha sa opasnim posljedicama koji nam prijete poput pandemije zla ,koje ce izazvati dalekosezne posljedice po BiH i region.
Nijemci su imali svoj Nacizam,,.....bojim se da velikosrbi to jest cetnicki ideolozi imaju svoj Srbizam to jest kopiju Nacizma.
Ovo zasigurno nece izaci na dobro,veliko zlo se sprema i toga moramo biti svijesni , sa njime zivjeti i biti spremni odgovoriti spremno ,organizovano i odlucno.Ovdje je pitanje biti ili ne biti zivota ili smrti.Kada javno onako pricaju mozemo zamisliti sta pricaju iza zatvorenih vrata i sta planiraju ,nije potrebno mnogo da se zakljuci.....

Govedarica je bolesno pseto koje ceka nastavak fasisoidne veliosrpsko-cetnicko ideologije klanja po uzoru na njima ponosne Drazine cetnicke koljace iz WWII,on i slicni njemu sjede i nasim novcem propagiraju tu bolest to jest blokiraju zakon koji bi trebao da zabrani povratak mracnoumne ideologije zla, poput Ravnogorskih cetnika koji su otvoreni sljedbenici mracnije ideologije od one koja se desila 90 tih godina u BiH,....a onaj bolesni debil i mentor Banjac je u poziciji da kroz udzbenike i skolski obrazovni program genocdne tvorevine ,lazima i ideologijom bolesnog velikosrbizma da rehabilituje cetnicki fasizam , kojima danas truju generacije i od njih ce naciniti buduce koljace ,sto je direktna opasnost i uvod u nove nesporazume i sukobe u BiH po uzoru na ideologiju rehabilitacije zla Srbije.
Dzaba pricati tim mracnoumnim spodobama ,sa njima ce mo se nazalost morati obracunati jedinim jezikom koji razumiju a to je zakon o zabrani rehabilitacije zla ili nam slijedi razgovor preko dugih cijevi,treca opcija je da nas sve neko aneksira i da nas drzi pod svojim nadzorom /potpunim protektoratom/sto je mozda samo odlaganje do ovog gore drugog navedenog.
Ovdje na ovom portalu oni imaju svojih sledbenika i promotora iste te bolesti u obliku postova i rijecitih megafona odbrane genocidne tvorevine stvorene istom ideologijom ,isti nazalost brane tu bolest i pravdaju te mracnoumne sumljake ,divljake i fasiste,..Isto ovo misli i Dodiki i sva njegova poslusna velikosrpska bulumenta,to jest Dabicevi fireri samo sto ne govore javno poput pecinara Govedarice i debil bolesnika Banjca.
Nazalost u BiH i Srbiji je na pomolu rehabilitacija ideologije pomracenog nacisticko-cetnicko -fasisticko uma ,...ciji otrov je uveliko uzeo maha sa opasnim posljedicama koji nam prijete poput pandemije zla ,koje ce izazvati dalekosezne posljedice po BiH i region.
Nijemci su imali svoj Nacizam,,.....bojim se da velikosrbi to jest cetnicki ideolozi imaju svoj Srbizam to jest kopiju Nacizma.
Ovo zasigurno nece izaci na dobro,veliko zlo se sprema i toga moramo biti svijesni , sa njime zivjeti i biti spremni odgovoriti spremno ,organizovano i odlucno.Ovdje je pitanje biti ili ne biti zivota ili smrti.Kada javno onako pricaju mozemo zamisliti sta pricaju iza zatvorenih vrata i sta planiraju ,nije potrebno mnogo da se zakljuci.....
- pirmin
#34 Re: VAŠE MIŠLJENJE O VECERAŠNJOJ EMISIJI "POŠTENO"
Moze li se gdje na netu ta emisija pregledati?
-
popajic
#35 Re: VAŠE MIŠLJENJE O VECERAŠNJOJ EMISIJI "POŠTENO"
Kada se profasisticke ideje javno propagiraju, kada se to smara demokratijom
, kada te ideje imaju masu sljedbenika i kada jos uvijek nema sanse za uvodjenjem zabrane profasistickih org.,....onda se ne treba cuditi sto u svemu dodirujemo dno dna.
Boze sacuvaj intelektualnog pa i fizickog profila sugovornika.Posteno su me izludili !
Boze sacuvaj intelektualnog pa i fizickog profila sugovornika.Posteno su me izludili !
- viva_castro
#36 Re: četnička razigravanja
-Romeo- wrote:http://www.rtvfbih.ba/loc/template.wbsp?wbf_id=60Bosanac sa dna kace wrote:imal emisija na youtube?
Jel samo ja ne mogu da gledam videa sa njihove stranice ili jednostavno ne funkcionišu?
-
Abacija
#37 Re: VAŠE MIŠLJENJE O VECERAŠNJOJ EMISIJI "POŠTENO"
@Bosnolog
"Razlika između demokrata i nedemokrata jeste u tome što ovi prvi podrazumijevaju pravo nedemokrata da učestvuju u demokraciji."
Ovako to izgleda kada branioci fasizma stite svoje ideje:popajic wrote:Kada se profasisticke ideje javno propagiraju, kada se to smara demokratijom, kada te ideje imaju masu sljedbenika i kada jos uvijek nema sanse za uvodjenjem zabrane profasistickih org.,....onda se ne treba cuditi sto u svemu dodirujemo dno dna.
"Razlika između demokrata i nedemokrata jeste u tome što ovi prvi podrazumijevaju pravo nedemokrata da učestvuju u demokraciji."
- Irm@
#38 Re: VAŠE MIŠLJENJE O VECERAŠNJOJ EMISIJI "POŠTENO"
emisija Pošten od neki dan je meni bila cisto raspaljivanje nacionalne mrznje sto je pak zabranjeno ustavom..
rijetko gledam njene emsije..jer ne volim neprofesionalne i bahate novinare koji se ne znaju ni odnositi kako treba prema svojim gostima a kamoli moderirati emisiju..po njenom bi onda svako mogao dovesti ljude u emisiju i pustiti ih da se svadjaju..a tek sto je subjektivna Boga mi kao da fakulteta za zurnalistiku nije ni na slici vidjela..
rijetko gledam njene emsije..jer ne volim neprofesionalne i bahate novinare koji se ne znaju ni odnositi kako treba prema svojim gostima a kamoli moderirati emisiju..po njenom bi onda svako mogao dovesti ljude u emisiju i pustiti ih da se svadjaju..a tek sto je subjektivna Boga mi kao da fakulteta za zurnalistiku nije ni na slici vidjela..
-
popajic
#39 Re: VAŠE MIŠLJENJE O VECERAŠNJOJ EMISIJI "POŠTENO"
Nacionalna mrznja je davno raspaljena( zna se i ko i kada i zasto ),a ako cemo sav nabujali fasizam pomesti pod tepih ( ne prikazivati cinjenicnoo stanje i na TV), to ne znaci da ce on automatski nestati.Postao/la Irm@ dana 01/11/2009 14:44
emisija Pošten od neki dan je meni bila cisto raspaljivanje nacionalne mrznje sto je pak zabranjeno ustavom..
Potrebno se suociti sa ovakvim stvarima, ali potrebno je imati i zakone koji sankcionisu fasisticke izjave i ponasanja.
Zasto mi taj zakon nemamo najbolje govori o bratiji na vlasti.Nikad nije ni bilo da fasisti donose zakone zabranjivanja samih sebe.Prema tome, bice jos ovakvih emisija , sve dok ne bude u studiju i pucnjave.
Dabogda se poubijali...da dahnemo sekundicu dusom , makar do pojave novih terorista na vlasti.
Jer ocekivati nekog normalnog na celu drzave je ravno naucnoj fantastici.
- Irm@
#40 Re: VAŠE MIŠLJENJE O VECERAŠNJOJ EMISIJI "POŠTENO"
naravno da je raspaljena kad djeca od 20 godina govore kako u svakoj srpskoj kuci ima po jedan cetnik i da su na to ponosni...
meni je sve to jako zalosno..ali samo to..nisam bijesna ni ljuta niti cu nakon te emisije psovati sve druge nacije osim izmisljene "bosnjacke" ali nazalost ima ih puno koji hoce..e moja Duska...
meni je sve to jako zalosno..ali samo to..nisam bijesna ni ljuta niti cu nakon te emisije psovati sve druge nacije osim izmisljene "bosnjacke" ali nazalost ima ih puno koji hoce..e moja Duska...
- seln
#41 Re: VAŠE MIŠLJENJE O VECERAŠNJOJ EMISIJI "POŠTENO"
...usporedba s kojim novinarem ili voditeljem?Irm@ wrote:emisija Pošten od neki dan je meni bila cisto raspaljivanje nacionalne mrznje sto je pak zabranjeno ustavom..
- seln
#42 Re: VAŠE MIŠLJENJE O VECERAŠNJOJ EMISIJI "POŠTENO"
Meni je najslabija karika bio onaj Istek, pored nesumnjivog znanja: blago senilan, lako zapaljiv...ubio se za balvane tipa Banjac i Govedo-rica.
- Ghita
#43 Re: VAŠE MIŠLJENJE O VECERAŠNJOJ EMISIJI "POŠTENO"
meni je duška odlična voditeljica. ne znam šta vi pričate 
-
Broj 1
#44 Re: VAŠE MIŠLJENJE O VECERAŠNJOJ EMISIJI "POŠTENO"
Htjeli ne htjeli i na veliku zalost, cetnici jasu konja apokalipse, a mi spavamo li spavamo.
Vise je nego jasno sta oni zele sa svojim lazima, a to je da ubjede citavu svjetsku javnost u svoju "nevinost".
Ljudi ako dopustimo i dalje ovakva djelovanja, oni ce dovesti do takvog stanjaa da ce svijet povjerovati njihovim lazima i dati im ponovo zeleno svjetlo za novi genocid.
Vise je nego jasno sta oni zele sa svojim lazima, a to je da ubjede citavu svjetsku javnost u svoju "nevinost".
Ljudi ako dopustimo i dalje ovakva djelovanja, oni ce dovesti do takvog stanjaa da ce svijet povjerovati njihovim lazima i dati im ponovo zeleno svjetlo za novi genocid.
- nineinchnails
#45 Re: VAŠE MIŠLJENJE O VECERAŠNJOJ EMISIJI "POŠTENO"
I jos kaze onaj medzed profesorici "i vi ste mi neka srpkinja!?"..
Ko god je protiv cetnistva, "po njemu i cetnicima" nije srbin.
Uostalom, Dodo i sljedbenici se maximalno trude da Beogradjanima dokazu da su veci srbi od njih samih.
Dobro placen cetnicki pokret iz fondova Srbije je uzeo maha.
Sada je to legalan skolski plan i program u GTRS-u da se djeca U OSNOVNOJ SKOLI uce kako su cetnici bili fini ljudi, kako su stitili Srbe od ustasa i borili se protiv partizana, jer su partizani i Tito bili losi ljudi.
TITO, VRATI SE.
Ko god je protiv cetnistva, "po njemu i cetnicima" nije srbin.
Uostalom, Dodo i sljedbenici se maximalno trude da Beogradjanima dokazu da su veci srbi od njih samih.
Dobro placen cetnicki pokret iz fondova Srbije je uzeo maha.
Sada je to legalan skolski plan i program u GTRS-u da se djeca U OSNOVNOJ SKOLI uce kako su cetnici bili fini ljudi, kako su stitili Srbe od ustasa i borili se protiv partizana, jer su partizani i Tito bili losi ljudi.
TITO, VRATI SE.
-
Tokio
#46 Re: VAŠE MIŠLJENJE O VECERAŠNJOJ EMISIJI "POŠTENO"
"malkice" je nastrojena sdp-u i gostima slične orijentacije,što naravno samo po sebi nije grijeh ali ...tukne počesto.Ghita wrote:meni je duška odlična voditeljica. ne znam šta vi pričate
-
popajic
#47 Re: VAŠE MIŠLJENJE O VECERAŠNJOJ EMISIJI "POŠTENO"
Kako bi tek tuknula da je nacionalno orijentisana...ili bi to bio pozeljan "miris" ? ( retoricko pitanjeTokio wrote:"malkice" je nastrojena sdp-u i gostima slične orijentacije,što naravno samo po sebi nije grijeh ali ...tukne počesto.Ghita wrote:meni je duška odlična voditeljica. ne znam šta vi pričate
- Ghita
#48 Re: VAŠE MIŠLJENJE O VECERAŠNJOJ EMISIJI "POŠTENO"
kao što neki dan reče jedna forumašica--na strani je onih boljih i pravednijih, a to nije toliko zlo
- Irm@
#49 Re: VAŠE MIŠLJENJE O VECERAŠNJOJ EMISIJI "POŠTENO"
jedan i jedini - Aleksandar Stankovicseln wrote:...usporedba s kojim novinarem ili voditeljem?Irm@ wrote:emisija Pošten od neki dan je meni bila cisto raspaljivanje nacionalne mrznje sto je pak zabranjeno ustavom..
- seln
#50 Re: VAŠE MIŠLJENJE O VECERAŠNJOJ EMISIJI "POŠTENO"
Iza Stankovica stoji i medijska kuc i, u zadnjoj konsekvenci, drzava Hrvatska.Irm@ wrote:jedan i jedini - Aleksandar Stankovicseln wrote:...usporedba s kojim novinarem ili voditeljem?Irm@ wrote:emisija Pošten od neki dan je meni bila cisto raspaljivanje nacionalne mrznje sto je pak zabranjeno ustavom..
Kod nas su novinari divljac za odstrel.