Meni je licno najveca zelja upisati ASU.. Jeste da mi je ostalo jos nekoliko godina do upisa, ali treba razmisljati unaprijed. Gluma je nesto sto volim i sto me ispunjava.. Samo.. Ako gluma ispunjava jos 200 ljudi koji se prijave...
Vase misljenje o ASU..
-
Lejdibrd
#1 Vase misljenje o ASU..
Koliko je dobro upisati Akademuju Scenskih Umjetnosti? Koliko je tesko? Da li je zagarantovan posao? Kakva su vasa iskustva?
Meni je licno najveca zelja upisati ASU.. Jeste da mi je ostalo jos nekoliko godina do upisa, ali treba razmisljati unaprijed. Gluma je nesto sto volim i sto me ispunjava.. Samo.. Ako gluma ispunjava jos 200 ljudi koji se prijave...

-
Bellica
#2 Re: Vase misljenje o ASU..
Moja Lejdibird,trazi nesto bolje!!!Ja sam pokusala upisati ASU i evo sta se desilo!Naplacala sam se pravo,te za neke knjige koje su potrebne za pripremu,pa za slike,pa za upis,pa za pripremnu nastavu,pa za ljekarsko uvjerenje,pa za neke dokumente,pa sam morala ici na predstave,pa ne ovo na ono,cijeli maj i juni sam samo to radila,u julu bilo polaganje!Prijavilo se milion ljudi,samo 2-3 iz Sarajeva,hajde nema veze!Svi sjedimo u kafeteriji i cekamo da nas prozovu, dodjes na red kad tamo komisija,svi skoro profesori,poznati glumci!Kazu meni kako se zovem,odakle sam i sta sam pripremila!Kazem ja kad oni mi daju znak da pocnem!Kad sam pocela(imala sam tremu cijelo vrijeme),bilo mi je nekako lakse,znala sam da ne mogu pogrijesiti,dobro sam glumila,znala sam svoj posao, uzivim se ja u ulogu Julije,zamislim balkon i sve to,kad glasan smijeh iz komisije,ne dam se zbuniti,ali mi smeta taj smijeh koji postaje sve jaci i jaci, pocne taj jedan is komisije po podu da pada od smijeha,ali ja se nisam dala zbuniti iako sam stalno razmisljala da li sam mozda rekla nesto smijesno( a glumila sam Juliju-dakle tragedija nije komedija)nebitno,zavrsim sve,kazem "dovodjenja"niko mi nije odgovorio!Onda sjedis cijeli dan do 18h u kafeteriji i cekas rezultate,koji su uglavnom losi,prime samo 10-tak studenata u uzi krug pa iz tog kruga izaberu 4-5 najboljih i oni budu primljeni!Eh sad,na pripremama sam imala lose iskustvo isto,jednom mi kazu da za iducu subotu spremim glasnije,ja spremim,kazu da ne treba glasnije nego tise,pa onda kazu potpuno se uzivi u lik,ja tako spremim,kad iduci put,ne treba tako nego da budes ti,ali da iz tebe izvire taj lik,uradim i to,kaze nije tako nego se moras uziviti!Kad sam pitala nesto,jedva su mi odgovarali-ma znali su da me nece primiti,ali nema veze!Onda ako prodjes u uzi krug(u onih4-5) tu se provjerava fizicka spremnost nema sta se ne radi,koliko sam cula,skace se,penje uz nesto,kolutas se naprijed- nazad,pravis spagu...Ma svasta nesto!A sto se tice zaposlenja,mislim da ni to nije sjajno!Ja sam isto htjela da budem glumica,to mi je bila velika zelje,imam talent,ali kod nas se to ne racuna,nego nesto drugo:(Mozes ti probati,samo ne bih voljela da se razocaras kao ja,uzasno sam se osjecala,strasno,plakala sam 3 dana i nakon toga sam se smirila ali opet bih zaplakala kad se sjetim svega toga i ko je sve primljen!Moji poznanici kazu da jeste tesko,puno rade,zavrsni ispiti su im predstave pred publikom,ponekad imaju probe i do 23h!Probaj i vidi!Ja ti stvarno zelim svu srecu da uspijes,ali nemoj previse da se nadas!Ja sam se nadala i razocarala i sada glumim,ali za prijatelje i svi se i dan danas pitaju zasto nisam primljena,nego tamo neko ko mozda nemo toliko talenta!?SRETNO!!!Lejdibrd wrote:Koliko je dobro upisati Akademuju Scenskih Umjetnosti? Koliko je tesko? Da li je zagarantovan posao? Kakva su vasa iskustva?
Meni je licno najveca zelja upisati ASU.. Jeste da mi je ostalo jos nekoliko godina do upisa, ali treba razmisljati unaprijed. Gluma je nesto sto volim i sto me ispunjava.. Samo.. Ako gluma ispunjava jos 200 ljudi koji se prijave...![]()
- ja.neron
#3 Re: Vase misljenje o ASU..
Lejdibrd wrote:Koliko je dobro upisati Akademuju Scenskih Umjetnosti? Koliko je tesko? Da li je zagarantovan posao? Kakva su vasa iskustva?
Meni je licno najveca zelja upisati ASU.. Jeste da mi je ostalo jos nekoliko godina do upisa, ali treba razmisljati unaprijed. Gluma je nesto sto volim i sto me ispunjava.. Samo.. Ako gluma ispunjava jos 200 ljudi koji se prijave...![]()
što amazonka ne upiše to ne valja
-
Lejdibrd
#5 Re: Vase misljenje o ASU..
Hvala sto si tako lijepo objasnila..
Mogu misliti kako je grozno kad se neko trudi da ti pokvari snove. I njima je isto tako bilo sigurno, pa na novim generacijama lijece komplekse.
Citala sam na netu da ima nekakvo pozoriste za srednoskolce.. Ove godine je audicija. Jos se trebam raspitati sta treba pripremiti i kada je tacno.. Pa nista mi nece bit' ako pokusam..
Citala sam na netu da ima nekakvo pozoriste za srednoskolce.. Ove godine je audicija. Jos se trebam raspitati sta treba pripremiti i kada je tacno.. Pa nista mi nece bit' ako pokusam..
-
Bellica
#6 Re: Vase misljenje o ASU..
Ja ti od srca zelim sve najbolje,puno srece da uspijes i da ostvaris svoj san!I obavezno da me pozoves na jednu svoju predstavu!Nadam se da ti nece srusiti snove kao sto su meni!I to mi nije bio prvi put,ali se iskreno nadam da je zadnji jer uzasno boli kad ti neko rusi ono o cemu sanjas i mastas cijeli zivot!Lejdibrd wrote:Hvala sto si tako lijepo objasnila..Mogu misliti kako je grozno kad se neko trudi da ti pokvari snove. I njima je isto tako bilo sigurno, pa na novim generacijama lijece komplekse.
![]()
Sretno draga ladybird i javi kako je proslo!!!
- ProbuseniDolar
#7 Re: Vase misljenje o ASU..
Pogledaj malo poslijeratnu gardu glumaca ... po meni ni jedan jedini da valja ... uostalom, da valjaju, ne bi radili kao kuhari na TVu, bili voditelji idiotskih emisija, ne bi radili na hajatu , obnu i pinku ... To ti je dovoljan podataka kako se primaju studenti na ASU ... Moj ti je savjet, upisi sta "normalno"