Ma izvini, ti mora da si neki sminker i profinjeni gospodin, Becka skola. A ne, takvi ljudi postuju svakoga i svacije, ti si onda neki Šaban sa Ilidže, onako kockaste glave i sa Bembarom ocammmmmm moooooog. Haj' izaberi jedne priglavke, ja castimRambo-Amadeus wrote:cuj tebe, ee...zelenashica wrote:Ev' i od mene jedna slika sa vašaraostale ne smijem metnut smijali bi mi se
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
pa gdje cemo se smijati "svjetskom luna parku"![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Daphna wrote: A gdje su slike luna parka koji izgleda svjetski?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ama nije, vidi se sa slika da jena nivou zagreba, beograda, milana, pariza, munchena...Daphna wrote: Svi samo žele da pokažu kako je to seljačka manifestacijaMožda jednim svojim dijelom i jeste...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Vasar u Puracicu
Moderator: anex
- muz66
#76 Re: Vasar u Puracicu
-
zelenashica
#77 Re: Vasar u Puracicu
Ma nije bolan on je samo neiskusanmuz66 wrote: Ma izvini, ti mora da si neki sminker i profinjeni gospodin, Becka skola. A ne, takvi ljudi postuju svakoga i svacije, ti si onda neki Šaban sa Ilidže, onako kockaste glave i sa Bembarom ocammmmmm moooooog. Haj' izaberi jedne priglavke, ja castim
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#78 Re: Vasar u Puracicu
http://www.sodalive.ba/4061 wrote:Puračić je čaršija koja se u pisanim dokumentima pominje još 1249. godine. Bio je na “carskom putu” Tuzla-Visoko-Carigrad, pa se razvio u trgovinsko zanatsko središte. Dolaskom Austro-Ugarske intezivnije se razvija ovaj kraj, pa i Puračić.
Iz tih davnih vremena ostala su dva običaja po kojima je Puračić i danas prepoznatljiv. Naime 1824. godine, kažu sredinom oktobra, četvrtak je bio, prvi put je održana pijaca. Otvorio ju je Husein kapetan Gradaščević. Od tada je četvrtkom u Puračiću pazarni dan, a specifičnost ove pijace je što ima i dio za prodaju stoke.
Godinu kasnije, u znak obilježavanja godišnjice pijace, održao se prvi vašar. Kako je tada bilo i danas je ostalo da su vašarski dani 12., 13. i 14. oktobar. Tradicija je bila samo prekinuta tokom posljednjeg rata ‘92-’95. godine.

-
Rambo-Amadeus
#79 Re: Vasar u Puracicu
nisam sa ilidže ocam' a nisam ni neiskusan, samo sam ironicanzelenashica wrote:Ma nije bolan on je samo neiskusanmuz66 wrote: Ma izvini, ti mora da si neki sminker i profinjeni gospodin, Becka skola. A ne, takvi ljudi postuju svakoga i svacije, ti si onda neki Šaban sa Ilidže, onako kockaste glave i sa Bembarom ocammmmmm moooooog. Haj' izaberi jedne priglavke, ja castim
rekoh fino da i u mom mjestu postoji sličan (i nadaleko poznat) vašar, a radi se o Visokom, pa bujrum dogodine, od 27.7. do 2.8. kada je kuliminacija (Aliđun), ima svega i svačega, pa čak i loona park
- muz66
#80 Re: Vasar u Puracicu
Mameledzija, jesi to ti? Ili si ti Ghana?Rambo-Amadeus wrote:nisam sa ilidže ocam' a nisam ni neiskusan, samo sam ironicanzelenashica wrote:Ma nije bolan on je samo neiskusanmuz66 wrote: Ma izvini, ti mora da si neki sminker i profinjeni gospodin, Becka skola. A ne, takvi ljudi postuju svakoga i svacije, ti si onda neki Šaban sa Ilidže, onako kockaste glave i sa Bembarom ocammmmmm moooooog. Haj' izaberi jedne priglavke, ja castim![]()
rekoh fino da i u mom mjestu postoji sličan (i nadaleko poznat) vašar, a radi se o Visokom, pa bujrum dogodine, od 27.7. do 2.8. kada je kuliminacija (Aliđun), ima svega i svačega, pa čak i loona park![]()
-
Rambo-Amadeus
#81 Re: Vasar u Puracicu
Koji Mameledzija, slikar mali?muz66 wrote: Mameledzija, jesi to ti? Ili si ti Ghana?
Nisam taj, a ni Ghana (pretpostavljam Ganić neki)
- muz66
#82 Re: Vasar u Puracicu
Nije slikar nego onaj mu brat mahnitiRambo-Amadeus wrote:Koji Mameledzija, slikar mali?muz66 wrote: Mameledzija, jesi to ti? Ili si ti Ghana?![]()
Nisam taj, a ni Ghana (pretpostavljam Ganić neki)
- grany-smith
#83 Re: Vasar u Puracicu
Bosanac sa dna kace wrote:aaaa znaci Rukija je zviijezda ove godine
men su nekako sateliti ponajbolji![]()
jesu bili bubnjari na vaseru???

-
Rambo-Amadeus
#84 Re: Vasar u Puracicu
Moze, znam rajumuz66 wrote:Nije slikar nego onaj mu brat mahnitiRambo-Amadeus wrote:Koji Mameledzija, slikar mali?muz66 wrote: Mameledzija, jesi to ti? Ili si ti Ghana?![]()
Nisam taj, a ni Ghana (pretpostavljam Ganić neki)A Ganic...umjetnik isto, sa cvikama i onom ludom haman-afro frizurom. A pozdravi mi maksuz i onu plavu Meliku