Vasar u Puracicu
Moderator: anex
-
♥ Julianna ♥
#51 Re: Vasar u Puracicu
Gdje je tačno Puračić, ima li dobrih priglavki za zime tamo kupit? 
-
fukara_tz
#52 Re: Vasar u Puracicu
Dodje kod Lukavca...jedno 5 minuta voznje s autom od Lukavca...bili su priglavci, da sam znao da ti uzmem...do dzabe...imas u Tuzli udruzenje BOSFAM zene iz Srebrenice rucno rade mozez kod njih kupiti....
-
♥ Julianna ♥
#55 Re: Vasar u Puracicu
Eh hvala za info..ništa ne grije hladne noge ko prava vunafukara_tz wrote:Dodje kod Lukavca...jedno 5 minuta voznje s autom od Lukavca...bili su priglavci, da sam znao da ti uzmem...do dzabe...imas u Tuzli udruzenje BOSFAM zene iz Srebrenice rucno rade mozez kod njih kupiti....
Baš bi da odem na jedan ovakav vašar, a i na teferič isto
-
fukara_tz
#57 Re: Vasar u Puracicu
Dobri su priglavci♥ Julianna ♥ wrote: Eh hvala za info..ništa ne grije hladne noge ko prava vuna![]()
Baš bi da odem na jedan ovakav vašar, a i na teferič isto
Teferic je sou zivi
Rukija je glavna zvijezda bila

-
♥ Julianna ♥
#59 Re: Vasar u Puracicu
Ma sve mi je to daleko Tuzla, Podrinje, može li se to on line naručiti?
A ova Rukija izgleda pravo popularna, što li, nije valjda da dobro pjeva?
-
♥ Julianna ♥
#60 Re: Vasar u Puracicu
Čuj noge kad trnufukara_tz wrote:"noge kad trnu"![]()
-
fukara_tz
#61 Re: Vasar u Puracicu
Pogledaj ovdje da slucajno nema http://www.bazar.ba/♥ Julianna ♥ wrote:Ma sve mi je to daleko Tuzla, Podrinje, može li se to on line naručiti?![]()
Ma sta ja znam
Bila i NOVA TV

-
♥ Julianna ♥
#62 Re: Vasar u Puracicu
Hvala za link
Jao jel ovo Modni mačak na vašaru????
Došao po inspiraciju za onaj svoj Red Krepat, srce slatko
Jao jel ovo Modni mačak na vašaru????
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#63 Re: Vasar u Puracicu
Stotinama godina se ovaj vašar u Puračiću održava,...Ovo je Bosna,...Žao mi što ne odoh, ali ima i dogodine.
- Fair Life
#64 Re: Vasar u Puracicu
U moj provincijski vakat vasar je bio veeeliki dogadjaj za omladinu. Nije bilo pjevanja "uzivo" ali su bili dzuboksi... pa izaberes pjesmu ubacis crkavicu i opleti. Zooloski vrt sa zivotinajma, 'zid smrti' sa motoristima, 'globus smrti' opet sa motoristima. Paaaaaaa... streljane zracnom puskom, mi ih zvali 'shicane', pa odgurivanje na mah onog malog voza koji kruzi tracnicama gore dolje, pa natezanje rogova na masini za mjerenje snage, pa udaranje maljem u nekakvu zvrcku da bi druga zvrcka poletjela prema zvonu u visine, pa oni automobili za sudaranje, pa ringispili (mali za djecicu, a za vec brucale veliki sa 'letecom' stolicom...
- Bosanac sa dna kace
#65 Re: Vasar u Puracicu
aaaa znaci Rukija je zviijezda ove godine 
men su nekako sateliti ponajbolji
jesu bili bubnjari na vaseru???

men su nekako sateliti ponajbolji
jesu bili bubnjari na vaseru???
jel ovo onaj iz Poljica stj prodavo topljeni secer sa nakim travama po 25maraka za kilu, ko biva lijeci sve: astmu, impotenciju, isijas, reumu...noge kad trnufukara_tz wrote:"noge kad trnu"![]()
- Daphna
#66 Re: Vasar u Puracicu
Dogodine aBd, budeš moj gost na vašaru!PipiDugaDevetka wrote:Stotinama godina se ovaj vašar u Puračiću održava,...Ovo je Bosna,...Žao mi što ne odoh, ali ima i dogodine.
Znate šta mene nervira? Što se svake godine ponavlja ista priča, svake godine se pojavljuju iste slike po netu, isti snimci na TV ekranima, šalje se slika "krkanluka", popljuje se vašar pošteno svake godine, vrli novinari u svojim dnevnim listovima pišu "krkalo se masno meso" (zar je riječ krkalo prikladna za novine?!)...
A gdje su slike luna parka koji izgleda svjetski? Nigdje i nikada ih nema... Svi samo žele da pokažu kako je to seljačka manifestacija
Last edited by Daphna on 29/10/2009 16:27, edited 1 time in total.
- dalmatinka
#67 Re: Vasar u Puracicu
Ne, ovo ti je Fashion Guru.♥ Julianna ♥ wrote:Hvala za link![]()
Jao jel ovo Modni mačak na vašaru????![]()
![]()
![]()
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#68 Re: Vasar u Puracicu
O, svakako!Daphna wrote:Dogodine aBd, budeš moj gost na vašaru!PipiDugaDevetka wrote:Stotinama godina se ovaj vašar u Puračiću održava,...Ovo je Bosna,...Žao mi što ne odoh, ali ima i dogodine.![]()
-
zelenashica
#69 Re: Vasar u Puracicu
Ev' i od mene jedna slika sa vašara
ostale ne smijem metnut smijali bi mi se

-
Rambo-Amadeus
#70 Re: Vasar u Puracicu
cuj tebe, ee...zelenashica wrote:Ev' i od mene jedna slika sa vašaraostale ne smijem metnut smijali bi mi se
![]()
pa gdje cemo se smijati "svjetskom luna parku"
Daphna wrote: A gdje su slike luna parka koji izgleda svjetski?
ama nije, vidi se sa slika da jena nivou zagreba, beograda, milana, pariza, munchena...Daphna wrote: Svi samo žele da pokažu kako je to seljačka manifestacijaMožda jednim svojim dijelom i jeste...
-
zelenashica
#71 Re: Vasar u Puracicu
pričaj ti rambo šta hoš al ja vala na vašar idem i ići ćuRambo-Amadeus wrote:cuj tebe, ee...zelenashica wrote:Ev' i od mene jedna slika sa vašaraostale ne smijem metnut smijali bi mi se
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
pa gdje cemo se smijati "svjetskom luna parku"![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Daphna wrote: A gdje su slike luna parka koji izgleda svjetski?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ama nije, vidi se sa slika da jena nivou zagreba, beograda, milana, pariza, munchena...Daphna wrote: Svi samo žele da pokažu kako je to seljačka manifestacijaMožda jednim svojim dijelom i jeste...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
a luna park,....ne pominji samo više neću na one lude autiće,zadnji put me neki tip odvalio malo falilo da zube polomim
-
Rambo-Amadeus
#72 Re: Vasar u Puracicu
Puracic RULZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ
Ima i u mom gradu (gradiću) sličan vašer, i to mi je najomiljeniji dio godine
, nije baš svjetski, ali jebg, bolje išta nego ništa (da li je? ) 
Ima i u mom gradu (gradiću) sličan vašer, i to mi je najomiljeniji dio godine
- PipiDugaDevetka
#73 Re: Vasar u Puracicu
Američki vašar:

- stochar
#74 Re:
slicno kao i Oktoberfest... jebemmu, ovdje sve Krleza do Krleze,m a promocije knjiga i otvaranja izlozbi posjeti 7 do 10 ljudi! sta? vasar? super! kome se ne svidja nek' ne ide. svugdje u svijetu ima vasara, u evropi uglavnom bastine tradiciju srednjovjekovnih okupljanja na kojima su se ljudi sretali, trgovali i lokali, i ne vidim nista lose u tome.papahet wrote:Vasar u Puracicu ustavari je jedna velika pijaca s tim da jos ima i ringispil, balerina a moze se kupit i secerna vuna![]()
Uglavnom, jedna seljacka manifestacija, slicno kao i korida. Naravno Puracic je jedno malo selo pored Lukavca, pa samim tim i ne moze se ocekivati nista spektakularnije. Bio sam jednom tamo, prosle godine i nemam namjeru vise da idem.
svabe su od oktoberfesta na kojem ljudi lochu i prejedaju se kobasicama u satorima, idu na ringispil i kupuju secernu vunu, napravili brend. mi nikad ni od cega necemo napraviti brend jer samo kenjamo!

nagradno pitanje: puracic ili minken?
- Daphna
#75 Re: Vasar u Puracicu
Rambo-Amadeus wrote:cuj tebe, ee...zelenashica wrote:Ev' i od mene jedna slika sa vašaraostale ne smijem metnut smijali bi mi se
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
pa gdje cemo se smijati "svjetskom luna parku"![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Daphna wrote: A gdje su slike luna parka koji izgleda svjetski?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Isti taj luna park kojem se ti podsmijavaš bio je u Sarajevu krajem septembra! Isti taj luna park bude postavljen na brojnim vašarima širom Hrvatske pa čak i u Zagrebu
Mrzi me postavljati slike. A to što se na vašarima prodaje sve i svašta je naš usud. Način da se preživi. Svaki dan isti takav "vašar" imaš i u sred Sarajeva. Nažalost! No nečija bijeda nije razlog da pljujemo!