Vasar u Puracicu

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

♥ Julianna ♥

#51 Re: Vasar u Puracicu

Post by ♥ Julianna ♥ »

Gdje je tačno Puračić, ima li dobrih priglavki za zime tamo kupit? :roll:
fukara_tz

#52 Re: Vasar u Puracicu

Post by fukara_tz »

Dodje kod Lukavca...jedno 5 minuta voznje s autom od Lukavca...bili su priglavci, da sam znao da ti uzmem...do dzabe...imas u Tuzli udruzenje BOSFAM zene iz Srebrenice rucno rade mozez kod njih kupiti....
fukara_tz

#53 Re: Vasar u Puracicu

Post by fukara_tz »

Image
fukara_tz

#54 Re: Vasar u Puracicu

Post by fukara_tz »

Image
♥ Julianna ♥

#55 Re: Vasar u Puracicu

Post by ♥ Julianna ♥ »

fukara_tz wrote:Dodje kod Lukavca...jedno 5 minuta voznje s autom od Lukavca...bili su priglavci, da sam znao da ti uzmem...do dzabe...imas u Tuzli udruzenje BOSFAM zene iz Srebrenice rucno rade mozez kod njih kupiti....
Eh hvala za info..ništa ne grije hladne noge ko prava vuna :-D

Baš bi da odem na jedan ovakav vašar, a i na teferič isto :-D
fukara_tz

#56 Re: Vasar u Puracicu

Post by fukara_tz »

Image
fukara_tz

#57 Re: Vasar u Puracicu

Post by fukara_tz »

♥ Julianna ♥ wrote: Eh hvala za info..ništa ne grije hladne noge ko prava vuna :-D

Baš bi da odem na jedan ovakav vašar, a i na teferič isto :-D
Dobri su priglavci :wink: . Ukoliko te put navede u Podrinje tamo isto mozez kupiti od zena, svaka druga kuca zene izradjuju. Konkretno sela Konjevic Polje, Kaldrmica, Cerska i sl...

Teferic je sou zivi :)

Rukija je glavna zvijezda bila :lol:

Image
fukara_tz

#58 Re: Vasar u Puracicu

Post by fukara_tz »

"noge kad trnu" :lol:

Image
♥ Julianna ♥

#59 Re: Vasar u Puracicu

Post by ♥ Julianna ♥ »

Ma sve mi je to daleko Tuzla, Podrinje, može li se to on line naručiti? :roll:

A ova Rukija izgleda pravo popularna, što li, nije valjda da dobro pjeva? :roll:
♥ Julianna ♥

#60 Re: Vasar u Puracicu

Post by ♥ Julianna ♥ »

fukara_tz wrote:"noge kad trnu" :lol:

Image
Čuj noge kad trnu :lol: :lol: :lol: Sigurno liječi i od propuha :lol: :lol:
fukara_tz

#61 Re: Vasar u Puracicu

Post by fukara_tz »

♥ Julianna ♥ wrote:Ma sve mi je to daleko Tuzla, Podrinje, može li se to on line naručiti? :roll:

A ova Rukija izgleda pravo popularna, što li, nije valjda da dobro pjeva? :roll:
Pogledaj ovdje da slucajno nema http://www.bazar.ba/

Ma sta ja znam :lol: ne slusam je bas :lol: al je simpaticno sve ovo vidjeti i dozivjeti :lol:

Bila i NOVA TV

Image

Image

Image
♥ Julianna ♥

#62 Re: Vasar u Puracicu

Post by ♥ Julianna ♥ »

Hvala za link :)

Jao jel ovo Modni mačak na vašaru???? :-D :-D :-D

Došao po inspiraciju za onaj svoj Red Krepat, srce slatko :-D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#63 Re: Vasar u Puracicu

Post by PipiDugaDevetka »

Stotinama godina se ovaj vašar u Puračiću održava,...Ovo je Bosna,...Žao mi što ne odoh, ali ima i dogodine.
Fair Life

#64 Re: Vasar u Puracicu

Post by Fair Life »

U moj provincijski vakat vasar je bio veeeliki dogadjaj za omladinu. Nije bilo pjevanja "uzivo" ali su bili dzuboksi... pa izaberes pjesmu ubacis crkavicu i opleti. Zooloski vrt sa zivotinajma, 'zid smrti' sa motoristima, 'globus smrti' opet sa motoristima. Paaaaaaa... streljane zracnom puskom, mi ih zvali 'shicane', pa odgurivanje na mah onog malog voza koji kruzi tracnicama gore dolje, pa natezanje rogova na masini za mjerenje snage, pa udaranje maljem u nekakvu zvrcku da bi druga zvrcka poletjela prema zvonu u visine, pa oni automobili za sudaranje, pa ringispili (mali za djecicu, a za vec brucale veliki sa 'letecom' stolicom...
Bosanac sa dna kace

#65 Re: Vasar u Puracicu

Post by Bosanac sa dna kace »

aaaa znaci Rukija je zviijezda ove godine 8-)
men su nekako sateliti ponajbolji :-)

jesu bili bubnjari na vaseru???

fukara_tz wrote:"noge kad trnu" :lol:

Image
jel ovo onaj iz Poljica stj prodavo topljeni secer sa nakim travama po 25maraka za kilu, ko biva lijeci sve: astmu, impotenciju, isijas, reumu...noge kad trnu :lol: :lol: :lol:
Daphna

#66 Re: Vasar u Puracicu

Post by Daphna »

PipiDugaDevetka wrote:Stotinama godina se ovaj vašar u Puračiću održava,...Ovo je Bosna,...Žao mi što ne odoh, ali ima i dogodine.
Dogodine aBd, budeš moj gost na vašaru! :mrgreen:

Znate šta mene nervira? Što se svake godine ponavlja ista priča, svake godine se pojavljuju iste slike po netu, isti snimci na TV ekranima, šalje se slika "krkanluka", popljuje se vašar pošteno svake godine, vrli novinari u svojim dnevnim listovima pišu "krkalo se masno meso" (zar je riječ krkalo prikladna za novine?!)...

A gdje su slike luna parka koji izgleda svjetski? Nigdje i nikada ih nema... Svi samo žele da pokažu kako je to seljačka manifestacija :-) Možda jednim svojim dijelom i jeste, ali zašto se ne pokaže i ona druga strana svega toga?
Last edited by Daphna on 29/10/2009 16:27, edited 1 time in total.
dalmatinka

#67 Re: Vasar u Puracicu

Post by dalmatinka »

♥ Julianna ♥ wrote:Hvala za link :)

Jao jel ovo Modni mačak na vašaru???? :-D :-D :-D

Došao po inspiraciju za onaj svoj Red Krepat, srce slatko :-D
Ne, ovo ti je Fashion Guru.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#68 Re: Vasar u Puracicu

Daphna wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Stotinama godina se ovaj vašar u Puračiću održava,...Ovo je Bosna,...Žao mi što ne odoh, ali ima i dogodine.
Dogodine aBd, budeš moj gost na vašaru! :mrgreen:
O, svakako! :thumbup:
zelenashica

#69 Re: Vasar u Puracicu

Post by zelenashica »

Ev' i od mene jedna slika sa vašara :D ostale ne smijem metnut smijali bi mi se :P
Image
Rambo-Amadeus

#70 Re: Vasar u Puracicu

Post by Rambo-Amadeus »

zelenashica wrote:Ev' i od mene jedna slika sa vašara :D ostale ne smijem metnut smijali bi mi se :P
cuj tebe, ee... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

pa gdje cemo se smijati "svjetskom luna parku" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Daphna wrote: A gdje su slike luna parka koji izgleda svjetski?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Daphna wrote: Svi samo žele da pokažu kako je to seljačka manifestacija :-) Možda jednim svojim dijelom i jeste...
ama nije, vidi se sa slika da jena nivou zagreba, beograda, milana, pariza, munchena... :evil: :evil: :evil:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zelenashica

#71 Re: Vasar u Puracicu

Post by zelenashica »

Rambo-Amadeus wrote:
zelenashica wrote:Ev' i od mene jedna slika sa vašara :D ostale ne smijem metnut smijali bi mi se :P

pa gdje cemo se smijati "svjetskom luna parku" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Daphna wrote: Svi samo žele da pokažu kako je to seljačka manifestacija :-) Možda jednim svojim dijelom i jeste...
ama nije, vidi se sa slika da jena nivou zagreba, beograda, milana, pariza, munchena... :evil: :evil: :evil:

pričaj ti rambo šta hoš al ja vala na vašar idem i ići ću :razz: ...svjetski ili ne,naš je :D
a luna park,....ne pominji samo više neću na one lude autiće,zadnji put me neki tip odvalio malo falilo da zube polomim :roll:
Rambo-Amadeus

#72 Re: Vasar u Puracicu

Post by Rambo-Amadeus »

Puracic RULZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ :-D

Ima i u mom gradu (gradiću) sličan vašer, i to mi je najomiljeniji dio godine :D , nije baš svjetski, ali jebg, bolje išta nego ništa (da li je? ) :D
PipiDugaDevetka

#73 Re: Vasar u Puracicu

Američki vašar:

Image
stochar

#74 Re:

Post by stochar »

papahet wrote:Vasar u Puracicu ustavari je jedna velika pijaca s tim da jos ima i ringispil, balerina a moze se kupit i secerna vuna :-D

Uglavnom, jedna seljacka manifestacija, slicno kao i korida. Naravno Puracic je jedno malo selo pored Lukavca, pa samim tim i ne moze se ocekivati nista spektakularnije. Bio sam jednom tamo, prosle godine i nemam namjeru vise da idem.
slicno kao i Oktoberfest... jebemmu, ovdje sve Krleza do Krleze,m a promocije knjiga i otvaranja izlozbi posjeti 7 do 10 ljudi! sta? vasar? super! kome se ne svidja nek' ne ide. svugdje u svijetu ima vasara, u evropi uglavnom bastine tradiciju srednjovjekovnih okupljanja na kojima su se ljudi sretali, trgovali i lokali, i ne vidim nista lose u tome.

svabe su od oktoberfesta na kojem ljudi lochu i prejedaju se kobasicama u satorima, idu na ringispil i kupuju secernu vunu, napravili brend. mi nikad ni od cega necemo napraviti brend jer samo kenjamo!

Image
nagradno pitanje: puracic ili minken?
Daphna

#75 Re: Vasar u Puracicu

Post by Daphna »

Rambo-Amadeus wrote:

:) Baš mi je drago da sam te nasmijala (iako si ironičan), jer smijeh je zdrav i podmlađuje :thumbup:
Isti taj luna park kojem se ti podsmijavaš bio je u Sarajevu krajem septembra! Isti taj luna park bude postavljen na brojnim vašarima širom Hrvatske pa čak i u Zagrebu ;-)

Mrzi me postavljati slike. A to što se na vašarima prodaje sve i svašta je naš usud. Način da se preživi. Svaki dan isti takav "vašar" imaš i u sred Sarajeva. Nažalost! No nečija bijeda nije razlog da pljujemo!
Post Reply