vasa razmisljanja i savjeti

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

coinspinner

#76 Re: vasa razmisljanja i savjeti

Post by coinspinner »

Sjetih se one klin se klinom izbija, ako je moj problem pivo, mogu ga riješiti pivom, dakle da se i ja propijem :lol: Ne mogu da vjerujem da niko od forumaša nije ponudio to riješenje, onako iz zezancije... Nije da mi je do zezancije, al vidim da sam izgubila bitku...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#77 Re: vasa razmisljanja i savjeti

Post by ladyblue18 »

Pa probaj :lol: vjeruj mi da ces bolji efekat postici ako ponekad popijes jednu sa njim nego zvocanjem :D
duplanula

#78 Re: vasa razmisljanja i savjeti

Post by duplanula »

coinspinner wrote:Registrovala sam se samo da bih ti odgovorila, iako vidim da nisi bio online neko vrijeme, ali hajd možda i navratiš, a mene baš zanima kako sve završi...

Zato što sam u sličnoj sam poziciji, ali ne kao ti, već kao tvoja cura. Dugo sam sa momkom, on je već počeo da priča o braku, planira sve do detalja, a mene sve to pomalo plaši. Volim ga, vjerujem da i on voli mene, ali me izluđuje tih par piva, tih par izlazaka, i imam isti glupi osjećaj da sam na zadnjem mjestu, sve isto. Pokušavam da to prihvatim, fakat se trudim da ne prigovaram, sama sebi govorim da to nije bitno, gledam na pozitivne stvari, ali ako mu je stalo do mene zašto i on ne bi pomogao, pa bar smanjio stvari koje mi smetaju, pa da se nađemo na pola puta? Meni nije bio problem odustati od nečega što njemu smeta. I njegove sam gluposti lahko trpila ranije, ali od kada se počeo spominjati brak, više razmišljam, više mi smeta.
Vjerovatno se i tvoja cura osjeća slično... Volim ga, ali ako je pred nama brak, želim da to bude to 100%, želim da znam da sam bitnija od jednog izlaska i dvije pive, želim da osjetim da se bori za mene. Zato pokaži joj da je to to...ako nije kasno... A nadam se da će i onog mog neko uskoro posavjetovati... jer razmišljam da mu kažem isto što je tvoja cura rekla tebi...

A sta bi bilo da jos i cigare pusi. :D ZLO!!! :D
coinspinner

#79 Re: vasa razmisljanja i savjeti

Post by coinspinner »

@blue Ma to ne dolazi u obzir, nego ne znam više šta bih, pa lupetam gluposti na sabahu, kao što rekoh zezancija...

@duplanula Cigare nisu problem uopšte.
duplanula

#80 Re: vasa razmisljanja i savjeti

Post by duplanula »

coinspinner wrote:@blue Ma to ne dolazi u obzir, nego ne znam više šta bih, pa lupetam gluposti na sabahu, kao što rekoh zezancija...

@duplanula Cigare nisu problem uopšte.

Mislim da, barem sto se piva i alkohola tice, ako ti to smeta onda ne znam zasto si sa njim pocinjala ista. Znala si svjesno u sta se upustas, pa sta je onda sada problem. Ukoliko je on, poceo "iznenada" da pije, a zna koliko tebi to smeta (bez obzira koji je razloga za to), onda je to stvar postovanja i zadire u malo dublju analizu :D. Podrzavam sto se tice alkohola :) i cigara :D.
coinspinner

#81 Re: vasa razmisljanja i savjeti

Post by coinspinner »

Prije je sve to bilo manje, zadnji mjesec je pivo postalo svakodnevnica. Prije nismo nikad pričali o braku, od nedavno počeo spominjati, od kako mu se sestra udala, nešto ga prenijelo.
respo

#82 Re: vasa razmisljanja i savjeti

Post by respo »

goni ti neku drugu zmajicu a ona nek razmislja
Cvijetic92

#83 Re: vasa razmisljanja i savjeti

Post by Cvijetic92 »

coinspinner wrote:Prije je sve to bilo manje, zadnji mjesec je pivo postalo svakodnevnica. Prije nismo nikad pričali o braku, od nedavno počeo spominjati, od kako mu se sestra udala, nešto ga prenijelo.
ehh, i onda zene ovakve, zene onakve, zene zvocaju. Zene imaju razlog sto zvocaju i uvijek na kraju budu u pravu. Prvo alkohol ubija, drugo vodi ka zlu, trece zabranjen je u islamu. Al' nekad se ocito moramo pomirit s nekim stvarima. I ja bih voljela da ne pije, sta je tu je, pocne li vise piti, da prelazi granice, ajde adio dragi. :D
Lounge Act

#84 Re: vasa razmisljanja i savjeti

Post by Lounge Act »

.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 13:16, edited 1 time in total.
Smail Aga

#85 Re: vasa razmisljanja i savjeti

Post by Smail Aga »

Nema pokretaca teme odavno,zato za njega kratka poruka : Bjezi,samo bjezi,sto dalje od nje. I ne okreci se :D :D
Nevezano za to,vidim da je tema otisla u smjeru : Da li momak moze popiti par piva sedmicno ili ne :-) :-)
Ne shvatamo kakve veze moze imati ima par piva i izlazaka sa rajom sa ljubavlju,vezanoscu sa djevojkom,zenom,porodicom :-) :-) :-) :-)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#86 Re: vasa razmisljanja i savjeti

Post by ladyblue18 »

Cvijetic92 wrote:
Prvo alkohol ubija, drugo vodi ka zlu, trece zabranjen je u islamu.
Znas koliko ja znam momaka muslimana da ne piju? Jednog, brojkom i slovom, ali on je bas vjernik.
Valjda to dovoljno govori koliko se ljudi pridrzavaju zabrana.

Ova prva dva... :-) stoje samo ako se radi o zescim alkoholicarima, to onda vise nije cuganje nego haman poremecaj licnosti. A cisto sumnjam da ce te vase hairlije postati alkosi koji tuku vas i djecu i nastavi niz...

Sto zensko moze pretjerivati i preuvelicavati, niko ne moze. :D Iz krajnosti u krajnost.
coinspinner

#87 Re: vasa razmisljanja i savjeti

Post by coinspinner »

@blue i ostali Pretjerujem li ako kažem da je kafa sa društvom svaki, ali bukvalno svaki dan i izlazak sa društvom svaki vikend puno?

@enisa Ušla sam u vezu jer mi se dopadao i jer sam smatrala da se mogu nositi sa pivom s vremena na vrijeme, sada mi to smeta jer je češče, i razmišljam do čega može doći kasnije u zajedničkoj budućnosti... Daleko od toga da nemamo socijalni život i daleko od toga da želim da smo svaki tren skupa, taj pogrešan zaključak si sama izvela iz ničega.

@cvjetic A šta da tebi kažem, kad ti je sve jasno... Samo želim nekoga ko će svoju danas djevojku, sutra ženu i porodicu staviti iznad svega, a ako mu je danas društvo glavno, ko kaže da će sutra biti drugačije.
Lounge Act

#88 Re: vasa razmisljanja i savjeti

Post by Lounge Act »

.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 13:15, edited 1 time in total.
Cvijetic92

#89 Re: vasa razmisljanja i savjeti

Post by Cvijetic92 »

coinspinner wrote:@blue i ostali Pretjerujem li ako kažem da je kafa sa društvom svaki, ali bukvalno svaki dan i izlazak sa društvom svaki vikend puno?

@enisa Ušla sam u vezu jer mi se dopadao i jer sam smatrala da se mogu nositi sa pivom s vremena na vrijeme, sada mi to smeta jer je češče, i razmišljam do čega može doći kasnije u zajedničkoj budućnosti... Daleko od toga da nemamo socijalni život i daleko od toga da želim da smo svaki tren skupa, taj pogrešan zaključak si sama izvela iz ničega.

@cvjetic A šta da tebi kažem, kad ti je sve jasno... Samo želim nekoga ko će svoju danas djevojku, sutra ženu i porodicu staviti iznad svega, a ako mu je danas društvo glavno, ko kaže da će sutra biti drugačije.

E tacno se tako i sad osjecam. Tako visimo o koncu sad zbog svega tog. Ne gine nam prekid. :sad:
ortodont

#90 Re: vasa razmisljanja i savjeti

Post by ortodont »

Zaista je fascinantno da je sve i jedna otvorena tema ovdje zapravo vezana za nedostatak komunikacije među partnerima. :-)

Jedini je to uzrok svih problema, razgovara li iko sa svojom drugom polovinom, pokušavate li se upoznati, ali doslovno, ili se samo gledate, pipkate i tražite rješenja na forumu? :zzzz:

Ne kažem da ih ovdje nećete naći jer ima i iskusnije raje koja vam može dati mudar savjet, ali brate mili, dajte razgovarajte, raščistite sa sobom i sa partnerom neke stvari, pa tek onda savjet tražiti.

Nisam imao namjeru filozofirati, ali eto.... :D
BloodOverdrive

#91 Re: vasa razmisljanja i savjeti

Post by BloodOverdrive »

ortodont wrote:Zaista je fascinantno da je sve i jedna otvorena tema ovdje zapravo vezana za nedostatak komunikacije među partnerima. :-)

Jedini je to uzrok svih problema, razgovara li iko sa svojom drugom polovinom, pokušavate li se upoznati, ali doslovno, ili se samo gledate, pipkate i tražite rješenja na forumu? :zzzz:

Ne kažem da ih ovdje nećete naći jer ima i iskusnije raje koja vam može dati mudar savjet, ali brate mili, dajte razgovarajte, raščistite sa sobom i sa partnerom neke stvari, pa tek onda savjet tražiti.

:thumbup:
coinspinner

#92 Re: vasa razmisljanja i savjeti

Post by coinspinner »

ortodont wrote:Zaista je fascinantno da je sve i jedna otvorena tema ovdje zapravo vezana za nedostatak komunikacije među partnerima. :-)

Zadnji put kada sam provjerila nije bilo zabranjeno da se teme otvaraju zbog nedostatka komunikacije, tako da sve i da jeste to razlog...

Problem uopšte nije nedostatak komunikacije već nedostatak razumijevanja, na obje strane, zato se ne mičemo s mjesta ni nakon razgovora.

Kada rasčistim sa sobom i sa partnerom savjet forumaša mi neće ni trebati. Poenta i jeste dobiti tuđe mišljenje i savjet.

Ali eto češće se dobije neka filozofija.
duplanula

#93 Re: vasa razmisljanja i savjeti

Post by duplanula »

coinspinner wrote:

Zadnji put kada sam provjerila nije bilo zabranjeno da se teme otvaraju zbog nedostatka komunikacije, tako da sve i da jeste to razlog...

Problem uopšte nije nedostatak komunikacije već nedostatak razumijevanja, na obje strane, zato se ne mičemo s mjesta ni nakon razgovora.

Kada rasčistim sa sobom i sa partnerom savjet forumaša mi neće ni trebati. Poenta i jeste dobiti tuđe mišljenje i savjet.

Ali eto češće se dobije neka filozofija.

Moram ti priznati da nedostatak razumijevanja je veliki problem, jer osobe to ne primjecuju kod sebe, pa cak i kada im se skrene paznja opet se "bore" kao nije to tako, nisi ti mene razumio/razumjela i sl. Naravno nadati se da ce nekim cudom to razumijevanje "pojaviti" jer kako ja vidi nije ga bilo od pocetka. U svakom slucaju, zaista sam pobornik da se konstruktivnim razgovorom moze sve rijesiti, iako ovisi sve koliko su osobe spremna da "rade" na sebi (sto na kraju znaci da radite i na vezi, barem u ovom slucaju).
mostarka_90

#94 Re: vasa razmisljanja i savjeti

Post by mostarka_90 »

ja mislim da ona ima nekog sa strane :D rekla ti je da je pustis malo i da joj das prostora i vremena, odnosno ceka da vidi hocel bit ista s tim likom :D
evo ozbiljno, ako te voli i ako joj je stalo, pricali bi, rijesili bi to.. nekako se dogovorili.. a to sto ona trazi da joj se nikako ne javljas , to mi je sumljivo :oops:
Joker88

#95 Re: vasa razmisljanja i savjeti

Post by Joker88 »

...
Last edited by Joker88 on 10/05/2013 14:19, edited 1 time in total.
coinspinner

#96 Re: vasa razmisljanja i savjeti

Post by coinspinner »

ja, arhitektica wrote:Cekaj malo koga sad savjetujemo, ovog sto je otvorio temu ili coinspinerku? :P
Kako ko :lol: Ja i Gonič zmajeva (ovaj što je otvorio temu) smo dvije strane iste priče. :) Voljela bih da se vrati na forum... Ja se nadovezala na njegovu temu, dala svoje mišljenje i savjet, izložila svoj problem, a kako njega nema, počeli savjetovati mene i Cvjetić92... Okrenula se tema naglavačke :-D
dusa_raskopuša

#97 Re: vasa razmisljanja i savjeti

Post by dusa_raskopuša »

I sta je bilo na kraju? :shock:
sha_ba

#98 Re: vasa razmisljanja i savjeti

Post by sha_ba »

dusa_raskopuša wrote:I sta je bilo na kraju? :shock:
uzesel' se???? i ja cekam.......
dusa_raskopuša

#99 Re: vasa razmisljanja i savjeti

Post by dusa_raskopuša »

sha_ba wrote:

sa' cu ja procitat' ako ne zbog sebe, onda zbog tebe, pa ti javnuti :mrgreen:

edit: glavni lik (gonic zmajeva) ispario poslije 2. stranice...uganj'o nekog zmaja, garant, ha ga nema :lol:
sha_ba

#100 Re: vasa razmisljanja i savjeti

Post by sha_ba »

dusa_raskopuša wrote:
sha_ba wrote:

sa' cu ja procitat' ako ne zbog sebe, onda zbog tebe, pa ti javnuti :mrgreen:

edit: glavni lik (gonic zmajeva) ispario poslije 2. stranice...uganj'o nekog zmaja, garant, ha ga nema :lol:
:thumbup: hvala duso :) a one dvije sa pivama???
Post Reply