vasa iskustva sa Opel Astra 1,7 /karavan/

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
ZEKI-RIKI

#1 vasa iskustva sa Opel Astra 1,7 /karavan/

Post by ZEKI-RIKI »

Od nedavno sam vlasnik opel astre 1,7 ,pa bih volio one koji voze ovo vozilo malo duze da mi skrenu paznju na sve DOBRO :D I LOSE :( ,ja ga vozim neki 10/15 dana za sad su iskustva pozitivna,pogotovo sto mi je ovo prvi put da sam vlasnik OPEL-ovog vozila.
Pozdrav
Qler

Post by Qler »

ma dobro ba auto :) jos ako je DITD :) da je benzin bio bi bolji ali eto :) bolje od golfa :D ako nista, manje se krade :D
nineac

Post by nineac »

Koje ej godiste astra? Jel novija astra sa 1.7DTI motorom? Ako jeste motor je OK, stedljiv je, nemozes nesto puno od njega ocekivati s obzirom na 185nm i tezinu vozila. Ali sasvim solidno ide.
Ovjes i kocnice auta su daleko kapacitetnije nego sto motor moze da izdrzi!
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

moje iskustvo je...da je sporiji od mene :D :oops:
ZEKI-RIKI

#5 opel astra

Post by ZEKI-RIKI »

Naravno da se primjeti da nije startna/motor 1,7.TD/ ,i da je malo ``poljena``imao sam prije golf 2 td koji je bio puno startniji,brzi,jaci...mada i ``Astra``kad se zaleti ide sasvim pristojno.Porodican sam sa dvoje male djece tako da me bas brzine nesto i ne opterecuju.Takoder potrosnja sasvim pristojna ,a udobnost stvarno odlicna,i istina da je unutra malo staromodan,sve u svemu ocjena sasvim zadovoljavajuca za moje potrebe. :)
Jos jedno pitanje gdje Astru servisirati/osim ovlastenih servisa/ i gdje su djelovi najpristupacniji,vec su mi skinuli ogledalo sa retrovizora :sad: ,gdje ga naci.Kad sam auto kupio i radio servis,sve sam kupio u onoj radnjici opelovih djelova preko puta otvorene pijace na Otoci kod onog starijeg cikice i cini mi se da ima dobar izbor.Sta mi vi iskusniji sa opelovim vozilima predlazete.
Pozdrav sa Mejtasa
LeKo

Post by LeKo »

Zeki, ogledalo retrovizora neka ti neko napravi, ja sam svoje razbio i u Avazu (tamo medju oglasima) nadjem da lik ugrađuje ogledala retrovizora za sva vozila i svih boja, dodje izmjeri, napravi ugradi. Meni je uzeo 20 KM, a za auto dijelove je vec gdje naletis - dobar je onaj Bosna Auto Anet kod Strojorada na Grbavici, odmah uz Opelov servis. Kare na Trgu Heroja ima sve i dijelovi su mu rega (ako nema naruci ih iz Njemacke)......
virgo

Post by virgo »

Pozdrav...
Upravo takvu Astru, 99. godište, imam negdje oko 2 mjeseca. I ja imam utisak da je dosta slaba u startu, ali mi to nimalo ne smeta. Čak mi je prijatelj preložio da izvadim katalizator, jer smatra da je lijena zbog njegovog začepljenja. Vidio si i sam da je vrlo udobna, a što se tiče potrošnje, ispod 5 je na otvorenom, a u gradu oko 6,5.
Eto toliko i sretno.
ZEKI-RIKI

#8 ogledalo

Post by ZEKI-RIKI »

-Za ogledalo za retrovizor ,prvo su mi ponudili kompletan za 85 km/prodavnica auto djelova kod Strojerada,Grbavica/kad sam naravno to odbio,/treba mi samo ogledalo/bili su ljubazni pa me poslali u njihov komsiluk u Hrasnom,momak ima staklorezacku radnju i sve zavrsi za 20 km, za nekih 20 -tak minuta.
Tako da sam stvarno jeftino prosao,a eto i za u buduce kome bude trebalo,radnja je u blizini caffe,,Hepy-a``na samom trgu u Hrasnom.
Pozdrav
Post Reply