Vasa iskustva sa nasim auto kucama

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
sumasumarum77

#1 Vasa iskustva sa nasim auto kucama

Post by sumasumarum77 »

Da li ste kupovali kola kod nasih auto kuca. Kakva su vasa iskustva ? Dali kod nas dolaze kola koja su relativno dobra ili su to samo nasminkana kola poslije cega te oderu kojekakvi majstori.
d2

Post by d2 »

post obrisan
Last edited by d2 on 08/03/2008 02:11, edited 1 time in total.
sumasumarum77

Post by sumasumarum77 »

ja sam nisam samo mislio na nova kola nego i na ove auto kuce sto dovlace polovna kola. nemamo svi para za nova kola. da li ima razlike od kuce do kuce?
d2

Post by d2 »

u tvom postu pise "da li ste kupovali kola kod nasih auto kuca" ne pise nova kola niti polovna kola a nemam kristalnu kuglu da ti citam misli, umjesto da kazes hvala sto si se potrudio da to tako detaljno napises ali ja ne trazim novo auto nego polovno ti si iskoristio mogucnost da se naseres.

gud baj, istovaraj se nekom drugom.
sumasumarum77

Post by sumasumarum77 »

Izvini. nisam htio da te uvrijedim. samo sam htio da pricamo i o drugim auto kucama a tvoj post je bio zaista dobar.
za_sada_bez_dobrog_nicka

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Kupovao sam u Hyundai auto BiH i novo i polovno (vozilo u garanciji) i zadovoljan sam i uslugom i kvalitetom i cijenom i servisom. Garancija zaista full pokriva kvarove i dijelove.
howyesno

#7 Re: Vasa iskustva sa nasim auto kucama

Post by howyesno »

sumasumarum77 wrote:Da li ste kupovali kola kod nasih auto kuca. Kakva su vasa iskustva ? Dali kod nas dolaze kola koja su relativno dobra ili su to samo nasminkana kola poslije cega te oderu kojekakvi majstori.
Ja koliko znam auto salon AVIS ima dobru ponudu.
Opet, prije kupovine povedi nekog sa sobom ko se razumije u auta pa da pregleda vozilo koje ti se svidja, ma gdje kupovao nemoj ici sam...

http://www.asavis.ba
sumasumarum77

Post by sumasumarum77 »

Ja sam cuo da se onaj Hobby Car odselio sa nedzarica. nesto mi to govori da ljudi nisu radili kako treba.
fantom slobode

Post by fantom slobode »

za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Kupovao sam u Hyundai auto BiH i novo i polovno (vozilo u garanciji) i zadovoljan sam i uslugom i kvalitetom i cijenom i servisom. Garancija zaista full pokriva kvarove i dijelove.
Ja opet imam vrlo lose iskustvo sa tim istim servisom, jer iako je bila garancija na novo auto, nisu nista ucinili da mi pomognu da se kvar otkloni, izgubio sam vrijeme u inostranstvu i potrosio bespotrebni novac na telefonske pozive, na kraju sam sve sam rijesio.NIkada od njih nisam dobio potroseni novac nazad(300€).Sto se tice redovnog servisa vozila, njihove cijene su fantasticno visoke, zamjenu glavnog kaisa sam obavio kod drugih, jer oni su trazili 1000KM, a ja sam sve zavrsio za 450KM.Mislim da kod njih ne treba ici, uzimaju lopatom.
johntra

Post by johntra »

sumasumarum77 wrote:Ja sam cuo da se onaj Hobby Car odselio sa nedzarica. nesto mi to govori da ljudi nisu radili kako treba.
e preselio je sad na drugi kraj Nedžarića kod kasarne...nemoj vjerovati pričama drugih...tamo su im otkazali prostor i bilo im je malo, pa je sad čovjek uzeo kuću i napravio svoj salon...to ti je odmah niže Hote jedno 50 metara sa desne strane...
neki dan je kod njega moj jaran kupio auto i jedini čovjek koji je iskren do jaja u ovom poslu, a sam priznaje da se prije bavio svim i svačim...otiđi i pogledaj, ništa te neće koštati...
za_sada_bez_dobrog_nicka

fantom slobode wrote:Ja opet imam vrlo lose iskustvo sa tim istim servisom, jer iako je bila garancija na novo auto, nisu nista ucinili da mi pomognu da se kvar otkloni, izgubio sam vrijeme u inostranstvu i potrosio bespotrebni novac na telefonske pozive, na kraju sam sve sam rijesio.NIkada od njih nisam dobio potroseni novac nazad(300€).Sto se tice redovnog servisa vozila, njihove cijene su fantasticno visoke, zamjenu glavnog kaisa sam obavio kod drugih, jer oni su trazili 1000KM, a ja sam sve zavrsio za 450KM.Mislim da kod njih ne treba ici, uzimaju lopatom.
Na koji servis konkretno misliš, ima ih tri u Sarajevu?

Kad ti je vozilo u garanciji ne možeš ići u neovlašteni servis. Ne vidim da su dijelovi nešto ekstra skuplji od drugih proizvođača. Uzmi npr, VW genuine dijelove pa uporedi sa onim Made in Turkey ili Made in PRC, ili Made in Bulgaria i vidjet ćeš da su npr. grijači za dizela 10x skuplji od onih koje raja obično uzima.

Mene je veliki servis koštao oko 1400 KM ali uračunaj da tu ulazi 7 litara ulja po cijeni od 140 maraka, filter goriva po cijeni od 140 KM, zupčasti remen, dva rolera, dva klizača i dva španera, ostali remenovi, promjena svih tekućina, ostalih filtera (klima, zrak, ulje), 4x disk pločice itd i kad uporediš sa drugim markama vidiš da to ustvari nije ništa skuplje nego u npr. ASA autu, Bosna autu, Bunji itd.

I naravno pet godina STVARNE garancije gdje ti, kad srviser vidi da je naprimjer jedna spona balans štange otišla, mijenja obje spone i komplet silent blokove.

Uostalom nije Hyundai bezveze u samom vrhu listi zadovoljnih korisnika u svijetu. U USA npr. prije njega je samo Lexus, a to su sve stvari koje kupca opredjeljuju ili odbijaju od kupovine.
fantom slobode

Post by fantom slobode »

za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:
fantom slobode wrote:Ja opet imam vrlo lose iskustvo sa tim istim servisom, jer iako je bila garancija na novo auto, nisu nista ucinili da mi pomognu da se kvar otkloni, izgubio sam vrijeme u inostranstvu i potrosio bespotrebni novac na telefonske pozive, na kraju sam sve sam rijesio.NIkada od njih nisam dobio potroseni novac nazad(300€).Sto se tice redovnog servisa vozila, njihove cijene su fantasticno visoke, zamjenu glavnog kaisa sam obavio kod drugih, jer oni su trazili 1000KM, a ja sam sve zavrsio za 450KM.Mislim da kod njih ne treba ici, uzimaju lopatom.
Na koji servis konkretno misliš, ima ih tri u Sarajevu?

Kad ti je vozilo u garanciji ne možeš ići u neovlašteni servis. Ne vidim da su dijelovi nešto ekstra skuplji od drugih proizvođača. Uzmi npr, VW genuine dijelove pa uporedi sa onim Made in Turkey ili Made in PRC, ili Made in Bulgaria i vidjet ćeš da su npr. grijači za dizela 10x skuplji od onih koje raja obično uzima.

Mene je veliki servis koštao oko 1400 KM ali uračunaj da tu ulazi 7 litara ulja po cijeni od 140 maraka, filter goriva po cijeni od 140 KM, zupčasti remen, dva rolera, dva klizača i dva španera, ostali remenovi, promjena svih tekućina, ostalih filtera (klima, zrak, ulje), 4x disk pločice itd i kad uporediš sa drugim markama vidiš da to ustvari nije ništa skuplje nego u npr. ASA autu, Bosna autu, Bunji itd.

I naravno pet godina STVARNE garancije gdje ti, kad srviser vidi da je naprimjer jedna spona balans štange otišla, mijenja obje spone i komplet silent blokove.

Uostalom nije Hyundai bezveze u samom vrhu listi zadovoljnih korisnika u svijetu. U USA npr. prije njega je samo Lexus, a to su sve stvari koje kupca opredjeljuju ili odbijaju od kupovine.
Protiv Hyundai kao auta nemam nista.Ovdje se radi o servisu na Stupu, a koji je prevario moju sestru koja je vlasnik auta i unutar garancije nije joj pokrio troskove kvara u NJemackoj, to bi ti ona mogla bolje ispricati.Kontaktirano je direktno sa nekim koji je stalno pokusavao da utvrdi da garancija ne vazi u inostranstvu (sto je totalni besmisao).Dijelovi uopste nisu jeftini, a konkretno cijena rada za promjenu zupcastog remena je neuporediva u servisu na Stupu i kod bilo koga drugog.Ja sam za 80KM promijenio isti na marindvoru, a ne bilo ti tesko pa provjeri koliko ti za to traze na Stupu.Orginal dijelove mozes kupiti i u Sandoru, malo su jeftiniji, ali zbog takvog odnosa servisa u Sarajevu, necu im nikada ostaviti ni marke.Mislio sam cak pisati u Juznu Koreju, neka se upoznaju kakvi su im dileri po Bosni, nece sigurno proci neopazeno, jer citavu papirologiju ima sestra kuci.
mirzasila

Post by mirzasila »

Hm... ovo je pitanje sa kojim sam se ja mucio dobrih 2-3 mjeseca dok nisam uzeo auto. Obisao sam sve te autokuce i mogu ti reci da tamo ima svega. Meni je bilo cudna cinjenica da pojedine autokuce prodaju auta koja su haman jeftinija nego u njemackoj ili nekim drugim zemljama Europe, a evo koji su razlozi: uvezu udareno auto, poparave ga kod ovih nasih limara za 4-5 stoja i tako dobijes jeftino auto, drugi slucaj je recimo uvoz auta iz belgije koja su izlaufana i zrela za veliki servis itd. Moj ti je savjet da gledas ima li auto servisnu knjizicu i odvezes dobrom limaru da pogleda.
za_sada_bez_dobrog_nicka

fantom slobode wrote:Protiv Hyundai kao auta nemam nista.Ovdje se radi o servisu na Stupu, a koji je prevario moju sestru koja je vlasnik auta i unutar garancije nije joj pokrio troskove kvara u NJemackoj, to bi ti ona mogla bolje ispricati.Kontaktirano je direktno sa nekim koji je stalno pokusavao da utvrdi da garancija ne vazi u inostranstvu (sto je totalni besmisao).Dijelovi uopste nisu jeftini, a konkretno cijena rada za promjenu zupcastog remena je neuporediva u servisu na Stupu i kod bilo koga drugog.Ja sam za 80KM promijenio isti na marindvoru, a ne bilo ti tesko pa provjeri koliko ti za to traze na Stupu.Orginal dijelove mozes kupiti i u Sandoru, malo su jeftiniji, ali zbog takvog odnosa servisa u Sarajevu, necu im nikada ostaviti ni marke.Mislio sam cak pisati u Juznu Koreju, neka se upoznaju kakvi su im dileri po Bosni, nece sigurno proci neopazeno, jer citavu papirologiju ima sestra kuci.
Ma nema razloga da ti ne vjerujem, ali opet servisirao sam i kod Bilija i u Telepartneru (Stup) i nemam primjedbi. Čak što više servis na Stupu je bio taj koji mi je promijenio i dijelove na suprotnoj strani (konkretno otišla je jedna spona balansa, a oni su mijenjali sve komplet) i još su pride popravili par parnica na plastici od sebe (lakirer je trenutno imao tu boju u šprici pa hajde da potroši :D )

Što se tiče garancije vrijedi kako ovdje tako i u svijetu a što decidno piše na stranici Hyundai auta BiH http://srv2.hyundai.ba/?node_id=47
PRAVO NA GARANCIJU
Usluge u razdoblju trajanja garancije daje "HYUNDAI AUTO BH" i svi "HYUNDAI" ovlašteni servisi kod nas i u svijetu.
Pravo na garanciju se gubi ukoliko se na vozilu vrše popravke ili druge intervencije u neovlaštenim servisima.
E sad možda je neko vidio priliku da ti izlevati sestru, ali to su već balkanska posla i nije do branda.
U svakom slučaju ako imaš papirologiju prijavi generalnom zastupniku na Pofalićima.
benjo_505

Post by benjo_505 »

sve zavisi od auto kuce do auto kuce. veliki broj auto kuca vecinu polovnih voliza koja prodaje ili je koristio kao rent-a-car ili su bila sluzbena vozila. tako da je vrloo tesko saznati u koje je svrhe koristen automobil. sto se tice garancije skoro svi daju na svoju ruku dobre i dugotrajne garancije iako su one koje su namijenjene za novo vozilo vec istekle. samo kazem treba se dobro raspitat ko je prije koristio vozilo, da posle ne bi bilo losih iznenedjenja
amrica

Post by amrica »

koliko znam, i Bunjo prodaje polovne Renault-e
adi_sa2010

#17 Re: Vasa iskustva sa nasim auto kucama

Post by adi_sa2010 »

Pozdrav,

zna li neko kakva su iskustva sa auto kućama Bosna Šped iz Zenice te Div a.s. Auto salon iz Doboja? Pronašao sam dva auta i imam namjeru pogledati iste međutim interesuju me iskustva drugih koji su kupovali auta u ovim kućama?

Hvala unaprijed,
Adi
Shavobass

#18 Re: Vasa iskustva sa nasim auto kucama

Post by Shavobass »

sad imas na svakom koraku auto kucu.Najbolje je kad kupujes auto povesti majstora sa sobom i zajedno pregledate detaljno auto.Gledaj auta koja su redovno servisirana bez obzira na kilometrazu i kupuj od autokuca koje rade dugi niz godina i koje imaju dobru reputaciju
direstraits0078

#19 Re: Vasa iskustva sa nasim auto kucama

Post by direstraits0078 »

Opa, preko 6. :thumbup:
Post Reply