Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Eh ovako,znaci dodjete do faze ozbiljne veze i razmisljanja o braku
Žene : Da li ocekujete da Vas muž sam rijesi stambeno pitanje (kupovina stana,gradnja kuce)itd.. ili i Vi želite da ucestvujete u tome sto se kaze pola/pola ?
Muški : Da li Vi ocekujete pomoc u tome od buduce žene ili ?
ne očekujem da on to riješi.
Ja želim da to riješimo zajedno!
i ne pola pola, nego zajdno.
U braku nema moje-tvoje, nego naše!
pakica_ wrote:
ta "kamara" treba postojati za rezije, majstore, bla bla, al' vala mu ja ne trazila blagoslov kad hocu sebi da kupim sampon, uloske i tome slicno
Pravi muskarac ode i kupi sampon i uloske svojoj zeni, i po kisi i po snijegu, i kroz copor pasa... i kad kaze "a nije bilo od jabuke?", on nije ljut
pakica_ wrote:
ta "kamara" treba postojati za rezije, majstore, bla bla, al' vala mu ja ne trazila blagoslov kad hocu sebi da kupim sampon, uloske i tome slicno
Pravi muskarac ode i kupi sampon i uloske svojoj zeni, i po kisi i po snijegu, i kroz copor pasa... i kad kaze "a nije bilo od jabuke?", on nije ljut
dat cu mu ja i hrane za te copore, da ne bude da je samo zbog mene izas'o
Ne znam u kojem to vijeku zivimo, pa da se od muskarca ocekuje da sve pripremi, a dama doseta sa koferom na gotovo. Prvo, ne zivimo u vremenu kad je zaposlenost velika, i ako jeste, plate su minimalne. Nerealno je ocekivati da jedna osoba to stekne sama bez imalo pomoci do 30-te, ako je po zavrsetku faxa posao trazila godinama. Druga stvar, zajednicki dom bi trebao da bude upravo to - zajednicki. Mozda on hoce stan od 200m2, a ona od 60. Mozda nece nijedno stan, mozda hoce jedno stan, drugo kucu. Nekome zajednica smeta, nekome je ok. Valjda su to sve neke stvari koje bi trebalo dogovoriti. Sjesti, pricati. Koliko ti imas na stednom, koliko ja, koliko nam jos fali, i kako cemo nadomjestiti razliku. To je tako kad se ljudi iskreno vole i medjusobno postuju. To je,kod nas, rijetkost. Nazalost.
Eh ovako,znaci dodjete do faze ozbiljne veze i razmisljanja o braku
Žene : Da li ocekujete da Vas muž sam rijesi stambeno pitanje (kupovina stana,gradnja kuce)itd.. ili i Vi želite da ucestvujete u tome sto se kaze pola/pola ?
naravno da zelim ucestvovati. evo, dat cu svoje ime na kojem ce biti ta kuca/stan koju/kojeg ce on kupiti.