Vas prijedlog za izbornu listu
- Control panel
#1 Vas prijedlog za izbornu listu
Izvolite i predlozite. Koga bi vi voljeli vidjeti na listama stranke za koju bi glasali.
Predlozite imena koja bi vi zaokruzili. Svaki put nam stranke serviraju svoje pulene, odabrane, dupeuvlakace, ulizice, poltrone, razne kokice...
Evo ja prvi.
Volio bih vidjeti Bogica Bogicevica na nekoj listi.
Predlozite imena koja bi vi zaokruzili. Svaki put nam stranke serviraju svoje pulene, odabrane, dupeuvlakace, ulizice, poltrone, razne kokice...
Evo ja prvi.
Volio bih vidjeti Bogica Bogicevica na nekoj listi.
-
Heller
#2 Re: Vas prijedlog za izbornu listu
Hasan Čengić, Adnan Terzić, Edhem Bičakčić, Muhamed Šaćirbegović, Nedžad Branković bi bili dobar početak 
Lijepi Hare takođe.
Lijepi Hare takođe.
-
KIseljak12
#3 Re: Vas prijedlog za izbornu listu
Ovo neki All Stars tim.Heller wrote:Hasan Čengić, Adnan Terzić, Edhem Bičakčić, Muhamed Šaćirbegović, Nedžad Branković bi bili dobar početak
Lijepi Hare takođe.
- Roccohljup
#4 Re: Vas prijedlog za izbornu listu
Kucamo na vrata zaboravljenih AsovaKIseljak12 wrote:Ovo neki All Stars tim.Heller wrote:Hasan Čengić, Adnan Terzić, Edhem Bičakčić, Muhamed Šaćirbegović, Nedžad Branković bi bili dobar početak
Lijepi Hare takođe.
-
Heller
#5 Re: Vas prijedlog za izbornu listu
Htio sam jos dvije ekipe al uglavnom u hagu zavrsiliKIseljak12 wrote:Ovo neki All Stars tim.Heller wrote:Hasan Čengić, Adnan Terzić, Edhem Bičakčić, Muhamed Šaćirbegović, Nedžad Branković bi bili dobar početak
Lijepi Hare takođe.
Jelavic, Lijanovici u obicnoj prdekani
- Roccohljup
#6 Re: Vas prijedlog za izbornu listu
A gdje treća ekipa.......ovih sto ih je 'aag otpustio........plavšićka, krajišnik, kalinić, vučurović, itdHeller wrote:Htio sam jos dvije ekipe al uglavnom u hagu zavrsiliKIseljak12 wrote:Ovo neki All Stars tim.Heller wrote:Hasan Čengić, Adnan Terzić, Edhem Bičakčić, Muhamed Šaćirbegović, Nedžad Branković bi bili dobar početak
Lijepi Hare takođe.![]()
-
Heller
#7 Re: Vas prijedlog za izbornu listu
Pa to je pod ovo dvije ekipe. Mada bilo bih zanimljivo vidjeti plus dodat ŠešeljaRoccohljup wrote:A gdje treća ekipa.......ovih sto ih je 'aag otpustio........plavšićka, krajišnik, kalinić, vučurović, itdHeller wrote: Htio sam jos dvije ekipe al uglavnom u hagu zavrsili![]()
- Control panel
#8 Re: Vas prijedlog za izbornu listu
Ljudi nemojte se zezati. Neko mora sjediti u zastupnickim klupama. Glasali vi ili ne, neko ce sjesti.
Pa da nam se ne desavaju radeljasi, bizoni, plehe...
A i da strankama posaljemo poruku koga narod zeli i koga bi zaokruzio na listama jer garant ovo citaju.
Hoce li piti vode, vjerovatno nece.
Ali da ne bude na kojoj god temi ona suplja nevalja ova ili ona stranka, ili ovaj ili onaj pojedinac.
Dajte imena ko vam valja.
A i da strankama posaljemo poruku koga narod zeli i koga bi zaokruzio na listama jer garant ovo citaju.
Ali da ne bude na kojoj god temi ona suplja nevalja ova ili ona stranka, ili ovaj ili onaj pojedinac.
-
Heller
#9 Re: Vas prijedlog za izbornu listu
Šta fali Essi a.s.?Control panel wrote:Ljudi nemojte se zezati. Neko mora sjediti u zastupnickim klupama. Glasali vi ili ne, neko ce sjesti.
-
megaman4
#10 Re: Vas prijedlog za izbornu listu
Previse iz njega izbija postenje, elegancija i intelekt. Nije podoban.Heller wrote:Šta fali Essi a.s.?Control panel wrote:Ljudi nemojte se zezati. Neko mora sjediti u zastupnickim klupama. Glasali vi ili ne, neko ce sjesti.
-
El_comadante
#11 Re: Vas prijedlog za izbornu listu
eh sad lakše je najborjadi koga nebih volio gledati od ovih postojećih. sad novi ljudi nova imena? neznam
- Prpa.ba
#12 Re: Vas prijedlog za izbornu listu
Na mojoj listi je bilo koja osoba koja je zaradila makar 1KM vlastitim poduzetnistvom na inostranom trzistu i/ili u okvirima realnog sektora u BiH.
- kmirsad
#13 Re: Vas prijedlog za izbornu listu
Evo sve trojice.
1.Slavo Kukić- hrvat
2,Bogić Bogičević- srbin
3.Selim Bešlagić-bošnjak

1.Slavo Kukić- hrvat
2,Bogić Bogičević- srbin
3.Selim Bešlagić-bošnjak
-
Heller
#14 Re: Vas prijedlog za izbornu listu
Iz reda ostalih Spockkmirsad wrote:Evo sve trojice.
1.Slavo Kukić- hrvat
2,Bogić Bogičević- srbin
3.Selim Bešlagić-bošnjak
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#15 Re: Vas prijedlog za izbornu listu
ne može toliko službenih auta stati pred Jagodu.kmirsad wrote:Evo sve trojice.
1.Slavo Kukić- hrvat
2,Bogić Bogičević- srbin
3.Selim Bešlagić-bošnjak
-
Heller
#16 Re: Vas prijedlog za izbornu listu
A jel se zato park preko puta zove Nijaza DurakovićaChmoljo wrote:ne može toliko službenih auta stati pred Jagodu.kmirsad wrote:Evo sve trojice.
1.Slavo Kukić- hrvat
2,Bogić Bogičević- srbin
3.Selim Bešlagić-bošnjak
- Teniser
#17 Re: Vas prijedlog za izbornu listu
Milan Dunović
- kmirsad
#18 Re: Vas prijedlog za izbornu listu
Bože dragi... što volim kad mi radni dan počne sa ovakva dva tri duhovita komentara...kada mi dan počne osmjehom... prvo me nasmijao insomnija, sad vas dvojica... smijeha nam treba...megaman4 wrote:Previse iz njega izbija postenje, elegancija i intelekt. Nije podoban.Heller wrote:Šta fali Essi a.s.?Control panel wrote:Ljudi nemojte se zezati. Neko mora sjediti u zastupnickim klupama. Glasali vi ili ne, neko ce sjesti.
- apsidejzi
#19 Re: Vas prijedlog za izbornu listu
Sve su to likovi koje smo nekada pljuvali i govorili sto ne odu vise da puste mladje i sposobnije. Otisli oni a ono osto. Samo druga imena dosla.Heller wrote:Hasan Čengić, Adnan Terzić, Edhem Bičakčić, Muhamed Šaćirbegović, Nedžad Branković bi bili dobar početak
Lijepi Hare takođe.
Nije do njih. Do naroda je...
- cyprus
#20 Re: Vas prijedlog za izbornu listu
Ne bih sad o konkretnim imenima, ali ja glasam isključivo za autošoviniste, soroševce, orjunaše, dajdže, salonce, poturice, posrbice, jugofile i ine Judine sinove

- kmirsad
#21 Re: Vas prijedlog za izbornu listu
Ja mislio da on govori o Jagodi,mojoj najdražoj slastičarni u Tuzli... rekoh ... otkud on zna za tu slastičarnu...Heller wrote:A jel se zato park preko puta zove Nijaza DurakovićaChmoljo wrote:ne može toliko službenih auta stati pred Jagodu.kmirsad wrote:Evo sve trojice.
1.Slavo Kukić- hrvat
2,Bogić Bogičević- srbin
3.Selim Bešlagić-bošnjak
-
criticos
#22 Re: Vas prijedlog za izbornu listu
Ja bih sačekao Izborni zakon. Ono što bih ja volio vidjeti su zatvorene liste. Stranka pošalje listu u CiK i pred otvorenje izborne kampanje obznani imena koja konkuriraju za pojedine nivoe vlasti i pozicije. S time bih fiksirao da se samo s tim imenima može participirati za formiranje skupština i imena sa matematskog modela ABCD (o tome kasnije).
Maksimalno pojednostaviti glasački listić na proste faktore običnom glasaču. Nema puno švrljanja po papiru.
Za koga glasaš na nivou Parlament BiH (zaokružiš stranku), a koga glasaš u FBiH/RS (zaokružiš stranku), za koga glasaš za Županije/Kantone (zaokružiš stranku). Kada se saberu rezultati, po nivoima vlasti ulaze oni koji uđu preko broja glasova stranke, a imena se znaju po redoslijedu.
Također bih uveo da PSBiH (ostvarena većina) bira matematski model A,B,C,D koji su definirani popisom stanovništva 2013. Pozicije se popunjavaju po nacionalnom ključu (pred izbore stranka obznani imena za sve pozicije da glasači imaju uvid). Pa npr Model A (predsjednik srbin, potpredsjednik ostali, vijeće ministara bošnjak/hrvat, predsjedavajući hrvat/bošnjak), Model B (predsjednik bošnjak, potpredsjednik ostali, vijeće ministara srbin/hrvat, presjedavajući hrvat/srbn), Model C (predsjednik hrvat, potpredsjednik ostali, vijeće ministara bošnjak/srbin, predsjedavajući srbin/bošnjak), Model D (predsjednik ostali, potpredsjednik srbih/hrvat/bošnjak, vijeće ministara bošnjak/srbin/hrvat, predsjedavajući hrvat/bošnjak/srbin)...i ostala popuna ministarstava matematskim odnosom po principu % iz popisa stanovništva 2013.
Po istom prinicipu bi napravio i funkcionisanje FBiH/RS, Županija/Kantona...vodeći % popisa iz 2013 i točka.
Što manje sa imenima, što više prebaciti odgovornost na stranku. Stranka izbaci imena koja rednim brojem konkuriraju za pojedine liste pred izbore i ti se odlučiš da li dati povjerenje stranci ili ne. Snaga stranke će se iskazivati kroz ponuđena imena. Kada mandat dobije član stanke, onda on s mandatom radi šta hoće, do izbora stranka odlučuje (pa ako se zeznula u kandidatu, ona je kriva). Svu odgovornost snose stranke. Eto, tako bih ja.
Maksimalno pojednostaviti glasački listić na proste faktore običnom glasaču. Nema puno švrljanja po papiru.
Za koga glasaš na nivou Parlament BiH (zaokružiš stranku), a koga glasaš u FBiH/RS (zaokružiš stranku), za koga glasaš za Županije/Kantone (zaokružiš stranku). Kada se saberu rezultati, po nivoima vlasti ulaze oni koji uđu preko broja glasova stranke, a imena se znaju po redoslijedu.
Također bih uveo da PSBiH (ostvarena većina) bira matematski model A,B,C,D koji su definirani popisom stanovništva 2013. Pozicije se popunjavaju po nacionalnom ključu (pred izbore stranka obznani imena za sve pozicije da glasači imaju uvid). Pa npr Model A (predsjednik srbin, potpredsjednik ostali, vijeće ministara bošnjak/hrvat, predsjedavajući hrvat/bošnjak), Model B (predsjednik bošnjak, potpredsjednik ostali, vijeće ministara srbin/hrvat, presjedavajući hrvat/srbn), Model C (predsjednik hrvat, potpredsjednik ostali, vijeće ministara bošnjak/srbin, predsjedavajući srbin/bošnjak), Model D (predsjednik ostali, potpredsjednik srbih/hrvat/bošnjak, vijeće ministara bošnjak/srbin/hrvat, predsjedavajući hrvat/bošnjak/srbin)...i ostala popuna ministarstava matematskim odnosom po principu % iz popisa stanovništva 2013.
Po istom prinicipu bi napravio i funkcionisanje FBiH/RS, Županija/Kantona...vodeći % popisa iz 2013 i točka.
Što manje sa imenima, što više prebaciti odgovornost na stranku. Stranka izbaci imena koja rednim brojem konkuriraju za pojedine liste pred izbore i ti se odlučiš da li dati povjerenje stranci ili ne. Snaga stranke će se iskazivati kroz ponuđena imena. Kada mandat dobije član stanke, onda on s mandatom radi šta hoće, do izbora stranka odlučuje (pa ako se zeznula u kandidatu, ona je kriva). Svu odgovornost snose stranke. Eto, tako bih ja.
- notsure
#23 Re: Vas prijedlog za izbornu listu
Genijalac, ali ne može na listu jer nije iz RSa.Teniser wrote:Milan Dunović
-
Heller
#24 Re: Vas prijedlog za izbornu listu
Jebote ti si endem, urbani mit, cuj omiljena slasticarna mu Jagoda. Ja u životu nikad nikog unutra nisam vidio.kmirsad wrote:Ja mislio da on govori o Jagodi,mojoj najdražoj slastičarni u Tuzli... rekoh ... otkud on zna za tu slastičarnu...
- kmirsad
#25 Re: Vas prijedlog za izbornu listu
Tvoja greška... popravljaj hitno
Godinama, decenijama... idem isključivo u tu slastičarnu... obavezno masno tijesto, boza i sladoled iz mašine... ima samo dva sladoleda... vanilija i jagoda... jagoda je neviđena...
Onda na kraju dvolitarka boze za ponijet.
Dok su mi roditelji bili živi, svaki dan... četri svijetla masna tijesta, četri tamna masna tijesta, dva sa jabukama i dvije dvolitarke boze... sve za za ponijet... a onda ocu i materi s obrazom... ničemu se nisu radovali više...
I danas, često, sa suprugom i djecom, idemo tamo na kolače...
Godinama, decenijama... idem isključivo u tu slastičarnu... obavezno masno tijesto, boza i sladoled iz mašine... ima samo dva sladoleda... vanilija i jagoda... jagoda je neviđena...
Onda na kraju dvolitarka boze za ponijet.
Dok su mi roditelji bili živi, svaki dan... četri svijetla masna tijesta, četri tamna masna tijesta, dva sa jabukama i dvije dvolitarke boze... sve za za ponijet... a onda ocu i materi s obrazom... ničemu se nisu radovali više...
I danas, često, sa suprugom i djecom, idemo tamo na kolače...