VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

suncokret13

#51 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!

Post by suncokret13 »

da se ne bi cjelu uvodni post kopirao
.......Elem, da se vratimo na policiju. Ti posteni, fini momci, razgovaraju sa gorilama ciji pistolji vire za pasom, niko i ne pita, a imate li vi dozvolu za nosenje tih pistolja? Zar je to bitno?........

e yebiga sad,

za vrijeem TITINE MILICIJE je bilo REVOLVERASA,desparadosa,gangastera,bandit po ulicama ?

yebiga,ako su krali oni iz PARTIJE,bar si na ULICI BIO(bila) siguran( sigurna),a danas DEMOKRATI donesose demokratiju.

prvi ako su i hapali,davali su narodu,a ovi OTIMAJU SVE !!!!!

em te kradu i drzavno-javno-za STRANKU
em te pljackaju,orobe,otimaju na ulici.
em te izdegenece na ulici,a ako se ko i pobuni moze biti i upucan

stvarno je velika enigma i velika dilema koje je vrijeme bilo bolje, sigurnije.... ?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#52 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!

Post by Truba »

Šole wrote: Vjeruj da nemam pojma, molim boga da nije niti jedan. Ali isto uporedi odnos tih država prema policajcima i ovlaštenja istih. Vjeruj mi kad budem razmišljao o tome da li bi mogao poginuti na dužnosti taj dan ču završiti s policijom. Informacije radi, Komi, radio sam sa FBI-em i State police of New Mexiko (bio na obuci u SAD), i znam na šta ciljaš kad me pitaš koliko je policajaca poginulo na dužnosti, pa ni kod njih nije nešto posebno visoka smrtnost na dužnosti, a pitao bih te ja da te drot zaustavi zbog pojasa i to sa repetiranim GLOCK-om na čelu, bi li ti palo na pamet. Zakon je čudo brate, mi imamo smijuriju od zakona.
pretpostavljao sam da ćeš muljati... pitao sam za broj

koji je izgleda NULA

sve mi je jasno :D

mi imamo smijuriju od policije :D

tačno znate koga možete peglati a koga ne možete... (nešto kao revizori)

brate ako vam se ne sviđa posao dajte otkaz (najčešći odgovor privatnog gazde kad zamoliš nešto - idi ko te jebe)

ali brate fino je biti na DRŽAVNOJ SISI
vjesticanametli

#53 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!

Post by vjesticanametli »

ne cuh vjesti do kraja :shock: jel se to policija pomarisala s navijacima :? kad gdje sta :D brzooooooooo
tractorum

#54 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!

Post by tractorum »

Draga moja Enough,da bi iole shvatila zasto je takvo stanje u Nezavisnoj drzavi BOEMI,morala bi znati neke cinjenice koje se ticu samog gazde Boema,Muhameda Usanovica,samoproklamovanog Vojvode iz proteklog nam rata.Cijeli rat je proveo svercujuci sve i svasta sa agresorske teritorije,cesto se opijajuci sa "bratijom" na Grbavici,Hresi,Ilidzi... :bih: Ko da je to bitno sto je on svercovao i bio "uzoran logisticar",bitno je da je Holiday Inn i ostala mjesta zaboravljena od rata,bili uredno snadbjeveni viskijem,bananama,kavijarom, i ostalim icem i picem.
Mozda nisi znala da mu je "Istureno Komandno Mjesto" (IKM) bila picerija KAN na Kosevskom Brdu,koja je vjerovatno slucajno,par puta bila "bombardovana" kasikarama,i to u periodu kada je rat uveliko zavrsio.I da ti ne spominjem silne afere i pokusaje,tipa Pub Djuke,slucaj Begici,Lekic,i sve sitne podvale i prevare kojima se taj covjek sluzi,ali uvijek negdje iz pozadine,s guranjem love "pravim" ljudima i u "pravom trenutku".U biti,oni koji ga bolje znaju,znaju da je u sustini kao covjek pravi mis,ljigavac,kojeg ce 1 na 1 prebiti iole tezi srednjoskolac 4 godine.Zna to Vojvoda,kao sto zna takodje koga ce "prebiti" i pokazati silu u svom objektu.Kad je ko cuo da je Vojvoda napravio belaj mimo Boema?Nece nikad ni cuti.Zato to nadoknadi u Boemima svaki vikend kada PU Centar napuni uvijek sa 5-6 mladjahnih momaka,prebijenih na mrtvo ime.Ali,zaboravio Usanovic M. ili mozda i ne zna,da u Sarajevu a i na prostorima EX-Yu uvijek djavo :evil: dodje po svoje...Puno vece kabadahije,ugnjetavaci i mangupi od Vovjode,zavrse kao clanak u crnoj hronici pod "nerazjasnjenim okolnostima". Starija raja ce se sjetiti predratnog velikog sarajevskog mangupa zvanog GROM kojeg se i tadasnja milicija bojala,jadnik...zavrsio je u Italiji,u wc-u na pisoarima,izboden na smrt od jednog 17-godisnjaka kojem je zulum sestri ucinio u Sarajevu,pa Nidzo iz Svrakinog sela kojeg je prije rata privodilo po 16 milicionera,i koji je rodjenog oca ubio sjekirom,pa ga u ratu dokrajci mladi rezervni MUP-ovac,iz straha...Pa svjezi primjeri Cele Delalica,Lekica....S bitnom razlikom,sto su svi pomenuti bili bas mangupi u pravom smislu te rijeci,za razliku od doticnog Vojvode Usanovica koji lovom cuva sve...Dokle? Pa poznavajuci dosadasnje stanje u nasoj drzavi,ne sigurno zato jer ce ga policijaa uhapsiti,a tuzilastvo i sud uraditi sto su trebali odavno.Nekako mi vjerovatnije izgleda da ce jednom,nekad...kada opet nahuska svoje kerove iz Crne gore,Srbije,i ostalih bratskih republika,na neke slabasne momcice,neko od tih momcica "naglo odrasti" i jednom za sva vremenaa ostaviti Vojvodstvo bez Vojvode.... :D
Šole

#55 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!

Post by Šole »

komi wrote:
Šole wrote: Vjeruj da nemam pojma, molim boga da nije niti jedan. Ali isto uporedi odnos tih država prema policajcima i ovlaštenja istih. Vjeruj mi kad budem razmišljao o tome da li bi mogao poginuti na dužnosti taj dan ču završiti s policijom. Informacije radi, Komi, radio sam sa FBI-em i State police of New Mexiko (bio na obuci u SAD), i znam na šta ciljaš kad me pitaš koliko je policajaca poginulo na dužnosti, pa ni kod njih nije nešto posebno visoka smrtnost na dužnosti, a pitao bih te ja da te drot zaustavi zbog pojasa i to sa repetiranim GLOCK-om na čelu, bi li ti palo na pamet. Zakon je čudo brate, mi imamo smijuriju od zakona.
pretpostavljao sam da ćeš muljati... pitao sam za broj

koji je izgleda NULA

sve mi je jasno :D

mi imamo smijuriju od policije :D

tačno znate koga možete peglati a koga ne možete... (nešto kao revizori)

brate ako vam se ne sviđa posao dajte otkaz (najčešći odgovor privatnog gazde kad zamoliš nešto - idi ko te jebe)

ali brate fino je biti na DRŽAVNOJ SISI
Buraz vidim da si se pravo naoštrio na mene, vidi to što nastupaš sa predrasudom da ću "muljati" po meni nije fer jer ja prema tebi nisam nastupio sa predrasudama, zaista nemam pojma koliko je policajaca zijanilo na dužnosti, a ti meni reci koliko je civila poginulo u prisustvu policije. Tvoje pravo je da misliš da imamo smijuriju od policije, što se tiće peglanja svako zna svoje, meni to nije interesantno. Nisam rekao da mi se ne sviđa moj posao, čak šta više uživam, a ovu psovku neču komentarisati, Sve u svemu razgovarati možemo a vrijeđanje i psovke samo u lice.
Šole

#56 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!

Post by Šole »

tractorum wrote:Draga moja Enough,da bi iole shvatila zasto je takvo stanje u Nezavisnoj drzavi BOEMI,morala bi znati neke cinjenice koje se ticu samog gazde Boema,Muhameda Usanovica,samoproklamovanog Vojvode iz proteklog nam rata.Cijeli rat je proveo svercujuci sve i svasta sa agresorske teritorije,cesto se opijajuci sa "bratijom" na Grbavici,Hresi,Ilidzi... :bih: Ko da je to bitno sto je on svercovao i bio "uzoran logisticar",bitno je da je Holiday Inn i ostala mjesta zaboravljena od rata,bili uredno snadbjeveni viskijem,bananama,kavijarom, i ostalim icem i picem.
Mozda nisi znala da mu je "Istureno Komandno Mjesto" (IKM) bila picerija KAN na Kosevskom Brdu,koja je vjerovatno slucajno,par puta bila "bombardovana" kasikarama,i to u periodu kada je rat uveliko zavrsio.I da ti ne spominjem silne afere i pokusaje,tipa Pub Djuke,slucaj Begici,Lekic,i sve sitne podvale i prevare kojima se taj covjek sluzi,ali uvijek negdje iz pozadine,s guranjem love "pravim" ljudima i u "pravom trenutku".U biti,oni koji ga bolje znaju,znaju da je u sustini kao covjek pravi mis,ljigavac,kojeg ce 1 na 1 prebiti iole tezi srednjoskolac 4 godine.Zna to Vojvoda,kao sto zna takodje koga ce "prebiti" i pokazati silu u svom objektu.Kad je ko cuo da je Vojvoda napravio belaj mimo Boema?Nece nikad ni cuti.Zato to nadoknadi u Boemima svaki vikend kada PU Centar napuni uvijek sa 5-6 mladjahnih momaka,prebijenih na mrtvo ime.Ali,zaboravio Usanovic M. ili mozda i ne zna,da u Sarajevu a i na prostorima EX-Yu uvijek djavo :evil: dodje po svoje...Puno vece kabadahije,ugnjetavaci i mangupi od Vovjode,zavrse kao clanak u crnoj hronici pod "nerazjasnjenim okolnostima". Starija raja ce se sjetiti predratnog velikog sarajevskog mangupa zvanog GROM kojeg se i tadasnja milicija bojala,jadnik...zavrsio je u Italiji,u wc-u na pisoarima,izboden na smrt od jednog 17-godisnjaka kojem je zulum sestri ucinio u Sarajevu,pa Nidzo iz Svrakinog sela kojeg je prije rata privodilo po 16 milicionera,i koji je rodjenog oca ubio sjekirom,pa ga u ratu dokrajci mladi rezervni MUP-ovac,iz straha...Pa svjezi primjeri Cele Delalica,Lekica....S bitnom razlikom,sto su svi pomenuti bili bas mangupi u pravom smislu te rijeci,za razliku od doticnog Vojvode Usanovica koji lovom cuva sve...Dokle? Pa poznavajuci dosadasnje stanje u nasoj drzavi,ne sigurno zato jer ce ga policijaa uhapsiti,a tuzilastvo i sud uraditi sto su trebali odavno.Nekako mi vjerovatnije izgleda da ce jednom,nekad...kada opet nahuska svoje kerove iz Crne gore,Srbije,i ostalih bratskih republika,na neke slabasne momcice,neko od tih momcica "naglo odrasti" i jednom za sva vremenaa ostaviti Vojvodstvo bez Vojvode.... :D
Jarane prića o Gromu se sječam još iz vremena kad je fliperana bila na željezničkoj........potpisujem sve što si rekao i dodao bih da su prije mangupi imali kodeks, imali šlifa..........ovi danas brzo žive, al brže i umiru.
ENOUGH!

#57 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!

Post by ENOUGH! »

[... da su prije mangupi imali kodeks, imali šlifa..........ovi danas brzo žive, al brže i umiru.[/quote]

Mislim da bi problem bio manji za nas, "obicne" ljude da postoji nekakva organizovana mafija, sa svim svojim pravilima i kodeksima, a ne kao danas, svaki smrad je k'o fol nekakav mafijas. Ovdje postoji samo organizovana amaterska mafijaska policija...A sto se tice ovih danasnjih debila, praznoglavih misicnih masa, kao sto je Vojvoda US ili vam VASH, ma i ne umiru toliko brzo. Bar ne, onoliko brzo koliko bih ja htjela :))
lolita_xx

#58 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!

Post by lolita_xx »

cuj boemi :x
nije mi uopste zao, zna se kakva grupa ljudi tamo izlazi... i ne sumnjam da ce u subotu opet tamo (ako ih vojvoda pusti), zalizat se, obuci bijelu usku maju, zene u bijelim spicokama i plesati uz pjesme drage nam seke... neka neka, tako im i treba...
ENOUGH!

#59 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!

Post by ENOUGH! »

lolita_xx wrote:cuj boemi :x
nije mi uopste zao, zna se kakva grupa ljudi tamo izlazi... i ne sumnjam da ce u subotu opet tamo (ako ih vojvoda pusti), zalizat se, obuci bijelu usku maju, zene u bijelim spicokama i plesati uz pjesme drage nam seke... neka neka, tako im i treba...

...Iskreno, poznajem momke i prva reakcija je bila, jeste li normalni da uopste tamo odete? Ali, s druge strane, Denis je ubijen u tramvaju, mom bratu su ispred skole prijeteci nozem, oteli mobitel i na kraju kada je prepoznao momka, DEBILSKA policija ga je sprovela, tako da je vidio mog brata i naravno samo klimnuo glavom, u stilu, aaa, ti si taj. Kao sto rekoh, pretuceni momci su naucili lekciju, ali je vrijeme i za policiju da nauci svoju. Razumjecu da mozda i ne smiju da hapse te kriminalce, koji sigurno imaju prijatelje na pozicijama, ali zasto onda da se izivljavaju na onima koji su vec prebijeni? Zasto ih nisu odvezli u CUM, sanirali te silne lomove, pa tek onda uzimali izjave i sta vec? Ma, sve je ovo jedan veliki cirkus u kome smo mi, obicni ljudi, gradjani, glavni majmuni...
Zato, ne zaboravite 6. april...VRIJEME JE ZA PROMJENE!
baba

#60 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!

Post by baba »

Osamdesetih Sarajevo je terorisao kreten nadimka Grom. Maltretirao sve po redu. Na kraju, cini mi se u Amsterdamu zavrsio sa nozem u bubregu. Juka bio mangup pa zavrsio sa metkom u glavi. Celo bio mangup pa zavrsi ko ker. Caco bio mangup ali taj mangupluk nije pokazao one noci kad su ga marsali u Danijela OZme. Plakao je k'o malo dijete. Elem da skratim, uvijek je bilo mangupa i svi su zavrsavali na isti nacin. Nisu ba ni ti kreteni Fico, Keljmend, Celo..., operisani od metka. Nicija nije do zore gorila. Do tada izlazite na mjesta koja nisu zagadjena razbojnicima.
saviola

#61 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!

Post by saviola »

opet se djecurlija uzjogunila :-)

isli u "boeme", glumili mangupe - dobili batine, provocirali policiju - dobili batine,... aj valjda ce izvuci neku pouku iz svega :D
Šole

#62 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!

Post by Šole »

ENOUGH! wrote:
lolita_xx wrote:cuj boemi :x

...Iskreno, poznajem momke i prva reakcija je bila, jeste li normalni da uopste tamo odete? Ali, s druge strane, Denis je ubijen u tramvaju, mom bratu su ispred skole prijeteci nozem, oteli mobitel i na kraju kada je prepoznao momka, DEBILSKA policija ga je sprovela, tako da je vidio mog brata i naravno samo klimnuo glavom, u stilu, aaa, ti si taj. Kao sto rekoh, pretuceni momci su naucili lekciju, ali je vrijeme i za policiju da nauci svoju. Razumjecu da mozda i ne smiju da hapse te kriminalce, koji sigurno imaju prijatelje na pozicijama, ali zasto onda da se izivljavaju na onima koji su vec prebijeni? Zasto ih nisu odvezli u CUM, sanirali te silne lomove, pa tek onda uzimali izjave i sta vec? Ma, sve je ovo jedan veliki cirkus u kome smo mi, obicni ljudi, gradjani, glavni majmuni...
Zato, ne zaboravite 6. april...VRIJEME JE ZA PROMJENE!
S druge strane Denis je ubijen na očigled "Građana" a ne debilske policije, koja je u rekordnom roku pohvatala ubice, ta ista debilska policija je davala svoju krv za Denisa, a gdje si ti i "građani" bili?, tvom bratu su pred školom oteli mobitel pred "prijateljima" a ne pred debilskom policijom, ta ista debilska policije je koliko sam razumio privela (sudsko policija sprovodi zatvorenike i osumnjičenike) napadača, dalje neka procesuira tužilaštvo. Koliko ja znam nije zabranjeno nikome da gleda i da klima glavom (kako misliš da se izvrši identifikacija), Debilska policija hapsi isključivo po naredbi tužilaštva, tako da to nema veze sa uticajnim prijateljima. Ako je bilo iživljavanja nek pribave valjane dokaze (opet debilski zakon), debilska policija nije HITNA POMOĆ i ne prevozi i ne sanira povrede, osim ako nisu okolnosti i povrede takve prirode da je to neophodno, a budi sigurna da smo obučeni izvoditi i visokorizične porođaje. Najbolje ti je rješenje da unajmiš zaštitare da te štite, pa ko te god pogleda neka reže na njega, mada i oni rade po pravilima službe (izvini malo sam sarkastičan) P.S. MOLIM TE, 6. aprila kada budeš tražila "promjene" traži da promijene Zakon o policijskim službenicima, a do tada hvala na onom DEBILSKA POLICIJA, onako pravo je močno gledati u ekran i vrijeđati.....čovjek se nekako osječa sigurnije, zaštičenije.
maki_celo

#63 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!

Post by maki_celo »

naravno da cemo traziti da se policiji daju vece ovlasti i 'vrati' pendrek koji ce sluziti svojoj svrsi :-)
fer i korektan odnos smo imali na proteklim protestima i to ce se nastaviti.sve pohvale policijskim sluzbenicima koji obavljaju svoj posao u granicama njihove ovlasti.
u svakom zitu ima kukolja pa tako i medju 'dobrim' policajcima ima i onih koji zloupotrebljuju polozaj te uzimaju mito,tako da ih ne mozemo sviju stavljati u isti kos.

@sole

ako ne radis sutra pridruzi se protestima i ponesi kakav transparent.i ako ti nije mrsko i tesko formulisi taj zahtjev za promjenu zakona o policijskim sluzbenicima da ga uvrstimo sa ostalim zahtjevima.eto imas sliku pa me mozes prepoznati,a i bilo koga od redara da upitas za mene reci ce ti gdje sam
Šole

#64 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!

Post by Šole »

maki_celo wrote:naravno da cemo traziti da se policiji daju vece ovlasti i 'vrati' pendrek koji ce sluziti svojoj svrsi :-)
fer i korektan odnos smo imali na proteklim protestima i to ce se nastaviti.sve pohvale policijskim sluzbenicima koji obavljaju svoj posao u granicama njihove ovlasti.
u svakom zitu ima kukolja pa tako i medju 'dobrim' policajcima ima i onih koji zloupotrebljuju polozaj te uzimaju mito,tako da ih ne mozemo sviju stavljati u isti kos.

@sole

ako ne radis sutra pridruzi se protestima i ponesi kakav transparent.i ako ti nije mrsko i tesko formulisi taj zahtjev za promjenu zakona o policijskim sluzbenicima da ga uvrstimo sa ostalim zahtjevima.eto imas sliku pa me mozes prepoznati,a i bilo koga od redara da upitas za mene reci ce ti gdje sam
Buraz, veće ovlasti i pendrek su sasvim dovoljni. U/ svakom poslu je kao i u životu 100 ljudi, 100 čudi....Žao mi je brate ali ja "nemam prava na proteste", pa sam :| . Ja sam "war brother" sa Zokom Ćatićem, imam svoje mišljenje o svemu ovom ali bolje je da i ostane "moje mišljenje"......podrška vazda.
gumifufna

#65 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!

Post by gumifufna »

Nisam plolicajac ali nerazumijem neke forumase sto su nezadovoljni nasom policijom.Da li je problem u policiji ili u sudstvu i zakonu.Koga to nije policija privela za kim je izdat nalog za privodjenje.Da li bi neko od vas priveo nekog kriminalca a znas da ce biti odmah pusten.Evo jedan primjer u Tuzli uhvatili su lopova kako obija skolu priveli ga i nakon uzimanja izjave ga morali pustiti da bi taj isti za samo par sati pokusao obiti i drugu skolu i ponovo ga priveli u stanicu. :-)
Da li je nasa policija kriva zato sto maloljetni kriminalci hodaju gradom slobodni jer nema zakona i ustanove gdje ce odlezati kaznu.
Ovdje ne bi pomogla ni Titina milicija
Edin H.

#66 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!

Post by Edin H. »

Šole wrote:
maki_celo wrote:naravno da cemo traziti da se policiji daju vece ovlasti i 'vrati' pendrek koji ce sluziti svojoj svrsi :-)

@sole

Buraz, veće ovlasti i pendrek su sasvim dovoljni. U/ svakom poslu je kao i u životu 100 ljudi, 100 čudi....Žao mi je brate ali ja "nemam prava na proteste", pa sam :| . Ja sam "war brother" sa Zokom Ćatićem, imam svoje mišljenje o svemu ovom ali bolje je da i ostane "moje mišljenje"......podrška vazda.
Ma kakav pendrek, nije vam to dovoljno. Najbolje da odmah potezete pistolj kao one vase kolege u Jablanici, a onda kolege ulete i udaraju pendrecima :oops: Nece vam trebati ni trening vise :dance:
Miki123

#67 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!

Post by Miki123 »

Edin H. wrote:
Šole wrote:

@sole

Ma kakav pendrek, nije vam to dovoljno. Najbolje da odmah potezete pistolj kao one vase kolege u Jablanici, a onda kolege ulete i udaraju pendrecima :oops: Nece vam trebati ni trening vise :dance:
Sasvim opravdano. I ja ne vidjeh da su policajci pucali kako se kaže u članku na sa-x.
kemtrejls

#68 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!

Post by kemtrejls »

Propusta u radu policije definitivno ima.
Nažalost,to jedna karika u lancu koji je labav.
Bez Golog otoka i pendreka koji se svakodnevno koristi ovu bandu niko ne može obuzdati.
Policajac treba da bude toliki da mu pendrek za pasom izgleda kao hemijska olovka. 8)
dakcu

#69 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!

Post by dakcu »

Miki123 wrote: Sasvim opravdano. I ja ne vidjeh da su policajci pucali kako se kaže u članku na sa-x.
Nicim ne moze biti opravdano povlacenje pistolja i prije nego su navijaci izasli iz autobusa. Policajac je ispucao par metaka.
olduser

#70 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!

Post by olduser »

i plus nisu izasli da prave belaj, vec da pisaju, jedu, osvjeze se...
najlakse je udarit po navijacima jer 80% javnosti ce stat i vjerovat policiji jer imaju predrasude prema navijacima..kao i miki koji je vidio 5 sekudni snimka i odmah donosi sud..ne kaze niko da su navijaci OK al u ovom slucaju u jablanici policija je napravila gresku, ustvari ponavlja se ono - udari, trzni pistolj prema slabijim, kriminalce stiti - samo sto su dobili po labrnji ovaj put u jablanici...

i cini mi se, tako sam cuo, par metaka je ispucano u zrak od strane policije al to vec kad su bili ugrozeni :D i to se moze nekako i opravdat, haj eto da ne dobije jos vise po nosu...al prvo povlacenje, repetiranje i mahnje pistoljem nema nikakvog opravdanja, da je palicom nako maho bilo bi neopravdano...mogo je slucajno ispucat metak ubit navijaca, kolegu, vozaca, babu na balkonu a sve sto su ljudi stali odmorit..

samo obicno poredjenje - za nosenje baklje se moze dobit kazna od 300KM..a kriminalci, lafo mafijasi, nosaju pistolje tek tako, u stanovima im nadju po 5pistolja, par bombi i pustaju ih na slobodu u roku od 12sati...il mangup proleti ulicicom 80km/h a ogranicenje 20km/h, ulica puna djece i dobije kaznu od stotinjak maraka..

poserem se ja na ovu policiju, moras bit glup da ne mozes sagledat neke stvari, strogo ogranicen..
slusam.ba

#71 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!

Post by slusam.ba »

savrseni krug wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:dobra i fina djeca ne vucaraju se po takvim rupetinama, kuci su u 11 navece, uce, fina su...itd...
e jebi ga dokle je ovo drustvo doguralo
sad su oni krivi zato sto su zasli u boeme
ili sto ne nose utoke
jad i chemer :x
potpisujem
slusam.ba

#72 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!

Post by slusam.ba »

neradi se ovdje samo o truloj policiji vec komplet drzava je trula...pa cak i pocev od nas koji smao sjedimo i pricamo sta valja sta ne, sta je moralno sta ne, sta je demokratski a sta ne i ono sto se cetso desava i sto je neminovno uvijek se pozivamo na TITU i bivsu nam drzavu tako da mi se cini da smo mi jedina nacija koja uvijek i stalno gleda unazad...dok svijet oko nas gleda kako da bude bolji i uspjesniji mi se stalno vracamo u proslost...dok ljudi iz svijeta svako svoje nezadovoljstvo sa politicarima, sefovima itd pokazuju globalnim protestima, obustavljanjem rada, paljenjem i unistavanjem gradova (nisam za destrukciju u bilo kom smislu ali nekada i ona dobro dodje npr demonstracije u francuskoj i u drugim evropskim zemljama) mi sjedimo i kritiziramo sve oko sebe pritom pozivajuci se na sad vec daleku proslost...

ma kakav narod takva i drzava i sve u njoj - to bi bila poenta
Šole

#73 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!

Post by Šole »

Upotreba smrtonosne sile je jasno definisana Zakonom i Pravilnikom o upotrebi smrtonosne sile. Samo potezanje vatrenog oružja se definiše kao isto, a kamo li repetiranje. Ne postoji pucanje u zrak, ne postoji pucanje upozorenja, ako si ga povukao rokaj, nema nazad. jedino se ne smatra upotrebom S:S ako se ista upotrijebi prema divljim životinjama, psima lutalicama i to pod uslovom da si izložen napadu istih. da li je iko primjetio smijer oružja, nije ga okrenuo direkt u lice. U svakom slučaju, ako si povukao pucaj ili ne povlaći jer na svaku vrstu sile ima adekvatan odgovor. Zanima me kad su navijači polomili muriju (što sumnjam) kako dozvoliše da ih Na Ivanu izvedu za uši i pohapse veliku večinu....
Miki123

#74 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!

Post by Miki123 »

Večeras je bilo u slučajevima x o ovome slučaju. Neko od navijača je snimo mobitelom i tu se jasno vidi pozivanje na prevrtanje policjskog auta, kamenjanje i udaranje nogama istog.. onaj pročita pol. izvještaj gdje kaže da je 5 policajaca zadobilo lakše tjelesne povrede, i da je načinjena materijalna šteta na autobuskoj stanici..
ali ništa.. navijači nisu krivi.. bili su isprovocirani, jadnici..
olduser

#75 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!

Post by olduser »

protiv unistavanja sam imovine al .
neko trza pistolj na tebe iz cista mira i sta ocekuje da ce mu neko noge ljubit...ja garantujem da bi mu i ja bacio kamen na auto...plus u grupi sam od 50ljudi..kad se neko ponasa kao dzubre prema tebi, zasto da se ja ponasam prema njemu fino...

i jest u ovom slucaju su navijaci bili isprovocirani, jesul oni poceli pravit belaj pa ovi intervenisali, nisu imali razloga za intervenciju, njihovo je bilo da stanu sa strane i paze na red i mir, ovi nisu ni stali, ni izasli iz busa ovi su vec izvadili palice, pistolje...il da su prisli vodji da se dogovore, bez kradje bez ikakvih sranja - sigurno ti kazem da se ne bi desilo ovo sto se desilo..znaci razlog im je bio samo sto su ovi stali a kao nisu smjeli stat od sirokog do sarajeva..pa to je 4 sata voznje a piva proradila...pisat po busu, u flase jel ???

navijaci su ti na kojima se kola lome, na kojima se najvise provode zakoni, neka policijska strogoca, na njima se policaji dokazuju, sto ne trzne na kakvog mangupa pistolj, trznuce K..jer zna da ga i ovaj ima i da ce mu na licu mjesta ebat mater i pucat u njega...

ovdje se radi o tome da se zakon provodi nad svima jednako, radi se o odnosu policije prema momcima koji studiraju, ljudima koji posteno rade, navijacima koji zbog kluba putuju par sati i KRIMINALCIMA koji sasvim slobodno se setaju po gradu, rade sta hoce i kako hoce...

navijaci naprave sranje al nisu jedini, hajmo rec da prave sranja subotom i dovode u vecini slucajeva svoje zivote u opastno, a kriminalci, mangupi, lokalne lole svaki dan dovode zivote neduznih, djece, studenata u opasnot i opet se ne postupa jednako, cak i strozije prema navijacima se ponasaju...ovi su slupali auto i sad ce se o tome pricat mjesec a mangup dodje nalupa te bez razloga, samo sto ga pogledas i to je OK, o tome se suti, policija na to ne reaguje...
Post Reply