VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
-
ENOUGH!
#1 VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE! (naravno, ovo se odnosi samo na gradjane bez dosijea)
Evo primjera. U subotu na nedjelju, dvojica momaka otprate djevojku svog druga iz Boema, da je zastite od dobacivanja i provokacije neke grupe momaka. Naravno, momci ne odustaju, pa sa verbalnih prelaze na fizicke napade. E, tako vam nastane tuca. Naravno, dotrce dvojica izbacivaca iz Boema, pa se prikljuce, i to pogresnoj grupi. Sada petorica momaka tuku dvojicu, koji su samo pokusali zastiti djevojku svoga druga. Kao sto se moglo i ocekivati, ta dvojica imaju drugove, koji dotrce da ih brane. Medjutim, sta mogu momci od 17-20 godina, bez kriminalnog dosije, ako na njih nasrne jos jedna grupa izbacivaca i umjesto da smire situaciju, krenu da ih udaraju pistoljima i repetiraju pistolje na glave maloljetnika. Slomljene ruke, slomljeni nos, zguljena koza sa lica, masnice po cijelom tijelu. I sta se desava? Naravno, dolazi nasa hrabra, postena, nekorumpirana policija. 2 vozila policije i interventni vod. Jedan od "aktera tuce" tj. zlostavljac, je nas poznati Faco, okorjeli kriminalac, koji je zvanicno u zatvoru?! Naravno, i lijepi, posteni Vojvoda stoji tu sa osmjehom na licu, ponosan sto su njegove gorile uspjele da pistoljima pretuku grupu mladica, studenata. Ma, kakva cast i pokusaj da zastitite djevojku svoga druga. Da je i sestra u pitanju, pustite nek' je maltretira ko stigne, jer ako pokusate pomoci, pa se zateknete na pogresnom mjestu, ne ginu vam batine. I to ne samo od olosa kojega je pun grad. Vec i od nase divne policije. Elem, da se vratimo na policiju. Ti posteni, fini momci, razgovaraju sa gorilama ciji pistolji vire za pasom, niko i ne pita, a imate li vi dozvolu za nosenje tih pistolja? Zar je to bitno? Tu je Vojvoda, koga samo mole da udje unutra, jer "nece biti nista od ovoga". Facu su sklonili, jer zaboga on tamo nije ni bio. Privode samo polomljenu djecu. Naravno kad se oni onakvi slomljeni pobune, pa trebate privesti i njih, oni su nas tukli i repetirali pistolje na nas, policija krene pendrecima i sa bacanjem po podu. Pa, nece valjda njima tamo neka djeca, zrtve izivljavanja, govoriti kako da rade svoj posao? Bas im dobro dodje onaj dzeparac sto dobiju od Vojvode, zar da to upropaste. Sa takvim, teskim povredama, vode ih u stanicu, jos malo "isamaraju" valjda da im pomognu da zaborave sta je bilo i tek nakon 1.5h vode na CUM, gdje su naravno konstantovani lomovi i teske tjelesne povrede. Nije im palo na pamet slikati ih. E, recite vi meni sta da se radi?
Trebate prestati izlaziti vani? Trebate biti vani do 11? Tuce se desavaju. Nazalost. Ali, zar nije posao policije bio da uhapsi sve aktere, povrijedjene preveze na CUM, pa tek onda uzme izjave. A ne, drzati ih vise od sat takve slomljene, da bi na kraju samo napravili zapisnik i podigli tuzbu za nanosenje teskih tjelesnih povreda od strane nepoznatih lica! NEPOZNATIH LICA! Pa, sa njima je policija stajala i razgovarala. Napominjem, ovdje se radi o finoj, vrijednoj djeci, djeci postenih ljudi, RVI-a, djeci koja nemaju veza i vezica. A nas dragi diler i kriminalac, ocigledno drzi nasu postenu i hrabru policiju na svojoj platnoj listi, pa tako on moze raditi sta hoce, a mi ostali, ako imamo iole mozga u glavi trebamo u sirokom krugu zaobilaziti ta mjesta kao sto su Boemi. Te centre dilanja droge i ugovaranja prljavih poslova. Izgleda da su momci iz ove price, naucili svoju lekciju. Na dosta bolan nacin.
E, sada je red na policiju da nauci lekciju. Koliko znam slucaj je prijavljen unutrasnjoj kontroli MUP-a, gradonacelnica se sastala sa roditeljima i u izvjestaju koji je dobila od MUP-a, taj "incident" se ne spominje. Mada, sta i ona moze uraditi po tom pitanju? Zaista, sta da se radi?????
Evo primjera. U subotu na nedjelju, dvojica momaka otprate djevojku svog druga iz Boema, da je zastite od dobacivanja i provokacije neke grupe momaka. Naravno, momci ne odustaju, pa sa verbalnih prelaze na fizicke napade. E, tako vam nastane tuca. Naravno, dotrce dvojica izbacivaca iz Boema, pa se prikljuce, i to pogresnoj grupi. Sada petorica momaka tuku dvojicu, koji su samo pokusali zastiti djevojku svoga druga. Kao sto se moglo i ocekivati, ta dvojica imaju drugove, koji dotrce da ih brane. Medjutim, sta mogu momci od 17-20 godina, bez kriminalnog dosije, ako na njih nasrne jos jedna grupa izbacivaca i umjesto da smire situaciju, krenu da ih udaraju pistoljima i repetiraju pistolje na glave maloljetnika. Slomljene ruke, slomljeni nos, zguljena koza sa lica, masnice po cijelom tijelu. I sta se desava? Naravno, dolazi nasa hrabra, postena, nekorumpirana policija. 2 vozila policije i interventni vod. Jedan od "aktera tuce" tj. zlostavljac, je nas poznati Faco, okorjeli kriminalac, koji je zvanicno u zatvoru?! Naravno, i lijepi, posteni Vojvoda stoji tu sa osmjehom na licu, ponosan sto su njegove gorile uspjele da pistoljima pretuku grupu mladica, studenata. Ma, kakva cast i pokusaj da zastitite djevojku svoga druga. Da je i sestra u pitanju, pustite nek' je maltretira ko stigne, jer ako pokusate pomoci, pa se zateknete na pogresnom mjestu, ne ginu vam batine. I to ne samo od olosa kojega je pun grad. Vec i od nase divne policije. Elem, da se vratimo na policiju. Ti posteni, fini momci, razgovaraju sa gorilama ciji pistolji vire za pasom, niko i ne pita, a imate li vi dozvolu za nosenje tih pistolja? Zar je to bitno? Tu je Vojvoda, koga samo mole da udje unutra, jer "nece biti nista od ovoga". Facu su sklonili, jer zaboga on tamo nije ni bio. Privode samo polomljenu djecu. Naravno kad se oni onakvi slomljeni pobune, pa trebate privesti i njih, oni su nas tukli i repetirali pistolje na nas, policija krene pendrecima i sa bacanjem po podu. Pa, nece valjda njima tamo neka djeca, zrtve izivljavanja, govoriti kako da rade svoj posao? Bas im dobro dodje onaj dzeparac sto dobiju od Vojvode, zar da to upropaste. Sa takvim, teskim povredama, vode ih u stanicu, jos malo "isamaraju" valjda da im pomognu da zaborave sta je bilo i tek nakon 1.5h vode na CUM, gdje su naravno konstantovani lomovi i teske tjelesne povrede. Nije im palo na pamet slikati ih. E, recite vi meni sta da se radi?
Trebate prestati izlaziti vani? Trebate biti vani do 11? Tuce se desavaju. Nazalost. Ali, zar nije posao policije bio da uhapsi sve aktere, povrijedjene preveze na CUM, pa tek onda uzme izjave. A ne, drzati ih vise od sat takve slomljene, da bi na kraju samo napravili zapisnik i podigli tuzbu za nanosenje teskih tjelesnih povreda od strane nepoznatih lica! NEPOZNATIH LICA! Pa, sa njima je policija stajala i razgovarala. Napominjem, ovdje se radi o finoj, vrijednoj djeci, djeci postenih ljudi, RVI-a, djeci koja nemaju veza i vezica. A nas dragi diler i kriminalac, ocigledno drzi nasu postenu i hrabru policiju na svojoj platnoj listi, pa tako on moze raditi sta hoce, a mi ostali, ako imamo iole mozga u glavi trebamo u sirokom krugu zaobilaziti ta mjesta kao sto su Boemi. Te centre dilanja droge i ugovaranja prljavih poslova. Izgleda da su momci iz ove price, naucili svoju lekciju. Na dosta bolan nacin.
E, sada je red na policiju da nauci lekciju. Koliko znam slucaj je prijavljen unutrasnjoj kontroli MUP-a, gradonacelnica se sastala sa roditeljima i u izvjestaju koji je dobila od MUP-a, taj "incident" se ne spominje. Mada, sta i ona moze uraditi po tom pitanju? Zaista, sta da se radi?????
- MoHiKaNaC
#2 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
Slabi zakoni, slabo sudstvo, opsta besparica i nedostatak politicke odgovornosti kod ljudi koji bi morali da mijenjaju ovu situaciju cine da se ovakve stvari desavaju iznova i sa povecanim intenzitetom. Kriminalci su imuni na organe javnog reda i mira a kako i nece biti kad dobar broj policajaca bas oni hrane. Ima tu naravno i postenog svijeta ali strah je toliko preovladavao da se i oni prave da neke stvari ne vide.
Narod je taj koji moze pokrenuti promjene jer je politicki vrh toliko zakrzljao i toliko se stopio sa trenutacnom situacijom da jednostavno nije u stanju, niti zeli, da bilo sta mijenja. Zato protest i samo protest pa nek pukne kud pukne...
Narod je taj koji moze pokrenuti promjene jer je politicki vrh toliko zakrzljao i toliko se stopio sa trenutacnom situacijom da jednostavno nije u stanju, niti zeli, da bilo sta mijenja. Zato protest i samo protest pa nek pukne kud pukne...
-
didierdase
#3 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
Pa ko vas je tjero da idete u Boeme. Hoćete da idete gdje su mangupi, gdje su navodno ti opasni momci. Momak sve u životu treba da prihvatiš prava i obaveze. Prava su ti da se cooliras po boemima,a niko te nije tjero znaš ko je tamo i kako je tamo. e sad prihvati obaveze da tamo ne dolaze hafizi i un plavci, nego od zla oca od gore matere. Ako si mangup odes po automatsku imas ih sad po 100 KM stisnes muda i izrafalas ih, a ne oni su ovakvi oni su onakvi nose pistolje i tra la la tra la la la..... Ko vas je tjero tamo. Sad vi okupite raju i razvalite njih ali nemojte ici bez pistolja a kad dode murija najbrzi od vas nek pobaca pistolje u miljacku i recite "nismo mi".
-
mamatajo1965
#4 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
Dobro i kazes,ko ih tjera u Boeme,zna se sta je i kako je tamo,i bolje ih zaobici...didierdase wrote:Pa ko vas je tjero da idete u Boeme. Hoćete da idete gdje su mangupi, gdje su navodno ti opasni momci. Momak sve u životu treba da prihvatiš prava i obaveze. Prava su ti da se cooliras po boemima,a niko te nije tjero znaš ko je tamo i kako je tamo. e sad prihvati obaveze da tamo ne dolaze hafizi i un plavci, nego od zla oca od gore matere. Ako si mangup odes po automatsku imas ih sad po 100 KM stisnes muda i izrafalas ih, a ne oni su ovakvi oni su onakvi nose pistolje i tra la la tra la la la..... Ko vas je tjero tamo. Sad vi okupite raju i razvalite njih ali nemojte ici bez pistolja a kad dode murija najbrzi od vas nek pobaca pistolje u miljacku i recite "nismo mi".
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
neki dan ćelo u hacijendididierdase wrote:Pa ko vas je tjero da idete u Boeme.
-
Lesli Eldridž
#6 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
Naivna dječica.
- maki_celo
#7 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
komi wrote:
neki dan ćelo u hacijendi
-
Lesli Eldridž
#8 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
Samo vi izlazite tamo. Ni ninđa nije baš siguran tamo. Previše je vatrenog oružja.
-
Šole
#9 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
Potpisujemdidierdase wrote:Pa ko vas je tjero da idete u Boeme. Hoćete da idete gdje su mangupi, gdje su navodno ti opasni momci. Momak sve u životu treba da prihvatiš prava i obaveze. Prava su ti da se cooliras po boemima,a niko te nije tjero znaš ko je tamo i kako je tamo. e sad prihvati obaveze da tamo ne dolaze hafizi i un plavci, nego od zla oca od gore matere. Ako si mangup odes po automatsku imas ih sad po 100 KM stisnes muda i izrafalas ih, a ne oni su ovakvi oni su onakvi nose pistolje i tra la la tra la la la..... Ko vas je tjero tamo. Sad vi okupite raju i razvalite njih ali nemojte ici bez pistolja a kad dode murija najbrzi od vas nek pobaca pistolje u miljacku i recite "nismo mi".
- vjesticanametli
#10 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
ne rekoste momku da kad dode policija digne i ruke i noge uvis 
-
Šole
#11 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
Kada dodje policija osnovno je pasti na tlo, kukati, vriskati.........ne dizati se bez hitne pomoći.....vjeruj mi ja sam drot.
- vjesticanametli
#12 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
Šole wrote:Kada dodje policija osnovno je pasti na tlo, kukati, vriskati.........ne dizati se bez hitne pomoći.....vjeruj mi ja sam drot.
znaci prevrni se i valjaj i kukuleci
- Bosanac sa dna kace
#13 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
dobra i fina djeca ne vucaraju se po takvim rupetinama, kuci su u 11 navece, uce, fina su...itd...
- vjesticanametli
#14 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
idu na vjeronauku
nek nastavi neko drugi 
- Bosanac sa dna kace
#15 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
kad vec radi o nekoj dobi od 18 godina, redovno obavljaju sve molitve...vjesticanametli wrote:idu na vjeronaukunek nastavi neko drugi
salim se, al fakat ne moze se bit fin i vucarati prsit se po takim rupetinama
- olduser
#16 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
svakim danom sve vise i vise mrzim policiju...

- vjesticanametli
#17 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
postuju starije

-
mojgrad
#18 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
Problem je u tome sto kriminalci sve vise i vise uzimaju 'zakon' (koji svakako ne postoji) u svoje ruke i sprovodi ga kako njima odgovara.
Bez obzira da li je mjesto lose ili nije ovakve stvari se ne bi smjele dogadjati. A vala vise se nema gdje ni izaci. Cim se mjesto procuje tj. postane popularno eto ti i bagre i bandita. Prema tome, nasa omladina nema gdje ni izaci niti se rahat provesti..
Bez obzira da li je mjesto lose ili nije ovakve stvari se ne bi smjele dogadjati. A vala vise se nema gdje ni izaci. Cim se mjesto procuje tj. postane popularno eto ti i bagre i bandita. Prema tome, nasa omladina nema gdje ni izaci niti se rahat provesti..
-
malamaca
#19 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
Eto, brate, sam/a si lijepo rekao/la...a mi ostali, ako imamo iole mozga u glavi trebamo u sirokom krugu zaobilaziti ta mjesta kao sto su Boemi.
- suncica24
#20 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
"Faco, nemoooj molimte, dijeeete je. Nemoj molim te..."
Ukratko prepricano desavanje i stav policije!
PS: Ne izlazim tuda...ali...
Ukratko prepricano desavanje i stav policije!
PS: Ne izlazim tuda...ali...
Last edited by suncica24 on 02/04/2008 16:52, edited 1 time in total.
-
dariomiamigo
#21 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
I pucat sebi u koljeno.I ne jaukat previše,mislit će da glumiš.Ionako je u Boemima previše homotečine.Šole wrote:Kada dodje policija osnovno je pasti na tlo, kukati, vriskati.........ne dizati se bez hitne pomoći.....vjeruj mi ja sam drot.
-
TheGodfather001
#22 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
Ne kontam sta ste ocekivali u Boemima,da ce vas izbacivaci zastiti od svoje "zatvorske brace" ,ili da ce izvaditi pistolj i prisloniti ga Faci ili Vojvodi??!!! I treba vam tako, dosli vi na njihovu teritoriju i hocete da glumite mangupe, a kazes fini, djeca akademika, itd. Ja znam dosta djece i raje iz te klase, pa nikad nisu niti ce ikad otici u Boeme, ako je to cijena provoda (slomljen nos,ruka,kosti) dabogda nikad ne izasao... Imas normalnija mjesta u gradu... Neko rece da je Celo bio u Haciendi, eto taj covjek tamo dodje cesto i ja nikad nisam vidio da je napravio belaj, sjedne sa svojim gorilama i gleda djevojke, kao sto bi svako normalan uradio, i koliko toliko tu izlazi normalna raja. Ne reklamiram ni Haciendu ni Boeme, ali ima normalnih mjesta, a Boemi nisu jedno od njih. Idite opet u Boeme tamo ce vam biti najludje i provod "do bola"...
- savrseni krug
#23 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
e jebi ga dokle je ovo drustvo doguraloBosanac sa dna kace wrote:dobra i fina djeca ne vucaraju se po takvim rupetinama, kuci su u 11 navece, uce, fina su...itd...
sad su oni krivi zato sto su zasli u boeme
ili sto ne nose utoke
jad i chemer
-
tempora
#24 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
savrseni krug wrote:e jebi ga dokle je ovo drustvo doguralosad su oni krivi zato sto su zasli u boemeBosanac sa dna kace wrote:dobra i fina djeca ne vucaraju se po takvim rupetinama, kuci su u 11 navece, uce, fina su...itd...
ili sto ne nose utoke
jad i chemer
Kako je pocelo, jos ce rulja da urlice da su dobro prosli.
- savrseni krug
#25 Re: VAS NIKO NE SMIJE DA BIJE SEM VASE POLICIJE!
jos malo pa ce nam rulja uvesti policijski sat pa cemo svi ostajati vani do 11 satitempora wrote:savrseni krug wrote:e jebi ga dokle je ovo drustvo doguralosad su oni krivi zato sto su zasli u boemeBosanac sa dna kace wrote:dobra i fina djeca ne vucaraju se po takvim rupetinama, kuci su u 11 navece, uce, fina su...itd...
ili sto ne nose utoke
jad i chemer
Kako je pocelo, jos ce rulja da urlice da su dobro prosli.Bas me zanima koja bi prica bila da je eto neko sa strane nabasao u Boeme. Ili u bilo koju drugu kafanu u BiH, nesto bas i ne vidim neku razliku, pa da su ih namarali.
i jos se zahvaljivati na tome