Vas favorit za americkog predsjednika 2008?

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.

Ko je vas favorit na izborima za americkog predsjednika 2008?

Hillary Clinton
14
38%
Barack Obama
13
35%
Al Gore
4
11%
Rudy Giuliani
2
5%
John McCain
4
11%
John Edwards
0
No votes

Total votes: 37

nineac

#1 Vas favorit za americkog predsjednika 2008?

Post by nineac »

Hajmo amerikanci, ko je vas favorit 2008?
Ja se licno nadam da ce se Al Gore ipak odluciti kandidovati, jer iako jos nije objavio kandidaturu vec ima preko 13% podrsku, sto je znacajan postotak s obzirom da porice da ce se kandidirati.
Jos ako dobije oskara!
Sorry Pitt nema tvog havera Santoruma :-)
forUMASH

Post by forUMASH »

John McCain
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

Hillary, al to me je zena natjerala. :D

McCain...familija su mi republikanci pa nije rad da i ja idem u demokrate...oprostite mi :D
Last edited by Svemirski_Jebach on 07/02/2007 20:08, edited 1 time in total.
StLouis

Post by StLouis »

Hillary :)
AenemA

Post by AenemA »

Hm, realno govoreci..Obama nema sanse,Al Gore je vec dugo politicki neaktivan, tako da se ne nadam u njega, Edvards-a vecina vidi kao neiskusnog tako da i on otpada...ja bi svoj glas podario Clinton klanu, tj.Hillary, jer je dosta Bilijeve masinerije iza toga svakako...Strah me samo da ce ovi idioti opet pasti na foru rata i terorizma i glasati za McCaina i njemu slicne...
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

AenemA wrote:Hm, realno govoreci..Obama nema sanse,Al Gore je vec dugo politicki neaktivan, tako da se ne nadam u njega, Edvards-a vecina vidi kao neiskusnog tako da i on otpada...ja bi svoj glas podario Clinton klanu, tj.Hillary, jer je dosta Bilijeve masinerije iza toga svakako...Strah me samo da ce ovi idioti opet pasti na foru rata i terorizma i glasati za McCaina i njemu slicne...
nije McCain bas tako crn... :D

a u ostalom se slazem s tvojom analizom da obama ima sanse samo ako glasa dijaspora u Tanzaniji :D
dacina_curica

Post by dacina_curica »

Clinton/Obama kombinacija mi se najvise dopada......koliko je realno to je vec diskutabilno.......Ne znam hoce li amerikanci u bliskoj buducnosti biti spremni za zenu/crnca na vlasti........Juce gledam neke vijesti (nije FOX News to sam sigurna) i kazu da Giuliani ima najbolju sansu da dobije nominaciju od strane republikanaca.....Ne znam zasto, meni je fakat nekako ljigav, McCain mi je mnogo bolji kandidat od njega......(mada ne bih za njega glasala ni za zivu glavu :D )..........

i gdje nam je na listi Dennis Kucinich? :D
AenemA

Post by AenemA »

E Svemirski, ma ko god dodje bice bolji od Busha, McCain mi ne lezi zato sto podrzava Busha i njegovu ideologiju..
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

AenemA wrote:E Svemirski, ma ko god dodje bice bolji od Busha, McCain mi ne lezi zato sto podrzava Busha i njegovu ideologiju..
Svi oni duvaju u istu sviralu-sto rek'o nas narod, jer iza toga stoje mnogostruki interesi: politicki, partijski, licni......

Ne volim republikance (ove nove zaguljene konzervativce i new born Christians), ali su mi i demokrati vala mutni ko Miljacka u jesen....ne znaju bil' pisali il' srali, da izvine ko cita....

Mislim da predsjednik, pored ostalog, treba da ima i muda, a vecina demokrata sa ove liste ih nema....a Hilary je puna sebe i mislim da je njena ambicija vece od nje same....jer koja su njena dostignuca, osim sto je bila predsjednikovica :D .
Nemojte mi samo praviti poredjenje s Bushem, jer je pored njega i onaj dedo iz nadrealista "a sada, spektakl" bolji kandidat.
shadow

Post by shadow »

McCain, iako republikanac, mi do sada nije bio toliko mrzak ali je ovih zadnjih sedmica bas usro motku sa ovom bezrezervnom podrskom Bushu i ratu u Iraku. Nek odjebe i on i svi rep's zajedno sa njim.
Obama nema sanse, pustili su ga da se kandiduje a onda su odmah objavili njegov islamski korijen, malo criminalnog rekorda, malo gandze i tako su ga sahranili. Svakako nije imao sanse. Edwards je previse "mekan" za predsjednika, Hillary mi je nekako najbolja, sto neko iznad napisa, sve je to pod Clintonovom palicom. Licno nebi volio da se Gore kandiduje, kad je bio u stanju popusiti od ovakve budale nema onda sta traziti dalje :D, nije ni on bas neko rjesenje. Ma, u principu nebi ni to bio smak svijeta, samo nek pobjedi neko iz redova demorata, da se cupamo iz govana ako vec nije prekasno...
repeater

#11 Re: Vas favorit za americkog predsjednika 2008?

Post by repeater »

nineac wrote:Hajmo amerikanci, ko je vas favorit 2008?
to je kao da me pitas koga vise favoriziram hdzbih ili hdz1990?
ako se nader ponovo kandiduje moj glas ide njemu.
forUMASH

Post by forUMASH »

....mislim da su republikanci sa Bush-om otisli toliko desno da demokratama nije preostalo nista drugo nego da zauzmu umjerenu desnu pozicuiju ukoliko nisu htjeli izvrsiti izborno samoubistvo.....iz tog razloga mislim da bi McCain bio dobro rjesenje za sljedeci mandat, tokom kojeg bi se pruzila sansa demokratama da se vrate na umjerenu lijevu stranu.....

....sto se tice rata, McCain ga ne podrzava zato sto puse u istu trubu kao i glupko (citaj naftni lobi)......podrzava ga zato sto mu je jasno da je situacija toliko usrana, da sada nema nazad dok se stvari istinski ne dovedu u kakav takav red.....
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

forUMASH wrote:....mislim da su republikanci sa Bush-om otisli toliko desno da demokratama nije preostalo nista drugo nego da zauzmu umjerenu desnu pozicuiju ukoliko nisu htjeli izvrsiti izborno samoubistvo.....iz tog razloga mislim da bi McCain bio dobro rjesenje za sljedeci mandat, tokom kojeg bi se pruzila sansa demokratama da se vrate na umjerenu lijevu stranu.....

....sto se tice rata, McCain ga ne podrzava zato sto puse u istu trubu kao i glupko (citaj naftni lobi)......podrzava ga zato sto mu je jasno da je situacija toliko usrana, da sada nema nazad dok se stvari istinski ne dovedu u kakav takav red.....
Ciji si ti mali, takI pametan :D
repeater

Post by repeater »

ko' da mu je kissinger babo.
nineac

Post by nineac »

Gore je izgubio izbore na Floridi za 527 glasova.
Mediji su prvo objavili da je Gore pobjedio na floridi, dok nije Bush-ov rodjak koji radi na vjerovali ili ne FOX TV izjavio kako je Bush pobjednik na floridi, i tada je sve ono sranje krenulo. Ipak je Gore pobjedio Busha u popular vote za preko pola miliona glasova, ali zbog elektorskog sistema to u tom slucaju nije imalo tezinu.
Ja bi volio vidjeti Gora ili Clintona ili obamu, jer to znaci i povratak americke politike na balkan.
Obama je vec izjavio kako je ejdna od gresaka napustanje balkana, a to je bilo prije 2 sedmice.
nineac

Post by nineac »

Repeater da nije bilo jebenog Nadera, na flordi bi pobjedio Gore jer bi svi koji su glasali za njega glasali za Gora. Obicno glasovi zelenima idu od demokrata.
Pa ti sad kontaj sta radis. Eto gdje je Nader doveo ameriku. Cak je i Michael Moor koji je bio gorljivi zagovornik glasanja za nadera toplo mu preporucio da se ne kandiduje 2004 da bi sto vise njegovih glasova otislo demokratima.
Jel on ima sanse? NEMA! Stoga, biraj manje zlo.
Ako otvoris biografiju Al Gore-a vidjet ces da od svih ovih kandidata on ima nabolji record. On je zasluzan za omasovljenje interneta, a covjek vec 30 godina se sjeba oko globalnog zagrijavanja.
forUMASH

Post by forUMASH »

Lucy01 wrote:
forUMASH wrote:....mislim da su republikanci sa Bush-om otisli toliko desno da demokratama nije preostalo nista drugo nego da zauzmu umjerenu desnu pozicuiju ukoliko nisu htjeli izvrsiti izborno samoubistvo.....iz tog razloga mislim da bi McCain bio dobro rjesenje za sljedeci mandat, tokom kojeg bi se pruzila sansa demokratama da se vrate na umjerenu lijevu stranu.....

Ciji si ti mali, takI pametan :D
.....nisam niciji..... :oops: .....kupio sam si ono cyber pomagalo.... :D :D :D
nineac

Post by nineac »

Forumash nece ni Hillary povuci odmah vojnike. Kao da ona to nezna, ali izbore treba dobiti. Ako dobije izbore, povlacenje ce trajati sigurno 5-6 godina. Vazno je da se kaze da je povlacenje krenulo, a u kojim fazama, to ce vojska odluciti. Hillary govori ono sto ljudi sada hoce da cuju, a i fizicki je nemoguce toliku vojsku i opremu povuci za dvije godine.
repeater

Post by repeater »

cekaj malo, otkud ti to da je gore zbog nadera izgubio floridu?
a i da jeste, to je u mojim ocima opravdano.
kako mozes imati povjerenja u stranku koja krvicu za vlastiti poraz prebacuje nekoj drugoj stranci? zalosno je sto demokrati iz svog prvog debkla protiv busha nisu mnogo naucili, a to ce im se odbiti od glavu cetri godine poslije samo sto ovaj put nece moci da krive nadera ili nekog umjesto njega. ako je vec veliki broj "bivsih" demokrata (a i ovo je dobrim dijelom mit) dao glas naderu, onda je na demokratima da se upitaju: zasto smo izgubili birace koji bi drugcije bili odlucni za nasu pobjedu 2000?
ja sam svjestan da nader nema sanse da pobjedi kao sto je on sam svjestan toga. pobjeda mu nije cilj. glasam za njega, da nebi doslo do onoga sto forumash propagira: a to je da demokrati svoju politiku pocnu prilagodjavati politici republikanaca. e, onda za nas stvarno nema spasa.
forUMASH

Post by forUMASH »

nineac wrote:Forumash nece ni Hillary povuci odmah vojnike. Kao da ona to nezna, ali izbore treba dobiti. Ako dobije izbore, povlacenje ce trajati sigurno 5-6 godina. Vazno je da se kaze da je povlacenje krenulo, a u kojim fazama, to ce vojska odluciti. Hillary govori ono sto ljudi sada hoce da cuju, a i fizicki je nemoguce toliku vojsku i opremu povuci za dvije godine.
....slazem se sto se tice povlacenja ali kad je Hillary, kao i ostatak demokrata, u pitanju, ja ne vidim nikakav svjezi vjetar niti svjeze ideje.....meni ne leze upravo zato sto pricaju ono sto misle da ce proci kod glasaca.....ne leze mi zato sto traze glas, ne na osnovu ponudjenog programa i vizije, nego na osnovu cinjenice da je Bush usrao motku i vrijeme je da ga se istjera iz ofisa.....
....McCain mi nekako izgleda kao najkompletnija i najnezavisnija licnost od sviju njih.....
forUMASH

Post by forUMASH »

repeater wrote:da nebi doslo do onoga sto forumash propagira: a to je da demokrati svoju politiku pocnu prilagodjavati politici republikanaca. e, onda za nas stvarno nema spasa.
.....postoji razlika izmedju analize i propagiranja.....ono sto sam ja napisao je bila analiza situacije gledano iz mog ugla....
repeater

Post by repeater »

forUMASH wrote:ono sto sam ja napisao je bila analiza situacije gledano iz mog ugla....
da, samo sto je ova teza stara kao i citave skole akademika sto je zagovaraju.
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

Lucy01 wrote:
AenemA wrote:E Svemirski, ma ko god dodje bice bolji od Busha, McCain mi ne lezi zato sto podrzava Busha i njegovu ideologiju..
Svi oni duvaju u istu sviralu-sto rek'o nas narod, jer iza toga stoje mnogostruki interesi: politicki, partijski, licni......

Ne volim republikance (ove nove zaguljene konzervativce i new born Christians), ali su mi i demokrati vala mutni ko Miljacka u jesen....ne znaju bil' pisali il' srali, da izvine ko cita....

Mislim da predsjednik, pored ostalog, treba da ima i muda, a vecina demokrata sa ove liste ih nema....a Hilary je puna sebe i mislim da je njena ambicija vece od nje same....jer koja su njena dostignuca, osim sto je bila predsjednikovica :D .
Nemojte mi samo praviti poredjenje s Bushem, jer je pored njega i onaj dedo iz nadrealista "a sada, spektakl" bolji kandidat.
sve si ti to fino napisala ali si pravi politicar
nisi odgovorila na pitanje za koga bi ti glasala :D
forUMASH

Post by forUMASH »

repeater wrote:
forUMASH wrote:ono sto sam ja napisao je bila analiza situacije gledano iz mog ugla....
da, samo sto je ova teza stara kao i citave skole akademika sto je zagovaraju.
....mlad sam ti ja za akademika, al' ipak hvala.... :D .....a sto se tice misljenja, samo cu te podsjetiti da je Jonn Kerry pred izbore ispricao vic vezano za situaciju u iraku i od tada se u medijima pojavljivao samo da bi procitao kakvo izvinjenje.....mogu ti navesti jos desetine slucajeva gdje se demokrate povlace i prilagodjavaju se trenutnom stanju.....
......u sustini, umjesto da razmisljaju o nacinu kako promjeniti glasacko raspolozenje i sistem politickog vrjednovanja, demokrate glavu razbijaju smisljajuci nove metode dodvoravanja glasackoj masini......da je Bush samo pola idiota od stvarne vrijednosti, niko od ovih demokrata ga nebi pobjedio ni na deset narednih izbora.....
nineac

Post by nineac »

Upravu si repeater, bolje Bush nego Gore.
Nisu demokrati okrivili Nader-a, nego kada sbrojis 2+2 dobijes sto dobijes.
Tvoje je za koga ces glasati, ali moze se desiti vrlo vjerovatno da Newt Gingrich udje u utrku, i sta ako on pobjedi na primary? Pa bude izmedju njega i npr. Hillary, hoces opet za Nadera glasati i imati opet onu mogucnost kao na Floridi, i onda opet isto sranje drugo pakovanje kao i zadnjih 8 godina!
Post Reply