Varenje auspuha?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

lunasa

#1 varenje auspuha

Post by lunasa »

sta mislite ko najbolje i najjeftinije mijenja auspuhe u sarajevu
shpeck

Post by shpeck »

ja mislim da je ko KLJUKE najbolje varenje auspuha!!!! :x
zenny

Post by zenny »

na ulazu u dobrinju kod aerodroma kod amela...
skojotovski

Post by skojotovski »

DODEX - Pofalici, preko puta Zavoda za zastitu radnika u saobracaju - ulica prema Hitnoj
fantom slobode

Post by fantom slobode »

Nisam bas siguran, ali mijenjao sam auspuh kod stupske petlje, skretanje sa glavne ceste ka pijaci, sa desne strane na gornjem dijelu te okuke.
Naglasavam mijenjanje, jer mislim da krpljenje(osim mozda kod vrlo malih ostecenja, ne donosi nikakvo rjesenje osim privremenog-opet ce se morati kupiti novi zadnji lonac itd...).Sto se tice cijena, naravno tu je i stvar proizvodjaca i kvaliteta ausupuha-svi oni vecinom lijepo izgledaju, a koliko traju...?
ninja-san

Post by ninja-san »

Ja sam skoro vario auspuh kod servisera za auspuhe na Aneksu ( 150 metara od Suda BIH u pravcu prema gradu, sa desne strane).LIk daje i garanciju na njegove radove ukoliko je u pitanju skuplja intervencija.

Uglavnom, treba izvagati, nekada se vise isplati kupiti nov auspuh ako se radi o nekom od klasicnijih auta (tipa golf 2 gdje je auspuh 120 KM) nego ici na polovicna rijesenja.

Uglavnom, svi ozbiljniji majstori za auspuhe daju garanciju na svoije radove.
Karabaja

#7 Varenje auspuha?

Post by Karabaja »

Imam malu rupicu na loncu, pa bih to htio popraviti, ima li neko iskustva?
malizeleni

#8 Re: Varenje auspuha?

Post by malizeleni »

Kupi paket orbits zvaka i zacepi :) Lonac je poprilicno tanak, tako da je varenje veoma komplikovano, vrlo lako mozes otvoriti novu rupu.

Mozda uzet traku lima, namazat silikonom il nechim slicnim, pa zavariti taj lim oko cijelog lonca.
Karabaja

#9 Re: Varenje auspuha?

Post by Karabaja »

To je ustvari na spoju između lonca i cijevi, tako da bolje bi bilo da to pravi majstor pogleda, e sad moje pitanje; zna li neko dobrog majstora za to?
chuchumbamayumbe

#10 Re: Varenje auspuha?

Post by chuchumbamayumbe »

Ja sam radio kod lika u garazi, rade i CO2 aparatom. Ides od aerodroma prema Stupu, skrenes iza Interexa/Merkura lijevo (ko da ces izaci tamo kod OMV-a), vozis se tom ulicicom jedno 200 metara, pitaj tu nekoga za lika, nalazi se sa lijeve strane ulice. Nisam siguran da ima reklamu. Ja sam bi zadovoljan uslugom.
madner

#11 Re: Varenje auspuha?

Post by madner »

Ima jeftin lik prema Boljakovom, prodjes Safeta Zajke i ljevo prije OMWove pumpe.
Ne znam kolko je dobar, ali je bio jeftin.
d2

#12 Re: Varenje auspuha?

Post by d2 »

imas odlicnog tipa kada krenes prema barama sa ciglana glavnom cestom pa kada se popnes na kosevo, prodjes onu praonicu i krenes spustati desnom krivinom prema omvu mozda 200m nakon te praonice koju si prosao imas tipa sa lijeve strane pise varenje auspuha...

u zivotu nisam vidio da neko moze tako pedantno i sa ljubavlju raditi posao kakav je varenje auspuha
pravo_brz

#13 Re: Varenje auspuha?

Post by pravo_brz »

To je ispred Bosnalijeka momak radi sa starim... stvarno ljudi su ko apoteka !
Karabaja

#14 Re: Varenje auspuha?

Post by Karabaja »

hvala svima :razz:
d2

#15 Re: Varenje auspuha?

Post by d2 »

pravo_brz wrote:To je ispred Bosnalijeka momak radi sa starim... stvarno ljudi su ko apoteka !
nije, ovo je drugi tip koji ne na glavnoj dzadi koja ide prema barama, taj u garazi pored bosnalijeka je drugi tip
za_sada_bez_dobrog_nicka

#16 Re: Varenje auspuha?

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Definitivno kod Bosnalijeka!!!
Karabaja

#17 Re: Varenje auspuha?

Post by Karabaja »

Eh, završio sam šta sam trebao;

po d2-ovoj preporuci krenem kod ovog lika na cesti stadion koševo - bare, kad on radi već neko auto i kaže da bih morao sačekati sat vremena, a meni bi mrsko te ja odlučim otići do ovog kod bosnalijeka da vidim mogu li tu brže. Dođem ja, kaže on; za pola sata, haj reko.. Završi momak kako je i rekao (postavljao je komplet novi auspuh na passata pijačara) i diže moju makinu na rampu, pogleda, uze neku bijelu masu i zakrpi.. nisi ništa dužan :)
Hvala reko puno, uglavnom ubuduće ako mi budu trebale ovakve usluge tu ću ići sigurno :)
slavkoimamodilera

#18 Re: Varenje auspuha?

Post by slavkoimamodilera »

Jel ti rek'o: "Pitaru moj dobri"? :mrgreen:

I stari i sin su legende!! Idem iskljucivo tamo... :thumbup:
d2

#19 Re: Varenje auspuha?

Post by d2 »

Karabaja wrote:Eh, završio sam šta sam trebao;

po d2-ovoj preporuci krenem kod ovog lika na cesti stadion koševo - bare, kad on radi već neko auto i kaže da bih morao sačekati sat vremena, a meni bi mrsko te ja odlučim otići do ovog kod bosnalijeka da vidim mogu li tu brže. Dođem ja, kaže on; za pola sata, haj reko.. Završi momak kako je i rekao (postavljao je komplet novi auspuh na passata pijačara) i diže moju makinu na rampu, pogleda, uze neku bijelu masu i zakrpi.. nisi ništa dužan :)
Hvala reko puno, uglavnom ubuduće ako mi budu trebale ovakve usluge tu ću ići sigurno :)
super da si zavrsio, ovaj "moj" radi polako i zna se desiti da treba cekati
Platinum girl

#20 Re: Varenje auspuha?

Post by Platinum girl »

slavkoimamodilera wrote:Jel ti rek'o: "Pitaru moj dobri"? :mrgreen:

I stari i sin su legende!! Idem iskljucivo tamo... :thumbup:
E super su likovi,ja sam tomo neki dan auspuh pravila,i ima onaj parking i sva auta koja ulaze bruje uzas a oni sto izlaze necuju se zivi....pa tako je i sa mnom bilo,sve extra
Smartex

#21 Re: Varenje auspuha?

Post by Smartex »

Mislim da varenje auspuha nije dobra stvar. Ovo govorim iz iskustva, jer kada varis mjesto gdje je auspuh "progledo" to ces mjesto popravit ali mjesto do njega ce opet vrlo brzo progledat jer se tu lim usled velike teperature pri varenju istanjio. I tako dok ti varis jedno mjesto odma do njega stvara ce se nove rupice. Ovo nema veza koliko je varilac dobar ili profesionalan jer on moze dobro da zavari mjesto pukotine, ali problem je sto se tada auspuh neminovno ostecuje pri velikoj teperaturi. Prema tome mozda je skuplje na prvi pogled ali vjerujte ispalatnije je staviti novi auspuh.
d2

#22 Re: Varenje auspuha?

Post by d2 »

Smartex wrote:Mislim da varenje auspuha nije dobra stvar. Ovo govorim iz iskustva, jer kada varis mjesto gdje je auspuh "progledo" to ces mjesto popravit ali mjesto do njega ce opet vrlo brzo progledat jer se tu lim usled velike teperature pri varenju istanjio. I tako dok ti varis jedno mjesto odma do njega stvara ce se nove rupice. Ovo nema veza koliko je varilac dobar ili profesionalan jer on moze dobro da zavari mjesto pukotine, ali problem je sto se tada auspuh neminovno ostecuje pri velikoj teperaturi. Prema tome mozda je skuplje na prvi pogled ali vjerujte ispalatnije je staviti novi auspuh.
ma normalno da je bolje promijeniti ali niti ima svako novaca za novi auspuh niti se nekada isplati jer je auto mozda staro i slicno
moja iskustva sa varenjem auspuha nisu pokazala to sto ti kazes, nakon prvog varenja auspuh je radio sasvim normano jos 3 godine nakon cega vise nisam vozio to auto pa ne znam...
SANELAHO

#23 Re: Varenje auspuha?

Post by SANELAHO »

NAJBOLJI MAJSTOR ZA AUSPUHE JE DEFINITIVNO AMEL U AERODROMSKOM A I JEFTIN JE
SANELAHO

#24 Re: varenje auspuha

Post by SANELAHO »

AMEL U AERODROMSKOM JE NAJBOLJI I NAJ JEFTINIJI
johntra

#25 Re: varenje auspuha

Post by johntra »

pozdravi Amela... :lol: