NigdjeVeze wrote:i zena, varaju i zene...
.
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
NigdjeVeze wrote:i zena, varaju i zene...
Samo ako varaš ženu na kartamaDelirium wrote:varam na kartama, jel se pika to
Iskreno mislim tako,nema potrebe za halalomLjuska_u_BaklaFi wrote:Umal' se ne rasplaka, halal ti i ako ne mislis tako, bar je lijepo bilo procitati da i to neko napise...juzna_strana wrote:Nekada varao,samo one ljubomorne..
Danas ne varam,niti cu. Za sutra nisam siguran![]()
Al' fakat,kada samo pomislim koliko mi je srece u zivot donijela,
pa rokn'o bi se kad bi je prevario i pogledao joj u oci..![]()
Ma kontam te ja odlično, e to je to. I tu dolazi kućni odgoj na prvom mjestu, tj najviše dolazi do izražaja kako su te ćaća i mater učili i kakva si kao osoba.NigdjeVeze wrote:
nisi me shvatio, moze se slagat i izmisliti milion stvari, jos ako ti partner vjeruje, poprilicno je lako. to je bilo u smislu da ne bi mogla jer nisam takva osoba, treba imati zeludac za to i sam sebi dopustiti da padnes tako nisko. a ako nekog volis uopste ti ne pada to na pamet..
jbg narode, ne zamjerite ja jos uvijek ne znam citirati
Ray wrote:To vec boli...Malo je reci da je idiotBulbulina wrote:Bila sam prevarena, od strane momka kojeg sam voljela vise nego sebe. Ja sam saznala, a on nije imao hrabrosti da mi to potvrdi vec mi je trazio odmor, potom raskid veze.. sve preko poruke
Fkt, ako je iskreno, ja te pozivam na kafu cisto onako da upoznam tu endemsku vrstu, i da se rukujemo. Nesto ne morem bilivit da je to stvarno tako..al da ne ispadnem totalni cinik...svaka cast, ako je takoznam da nisam moderan.
nema toga za sta bih je prevario. nakon svih padova i uspjeha, dobrih i losih stvari, srece i razocaranja koja zivot nosi i ova nasa svakodnevnica moja zena je tu da mi da podrsku i utjehu ili da svu srecu podijelimo zajedno sami ili kasnije sa svojom djecom.
neprocjenjivo.
Baby Jane wrote:Fkt, ako je iskreno, ja te pozivam na kafu cisto onako da upoznam tu endemsku vrstu, i da se rukujemo. Nesto ne morem bilivit da je to stvarno tako..al da ne ispadnem totalni cinik...svaka cast, ako je takoznam da nisam moderan.
nema toga za sta bih je prevario. nakon svih padova i uspjeha, dobrih i losih stvari, srece i razocaranja koja zivot nosi i ova nasa svakodnevnica moja zena je tu da mi da podrsku i utjehu ili da svu srecu podijelimo zajedno sami ili kasnije sa svojom djecom.
neprocjenjivo.
Sto se tice prvog,nije problem u tim ljudima,koji smatraju nemoralne stvari moralnim,nego je problem sto oni koji su iole normalni sute,pa oni dodju "do rijeci"... " Dođe vreme kada pametni zaćute, budale progovore, a fukara se obogati." - Dobri stari Andricduplanula wrote:Vjerujem da je vecina postova ovdje furachina ali nema veze...Meni par stvari nije jasno ovdje a proteze se kroz dosta tema.
Prvo: Moralne vrijednosti. Pa jebo ga svak, ne treba valjda objasnjavati sta su to moralne vrijednosti, koje bi svi trebali da imamo u sebi (neko manje neko vise). Razumijem sve da covjek moze biti mlad, lud, neiskusan i neisfrustriran. Ali sta ona drugom sranja pravite jer ste jadovi da se suocite sa nekim stvarima i budete "covjek". Nisu sada bitni razlozi, ali kada bi manje gledali da sebi ugodimo, da barem na tren razmislimo (o prezentovanoj "prilici" i nekom drugom) u datom trenutku ne bi se desavalo pola ovih situacija. A povrh svega ovoga, se nadju neki majmuni i debili koji ce uvjeravati ostalo kako su "nemoralne" stvari toliko normalne i da ih se treba raditi, i kako im nije jasno sta tu neko ima da se preserava jer eto nije "svetac", tj., samo je covjek.
Drugo: Recenice tipa eto svi su neki dusebriznici, svetci i sl. Pa majka mu stara, ljudi su grijesili i grijese, zar ne moze covjek pameti doci pa "shvatiti" neke stvari. I odmah da docekaju na noz ljudi, kao ono sta ti imas srat do juce si bio gori od mene...Mislim WTF?
Trece: Sebicnost... Zar smo danas toliko postali sebicni, toliko gledamo da samo sebi ugodimo, da sebe "smirimo" po svaku cijenu, da nista vise nije bitno? Jer eto, vrijemena su takva. Toliko grabimo sebi, opravdamo sebe kroz kroz hiljade nekih situacija i stvari, ne imajuci malo ili nikako obzira prema drugima. I povrh svega se cudimo kako onda funkcionira svijest ljudi...
Helem dosta
kakve bolan opcije za dalje? Jedina opcija moguca nakon prevare treba da bude : Dovidjenja,i hvala na svemu sto smo imali...Osim ako presuti prevaru,onda slijedi brisanje svih uspomena nazor...quarterback wrote:Meni je to sve postalo prilicno svejedno, vara li me partnerica ili ne, samo bih volio da znam da se ne zavlacimo bezveze i ulazimo u nekakve igre otkrivanja, sumnjanja i ostalih gluposti...
Varas ? OK, reci pa da znam na cemu sam i da vidimo koje su opcije za dalje.
A sada nesto varati, pa zavlaciti, pa kriti, pa folirati, nemoj molim te, zivot mi je dovoljno komplikovan i bez toga.
nije svaleranje moderno..uvijek se svaleraloBaby Jane wrote:Fkt, ako je iskreno, ja te pozivam na kafu cisto onako da upoznam tu endemsku vrstu, i da se rukujemo. Nesto ne morem bilivit da je to stvarno tako..al da ne ispadnem totalni cinik...svaka cast, ako je takoznam da nisam moderan.
neprocjenjivo.
RibaRibiOdgrizla wrote:Ja jesam i sigurno bi opet, pa to je bioloska potreba i definitivno odvojiva od emocionalnog svijeta koji dijelimo sa partnerom. Nebi mi smetalo da budem prevarena (mislim samo na sex). Dovoljno je da ne znam, da ne znaju ljudi iz mog okruzenja. Ljubav moze biti samo jaca izmedju partnera ukoliko su i sexualno zadovoljni. Ljudi su instinktivna i nagonska bica, nagoni ne trebaju vladati nama al ukoliko konzumirate potrebe na pametan nacin mozete pospjesiti ljubav ka partneru i ocuvati ekonomsko socijalnu gradjevinu nazvanu - brak. S vremenom ostaje cista ljubav, dobar brak i sve manja potreba da se 'luta'.
cuj varanje bioloska potebaRibaRibiOdgrizla wrote:Ja jesam i sigurno bi opet, pa to je bioloska potreba i definitivno odvojiva od emocionalnog svijeta koji dijelimo sa partnerom. Nebi mi smetalo da budem prevarena (mislim samo na sex). Dovoljno je da ne znam, da ne znaju ljudi iz mog okruzenja. Ljubav moze biti samo jaca izmedju partnera ukoliko su i sexualno zadovoljni. Ljudi su instinktivna i nagonska bica, nagoni ne trebaju vladati nama al ukoliko konzumirate potrebe na pametan nacin mozete pospjesiti ljubav ka partneru i ocuvati ekonomsko socijalnu gradjevinu nazvanu - brak. S vremenom ostaje cista ljubav, dobar brak i sve manja potreba da se 'luta'.
Sve ja to postujem,ali ako si sposobna da razdvojis tjelesno od emocialnog,ne mora znaciti i da trebas to...Mislim svakom svacije,ali zar nije najbolja moguca kombinacija emocialno + tjelesno?RibaRibiOdgrizla wrote:@Ray
Ovo sto napisah ne dajem kao recept za svaku i svaciju situaciju, prvenstveno kao moju. Stvarno poznajem ljude koji su srodne duse od samog pocetka i to je super. Al ja jednostavno jesam sposobna razdvojiti tjelesno od emocionalnog.
Neki nisu, ne zele, ma super. Biologija objasnjava mnogo stvari. Ponajvise kazem respect onima koji sebi iskreno priznaju da bi prevarili, mogli bi ali to ne ucine. Ja nisam ta.
ne morališiplain vanilla wrote: cuj varanje bioloska poteba
omg, ja sam onda naka nakaza kad nemam tu potrebu
i ljudi nisu nagonska bica, zivotinje su nagonska bica
ljudi misle...bar dio ljudi misli
NigdjeVeze wrote:NigdjeVeze wrote:
[/quote][/quote]NigdjeVeze wrote:NigdjeVeze wrote:NigdjeVeze wrote:
jbg narode, ne zamjerite ja jos uvijek ne znam citirati
Izgleda da su 80-te jos uvijek zive....Znam i ja par crnjaka, i zato mi je neobicno cuti kad neko kaze da ne vara, i da se ponosi time...mislila sam da su nam moralne vrijednosti u drustvu opcenito, svedene na 0..kad ono..gleplain vanilla wrote:nije svaleranje moderno..uvijek se svaleraloBaby Jane wrote:Fkt, ako je iskreno, ja te pozivam na kafu cisto onako da upoznam tu endemsku vrstu, i da se rukujemo. Nesto ne morem bilivit da je to stvarno tako..al da ne ispadnem totalni cinik...svaka cast, ako je takoznam da nisam moderan.
neprocjenjivo.
zato su zene izmislile fol kad su tudne, kad se dijete pomjeri prvi put u stomaku, kao u koga prvog pogledaju na njega dijete lici
zato dijete moze legitimno liciti na komsiju
ja na temi nisam osudila nikoga ko vara, to je svaciji izborleet wrote:ne morališiplain vanilla wrote: cuj varanje bioloska poteba
omg, ja sam onda naka nakaza kad nemam tu potrebu
i ljudi nisu nagonska bica, zivotinje su nagonska bica
ljudi misle...bar dio ljudi misli
de ne galamileet wrote:Pritisneš quote i ne brišeš jebene [] zagrade, to je inače jako teško