Varate li?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
radostan dan

#1801 Re: Varate li?

Post by radostan dan »

Great Cornholio wrote:
radostan dan wrote:tri benedikta za grejta...

Image
Ja sam rekao da otkako ne pijem uspijevam kontrolisati želju za "pravdom", nisam rekao da se ta želja u potpunosti izgubila, pa ti vidi... :D
onda ništa, samo dva irineja...

Image
Great Cornholio

#1802 Re: Varate li?

Post by Great Cornholio »

radostan dan wrote:
onda ništa, samo dva irineja...

Image
Kome ba ja da se prilagođavam :D :lol:
Great Cornholio

#1803 Re: Varate li?

Možda se strast, kod osoba koje su u braku, ili dugoj vezi, izgubi zbog toga što se jedan, ili oba partnera, "zapuste", na tjelesnom ili psihičkom planu, možda uzrok "zahladnjenja" nije dosada, već je dosada samo povod "zahladnjenja".
Ma ja ba

#1804 Re: Varate li?

Post by Ma ja ba »

alanskoda wrote:Great, ljepse je varati nego piti i uz to biti agresivan. Ja poslije varanja samo mogu zaspati, nemam volje za svadjom a kamoli tucom. Elem bolje da si varao nego pio.
:lol: :lol: :lol: ne zna GC sta je slatki umor. :lol:
dusa_raskopuša

#1805 Re: Varate li?

Post by dusa_raskopuša »

Great Cornholio wrote:Jah, mladost ludost. Ne kaže se džaba "Kad čoe'k pređe pedeset treba ga iz puške ubit" :lol:

Ja se slazem s ovim. :D :lol:

Neka mi oproste ovi 50+. :lol:
SultanSuljke

#1806 Re: Varate li?

Post by SultanSuljke »

jok ja....ja se samo zavaravam :lol: :lol: :lol:
Ma ja ba

#1807 Re: Varate li?

Post by Ma ja ba »

Great Cornholio wrote:Jah, mladost ludost. Ne kaže se džaba "Kad čoe'k pređe pedeset treba ga iz puške ubit" :lol:
vala bas, samo bi se svalerali. nista ono ljubav i ti fazoni. :D
Great Cornholio

#1808 Re: Varate li?

Šalimo sam se, ne mislim ja zaoprave da sve koji pređu 50 treba iz puške ubit :D

Zaboravio sam pored "sve koji" dodat i "sve koje" pređu pedeset treba iz puške ubit, da ispoštujemo ravnopravnost :D

Neću više začatavat :run:
fatamorgana

#1809 Re: Varate li?

Post by fatamorgana »

Cornholio , šta ima u životu i radu? :D
radostan dan

#1810 Re: Varate li?

Post by radostan dan »

radi li se šta, il ćemo i dalje da teoretišemo?
radostan dan

#1811 Re: Varate li?

Post by radostan dan »

teoretišemo, izgleda...

Image
eluna

#1812 Re: Varate li?

Post by eluna »

radostan dan wrote:teoretišemo, izgleda...

Image
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

doduše - kako ko
gerberica

#1813 Re: Varate li?

Post by gerberica »

radostan dan wrote:radi li se šta, il ćemo i dalje da teoretišemo?
:lol: :lol: :lol:
Irelevantan

#1814 Re: Varate li?

Post by Irelevantan »

Hajde rekoh da i ja probacim koju na ovu temu :oops:

Varaju svi, ali apsolutno svi, ako ne u javi onda u snovima, u mašti.

Zabranjeno voće, najslađe voće.

Svi traže ono nešto što im nedostaje, pažnja, ljubav, sex ili šta već. Hrane svoj ego, osjećaju se moćnijim, poželjnijim, sexipilnijim, muževnijim ili šta već.
Na kraju krajeva mi smo samo ljudi od krvi i mesa griješnici, kojima je neko u genetski kod isprogramirao te životinjske nagone :-D .
Svaki dan se surećemo sa požudnim pogledima, osmjesima, direktnim pogledima u oči i svi znamo šta ti znači i šta želimo ili negdje duboko u sebi priželjkujemo, neki se odvaže za korak dalje a neki ostaju da samo maštaju :wink:
Laki 007

#1815 Re: Varate li?

Post by Laki 007 »

Sta sad, ispade da je varanje kada pomislis tj. u mislima ?

O ne ne ... to nije varanje . To je samo pokusaj da ovi sto varaju u sebi ubiju osjecaj krivnje mozda :lol:
htcxone

#1816 Re: Varate li?

Post by htcxone »

nije tacno, nije isto sanjati da si ubio nekoga i da ubiješ nekoga
nije isto kada u ljutnji kazes UBIT CU TE
i kada u ljutnji ubijes nekoga....
kruške i jabuke
paprike i paradajz
Irelevantan

#1817 Re: Varate li?

Post by Irelevantan »

htcxone wrote:nije tacno, nije isto sanjati da si ubio nekoga i da ubiješ nekoga
kruške i jabuke
paprike i paradajz
Hahahah izgleda da sam u pravu ipak,

Imate nekoga pored sebe a maštate o drugom/drugoj, želite nekog drugog,

Polahko samo polahko, to je prvi stadij začetka nečega, živi bili pa vidjeli :wink:
radostan dan

#1818 Re: Varate li?

Post by radostan dan »

Irelevantan wrote:Hajde rekoh da i ja probacim koju na ovu temu :oops:

Varaju svi, ali apsolutno svi, ako ne u javi onda u snovima, u mašti.

Zabranjeno voće, najslađe voće.

Svi traže ono nešto što im nedostaje, pažnja, ljubav, sex ili šta već. Hrane svoj ego, osjećaju se moćnijim, poželjnijim, sexipilnijim, muževnijim ili šta već.
Na kraju krajeva mi smo samo ljudi od krvi i mesa griješnici, kojima je neko u genetski kod isprogramirao te životinjske nagone :-D .
Svaki dan se surećemo sa požudnim pogledima, osmjesima, direktnim pogledima u oči i svi znamo šta ti znači i šta želimo ili negdje duboko u sebi priželjkujemo, neki se odvaže za korak dalje a neki ostaju da samo maštaju :wink:
apsolutno.
jedina razlika je što neki to priznaju, sebi prije svega, a neki ne.
svaka čast.
:thumbup:
htcxone

#1819 Re: Varate li?

Post by htcxone »

Irelevantan wrote:
htcxone wrote:nije tacno, nije isto sanjati da si ubio nekoga i da ubiješ nekoga
kruške i jabuke
paprike i paradajz
Hahahah izgleda da sam u pravu ipak,

Imate nekoga pored sebe a maštate o drugom/drugoj, želite nekog drugog,

Polahko samo polahko, to je prvi stadij začetka nečega, živi bili pa vidjeli :wink:
posto imam dovoljno godina i veza, a nisam prevario, mogu reci da nesto DUGOOOOOO traje taj "prvi stadij" :wink:

prije bih rekao da ne dopusta mi odgoj da uradim tu GLUPOST, i nevjerovatno je da pokusavas da poredis prevaru kao prevaru sa secualnim cinom, i stvar kao sto je maštanje...
imao sam djevojku, nije bas islo najbolje, iskrsla je prilika koju sam ganjao prije nego sam sa ovom djevojkom usao u vezu... nisam je prevario, tek kada smo raskinuli krenuo sam na drugu stranu...a mogao sam... i da nikad ne sazna, jer je u drugom gradu zivjela!

time ti dajem doznanja da ti je poređenje netačno... dakle velika je razlika između REČENO-UČINJENO....
to sto sebe valjda pokusavas opravdatti......... to je vec tvoja stvar, ali ja svoj obraz NIKAD neću dati za jednu noć ;)
Aleluja

#1820 Re: Varate li?

Post by Aleluja »

htcxone je napisao/la:ali ja svoj obraz NIKAD neću dati za jednu noć

...a što mora biti noć pobogu i po danu se gubi obraz itekako! :mrgreen:
htcxone

#1821 Re: Varate li?

Post by htcxone »

Aleluja wrote:
htcxone je napisao/la:ali ja svoj obraz NIKAD neću dati za jednu noć

...a što mora biti noć pobogu i po danu se gubi obraz itekako! :mrgreen:
:D stani :D ja pod "gubim obraz" mislim kad varam :D a posto nisam ne znam jel nocu il danju :D

a sto se tice "onog sto nije za djecu" :D ja na sabahu ja po mraku :D u kuci il oko kuce :D
Aleluja

#1822 Re: Varate li?

Post by Aleluja »

...zezam se ... :wink:

...obraz đon...drž razmak gušter! :mrgreen:
htcxone

#1823 Re: Varate li?

Post by htcxone »

Aleluja wrote:...zezam se ... :wink:

...obraz đon...drž razmak gušter! :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:
MedenoSrce

#1824 Re: Varate li?

Post by MedenoSrce »

Po mom nekom shvatanju postoje osnovne tri grupe ljudi a tice se pristupa prevari

I grupa
su osobe sa naglasenom savjesti i samokriticizmom. Borba za cistu savjest je neka vrsta borbe za opstanak, borba da mislimo o sebi dobro ili nekada da smo bolji od drugih. Osobe koje prevaru smatraju neoprostivom, te su svjesne osjecaja koji bi uslijedio, tesko ce „prevariti“ - uprkos nezadovoljstvu u vezi, ili trenutnoj jakoj privlacnosti i strasti, i svim mogucim i nemogucim razlozima koji se za prevaru mogu smisliti. U ovu grupu svakako spadaju i oni koji su iskljucivo u vezama otvorenog tipa, koji nemaju nikakvih dodira sa monogamijom, ali su u vezama sa partnerima iskreni, te se njihovi izleti ne bi mogli ni podvesti pod prevaru, pa ni pobuditi savjest.
II grupa su osobe koje nisu generalno sklone dubljem promisljanju prije bilo kakve aktivnosti, jednostavno ne razmisljaju o tome, ili pod naletom strasti i zelje nisu u stanju da shvate posljedice. Uprkos konstantnom losem osecaju, imaju potrebu i jaku zelju da nastavljaju sa preljubom, iz raznih razloga nesposobni da donesu odluku i preuzmu odgovornost za sopstvene akcije.
III grupa su osobe koje su uspjele ili pokusavaju zavarati sopstvenu savjest pa su smislile za sebe nebrojena opravdanja „svi to rade“, „jedno uvijek vara, bolje da sam to ja“, „ljudi nisu monogamni“, „jednom se zivi“, ... Osobe iz ove grupe uspijevaju da ne misle lose o sebi zbog prevare, tako da, u nedostatku kocnica, postoji sansa da ce uvijek biti skloni varanju.
htcxone

#1825 Re: Varate li?

Post by htcxone »

MedenoSrce wrote:Po mom nekom shvatanju postoje osnovne tri grupe ljudi a tice se pristupa prevari

I grupa
su osobe sa naglasenom savjesti i samokriticizmom. Borba za cistu savjest je neka vrsta borbe za opstanak, borba da mislimo o sebi dobro ili nekada da smo bolji od drugih. Osobe koje prevaru smatraju neoprostivom, te su svjesne osjecaja koji bi uslijedio, tesko ce „prevariti“ - uprkos nezadovoljstvu u vezi, ili trenutnoj jakoj privlacnosti i strasti, i svim mogucim i nemogucim razlozima koji se za prevaru mogu smisliti. U ovu grupu svakako spadaju i oni koji su iskljucivo u vezama otvorenog tipa, koji nemaju nikakvih dodira sa monogamijom, ali su u vezama sa partnerima iskreni, te se njihovi izleti ne bi mogli ni podvesti pod prevaru, pa ni pobuditi savjest.
II grupa su osobe koje nisu generalno sklone dubljem promisljanju prije bilo kakve aktivnosti, jednostavno ne razmisljaju o tome, ili pod naletom strasti i zelje nisu u stanju da shvate posljedice. Uprkos konstantnom losem osecaju, imaju potrebu i jaku zelju da nastavljaju sa preljubom, iz raznih razloga nesposobni da donesu odluku i preuzmu odgovornost za sopstvene akcije.
III grupa su osobe koje su uspjele ili pokusavaju zavarati sopstvenu savjest pa su smislile za sebe nebrojena opravdanja „svi to rade“, „jedno uvijek vara, bolje da sam to ja“, „ljudi nisu monogamni“, „jednom se zivi“, ... Osobe iz ove grupe uspijevaju da ne misle lose o sebi zbog prevare, tako da, u nedostatku kocnica, postoji sansa da ce uvijek biti skloni varanju.
:thumbup: sve objasnila :) svaka čast!
Post Reply