Gdje se moze vanredno poloziti da ne izadje puno para i da ne mora puno da se dolazi na mjesto ako je van Sarajeva. Srednje skole u Sarajevu su iskreno preskupe (makar par sto sam licno provjerio) i iako mozda vrijede,ne bi mogao ucestvovati "instrukcijama" sto dodju na svako par dana radi zdravlja/fizickog stanja (ako je neko zainteresovan za cijenu,prica se o 1800-2200KM po razredu sto je previse).
U razdoblju sam od 18-22g i nakon "izgubljene" prve godine u srednjoj skoli,cak i doktori su mi rekli da vanredno polazem skolu radi zdravlja jer sam previse "mlad" da prolazim kroz stres i nerviranje,a glavni razlog toga su (po njihovom) zakljucili da je skola,sto i izgleda nakon 2 godine da i jeste problem. Sad se malo bolje osjecam i imam namjeru da zavrsim,pa sta god samo da imam papire koliko toliko.. U osnovnoj sam bio vr.dobar/odlican ucenik (devetogodisnja skola) i nakon "maturskog" polaganja,mogao sam upisati skole vida gimnazije ali ne vjerujem da imam toliko "znanja" trenutno u sebi posto knjige nisam dotakao 2-3 godine.
Vanredno polaganje u roku od 1-2g?
- dječak sa šibicama
#2 Re: Vanredno polaganje u roku od 1-2g?
Bilo je nekad u Ilijasu pravo jeftino, meni se cini 20 km po ispitu. Ali mislim da nije moglo "za godinu dvije", uglavnom bitno da se pojavis na ispitu nema predavanja, tri cetiri ispitna roka u toku godine ali nije moglo vise od jedne godine u jednoj skolskoj godini.
Ne znam kako je danas, jel skuplje ili je li se nesto mijenjalo.
Vidi kod ovih "obrazovanje odraslih" iz Sirokog brijega, mozda kod njih moze, cijene ne znam
Vidi kod ovih "obrazovanje odraslih" iz Sirokog brijega, mozda kod njih moze, cijene ne znam
-
unstaplex
#3 Re: Vanredno polaganje u roku od 1-2g?
Ako nije za godinu,dvije cak i da cetiri,ako se ne mora toliko "ucestvovati",vida ici svako par dana,sedmica,mozda i jeste opcija. Znate li ista vise o ovome? A za obrazovanje odraslih u S. Brijegu vec cekam odgovordječak sa šibicama wrote:Bilo je nekad u Ilijasu pravo jeftino, meni se cini 20 km po ispitu. Ali mislim da nije moglo "za godinu dvije", uglavnom bitno da se pojavis na ispitu nema predavanja, tri cetiri ispitna roka u toku godine ali nije moglo vise od jedne godine u jednoj skolskoj godini.
- dječak sa šibicama
#4 Re: Vanredno polaganje u roku od 1-2g?
Ja znam kako je bilo prije 15-ak godina, danas ne znam je li i dalje ista shema, proslo je dosta vremena.
Znam da nije bilo skupo, zapravo prilicno jeftino kako rekoh 20 km po ispitu i 50 km upisnina ako se dobro sjecam. Nije bilo instrukcija, osim da kandidat u toku godine ode jednom kod profesora na informativni razgovor, cisto da dobije informacije o literaturi koja je potrebna. Ispiti su tokom ljetnih i zimskih praznika.
Nazovite skolu sad u avgustu i raspitajte se. U sarajevskim srednjim je uvijek bilo skupo, sjecam se graficka na Ilidzi, nekoliko puta skuplji ispiti.
Ko zna kako su danas to sve regulisali. Iskreno ne znam ali eto znam kako je bilo prije.
Znam da nije bilo skupo, zapravo prilicno jeftino kako rekoh 20 km po ispitu i 50 km upisnina ako se dobro sjecam. Nije bilo instrukcija, osim da kandidat u toku godine ode jednom kod profesora na informativni razgovor, cisto da dobije informacije o literaturi koja je potrebna. Ispiti su tokom ljetnih i zimskih praznika.
Nazovite skolu sad u avgustu i raspitajte se. U sarajevskim srednjim je uvijek bilo skupo, sjecam se graficka na Ilidzi, nekoliko puta skuplji ispiti.
Ko zna kako su danas to sve regulisali. Iskreno ne znam ali eto znam kako je bilo prije.