Vanredni Tehnicki Pregled

Pravna pitanja, dileme, problemi... Razmijenite svoja iskustva.
Post Reply
User avatar
lajkujMe
Posts: 3436
Joined: 06/04/2011 17:44
Location: Na svom mocnom racunaru

Vanredni Tehnicki Pregled

Post by lajkujMe » 18/07/2015 21:48

Lijep pozdrav,

Danas samo sto sam krenuo policija zaustavila, vozio sam svoje staro auto koje ne koristim vec nekoliko mjeseci i u prodaji je i to iz nuzde jer mi se novo auto pokvarilo a bajram pa ga nemam gdje odvesti na popravku.

Auto mi nije u top stanju, prljavo, ukraden jedan brisac itd, limarija ostecena, umjesto zadnjeg stakla pleksiglas jer mi je obijeno, drugim rijecima auto je krs i ne bi prosao tehnicki.

Posto mi se svasta nakupilo od frustracija ovih dana jer mi je drugo auto u kvaru zbog druge osobe... kad mi je drot rekao kao prvo rekao da ce me slati na tehnicki a ja mu fino odgovorio da bi to bio 3 put od septembra (1 registracija, 2 put isto ovakav samo tada sam pristao platiti 50 km kazne a 3 sada), oni su pristali pisati kaznu od 100 km (a znam da je 50 km) ja im iz prkosa rekao da cu se "zaliti" jer nema smisla da me za istu stvar kaznjavaju vise puta. On mi je samo rekao "ako je tako onda te saljemo na tehnicki a jos cu ti slikati auto pa se ti zali" i tako bi napisao nalog, i uzeto fotoaparat i slikao. I naveo na nalogu da su slikali. A meni je rekao da ce ako me tehnicki pusti, njih tuziti.

Naravno bilo je tu i ono "kakvu kaznu da ti pisemo" na sta sam ja rekao nikakvu najbolje bi tako bilo i ne nisam im dao pare.

Uglavnom malo je reci da se kajem i posto cu garant pasti moze li mi neko reci sljedece:

Ako ne odem na tehnicki kakva me kazna ocekuje?
Ako odem i padnem kolika me kazna ocekuje.

Ima li kakvih drugih nacina umanjenja stete?

Cuo sam da se kazne pisu na "vozaca" da li to znaci da moje drugo auto necu moci registrovati dok ne iskesiram? Cak ni prodati? Btw ovo auto sto mora na tehnicki nije na meni nego na sestri hoce li ona dobiti kakve probleme?

Btw policajac je zaokruzio 3 stvari na koje sumnja da su u kvaru a to su:

1. Uredjaj za upravljanje

4. Uredjaja za pogon na tecni gas (meni auto uopste nije na gas)
5. Uredjaja za spajanje vucnog i prikljucnog vozila.


....


PS. nadam se da je ovo tacan PDF


User avatar
Tercius
Posts: 1541
Joined: 21/01/2011 19:51
Location: "...bolje dva puta tri od jednom, nego ni jednom jednu dva puta..."

Re: Vanredni Tehnicki Pregled

Post by Tercius » 30/09/2015 21:24

Imas mnogo srece sto te zaustavio neko ko i nije bas vican materiji sa kojom radi, u protivnom si mogao ostati i bez tablica i saobracajne dozovole. čl 231. pa citaj http://www.homologacija.gov.ba/images/s ... _u_BiH.pdf kaznene odredbe idu iza.

Post Reply