Vanredni izbori za načelnika opštine Vogošća
- red387
#1 Vanredni izbori za načelnika opštine Vogošća
16.1.2011. bit će održani vanredni izbori za načelnika opštine Vogošća. Čini se da SDP sprema i na ovom nivou iznenađenje, nude čovjeka koji izgleda kulturno i čovjek je rođen tu gdje je kandidovan.
Kraća biografija:
Rođen 28.10.1949. godine u Semizovcu. Osmogodišnju školu završio u Semizovcu, a srednju u Sarajevu. Grafički fakultet završio je u Zagrebu.
Radio u NIŠRO " Oslobođenje", Izvršnom Vijeću BiH i Svjetlosti Sarajevo, a od 2000-te godine radi u Upravi Grada Sarajeva.
Aktivno uključen u omladinsku organizaciju SK i aktivno igrao fudbal u NK Ozren Semizovac.
Bio pripadnik Armije BiH i ratni je vojni invalid. Za zasluge u odbrambenom ratu dobio priznanje od Vrhovne komande Armije BiH.
Šta vi mislite da li SDP može napraviti još jedno iznenađenje?
Kraća biografija:
Rođen 28.10.1949. godine u Semizovcu. Osmogodišnju školu završio u Semizovcu, a srednju u Sarajevu. Grafički fakultet završio je u Zagrebu.
Radio u NIŠRO " Oslobođenje", Izvršnom Vijeću BiH i Svjetlosti Sarajevo, a od 2000-te godine radi u Upravi Grada Sarajeva.
Aktivno uključen u omladinsku organizaciju SK i aktivno igrao fudbal u NK Ozren Semizovac.
Bio pripadnik Armije BiH i ratni je vojni invalid. Za zasluge u odbrambenom ratu dobio priznanje od Vrhovne komande Armije BiH.
Šta vi mislite da li SDP može napraviti još jedno iznenađenje?
-
The 51st State
#2 Re: Vanredni izbori za načelnika opštine Vogošća
tesko, bivsi sda nacelnik je ipak napravio dobar posao u svom mandatu.
- bogoljub
#3 Re: Vanredni izbori za načelnika opštine Vogošća
Glasao bih za covjeka patriotu! Disciplinovanog! Urednog!
Ne bih glasao nikad za pijanicu SDA ovsku!
Ne bih glasao nikad za pijanicu SDA ovsku!
-
StupskaBitanga
#4 Re: Vanredni izbori za načelnika opštine Vogošća
to što opština Vogošća može promijeniti ime u Murai komerc ili Švrakić i coThe 51st State wrote:tesko, bivsi sda nacelnik je ipak napravio dobar posao u svom mandatu.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#5 Re: Vanredni izbori za načelnika opštine Vogošća
Vogošća Vogošćanima!
- kajdara
#6 Re: Vanredni izbori za načelnika opštine Vogošća
Citirano je tipičan primjer osile kvislinško-kriminalne SDA-bande, a čija je kruna slijedeće: "Sa nepunih godinu dana života napustio je rodni kraj. Došao je u Vogošću da u njoj odraste, da se u njoj zamomči, da je zavoli i da svoj život gradi u njoj." Potom, da li je normalno da iko, ko je "Odrastao je u porodici u kojoj se iznad svega cijenio rad i poštenje", zaluta u kvislinško-kriminalnu SDA-bandu?Edin Smajić je rođen 11.12.1967. godine u mjestu Gođenje u općini Han Pijesak. Sa nepunih godinu dana života napustio je rodni kraj. Došao je u Vogošću da u njoj odraste, da se u njoj zamomči, da je zavoli i da svoj život gradi u njoj. Prvo, skoro trideset godina na Kobiljoj Glavi, a poratni period u užem gradskom jezgru. Upoznao je Vogošću i zna njene probleme i kada je urbani dio u pitanju, ali zna sa čime se nose stanovnici ove općine i kada se odmaknete od centra. Oženjen je, otac dvoje djece i kako sam voli istaknuti ni po čemu se ne razlikuje od prosječnog Vogošćanina.
Odrastao je u porodici u kojoj se iznad svega cijenio rad i poštenje,
-
ri0
#7 Re: Vanredni izbori za načelnika opštine Vogošća
To on na vlastitu inicijativu dos'o sa godinu dana da zamomči u Vogošću ?

-
The 51st State
#8 Re: Vanredni izbori za načelnika opštine Vogošća
budzet je budzet, a uvijek ce biti neki svrakic i murai.StupskaBitanga wrote:to što opština Vogošća može promijeniti ime u Murai komerc ili Švrakić i coThe 51st State wrote:tesko, bivsi sda nacelnik je ipak napravio dobar posao u svom mandatu.
-
michio
#9 Re: Vanredni izbori za načelnika opštine Vogošća
..da se zamomci
To kao neki ritual.
- Magarece_godine
#10 Re: Vanredni izbori za načelnika opštine Vogošća
Daj Boze .... Mada i ako ne pobjedi, nece puno izgubiti .... Budzet Opcine Vogosca je skoro tri miliona u minusu, Sarajlic je prodao sve sto se prodati moglo ... U parkovima su "iznikli" poslovni centri ..... Ko bude nacelnik naici ce samo na haoticno stanje ....
Mislim da ce Smajic pobjediti, ali je jako vazno vidjeti kako SDP stoji .... Treba imati na umu da u Vogosci zivi vise od 10 000 ljudi iz istočne Bosne ... Njihovi glasovi odlučuju, a oni nekim čudom vazda glasaju za SDA .
Mislim da ce Smajic pobjediti, ali je jako vazno vidjeti kako SDP stoji .... Treba imati na umu da u Vogosci zivi vise od 10 000 ljudi iz istočne Bosne ... Njihovi glasovi odlučuju, a oni nekim čudom vazda glasaju za SDA .
-
StupskaBitanga
#11 Re: Vanredni izbori za načelnika opštine Vogošća
Pa normalno da glasaju za SDAMagarece_godine wrote:Treba imati na umu da u Vogosci zivi vise od 10 000 ljudi iz istočne Bosne ... Njihovi glasovi odlučuju, a oni nekim čudom vazda glasaju za SDA .
Ko ih je doveo da tu žive??
i u Vogošću i u Hadžiće, Ilijaš?
Mislim halo ko je ovdje lud??
Švrakićima su za DŽ dali atraktivno zemljište u centru Vogošće
Dalje isto su dobili GRATIS i zemljište gdje su nikle zgrade Nove VogošćeOpćina Vogošća je dala zemljište NTV Hayat i oni će tu izgraditi svoj objekat, ali i obnoviti stari bazen,
O Murai komercu i aferama se pisalo po forumu i od strane građana iste opštine
- BSn
#12 Re: Vanredni izbori za načelnika opštine Vogošća
Pardon sto upadam, al' mi je ovo najprilicnija tema: Kad ce vanredni izbori za sotale opcine u kojima su dosadasnji nacelnici nakon oktobra otisli u kantone/Federaciju/drzavu? Ili to ostale opcine nisu jos odredile?
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#13 Re: Vanredni izbori za načelnika opštine Vogošća
Ko pobijedi u Vogošći?
-
theTruePath
#14 Re: Vanredni izbori za načelnika opštine Vogošća
Treba imati na umu da u Vogosci zivi vise od 10 000 ljudi iz istočne Bosne ... Njihovi glasovi odlučuju, a oni nekim čudom vazda glasaju za SDA .
pa da mi iz istocne Bosne odlucujemo,hajd sad crkni od muke...
-
theTruePath
#15 Re: Vanredni izbori za načelnika opštine Vogošća
i ovo je razlog sto nikada u zivotu nebi glasao za sdp..jer ovo je zapravo vas stav a da ti odgvorim,,doveli su nas oni s kojima bi ti danas bratstvo i jedinstvo ko nekada(al neces nikada ubjediti vecinu bosnjaka jer sad imamo pamet hvala Bogu)Pa normalno da glasaju za SDA
Ko ih je doveo da tu žive??
i u Vogošću i u Hadžiće, Ilijaš?
- ultima_palabra
#16 Re: Vanredni izbori za načelnika opštine Vogošća
Haj ba ne prenemaži se kad ne znaš situaciju... u pitanju je čisto ekonomski odnos između tih birača i SDAtheTruePath wrote:Treba imati na umu da u Vogosci zivi vise od 10 000 ljudi iz istočne Bosne ... Njihovi glasovi odlučuju, a oni nekim čudom vazda glasaju za SDA .
Koliko znam, izbori za sve opštine koje su ostale bez načelnika su ovaj vikend.
- Magarece_godine
#17 Re: Vanredni izbori za načelnika opštine Vogošća
Što bi crkavao od muke... Čestitijih ljudi od Istočnjaka nema ... Ali kakva je mafija SDA u Vogosci to je cudo jedno ...theTruePath wrote:Treba imati na umu da u Vogosci zivi vise od 10 000 ljudi iz istočne Bosne ... Njihovi glasovi odlučuju, a oni nekim čudom vazda glasaju za SDA .
Skrivati se iza selama, vjere i dzamije, zarad ličnih interesa ... fuj ....
-
theTruePath
#18 Re: Vanredni izbori za načelnika opštine Vogošća
Magarece_godine wrote:Što bi crkavao od muke... Čestitijih ljudi od Istočnjaka nema ... Ali kakva je mafija SDA u Vogosci to je cudo jedno ...theTruePath wrote:Treba imati na umu da u Vogosci zivi vise od 10 000 ljudi iz istočne Bosne ... Njihovi glasovi odlučuju, a oni nekim čudom vazda glasaju za SDA .
Skrivati se iza selama, vjere i dzamije, zarad ličnih interesa ... fuj ....
slazem se s tim sto tebi selam i opcenito smeta,a dio je nas koliko god ti to paralo usi
- nikad_vise
#19 Re: Vanredni izbori za načelnika opštine Vogošća
ev sarajlice ako se dvoumite ovom covjeku dajte glas02. januar 2010. godine
Dženan Redžo za bolju Vogošću !
Općina Vogošća bila je druga po razvijenosti u bivšoj Jugoslaviji, prva po razvoju u Bosni i Hercegovini i Sarajevu. Sada to više nije. Loše političko upravljanje našu je općinu dovelo na margine sarajevske regije. Šta nam je činiti?
1. Odlučiti da ćete 16. januara 2011 izaći na prijevremene lokalne izbore za načelnika Općine Vogošća
2. Odlučiti da ćete glasati za kandidata / kandidatkinju koji našoj Općini želi i može vratiti prijašnji ugled i perspektivu
3. Kontaktirati me i putem razgovora saznati da li sam ja kandidat koji po Vašem mišljenju može ostvariti taj cilj
Kontaktirati me možete na sljedeći način:
Mob. 062 455 914
E-mail: [email protected]
Ili svaki dan od 10.00 – 11.00 navratiti u prostore SBB BiH Vogošća, Braće Kršo 27, da se družimo uz kafu.
nemojte da vam ja moram iz tuzle govoriti sta valja
-
Alfa_Ze
#20 Re: Vanredni izbori za načelnika opštine Vogošća
Jednokratna manipulacija sa sirotinjom. To je Šćepina politika, Fuj !!
Obavještavamo Vas da će kandidat Saveza za bolju budućnost BiH za načelnika Općine Vogošća gospodin Dženan Redžo sutra, 14. januara, od 8.15 do 9 sati sa socijalnim timom OO SBB BiH Vogošća obići mjesto gdje će se vršiti podjela hrane socijalno ugroženim porodicama.
Gospodin Redžo će, također, od 14 do 17 sati upriličiti druženje sa građanima na platou ispred Sportske dvorane Amel Bećković u Vogošći.
Dakako, svi socijalno ugrozeni trebaju otici i izuzeti te pakete, ''sto je dzaba i bogu je drago'' !!
Ali svoje glasove ni u bunilu ne dati SBB-u i Fahrinoj PETOKOLONASKOJ POLITICI !!
- Magarece_godine
#21 Re: Vanredni izbori za načelnika opštine Vogošća
Vidi se da si SDA-ovac ... Opet donosis zakljucke o meni, bez ikakve logike .... Helenejse ...theTruePath wrote:
slazem se s tim sto tebi selam i opcenito smeta,a dio je nas koliko god ti to paralo usi
-
theTruePath
#22 Re: Vanredni izbori za načelnika opštine Vogošća
Magarece_godine wrote:Vidi se da si SDA-ovac ... Opet donosis zakljucke o meni, bez ikakve logike .... Helenejse ...theTruePath wrote:
nisam sda-ovac,ali "selamam" se s ljudima pa mi zato smetaju oni kojima selam smeta
a helem nejse je turski,,sto to koristis ako si protiv selama...aaa?
-
elSaik
#23 Re: Vanredni izbori za načelnika opštine Vogošća
Daj životati, prestani pisati gluposti. 
- PipiDugaDevetka
#24 Re: Vanredni izbori za načelnika opštine Vogošća
Nije glupost.elSaik wrote:Daj životati, prestani pisati gluposti.
Četnici su dogovorili sa Izetbegovićem ''zamjenu''.
Živi svjedok Meholjić.
-
theTruePath
#25 Re: Vanredni izbori za načelnika opštine Vogošća
PipiDugaDevetka wrote:Nije glupost.elSaik wrote:Daj životati, prestani pisati gluposti.
Četnici su dogovorili sa Izetbegovićem ''zamjenu''.
Živi svjedok Meholjić.
sta s njim?