VANREDNI IZBORI 2014!!!
-
__Phoenix__
#26 Re: VANREDNI IZBORI 2014!!!
Nije moguće raspisati vanredne izbore, vjerovatno i na državnom nivou zbog raznih proceduralnih peripetija.
-
bull21
#27 Re: VANREDNI IZBORI 2014!!!
Ma za đubrad je najbolje pričekati da se skupe u jednu prostoriju... TNT/Semtex/C4 i ćao. Problem riješen. Ovo bacanje kamenja, paljenje - ništa nije ravno metku u čelo. Da mi je jednom vidjeti nekoga da to uradi, prvi bih mu digao spomenik. Da jednom spucaju jedan između očiju, vidio bi kako ostali lopovi bježe.onako wrote:Dobro se sjeti alan forda. Al znas sta je najtuznije. Oni stvarno misle da se mnogo odricu i da narod razumije kako se oni zrtvuju...Ozbiljno govorim, oni stvarno misle da su poduzeli mjere...bull21 wrote:Ovo ni u Alan Fordu ne bi ovako ispalo.
Kakvo licemjerstvo nakon sto ti gori federacija oni idu s prijedlogom da se odreknu 10%%
- res publica
#28 Re: VANREDNI IZBORI 2014!!!
Za Fatmira Alispahića.frx wrote:MA JA BIH TE IZBORE OBAVIO YTO PRIJE ALI ZA KOGA I ZA STA GLASATI ?
Ne sprdam se. Ova izjava mu je sasvim na mjestu.
S druge strane, demonstrantima treba čovjek takvog profila, ne nužno on. Jer, ako ti ne odgovara nijedna stranka, nađi popularnu nestranačku ličnost koja će ispred mase nezadovoljnih pregovarati sa Vladom o uslovima prekida demonstracija, pa neka dvadeset odgovornih ljudi koji nisu isprljali ruke korupcijom, a koji bi stali uz takvu ličnost, formiraju privremenu vladu i eventualno nastupe na vanderdnim izborima.
-
seldzuk
#29 Re: VANREDNI IZBORI 2014!!!
anarhija nikome ne može valjati. ako misliš da je drugačije ukucaj sirija na pretraživaču.res publica wrote:Hoćeš da kažeš da je sada anarhija? Pa da je tako, onda nema ko da ti organizuje izbore, za koje ionako treba dva mjeseca, koliko već traje izborni proces. U ta dva mjeseca, ako si pod anarhijom, opet nema izbora...Država wrote:Do oktobra će biti anarhija. Zašto čekati?res publica wrote:
Pa ionako su redovni izbori ove godine.
Mora da bude nekakvog, kakvog takvog sistema, a za sada ga ima...
Anarhija je bila kratkog daha, samo dok su ljudi bili na ulicama i dok se policija povlačila pred njima, čim ljudi odu sa ulice, anarhija prestaje. Tako se meni čini.
- res publica
#30 Re: VANREDNI IZBORI 2014!!!
Slažem se. I najgora vlada je bolja od anarhije. Mada, u Siriji je građanski rat. Frakcije su podijelile zemlju, ali svaka na svojoj teritoriji ima neku svoju uspostavljenu vlast. Anarhija je drugačija, jer je to haos u kome nema vlasti, već je svaki pojedinac vlas za sebe.seldzuk wrote: anarhija nikome ne može valjati. ako misliš da je drugačije ukucaj sirija na pretraživaču.
-
onako
#31 Re: VANREDNI IZBORI 2014!!!
res publica wrote:Slažem se. I najgora vlada je bolja od anarhije. Mada, u Siriji je građanski rat. Frakcije su podijelile zemlju, ali svaka na svojoj teritoriji ima neku svoju uspostavljenu vlast. Anarhija je drugačija, jer je to haos u kome nema vlasti, već je svaki pojedinac vlas za sebe.seldzuk wrote: anarhija nikome ne može valjati. ako misliš da je drugačije ukucaj sirija na pretraživaču.
jel se to zezas za siriju da je tamo gradanski rat....Jest ko sto je i kod nas med i mlijeko....
ne anarhija, ne smjenjivati ako se nema zamjena i rjesenje....
- Jedaj
#32 Re: VANREDNI IZBORI 2014!!!
Mi smo imali bezbroj izbora za ovih 20 godina I uvijek je bilo "sjasi Kurta uzjasi Murta". Taman da sada protestanti izaberu neku novu stranku, za par godina ta stranka ce se ponasati isto kao I SDA,SDP,SBB,SZBH,SDS,HDZ I td. Razlog je u sistemu koji favorizuje I generise naciokritete u vlasti. Taj sistem se spravom zove dejtonksa ludjacka kosulja I dok se on ne ukine ZESTOKIM PROTESTIMA, I ne uvede gradjanski Ustav Republike BH nema napretka. Da samo podjsetim da je Crna Gora vise multi-etnicka I vise multi-konfesionalna nego BH, pa opet ima GRADJANSKI USTAV I mir u svom dvoristu. Nema 3 predsjednika 10 kantona I kantonalnih vlada I dva blentiteta I naravno DA NEMA BLOKADU SISTEMA.
Svi ovi protesti ce biti dzaba I sva ova muka bit ce dzaba ako se to ne uradi. Dejtonski proces je tako zamisljen da blokira drzavu dok se narod ne izmuci, iscripi I pristine na rusenje bosanske drzave sto je bio I ratni cilj Milosvicevsko-Tudjmanovog udruzenog zlocinackog plana. Ako se pristine na dovrsenje tog plana (dejtonskim procesom) onda smo pljunulu na Potocare I na 100000 pobijenih I na nasu buducnost I buducnost nase djece jer cemo ih pretvoriti u Cigane, narod bez drzave ili u najboljem slucaju nove evropske Palestince satjerane na 25% svoije drzave.
Zato narode, odlucite se, sada je prilika ili cerga ili drzava, Republika BH. Ne mozemo racunati na petu kolonu, postojece stranke koje su vec pristale na nestanak Republike bH I nastanak tzv RS I to dobro unovcili vilama, autima , milijardma na svojim racunima. Tu bagru treba poraziti na ovim vanrednim ili redovnim izborima, ali nas CILJ MORA BITI gradjanska drzava Republika BH ili ce Bosna kao drzava nestati, a ova generacija ce snositi historijsku odgovornost za to. Nasi preci su je cuvali 1000 godina, bila je okupirana ali nikada nije bila na rubu nestanka nego ovih dana. Pa razmislite dobro.
Svi ovi protesti ce biti dzaba I sva ova muka bit ce dzaba ako se to ne uradi. Dejtonski proces je tako zamisljen da blokira drzavu dok se narod ne izmuci, iscripi I pristine na rusenje bosanske drzave sto je bio I ratni cilj Milosvicevsko-Tudjmanovog udruzenog zlocinackog plana. Ako se pristine na dovrsenje tog plana (dejtonskim procesom) onda smo pljunulu na Potocare I na 100000 pobijenih I na nasu buducnost I buducnost nase djece jer cemo ih pretvoriti u Cigane, narod bez drzave ili u najboljem slucaju nove evropske Palestince satjerane na 25% svoije drzave.
Zato narode, odlucite se, sada je prilika ili cerga ili drzava, Republika BH. Ne mozemo racunati na petu kolonu, postojece stranke koje su vec pristale na nestanak Republike bH I nastanak tzv RS I to dobro unovcili vilama, autima , milijardma na svojim racunima. Tu bagru treba poraziti na ovim vanrednim ili redovnim izborima, ali nas CILJ MORA BITI gradjanska drzava Republika BH ili ce Bosna kao drzava nestati, a ova generacija ce snositi historijsku odgovornost za to. Nasi preci su je cuvali 1000 godina, bila je okupirana ali nikada nije bila na rubu nestanka nego ovih dana. Pa razmislite dobro.
-
hAZNADAR
#33 Re: VANREDNI IZBORI 2014!!!
Tacno - probali smo sve opcije. I SDA, pa onda ona famozna Alijansa, pa SDA, imali smo i Silajdzica, pa raznorazne koalicije, dali smo djelomicno i Fahri sansu,... i osim malih poput LDS, SDU,.. smo probali sve i jednu mogucu opciju i niko nam nije valjao.
Mozda upravo zato sto nam samima postenje nije jaca strana jer svako je zakinuo, maznuo, pronevjerio gdje je stigao, javno se hvalimo kakko ne placamo porez, ne placamo kartu za tramvaj, koristimo stelu za posao ili skolu za dijete,... a kada sve to politicar radi bunimo se - ko biva posteniji smo.
Jesmo q - prozivamo politicare samo zato sto im zavidimo sto su vise jamili a rado bi i mi tako.
Taman da su regularni izbori sad na pragu - nista nebi bilo bolje, nebi nikoga boljeg nasli, a dejtonski okvir ne mozes promijeniti ni silom ni milom.
Treba ba krenuti od nas samih - hocemo li uopce drzavu za sebe ili da smo protektorat i poslusni i siti podanici. Jer dokle god biramo nase ljude u vlast, mozemo samo ocekivati da su isti kao i mi sami.
Mozda upravo zato sto nam samima postenje nije jaca strana jer svako je zakinuo, maznuo, pronevjerio gdje je stigao, javno se hvalimo kakko ne placamo porez, ne placamo kartu za tramvaj, koristimo stelu za posao ili skolu za dijete,... a kada sve to politicar radi bunimo se - ko biva posteniji smo.
Jesmo q - prozivamo politicare samo zato sto im zavidimo sto su vise jamili a rado bi i mi tako.
Taman da su regularni izbori sad na pragu - nista nebi bilo bolje, nebi nikoga boljeg nasli, a dejtonski okvir ne mozes promijeniti ni silom ni milom.
Treba ba krenuti od nas samih - hocemo li uopce drzavu za sebe ili da smo protektorat i poslusni i siti podanici. Jer dokle god biramo nase ljude u vlast, mozemo samo ocekivati da su isti kao i mi sami.
- bdzs
#34 Re: VANREDNI IZBORI 2014!!!
Cilj onih koji stoje iza protesta je raspad Bosne....jasno ko dan, a šta će drugo značiti paljenje njenih instititucje.
-
rekla-kazala
#36 Re: VANREDNI IZBORI 2014!!!
Prvo bi trebalo zabraniti rad svim postojećim strankama a onda dozvoliti osnivanje tri stranke: ljevica, desnica i centar
Tek kada se te stranke organizaciono srede i izaberu svoje predstavnike, predsjednike i predstave svoje programe onda možemo birati.
Ovako,... isto sranje ko god da bude na vlasti.
Tek kada se te stranke organizaciono srede i izaberu svoje predstavnike, predsjednike i predstave svoje programe onda možemo birati.
Ovako,... isto sranje ko god da bude na vlasti.
-
El_comadante
#37 Re: VANREDNI IZBORI 2014!!!
na izborim treba stavti nestrancku koaliciju i za te ljude glasati onda moze biti promjena ovako nikako
- Cherry-Cherry
#38 Re: VANREDNI IZBORI 2014!!!
Pa mi imamo izbore svako dvije godine, to je baš često. Nema potrebe za vanrednim izborima, kad će redovni sad u oktobru. samo bacanje para. A ljudi će uvijek glasati za iste. I bit će nam isto. Onda će biti opet protesti... Pa će se paliti grad... Pa opet izbori... I sve tako u krug. Dok se mentalni sklop ne promjeni, nema promjene na bolje... Prvo se mi trebamo u glavama promijeniti. Ne postoji instant rješenje. Evolucija je nama potrebna, kakva revolucija.
-
rekla-kazala
#39 Re: VANREDNI IZBORI 2014!!!
Bravo !Cherry-Cherry wrote:Pa mi imamo izbore svako dvije godine, to je baš često. Nema potrebe za vanrednim izborima, kad će redovni sad u oktobru. samo bacanje para. A ljudi će uvijek glasati za iste. I bit će nam isto. Onda će biti opet protesti... Pa će se paliti grad... Pa opet izbori... I sve tako u krug. Dok se mentalni sklop ne promjeni, nema promjene na bolje... Prvo se mi trebamo u glavama promijeniti. Ne postoji instant rješenje. JEvolucija je nama potrebna, kakva revolucija.
Na vlasti su ljudi iz naroda i bira ih narod. Dakle narod bolje ne zaslužuje.
Kada evoluiramo mi evoluirat će i političari.
- biske
#40 Re: VANREDNI IZBORI 2014!!!
hau jes no. mi smo evoluirali, a oni neće nikad.rekla-kazala wrote:Bravo !Cherry-Cherry wrote:Pa mi imamo izbore svako dvije godine, to je baš često. Nema potrebe za vanrednim izborima, kad će redovni sad u oktobru. samo bacanje para. A ljudi će uvijek glasati za iste. I bit će nam isto. Onda će biti opet protesti... Pa će se paliti grad... Pa opet izbori... I sve tako u krug. Dok se mentalni sklop ne promjeni, nema promjene na bolje... Prvo se mi trebamo u glavama promijeniti. Ne postoji instant rješenje. JEvolucija je nama potrebna, kakva revolucija.
-
rekla-kazala
#41 Re: VANREDNI IZBORI 2014!!!
Nismo evoluirali !biske wrote:hau jes no. mi smo evoluirali, a oni neće nikad.rekla-kazala wrote:Bravo !Cherry-Cherry wrote:Pa mi imamo izbore svako dvije godine, to je baš često. Nema potrebe za vanrednim izborima, kad će redovni sad u oktobru. samo bacanje para. A ljudi će uvijek glasati za iste. I bit će nam isto. Onda će biti opet protesti... Pa će se paliti grad... Pa opet izbori... I sve tako u krug. Dok se mentalni sklop ne promjeni, nema promjene na bolje... Prvo se mi trebamo u glavama promijeniti. Ne postoji instant rješenje. JEvolucija je nama potrebna, kakva revolucija.
Dokazi su na sve strane.
-Kažemo da nije u redu da uzimaju mito a u redu je da podmićujemo.
-Kažemo da nije u redu da kradu a u redu je da krademo kad se ukaže prilika.
-Kažemo da nije u redu ići preko reda ili preko veze a u redu je da tražimo veze i idemo preko reda.
-Nije u redu da nas neko prevari ali je u redu da varamo.
-Nije u redu da nas neko ne plati ali je u redu da radimo što je moguće manje.
-Nije u redu što su penzije male ali je u redu da ne prijavimo gazdu koji na nas ne plaća doprinose i osiguranje.
-Nije u redu što komšija mesar baca kosti u kontejner ali je u redu da ga ja ne prijavim.
I tako mogu do sutra,....
- biske
#42 Re: VANREDNI IZBORI 2014!!!
rekla-kazala wrote:Nismo evoluirali !biske wrote: hau jes no. mi smo evoluirali, a oni neće nikad.
Dokazi su na sve strane.
-Kažemo da nije u redu da uzimaju mito a u redu je da podmićujemo.
-Kažemo da nije u redu da kradu a u redu je da krademo kad se ukaže prilika.
-Kažemo da nije u redu ići preko reda ili preko veze a u redu je da tražimo veze i idemo preko reda.
-Nije u redu da nas neko prevari ali je u redu da varamo.
-Nije u redu da nas neko ne plati ali je u redu da radimo što je moguće manje.
-Nije u redu što su penzije male ali je u redu da ne prijavimo gazdu koji na nas ne plaća doprinose i osiguranje.
-Nije u redu što komšija mesar baca kosti u kontejner ali je u redu da ga ja ne prijavim.
I tako mogu do sutra,....
to je bilo do 6.2.2014.
sad kažemo: odlazite, bando nesposobna i gramziva! dajte nam ljude koji će se baviti svojim poslom, misliti o realnim potrebama građana i za to uzeti skromnu platu. možda će nam biti gore, ali će nam biti bez vas
- Cherry-Cherry
#43 Re: VANREDNI IZBORI 2014!!!
Ne može to preko noći.biske wrote:
to je bilo do 6.2.2014.
sad kažemo: odlazite, bando nesposobna i gramziva! dajte nam ljude koji će se baviti svojim poslom, misliti o realnim potrebama građana i za to uzeti skromnu platu. možda će nam biti gore, ali će nam biti bez vas
- biske
#44 Re: VANREDNI IZBORI 2014!!!
mora nekad početi.Cherry-Cherry wrote:Ne može to preko noći.biske wrote:
to je bilo do 6.2.2014.