Vanredni i redovni studij Razlika !!!

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
darkforest1

#1 Vanredni i redovni studij Razlika !!!

Post by darkforest1 »

Pozdrav, interesuje me koja je razlika izmedu redovnog i vanrednog studija,citao sam na par mjesta, da vanredni studenti ne idu na predavanja, vec da se njima organizuju predavanja posebna, a na drugim mjestima sam citao da mogu ici na predavanaj sa redovnim studentima ako hoce, ili ako nece samo da dodu na istpite,radit seminarske itd.LP
Zatamnjena stakla

#2 Re: Vanredni i redovni studij Razlika !!!

Post by Zatamnjena stakla »

Vanredni studenti imaju predavanja svake radne subote. Mogu ić' sa redovnim na predavanja ali pisati seminarske, minus-plus što si bio na predavanju, toga kod vanrednih nema osim ako ti ass. ili prof. kaže da uradiš.
P308

#3 Re: Vanredni i redovni studij Razlika !!!

Post by P308 »

Zatamnjena stakla wrote:Vanredni studenti imaju predavanja svake radne subote. Mogu ić' sa redovnim na predavanja ali pisati seminarske, minus-plus što si bio na predavanju, toga kod vanrednih nema osim ako ti ass. ili prof. kaže da uradiš.
Ne znam na kojem je to odsjeku (jer mislim da smo na istom fakultetu), ali kod nas vanredni studenti imaju identicne obaveze kao i redovni studenti. Jedino ne moraju (a i mogu ukoliko im se dozvoli a u 99% slucajeva se dozvoli) dolaziti na predavanja i to je sve.
cyprus

#4 Re: Vanredni i redovni studij Razlika !!!

Post by cyprus »

Upravo tako... Vanredni studenti ne moraju jedino dolaziti na nastavu (ako hoće - mogu)... Što se tiče seminarskih radova toga u pravilu nisu oslobođeni, ali sve zavisi od profesora do profesora...
Zatamnjena stakla

#5 Re: Vanredni i redovni studij Razlika !!!

Post by Zatamnjena stakla »

P308 wrote:
Zatamnjena stakla wrote:Vanredni studenti imaju predavanja svake radne subote. Mogu ić' sa redovnim na predavanja ali pisati seminarske, minus-plus što si bio na predavanju, toga kod vanrednih nema osim ako ti ass. ili prof. kaže da uradiš.
Ne znam na kojem je to odsjeku (jer mislim da smo na istom fakultetu), ali kod nas vanredni studenti imaju identicne obaveze kao i redovni studenti. Jedino ne moraju (a i mogu ukoliko im se dozvoli a u 99% slucajeva se dozvoli) dolaziti na predavanja i to je sve.
Ja na Germanistici nisam mor'o. Onda je od odsjeka do odsjeka.
Post Reply