Vanredni i redovni studij Razlika !!!
-
darkforest1
#1 Vanredni i redovni studij Razlika !!!
Pozdrav, interesuje me koja je razlika izmedu redovnog i vanrednog studija,citao sam na par mjesta, da vanredni studenti ne idu na predavanja, vec da se njima organizuju predavanja posebna, a na drugim mjestima sam citao da mogu ici na predavanaj sa redovnim studentima ako hoce, ili ako nece samo da dodu na istpite,radit seminarske itd.LP
- Zatamnjena stakla
#2 Re: Vanredni i redovni studij Razlika !!!
Vanredni studenti imaju predavanja svake radne subote. Mogu ić' sa redovnim na predavanja ali pisati seminarske, minus-plus što si bio na predavanju, toga kod vanrednih nema osim ako ti ass. ili prof. kaže da uradiš.
- P308
#3 Re: Vanredni i redovni studij Razlika !!!
Ne znam na kojem je to odsjeku (jer mislim da smo na istom fakultetu), ali kod nas vanredni studenti imaju identicne obaveze kao i redovni studenti. Jedino ne moraju (a i mogu ukoliko im se dozvoli a u 99% slucajeva se dozvoli) dolaziti na predavanja i to je sve.Zatamnjena stakla wrote:Vanredni studenti imaju predavanja svake radne subote. Mogu ić' sa redovnim na predavanja ali pisati seminarske, minus-plus što si bio na predavanju, toga kod vanrednih nema osim ako ti ass. ili prof. kaže da uradiš.
- cyprus
#4 Re: Vanredni i redovni studij Razlika !!!
Upravo tako... Vanredni studenti ne moraju jedino dolaziti na nastavu (ako hoće - mogu)... Što se tiče seminarskih radova toga u pravilu nisu oslobođeni, ali sve zavisi od profesora do profesora...
- Zatamnjena stakla
#5 Re: Vanredni i redovni studij Razlika !!!
Ja na Germanistici nisam mor'o. Onda je od odsjeka do odsjeka.P308 wrote:Ne znam na kojem je to odsjeku (jer mislim da smo na istom fakultetu), ali kod nas vanredni studenti imaju identicne obaveze kao i redovni studenti. Jedino ne moraju (a i mogu ukoliko im se dozvoli a u 99% slucajeva se dozvoli) dolaziti na predavanja i to je sve.Zatamnjena stakla wrote:Vanredni studenti imaju predavanja svake radne subote. Mogu ić' sa redovnim na predavanja ali pisati seminarske, minus-plus što si bio na predavanju, toga kod vanrednih nema osim ako ti ass. ili prof. kaže da uradiš.