Pozdrav,
Upisao sam se na prvu godinu kao vanredan student i sada me interesuje da li se moram prijavljivati na biro za zaposljavanje.
VANREDAN STUDIJ
- P308
#2 Re: VANREDAN STUDIJ
Moras, ukoliko recimo zelis imati zdravstveno osiguranje i slicno 
-
shaKal5
#3 Re: VANREDAN STUDIJ
ali ja sam trenutno osiguran preko oceve firme pa me interesuje da li mogu nastaviti tako i dalje...jer namjeravam naredne godine preci na redovan studij.P308 wrote:Moras, ukoliko recimo zelis imati zdravstveno osiguranje i slicno
- P308
#4 Re: VANREDAN STUDIJ
Koliko ja znam, to nije moguce. Samo kao redovan student mozes i dalje biti osiguran preko firme u kojoj radi neko od tvojih roditelja. Da bi ovjerio knjizicu, trazit ce ti potvrdu sa fakulteta da si redovan student...shaKal5 wrote:ali ja sam trenutno osiguran preko oceve firme pa me interesuje da li mogu nastaviti tako i dalje...jer namjeravam naredne godine preci na redovan studij.P308 wrote:Moras, ukoliko recimo zelis imati zdravstveno osiguranje i slicno
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#5 Re: VANREDAN STUDIJ
Ne mozes. Moras se prijaviti na biro samo nisam sigurna da li je prosao rok za prijavu jer ako jes to bas nije najbajnija situacija.shaKal5 wrote:ali ja sam trenutno osiguran preko oceve firme pa me interesuje da li mogu nastaviti tako i dalje...jer namjeravam naredne godine preci na redovan studij.P308 wrote:Moras, ukoliko recimo zelis imati zdravstveno osiguranje i slicno
Drugo, da bi presao u redovne studente moras ispuniti odredjene uslove, ali to znas nadam se.
- art vandeley
#6 Re: VANREDAN STUDIJ
kakvi imaju rokovi za prijavu na biro?
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#7 Re: VANREDAN STUDIJ
90 dana od dana maturiranja/diplomiranja.
Moze se i nakon isteka tog roka prijaviti ali nema pravo na zdravstveno osiguranje.
Moze se i nakon isteka tog roka prijaviti ali nema pravo na zdravstveno osiguranje.
-
gidra
#8 Re: VANREDAN STUDIJ
U tom slučaju najbolje je da ga stari prijavi na 1-2 mjeseca kao radnika i nek otpusti poslije toga.ladyblue18 wrote:90 dana od dana maturiranja/diplomiranja.