Vanjske žaluzine. Iskustva?
Moderator: anex
- coek
#1 Vanjske žaluzine. Iskustva?
Da li ste ugrađivali vanjske (metalne) žaluzine? Vaša iskustva? Cijene i sl?
-
palamuda
#2 Re: Vanjske žaluzine. Iskustva?
To su valjda aluminijske roletne, extra, nema dalje, poskupe su za kupit i za održavat, raspitaj se malo o PVC roletnama ja ih imama nekih desetak godina i mogu ti reći da su za deset i zimi i ljeti, vanjske žaluzine ne postoje samo roletne.coek wrote:Da li ste ugrađivali vanjske (metalne) žaluzine? Vaša iskustva? Cijene i sl?
- coek
#3 Re: Vanjske žaluzine. Iskustva?
Da, na to sam mislio.
Da li ima neka bitna razlika izmedju aluminijskih i PVC, u recimo funkcionalnosti, trajnosti i sl?
A kako mislis "poskupe za odrzavati"?
Da li ima neka bitna razlika izmedju aluminijskih i PVC, u recimo funkcionalnosti, trajnosti i sl?
-
tex
#4 Re: Vanjske žaluzine. Iskustva?
nemoj se dvoumiti, aluminijske samo uzmi. one su ujedno i toplotni i zvucni izolator. u startu se osjeti razlika u cijeni izmedju plasticnih i aluminijskih ali ako imas manje otvora ta razlika je neznatna... lako se i ciste. a i firma koja ti ih ugradi garantuje za dijelove i popravku istih... ako ti treba vise informacija slobodno pozovi 061 267 364 izet
i da, postoje i vanjske zaluzine, samo se one vise koriste na poslovnim objektima. imate te recimo na domu mladih na skenderiji...
i da, postoje i vanjske zaluzine, samo se one vise koriste na poslovnim objektima. imate te recimo na domu mladih na skenderiji...
- bude
#5 Re: Vanjske žaluzine. Iskustva?
Vanjske zaluzine postoje i izgledaju predobro. Sto se tice roletni, nedavno sam gledao kod onih u Rajlovcu, cijena cca 120KM/m2.
-
palamuda
#6 Re: Vanjske žaluzine. Iskustva?
Aluminijske su bolje i skluplje dosta mislim čak i 50 km po kvadratu od PVC. Aluminijske imaju bolju izolaciju punjene su pur pjenom, poskupe su ako nešto ode prateći mehanizmi i sli. PVC radi istu funkciju dosta povoljnije.coek wrote:Da, na to sam mislio.
-
duboka_misao
#7 Re: Vanjske žaluzine. Iskustva?
palamuda wrote:Aluminijske su bolje i skluplje dosta mislim čak i 50 km po kvadratu od PVC. Aluminijske imaju bolju izolaciju punjene su pur pjenom, poskupe su ako nešto ode prateći mehanizmi i sli. PVC radi istu funkciju dosta povoljnije.coek wrote:Da, na to sam mislio.
isti mehanizmi idu i na alu i na pvc razlika je jedino u lameli Pvc se ne radi sira od 1,50 zbog deformacije prazne plasticne lamele od sunca .